- 16 Ekim 2017
- 698
- 889
- 33
- Konu Sahibi Pembepusula
Merhaba kızlar, bundan yaklaşık bir ay önce eşimin internet sitelerinden kumar oynadığını ve buna bağımlı olduğunu öğrendim. 5 aylık evliyiz. Hesaplarda hep bir karışıklık oluyordu ama ben ailesine veriyor diye sesimi çıkartmıyordum. Yüzgöz olmak istemiyordum. Sonuçta geçinebiliyorduk. Geçen ay hesap iyice karıştı ve ben artık ailesine vermemesi için baskı yaptım. Ama yine de tavırlarında bir tuhaflık vardı. Gecenin 3ünde uyandırdım. Ben uyuyamıyorum sen de uyuma dedim. Anlattı. Ayın 15inde maaş alıyor 18inde tüm parayı bitirmiş. Hesabında 0.32 kuruş vardı. Ben de çalışıyorum bu arada. Bir yerlerden borç alıp kumar oynayıp kazanacak ve geri yerine koyacakmış.! Neyse bütün banka kartlarını kredi kartlarını elinden aldım. Şifrelerini değiştirdim. Hesaplarını kontrol edince resmen yıkıldım. Ben ne çektim bu yuvayı kurana kadar neler gözümde kaldı düğün bile yapmadım nikah töreniyle evlendim. milyarlarca parayı kumarda yemiş. Ailesine verdiği 1000 liraysa kumarda kaybettiği 20000 lira gibi düşünün. Onu çok seviyorum. Ama enerjim düştü. Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum. Evle pek ilgilendiğim yemek yaptığım kendime baktığım yok. Ruh gibiyim. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Mesela her gün duş alan biriydim ama artık 3 günde zor giriyorum duşa. En temel şeyleri yapmak bile zor. Öyle ki üstüme dünya yıkılıyor hissi veriyor. Yaşama sevincim gitti. Maddi açıdan düşünmeyin sadece. Ona karşı güvenim gitti çünkü kumar bağımlılığını gizlemek için hep yalana başvurmuş. Belki saygım da azaldı bilmiyorum. Benden harçlık aldığını görmek içimi acıtıyor. Bir de üstüne açık öğretimden 2. Üniversiteyi okuyorum ve iş için 2. Dili öğrenmem gerek. Odaklanmıyorum.
Hem iş hem bunlar hem ev işleri yetmiyor gibi şimdi bir de mali yönetim çıktı başıma. Kendimi içi kof ceviz gibi hissediyorum. Sizce nasıl üstesinden gelirim bu duyguların?
Hem iş hem bunlar hem ev işleri yetmiyor gibi şimdi bir de mali yönetim çıktı başıma. Kendimi içi kof ceviz gibi hissediyorum. Sizce nasıl üstesinden gelirim bu duyguların?