bendeki dantel kimde vardır merak ederim hep :) annem bir çeyiz tutkunudur..ve ben daha ilkokula başlamadan çeyizime dantel örmeye başlamıştı...bakın sırayla sayayım :) ağzınız açık kalır..
1- 8 kişilk yemek masası. bütünüyle dantel hiç kumaşa geçirme falan değil saf dantel, üstelik çok zor bi model üç senede bitirmişti zavallı annem.. :)
2- mutfak takımı, 2 takım yuvarlak masası buzdolabı örtüsü ve 12 peçetesi ile iki takım ördü..yani 2 tana masa 24 peçete 2 buzdolabı örtüsü düşünün artık :)
3- yatak odası takımı yine 2 takım..ilk takımı ben örmüştüm, ikinci takımı teyzem örmüş annem zorla iki takımıda koydu çeyizime :)
4- oturma odası takımı tv örtüsü 6 peçetesi 4 tane sehpa örtüsü :)
5- salon takımı, 16 tane peçete, büyük yuvarlak saf dantel fiskos, orta sehpaya bir metrelik sehpa danteli, :)
6- üç tane çarşaf kenarı çok kalın ve ağır dantellerden, bir tane bütünüyle pike takımı, yastıklar 6 tane ağır modellerden yani yastığın yarısına kadar kalın :)
7- bir metrkarelik şömentablo diye bir zımbırtı, masaya örtülüyor...
8- yine bir metrekarelik damat bohçası tümüyle dantelden :)
kızlar bunlar sadece dantel olanlar, oyaları yazmaları iğne oyalarını havlu kenarlarını falan geri kalan ıvır zıvırları saymıyorum bile :)
annem dellenmiş iyice :) çok yalvardım yapma diye dinlemedi göznuru hepsi yazık...
ha şimdi nekadarını örtüyorum, mutfak takımının peçetelerini ve buzdolabı örtüsünü kullanıyorum masası hariç...
yatak odamıda kullanıyorum...ama salon takımını kaldırdım, boncuklular daha şık duruyor diye kaldırdım, ama belki sererim değiş değiş olur :)
oturma odamda tek dantel yok kaldırdım oğlum durdurmuyor
işte böyle...seviyorum ben danteli annem kadar değil elbette ama yinede güzel göznuru şeyler...evin soğuk havasını alıyor bence :) daha yaşanılası bi ortam oluşuyor aksi halde evler büro gibi ofis gibi geliyor bana...