• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Reisi ben oldum :(

Pembepusula

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2017
698
889
33
Merhaba kızlar, bundan yaklaşık bir ay önce eşimin internet sitelerinden kumar oynadığını ve buna bağımlı olduğunu öğrendim. 5 aylık evliyiz. Hesaplarda hep bir karışıklık oluyordu ama ben ailesine veriyor diye sesimi çıkartmıyordum. Yüzgöz olmak istemiyordum. Sonuçta geçinebiliyorduk. Geçen ay hesap iyice karıştı ve ben artık ailesine vermemesi için baskı yaptım. Ama yine de tavırlarında bir tuhaflık vardı. Gecenin 3ünde uyandırdım. Ben uyuyamıyorum sen de uyuma dedim. Anlattı. Ayın 15inde maaş alıyor 18inde tüm parayı bitirmiş. Hesabında 0.32 kuruş vardı. Ben de çalışıyorum bu arada. Bir yerlerden borç alıp kumar oynayıp kazanacak ve geri yerine koyacakmış.! Neyse bütün banka kartlarını kredi kartlarını elinden aldım. Şifrelerini değiştirdim. Hesaplarını kontrol edince resmen yıkıldım. Ben ne çektim bu yuvayı kurana kadar neler gözümde kaldı düğün bile yapmadım nikah töreniyle evlendim. milyarlarca parayı kumarda yemiş. Ailesine verdiği 1000 liraysa kumarda kaybettiği 20000 lira gibi düşünün. Onu çok seviyorum. Ama enerjim düştü. Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum. Evle pek ilgilendiğim yemek yaptığım kendime baktığım yok. Ruh gibiyim. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Mesela her gün duş alan biriydim ama artık 3 günde zor giriyorum duşa. En temel şeyleri yapmak bile zor. Öyle ki üstüme dünya yıkılıyor hissi veriyor. Yaşama sevincim gitti. Maddi açıdan düşünmeyin sadece. Ona karşı güvenim gitti çünkü kumar bağımlılığını gizlemek için hep yalana başvurmuş. Belki saygım da azaldı bilmiyorum. Benden harçlık aldığını görmek içimi acıtıyor. Bir de üstüne açık öğretimden 2. Üniversiteyi okuyorum ve iş için 2. Dili öğrenmem gerek. Odaklanmıyorum.
Hem iş hem bunlar hem ev işleri yetmiyor gibi şimdi bir de mali yönetim çıktı başıma. Kendimi içi kof ceviz gibi hissediyorum. Sizce nasıl üstesinden gelirim bu duyguların?

Bir yerlerden borç alıp kumar oynayıp kazanacak ve geri yerine koyacakmış.

Su yazdığınız cumlenin manasi: ben bir bagimliyim ve durumumun farkında değilim. Ki bu bağımlılığın en tehlikeli boyutudur. Eşinizi tedavi olmaya ikna edin ya da boşanin. Zira başka seçenek yok.

+1

Allah yardımcınız olsun umarım ki tez vakitte pişman olur. Henüz olmamış ki daha borç yaparak haram para kazanmayı düşünüyor. Hayal kırıklığı üzünt. Umarım yaptığının yanlış olduğunun farkına varıp pişman olur tez vakitte. Kontrolü asla bırakmayın lutfen

Bir yerlerden borç alıp kumar oynayıp kazanacak ve geri yerine koyacakmış.

Su yazdığınız cumlenin manasi: ben bir bagimliyim ve durumumun farkında değilim. Ki bu bağımlılığın en tehlikeli boyutudur. Eşinizi tedavi olmaya ikna edin ya da boşanin. Zira başka seçenek yok.
Evet bağımlı. Kendisi de yeni farkına vardı. Saatlerce ağladı. Ama eğer bağımlıysa pişman olsa bile yeniden yapacaktır. Benimle işbirliğine çok açık. Zaten halihazırda psikolojik problemleri var o yüzden bir doktora gidiyor ama doktora da hiç anlatmamış. Anlatması için ikna etmeye çalıştım. Tamam dedi ama bilmiyorum. Boşanmak istemiyorum. Onun değişmesini istiyorum. Ve bu arada güçlü ve mutlu bir kadın olmak istiyorum

Allah yardimcin olsun. Cok zor bi durum.
Eşinin gözünü korkut seni kaybetmekle ve tedavi olsun bagimli olmus malesef inşallah düzelir.
Çocuk istiyorduk. Bunu öğrenince erteleyelim dedim. Çoooookkk yıkıldı. Ama mecburum. Gözü korksun diye değil gerçek bu. Kumar yuva yıkan bişey. Söyledim. Ama bunu istemediğimi birlikte yaşlanmak istediğimi fakat mecbur kalırsam ayrılabileceğimi söyledim

Çocuk istiyorduk. Bunu öğrenince erteleyelim dedim. Çoooookkk yıkıldı. Ama mecburum. Gözü korksun diye değil gerçek bu. Kumar yuva yıkan bişey. Söyledim. Ama bunu istemediğimi birlikte yaşlanmak istediğimi fakat mecbur kalırsam ayrılabileceğimi söyledim
Inşallah bu dediklerini ciddiye alir ve düzelmek ister. Herşeyin hayırlısı

Bu durumun ustesinden nasil gelirsiniz bilmem ama kumar bagimlisi bir adam siz sifresini de degistirseniz,parasina da el koysaniz naapar eder gene gider oynar. Borc alir esnaftan esten dosttan yine oynar. Tek care bosanmaktir.
Boşanın demeyin ya başka bir yolu da olmalı. Gece uyurken bile elimi bırakmayan bir adamdan nasıl ayrılırım. Başka bir akıl verin

Bu arada siz de dünyanın sonu gelmiş gibi davranirsaniz o bundan güç alır ve ne yaparsa yapsın affedeceginizi düşünür . O yüzden eskiye göre daha bakımlı olun makyaj yapın tek başınıza dışarı çıkın ve gözünü korkutun

Bu arada siz de dünyanın sonu gelmiş gibi davranirsaniz o bundan güç alır ve ne yaparsa yapsın affedeceginizi düşünür . O yüzden eskiye göre daha bakımlı olun makyaj yapın tek başınıza dışarı çıkın ve gözünü korkutun
Dimi! Doğru diyosun

Boşanın demeyin ya başka bir yolu da olmalı. Gece uyurken bile elimi bırakmayan bir adamdan nasıl ayrılırım. Başka bir akıl verin
Ben de bu konuda son carenin bosanma oldugunu dusunuyorum. Evet esinize tekrar guvenene kadar yorulabilirsiniz ama madde bagimliligi gibi birakmasi imkansiza yakin degil. Ne yapabilirsiniz,.is birligi yapacak diyorsunuz o zaman eliniz.ustunde olacak her sey seffaf her an naptigini bileceksiniz. Tedavi goruyormus zaten bi seansa birlikte gidin konuyu siz anlatin. Malesef bi sure biraz yorulacaksiniz.

Bosanon demem ama gelecekte yasayacagin mutsuzluklari bile bile yasa benden soylemesi kumari asla biralacagini sanmiyorum keske birakabilse benom babamda bi kumar bagimlisi kucuklugumden beri ekmek alcak parasi kalmasa bile dusunmeden kumara verir bildigim icin soyluyorum ve sizi cok iyi anliyorum hisetiklerinizi

Back
X