Evine ayakkabı ile giren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hem ınsan ayakkabı ile rahat edemıyor ki.. Gercı onlar bızım gıbı yol yürüyüp ayakları şişene kadar durmuyorlardır ama yınede rahatsızlık verıcı.artı ben koltukta oturuken topluyorum ayaklarımı,büzüp öyle oturuyorum,ayakkabıyla yapamamkı bunu.:uhm:

başlık 11 sayfa olmuş her yazıyı ayrı ayrı okumadım ama ayakkabıyla girmekten kastettiğin nedir canım? evin içinde ayakkabı ile dolaşmak mı, yoksa eve girip ayakkabıları ayakkabılıkta çıkarmak mı?

evde ayakkabı ile dolaşmıyoruz ama dolaşan bir arkadaşım vardı. Avrupa'da büyümüş yaşamış uzun süreler orda da öyle alışmıştı, tabi oralar temiz olduğu için evlerinde ayakkabıları ile dolaşıyorlar. Ama bu bana ters, temizliği pisliği geçtim ayakkabı ayağımı sıkar rahat edemem...

ama kapının dışında da ayakkabılarımı çıkarmam. Evin içine girerim ayakkabılarımı girişte çıkarır, terliklerimi giyerim. Ne apartmanlar gördüm ayak kokusundan geçilmiyordu...
bence hiç hoş değil kapının önünde ayakkabı görüntüsü a.s ailemden de böyle görmedim.

eve ayakkabıyla girmek zorundaysa galoş giysin yada ev ayakkabısı getirsinler.

evimde iki köpek besliyorum onlar bile sokaktan gelince ayaklarını yıkatıp sildirip giriyor içeri. çamurlu pis ayakkabılar olmaz. sokakalar o kadr hijyenik olsaydı olurdu..:)

ayakkabıyla girmekten kastım direk dışarda dolaştıkları ayakkabılarla pat diye içeriyede onla dalanlar ve evin heryerini ayakkabıyla gezenler....

yok arkadaşım bu iş bize göre değil ne ayakkabıyla girerim ne de o şekilde girmek işsteyen bi yakınım olur benim:1closedeyes:

bazıları o sokakta gezdiği ayakkabılarıyla kendi yataklarına bile çıkıyor iğrenç bence
sokağın pisliğini eve taşımanın hiçbir havalı tarafı yok
sosyeteyi bu konuda anlayamıyorum mirmirmirmir

bencede mikrop yuvasını eve sokmaya gerek yok ben ayaklarımı uzatmak yada böyle

çekerim kendime hiç ayakkabı filan istemem hem hijyen açısından hemde rahat edemem..

girilmesine müsade edeni bilmem ama ben asla izin vermem evime ayakkabıyla girilmesine....

ııyyyy o ne öylebenneyaptımki sokağın bütün pisliğini eve taşıyacaksın ayakkabıyla gezilir mi hiç evde yaaa-tatlicadiarzu-!ben zaten pimpirikliyim oturamam o evde!körükçü gibi toz içinde gezeriz be evin içinde!....:1closedeyes:

hayatta kimsenin evinede ayakkabilarimla girmem
kimsenin benim evimede ayakkabilariyla girmesine müsade etmem:1closedeyes:

yahu eve ayakabbı ile girmeyi zenginlik moderenlik sanan kıro odunların marifetidir bu davranış....

asla evime ayakkabılı hanzo sokmm kimsenin evinede girmem......

bizim buralarda çok şükür öyle bir gelenek yok
herkes ayakkabısını çıkarır.istiyorsa ev terliği giyip içeri girer.
bu zaten sağlıklı bişey değil.bu şekilde evi asla temiz tutamayızda ama bazen sağolsun eşim acelesi olunca eve ayakkabıyla dalıyoklava:klava:

walla hergün ilk kez giyeceğim ayakkabılarım
altımda arabam,her yere arabayla gidecek benzinim
kendi pırıl pırıl iş yerim(arabadan incem hemen iş yerime giricem)
ve evde peşimden heryeri silecek pırıl pırıl yapacak 4-5 tane hizmetçim olsa eve ayakkabıyla girerdim heralde :))

:lepi: sırnaşık şey

eve ayakkabı ile girmek dogru degil (hijyen acisindan)
ama elalemin pis coraplariyla evimize girmesi de hos degil
bazilarinin ayaklari kokar ve odaya girergirmez o igrenc koku evi doldurur

hangisi daha kotu bilemiyorum dogrusu
en iyisi kimseyi evi sokmamak hahahahaa

çok pis bir durum tüm dışarının mıkrobu ıcerı gırer
saglıksız bır sey

en ıyısı evde herkeese bırer terlık tamamdır
yerler sureklı sılınsın spürge yapılsın o ayakkabılar dışarda cıkarılsın ya da kapı dıbınde.

hayır girmem, ayakkabıları ile girmek isteyene de izin vermem
ayakkabılarla her yere girip çıkıyoruz
avrupadaki gibi sokaklar tuvaletler temiz değildi canım memleketimde
nası evime gireyim o pis çamurlu yada mikroplu ayakkabılarla
çoğumuzun evinde çocuklar var, ibadet eden insanlar var
bizim böyle bir yaşam tarzını benimsememiz çooooook zor

türkiyede henüz eve ayakkabı ile girebilecek gelişmişlik düzeyine geldiğimizi sanmıyorum. her 1 metrede 1 balgam sakız tükürük ve envai çeşit pislikle karşılaşıyorken eve ayakkabı ile girmek gibi bir delilik yapmam. ha yollar temiz olsa da girmem gerçi biraz uyuzumdur temizlik konusunda. :roflol:

Biz de ayakkabıyla gezmeyiz evde.Hatta biz dışardan geldiğimizde içerde bile çıkarmayız.Kapının önünde çıkarır öyle gireriz.Ama misafirin başımızın üstünde yeri var.Onlara dışarda çıkarttırmayız.ıçerde çıkarırlar.Terliklerini giyip öyle girerler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…