• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin her işini siz mi yaparsınız?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.441
6.184
358
35
Merhaba hanımlar.
5 yıldır evliyim 3 buçuk yaşında da inanılmaz hareketli bir oğlum var. Öğretmenim 2.uni okuyorum ve çok önemli bir sinavim var hazırlandığım. Eşim okumama filan hep destek. Ama lafta :)
Sabahları çocuğu krese eşim goturur benden sonra uyanıyor onlar ve eşim ,benim çocuk için hazirlamis oldugum kıyafetleri, giydirip goturur akşam da iş donusu birlikte gelirler.
Okuldan gelince 1 buçuk saat kimsenin olmadığı vaktim var ve ya yemek ya temizlikle değerlendiririm. Bir gün icin bile eve geldim eşim gelene kadar oturdum diyemem. Onlar gelir klasik yemek yenir ben mutfak toplamaya çalışırım. esim oturma odasında TV karsisinda uyur. Oğlum sürekli oyun ister haklı olarak ben de isim hemen bitsin oğlumla ilgilenip uyutup ders calisayim derdin de olurum ama genelde mutfağı bırakıp oğlumu uyutana kadar onla ilgilenirim. Eşimse hala uyur. Bazen çocukla oynar mısın derim, kavga ederler cocukla. Zaten oğlum da babası çok müdahale ediyor herşeyine diye benle oynamak ister. Velhasil oğlum 9.30-10 gibi uyur ben de akşam 11 de ancak oturabilirim. Yani günün ilk oturup dinlenmesini akşam 11 de o da eğer çamaşır, ütü, gelecek misafir filan yoksa. Onlar varsa hiç dinlenmeden sonraki gun başlar. Çünkü 20 dk maksimum oturup sonra ders calismaya geçerim. . O da yatmam 1-2 bulur. Herkesin hayatı böyle mi? Yani şöyle 1 saat oturup dinlenen var mı?
Esim çok daginik biri sürekli hatırlatırım ama yediği çikolatanin kabini bile koltugun kenarına sıkıştırır. Ev temizligi yapmaz arada yemek yapar ama yapsın istemiyorum çünkü çok daginik çalışıyor. Çok yıprandığımı hissediyorum.
Sizlerde durum nasil? Herseyi siz mi yapiyorsunuz. Esinizi ise nasıl dahil ediyorsunuz?
Uzattım sanırım biraz. Kusura bakmayın .simdiden tesekkurler iyi günler.

Ben suan çalışmıyorum 10 aylik küçük bı kızım var bide hamileyim ama eşim işten gelince 15 20 dk filan dinlenmek ister snra kızıyla oynar sofrayı ya beraber kurariz ya da kurmama yardım etmezse toplar,bulasigi yıkarım o arada kızımın uykusu gelirse eşim uyutur,uyaniksa ucumuz birlikte biraz oynarız eşim uyutur,ben dinlendirin, çocuklar ilgiyi sadece tek taraflı istemez,anneyle gündüz vakit gecirrse akşamda babayı isterler,bence eşinizle konuşun size yardım etsin veya bebeğinizle o ilgilensin.cok değil insana bazen 15 dk dinlenme bile yetiyor.

Ben suan çalışmıyorum 10 aylik küçük bı kızım var bide hamileyim ama eşim işten gelince 15 20 dk filan dinlenmek ister snra kızıyla oynar sofrayı ya beraber kurariz ya da kurmama yardım etmezse toplar,bulasigi yıkarım o arada kızımın uykusu gelirse eşim uyutur,uyaniksa ucumuz birlikte biraz oynarız eşim uyutur,ben dinlendirin, çocuklar ilgiyi sadece tek taraflı istemez,anneyle gündüz vakit gecirrse akşamda babayı isterler,bence eşinizle konuşun size yardım etsin veya bebeğinizle o ilgilensin.cok değil insana bazen 15 dk dinlenme bile yetiyor.

Benim eşim sürekli dünyanın en yorucu işini kendisi yapıyormuş gibi gelip hop TV karşısında uyku modunda geçiriyor. Dalga geçiyorum ya hiç vaktim yok rica etsem benim yerime de dinlenir misin acaba. Diye ve adam gülüyor ya kalkıp yardım edeyim yok.
Diyorum bak 2 saatlik isim varsa birlikte 1 saatte bitirirz ve otururum ben de biraz diye ama bunu söylemek zorunda kalmak bile çok gıcık bir durum :(
Nasıl yardımcı olmasını sağlayabilirim?

Arada yardımcı mı alsanız
Yorucu bir durum

Yabancı biri eve gelip temizlesin istemiyor paşam. Ona kalsa hiç is yapmayayim ne gerek varmis. Bir kap yemek yetermis ama benim küçük çocuğun var ona göre de dusunmem gerek sonuçta. Dun kayinvalidem de ısrarla yardımcı birini çağır dedi sen kendi canına bak kızım filan... Ben de x i ikna etmem lazım anne dedim. Kayinvalidem eşimi arayıp sitem etmiş neden bu kızı yoruyorsun, onu uzersen hakkımı helal etmem demiş. Kayınvalidem çok iyidir ayrı sehirlerdeyiz geçen yıl oğluma bakmak için gelmisti birlikte çok güzel bir yıl geçirdik çok şükür. Ev temizliği ve yemege çok yardimciydi sağolsun. Hala da der ne zaman istersen gelirim kızım diye ama ona da kıyamıyorum. Eşim de düzelsin istiyorum. :(

temizlikçi kadin al
çok yoruluyorsun ya bacim böle kendini hasta edeceksin:(
çocuk eş sinav öğretmenlik ...vs:KK43:

Yardimci tutmaktan baska care yok gibi. 5 yilda duzeniniz boyle ise degismesi cok zor.

Bix esimle musterek paylasiyorux. Ama o oturursa ben de otururum hic is varmis falan umursamam. Suan calismadigim icin ona pek is birakmiyorum ama is oldugu zaman ondan da beklerim yine de.

benim eşimde tıpkısının aynısı İnan. Dağınıktır , rahattır, tv karşında yayar yemek sonrası uyku saatine kadar. temizlik yapsam ne gerek var kalsin yorulma der , temizlikçi önerisine de aynısını diyor; ‘ne gerek var.’
Sen yine de temizlikçi tut mutlaka . Yetişemiyorum yoruluyorum de. Olmadı yarım gün gelsin arada tanıdık biri dersin . Ki araştırıp tutman gerekir. Başka çaren Yok bence. Temizliğe ayıracağın zamanda dinlenirsin .

Merhaba hanımlar.
5 yıldır evliyim 3 buçuk yaşında da inanılmaz hareketli bir oğlum var. Öğretmenim 2.uni okuyorum ve çok önemli bir sinavim var hazırlandığım. Eşim okumama filan hep destek. Ama lafta :)
Sabahları çocuğu krese eşim goturur benden sonra uyanıyor onlar ve eşim ,benim çocuk için hazirlamis oldugum kıyafetleri, giydirip goturur akşam da iş donusu birlikte gelirler.
Okuldan gelince 1 buçuk saat kimsenin olmadığı vaktim var ve ya yemek ya temizlikle değerlendiririm. Bir gün icin bile eve geldim eşim gelene kadar oturdum diyemem. Onlar gelir klasik yemek yenir ben mutfak toplamaya çalışırım. esim oturma odasında TV karsisinda uyur. Oğlum sürekli oyun ister haklı olarak ben de isim hemen bitsin oğlumla ilgilenip uyutup ders calisayim derdin de olurum ama genelde mutfağı bırakıp oğlumu uyutana kadar onla ilgilenirim. Eşimse hala uyur. Bazen çocukla oynar mısın derim, kavga ederler cocukla. Zaten oğlum da babası çok müdahale ediyor herşeyine diye benle oynamak ister. Velhasil oğlum 9.30-10 gibi uyur ben de akşam 11 de ancak oturabilirim. Yani günün ilk oturup dinlenmesini akşam 11 de o da eğer çamaşır, ütü, gelecek misafir filan yoksa. Onlar varsa hiç dinlenmeden sonraki gun başlar. Çünkü 20 dk maksimum oturup sonra ders calismaya geçerim. . O da yatmam 1-2 bulur. Herkesin hayatı böyle mi? Yani şöyle 1 saat oturup dinlenen var mı?
Esim çok daginik biri sürekli hatırlatırım ama yediği çikolatanin kabini bile koltugun kenarına sıkıştırır. Ev temizligi yapmaz arada yemek yapar ama yapsın istemiyorum çünkü çok daginik çalışıyor. Çok yıprandığımı hissediyorum.
Sizlerde durum nasil? Herseyi siz mi yapiyorsunuz. Esinizi ise nasıl dahil ediyorsunuz?
Uzattım sanırım biraz. Kusura bakmayın .simdiden tesekkurler iyi günler.

6.5 yıldır evliyim henüz çocuğum yok.
sende kendimden farklı gördüğüm şey biraz mükemmellik arayışı içindesin, biraz da eşini fena alıştırmışsın. herşeyi fazla üstlenme istersen.

ben senin yerinde olsam:

okuldan gelince o 1.5 saat ders çalışırım.
eşim gelince beraber yemek hazırlarım
sonra ben etrafı toplarken çocuğa ve eşime oynayabilecekleri bir oyun kurup oyalanmalarını sağlarım.
işim bitince ben de oyuna dahil olurum. hatta bu oyun biraz yorucu bişey olsun ki uykusu gelsin :D
sonra çocuğu 9 gibi uyutmaya eşimle dönüşümlü olarak götürürüz.
çocuk uyuyunca eşimle başbaşa 1 saatim de olur böylece.

adamın biraz fedakarlık yapması lazım
yok öyle tv karşısında keyif.

Herkesin hayati boyle degil , herkesin esi boyle degil :)
Ben aksamlari sadece cocuklarla ilgileniyorum ama esimde benimle olur hep
Oyun oynariz esimde oyuna dahildir
Cok yorulmussam iste esim alir cocuklari kendi oynatir anneniz yorgun dinlenmesi gerekir der
Ama buna ragmen cok yoruluyorum , gunduz yogun bir is hauatim var , gece de yogun bir cocukli aile hayatim
Bende kendi kendime vakit gecirmeyi cok ozledim

Eşim dağınık değildirve yardımcıdır sağolsun. Hamilelik döneminden yeni çıktım hiç temizlik yapmadan geçirdim bu dönemi hep eşim yaptı şuan evdeyim ama bebeğimi bırakıp bir şey yapamıyorum o yüzden eşim kızımızı uyutuyor ben yemek hazırlıyorum etrafı topluyorum bence eşinizden yardım isteyin bu çok yorucu olur ben annem yardıma geliyorken eşim yardım ediyorken çok yoruluyorum. Bence eşinizle konuşun ya da bırakın toplamayın evi dağınık görünce mecbur yardım edecek çünkü şöyle diyeyim eşim hamile olmadan önce yardımcı olmazdı ben bir gün evi toplamadım hiçbir şey yapmadım hemde sonra bir gün daha baktı ev yürüo gidiyor pisliğe doğru önce yastıkları topladığı sonra halıyı düzeltti derken fayansların derzlerini diş fırçasıyla temizleyen bir adam oldu :-):-)

benim eşimde tıpkısının aynısı İnan. Dağınıktır , rahattır, tv karşında yayar yemek sonrası uyku saatine kadar. temizlik yapsam ne gerek var kalsin yorulma der , temizlikçi önerisine de aynısını diyor; ‘ne gerek var.’
Sen yine de temizlikçi tut mutlaka . Yetişemiyorum yoruluyorum de. Olmadı yarım gün gelsin arada tanıdık biri dersin . Ki araştırıp tutman gerekir. Başka çaren Yok bence. Temizliğe ayıracağın zamanda dinlenirsin .
İşte aynen öyle benimki de. Ne gerek var yapma der. Ya inan yapmasam da dert etmez. Yani denedim. Evi kendi haline saldım elimi surmedim adam çok mutluydu ya oh ya öğrenci evi gibi oldu ne güzel demi dedi ya hem de ciddi ciddi mutluydu yani. Ama benim için dağınık ev mümkün değil .sabaha bile dağınık kalamaz ev . Kesinlikle bulasiksiz ve düzenli bırakıp uyurum sabah huzurlu uyanayim diye.

Düzelmez mi eşim ya :( yok mu formulu filan...

Valla eşim çamaşır da asar, köfte de yoğurur, yoğurt da mayalar, bulaşık makinesi de boşaltır. Bazen o ayaklarını uzatır keyif yaparken, ben ev işlerine koştururum. Yani öyle planlanmış bir iş çizelgemiz yok. Yapılacak bir iş varsa ve o an en müsait kimse, o yapıyor işi. Kimsenin canı istemiyorsa, sal gitsin, ertesi gün yapsak ölmeyiz, diyoruz. Ortaokuldan itibaren yatılı okullarda okumuş, yani kendi sorumluluğunu erken almış. Ben buna bağlıyorum çoğu şeyini. Bir çok erkek, evlenene kadar evlerinde paşa muamelesi gördüğü için, aynı tembelliği ömür boyu sürdürmek istiyorlar. Eşi de sizin gibi kendini hırpalamak pahasına her işi yetiştirmeye çalışan bir insansa, bu tembellikleri destekleniyor ne yazık ki. Bence ben şunu yaparken, sen de şunu hallet demelisiniz sıkça. Yetişmeyen işi ertesi güne bırakmalısınız. Temizlik işine yardım etmiyorsa, temizlikçi konusunda fikir belirtmeye hakkı bile yok. Siz hizmetçisi değilsiniz. Kısaca siz ne kadar taviz verirseniz, bu devran böyle dönmeye devam eder.

Eşim dağınık değildirve yardımcıdır sağolsun. Hamilelik döneminden yeni çıktım hiç temizlik yapmadan geçirdim bu dönemi hep eşim yaptı şuan evdeyim ama bebeğimi bırakıp bir şey yapamıyorum o yüzden eşim kızımızı uyutuyor ben yemek hazırlıyorum etrafı topluyorum bence eşinizden yardım isteyin bu çok yorucu olur ben annem yardıma geliyorken eşim yardım ediyorken çok yoruluyorum. Bence eşinizle konuşun ya da bırakın toplamayın evi dağınık görünce mecbur yardım edecek çünkü şöyle diyeyim eşim hamile olmadan önce yardımcı olmazdı ben bir gün evi toplamadım hiçbir şey yapmadım hemde sonra bir gün daha baktı ev yürüo gidiyor pisliğe doğru önce yastıkları topladığı sonra halıyı düzeltti derken fayansların derzlerini diş fırçasıyla temizleyen bir adam oldu :-):-)

Ne kadar süre yapmadın? Ben denedim de daha mutlu oldu. Bazen eve müze muamelesi yaptırıyorum oğluma da eşime de. Çok güzel bir temizlik sonrası çok da yorgunsam iki gün herkesi evi toplu tutmasi için uyarıyorum. Oğlum esimdeb daha iyi bu konuda :)

Valla eşim çamaşır da asar, köfte de yoğurur, yoğurt da mayalar, bulaşık makinesi de boşaltır. Bazen o ayaklarını uzatır keyif yaparken, ben ev işlerine koştururum. Yani öyle planlanmış bir iş çizelgemiz yok. Yapılacak bir iş varsa ve o an en müsait kimse, o yapıyor işi. Kimsenin canı istemiyorsa, sal gitsin, ertesi gün yapsak ölmeyiz, diyoruz. Ortaokuldan itibaren yatılı okullarda okumuş, yani kendi sorumluluğunu erken almış. Ben buna bağlıyorum çoğu şeyini. Bir çok erkek, evlenene kadar evlerinde paşa muamelesi gördüğü için, aynı tembelliği ömür boyu sürdürmek istiyorlar. Eşi de sizin gibi kendini hırpalamak pahasına her işi yetiştirmeye çalışan bir insansa, bu tembellikleri destekleniyor ne yazık ki. Bence ben şunu yaparken, sen de şunu hallet demelisiniz sıkça. Yetişmeyen işi ertesi güne bırakmalısınız. Temizlik işine yardım etmiyorsa, temizlikçi konusunda fikir belirtmeye hakkı bile yok. Siz hizmetçisi değilsiniz. Kısaca siz ne kadar taviz verirseniz, bu devran böyle dönmeye devam eder.

Eşim 3 kızdan sonra doğmuş. Yani evinde kimse ondan iş beklememis. Anne 3 abla ve her dedigini yapan bir erkek kardeş. Adam cidden pasa hayatı yaşamış :( ogrneci evinde kalmış yıllarca ama sadece yemek yapmış. Çünkü yemek yapmayı sever ve çok güzel yemekler yapar. O yüzden öğrenci evinde de sen yemek yap gerisine karışma demişler. Yani orada da paşa :(( askerlikte de kazan dairesinde bı görevi varmış. Gececi olarak yapmış. Tek başına kazan dairesi orada yatağı kitaolari gececi olduğu içinde gündüz kogusta uyumuş. Yani adam hep paşa olmuş :(( şimdi ben söyleyince de ufleyip pufluyor . Yani içinden gelerek yapsa diyorum ama....

Benim rahat edemediğim yerde kimse istirahat edemez :deli:
Şimdi çalışmıyorum dolayısıyla eşimden iş beklemem. Temponuz çok ağır eziyet resmen. Çalışırken kendimi kasmamak ne zaman canım isterse o zaman toplarim. Zaten temizlik yaparken çok sinirli olurum. Bu yüzden eşim otururken iş yapmam. Gelir satasir kavga çıkarırım kesin yani. Bu stres size zarar verir. Haftasonu yardımcı tutun. Siz dinlenin. Dağınıklık insanı öldürmez korkmayın. Eşinizin laftan anlamadığını varsaydim. Yoksa kalkıp işin ucundan tutsun. Size yazık değil mi siz cirpinirken o yayıp oturuyor.

6.5 yıldır evliyim henüz çocuğum yok.
sende kendimden farklı gördüğüm şey biraz mükemmellik arayışı içindesin, biraz da eşini fena alıştırmışsın. herşeyi fazla üstlenme istersen.

ben senin yerinde olsam:

okuldan gelince o 1.5 saat ders çalışırım.
eşim gelince beraber yemek hazırlarım
sonra ben etrafı toplarken çocuğa ve eşime oynayabilecekleri bir oyun kurup oyalanmalarını sağlarım.
işim bitince ben de oyuna dahil olurum. hatta bu oyun biraz yorucu bişey olsun ki uykusu gelsin :KK70:
sonra çocuğu 9 gibi uyutmaya eşimle dönüşümlü olarak götürürüz.
çocuk uyuyunca eşimle başbaşa 1 saatim de olur böylece.

adamın biraz fedakarlık yapması lazım
yok öyle tv karşısında keyif.

Fikir harika :) deneyeyim bunu. Bakalım bu duruma ne diyecek.
Genelde çok yorgunum der. Bu arada başım ağrıyor diyor ama tomografide birşey çıkmadı şükür. O yüzden basagrisini sorun etmiyorum :p
Teşekkürler :)

Bence çoğunluk böyle.
Benim eşimde bana yardımcı olur, çocukla ilgilenir bazen evi süpürür, yemek yedikten sonra toplamam için yardım eder. Ama her zaman değil tabi ki. Bi gün yaparsa bi gün yapmaz. Bende çalışıyorum dediğiniz gibi bi saat dinlenemeden bi bakıyorum saat 12 olmuş gece, kendimi çocuğu uyuturken buluyorum. Dinlenme kısmı biraz zor yani. Ama yardım etmeye alıştırın sofrayı kaldırmanıza veya evi süpürmenize yardımcı olsun. Ve o bi saatlik boşluğunuza ders de çalışmayın bence dinlenin. Ben artık o boşlukları temizlik veya yemekle değil dinlenmeyle kapatıyorum çünkü olacak gibi değil dinlenmek temizlikten daha önemli geliyorum bana. Ertesi gün de toplu temizlik yapıyorum. başka türlü çok yıpratıyor.

Ne kadar süre yapmadın? Ben denedim de daha mutlu oldu. Bazen eve müze muamelesi yaptırıyorum oğluma da eşime de. Çok güzel bir temizlik sonrası çok da yorgunsam iki gün herkesi evi toplu tutmasi için uyarıyorum. Oğlum esimdeb daha iyi bu konuda :)
Şöyle bir örnek vereyim ben haftada iki kez cam silen ayda bir duvar silen halı koltuk dolap silen evi günde iki kez süpüren birisiydim ama bu eşimde rahatlık oluşturdu sonra başladım eşimin eşyalarını bıraktığı yerden almamaya sonra bulaşıkları toplamadım ama eşimin eşyaları bir hafta durdu mesela bulaşıklar bir öğün durdu tezgahta sonra çamaşır yıkamadım ve ütü yapmadım bir hafta eşim çok düzenli bir evimiz olduğu için bir anda şok oldu bana sorular sordu yorulduğumu sıkıldığımı iyi olmadığımı söyledim ben öyle dedikçe başladı yapmaya ev mağaza vitrini gibiydi tüm arkadaşlarım ev dağıldı toplamam lazım dediğimde heeee bir bardak vardır anca kenarda diyorlardı nereden nereye :-)

Back