• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizi satıp araba aldık acaba iyi mi ettik aklım çok karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biraz saygılı olun ya biraz . Burada akıllı şuurlu kişiler ile muhabbet etmek istiyorum. Sizin gibi anlayışsız insanlar can sıkıyorsunuz sadece. Varlığınız negatiflik. Yemek olarak kullanıyorsunuz galiba negatifliği. Yoksa insan niye böyle kaba kaba konuşur ki . Hayır birde anlamışsınız kredisiz almak istediğimi hala boş yere olmuş diyip duruyorsunuz
Eeee sormuşsunuz gayet yerinde cevap vermiş üyede.
İyi yapmışsınız diyenler dışındakilere carlayacaksanız ne diye konu açtınız ki.
Ayrıca saçmalık ötesi eşinizın şımarıklığına sadece ortak olmuşsunuz orta halli bir araç alsanız da olurdu eviniz köşe de dururdu. geçmiş olsun olan olmuş 🤷‍♀️
Kaskosuz gezmeyin de bari çalınır falan elde sıfır olmasın kasko helal olsa gerek 😅

Ay çok saçma ya üzgünüm.
Ev en azından size kira getiriyordu. Şimdi arabaya kasko,sigorta,bakım,benzin vs her ay para harcayacaksınız.
Bakın arabam var senelerdir ama evim olmasa araba da diye tutturmam. Hele küçük bir yerde yasasam asla tutturmam.
Ayrıca kayınbiraderiniz evi takas edicez diyor arayıp sanki üzerine vazife,sizde minnet duyuyorsunuz şaka mı bu?
Çocuk musunuz siz,kendi malınızla ne alacağınıza,satacağinıza başkası karar veriyor?
Siz eşinize sen bilirsin demişsiniz ama hayır deseydiniz yine de alacaklardı o arabayı muhtemelen.
Ev kalsaydı,biriktirseydiniz kira gelirinizi ,belki maaştan arttırarak,abisi de çok iyi niyetli biriyse verseydi üzerine size borç taksitle ödeseydiniz madem.
10 senelik ev mi sıfır arabamı deseler 10 senelikte olsa kendi evim derim yani. Birde kredi cekmem,faiz istemem falan diyorsunuz anlıyorum hassasiyetinizi ama çok zor ,benzin olmuş ne kadar haberiniz var mı bilemiyorum,diğer masraflar ve çocuğunuz da olursa ek masrafınız olacak,birikim yapmanız zor.

450 bine çok temiz bir ev bulmuş olmanız asıl mucizevi şansınız bence
Evet kesinlikle o fiyattaki evler harabe gibiyken biz Ankara gibi bi yerde en büyük ilçelerden birinde baya işlek güzel ama aynı zamanda sakin bi yerden aldık, denk geldi valla Allah herkese aynı şanstan versin inşallah 🤲🏻🥰

Valla sıfır araba da yatırım oldu bu devirde 😂2018de altınlarımı bozdurup sıfır corolla aldık, sonra 2020de onu 180e satıp 30 bin ekleyip yeni corolla aldık, şimdi onu 425e sattık üzerine üzerine 25 ekledik çok temiz bakımlı bi ev aldık😂tabi ben evi satıp araba aldırmam ama biz mantıklı olanı yaptık galiba ve eve doğru olan bu yükseliş ilk sıfır arabayı almamız oldu 😊
Hayırli olsun güle güle oturun,zamanında iyi ki yapmışsınız bunu zira şartlar günden güne zorlaşıyor.
2016 yılında 105 bin liraya aldığım arabama 600-650 bin bandında fiyat veriliyor sorgulattığimda,sarı sitede daha yüksek ilanlar da var tabi ama üç aşağı beş yukarı fiyatlar böyle, kar etmedim bence zira ben bunu takasa verip aynı aracın yeni kasasını alacak olsam sıfırı 950 bin civarında ki en donanimlı,dolu paketi de değil.
Evim pandemi öncesi 450 bin liraydı şu an oturduğum sitede satılik evler 2 milyon bandında ve hızla yükselmeye de devam ediyor fiyatlar.(10 senelik değil en az 20 senesi var oturduğum sitenin bu arada,nispeten eski yapı)
Araba da kar ettirebilir ama önemli olan yerine ne alabildiğindir bence. Ayni marka alabiliyormusun bugünün şarlarında ona bakmak gerek diye düşünüyorum. Eskiden dediğiniz şeyi yapmak daha kolaydi özellikle arabada ama şu an ikinci el pahalı evet ama sıfır araba bulunmuyor bile çip krizi vb sebeplerle,olanı galeriler alıyor,bayinin sattığından pahalıya satıyor vs baya karışık durumlar var. Herşeye zam geldikçe elimizdeki değerlense de alım gücümüz de o ölçüde düşüyor esasinda.
Şimdi konu sahibi gidip aynı ayarda evi almak istese eminim 100 binden fazla bir fark olacak arada ve maalesef bu makas daha da açılacak zaman geçtikce. Tercihtir tabi ama ev almak her zaman kazandırır uzun vadede,oturmasan bile kira alabilirsin ama arabaya harcıyorsun çatır çatır.

ben de bazen evi satip Jeep mi alsam diyodum , annem ıslak odunla döverim seni diyordu , benim planımı cidden gerçekleştirenler de varmış:halay:
çoğu arkadaşım jeep tarzı araçlarını satıp model düşürdüler.vergi yakıt bakım lastik para yetiştiremez olmuşlar.ben de küçük bir araç var onu zor döndürüyorum artık.

Saçma değil, üstte anlattım. Eş ailesi konu sahibini kandırıp mal kaçırmışlar. Hem de öyle böyle değil...
Ne bileyim bizde ev ancak gerçekten borç harç içinde yüzüyorsan yiyecek ekmek kalmadıysa satılır falan
Sanırım konu sahibine zaten bu evde oturmayacaksın diye söylemişlerdir.
bu üye gene evini satıp araba almış. başka bir üye vardı arabasını satıp komple estetik ameliyat olmayı düşünüyordu :KK53: :KK45:
Ciddi söylüyorum o üyeye daha çok hak verdim. En azından kendi vücuduna yatırım
Burada kocasının arabasına yatırım var.

Herkese merhabalar . Ben 10 aylık yeni evliyim. Eşim devlet dairesinde memurluk yapıyor. Eşimin abisi ticaret adamı. Esimin ufak bir arabası vardi nişanlı olduğumuz zaman . Kayınpederim kendi halinde emekli . Biz düğünden sonra böyle güzel olmayan 10 yıllık bir binadan bir ev aldık . Ben ve eşimin tek isteği kredisiz ev alabilmek . Ben herkesten çok istiyorum . Bu yüzden herşeyimi. Verdim. Sırf kredi çekmesin diye . Çok karli bir fiyata evi aldık ama içinde kiracısı var ve bizde şuanki evimiz eşimin işine yakın olması ve konum olarak da çok iyi olduğu için o eve çıkmadık. Ayrıca benim kirada oturduğum ev aldığımız eve bin basar . Buraya kadar bir sorun yok. Ama eşim hem son çocuk hemde hep araba ile büyümüş. Ev aldık ama en küçük birseyde arabam uok dedi de durdu. Herşeyde arabasını öne sürdu ilk başlarda takmadım evet alışması zor olacak dedim. Ama yok harbiden alışamadı yani keyfinden mi geçemedi bilmiyorum. Dün de yine kayınbiraderim aradı. Allah ondan razı olsun kardeşine her zaman destek olmak istiyor . Dedi ki senin eve karşılık sıfit bir araba var takas edeceğiz dedi. Ama bizim o evden 100000 lira karimız oluyor. Bana sordu bende sen daha iyi bilirsin dedim . Eğer ki bizim için kar ise alalım dedim . Ve aldık da . Bunu kendi annemle paylaştım hani mutluyum anlatıyorum falan. Annem dedi ki keşke evin dursaydi . Hevesim kursağımda kaldı resmen . Öyle moralim bozuldu ki. Bende artık dayanamadım buraya yazıp rahatlamak istedim.(. Kayınpederim ve kayınvalidem sürekli eşimin arabası yok diye söylüyorlardi. Alışmış o alışmış diye. Diyorum ya sürekli o yüzden tartışma da çıktı. Annemde ona nazaran mi dedi bilmiyorum ) uzattım hakkınızı helal ediniz. 🥲
Krediye bulaşmak istemezsiniz saygı duyarım ama ev satıp araba almak nedir yahu! Çocuk mu kocanız hem de memur öyle mi😳 memur maaşıyla sittin sene ev sahibi olamazsınız artık. Ev eski de olsa kira geliri vardı şimdi araba yattığı yerde ayda 2bin götürecek. Eşinizin abisinin de bu işten geliri olmadıysa hiçbir şey bilmiyorum. Anneniz çok haklı tepkisinde. Eş ailesi sizi saf yerine koyup her şeyinizi almış azıcı gözünüzü açın bari bundan sonra. Benim kocam da sizinki gibi evi satıp araba alalım diyip durdu üstelik çocuk da var bizde. Aldırmadım aldırmam. Gerek yok çok araba istiyorsa biriktirsin alsın. Evi sattırmam

Krediye bulaşmak istemezsiniz saygı duyarım ama ev satıp araba almak nedir yahu! Çocuk mu kocanız hem de memur öyle mi😳 memur maaşıyla sittin sene ev sahibi olamazsınız artık. Ev eski de olsa kira geliri vardı şimdi araba yattığı yerde ayda 2bin götürecek. Eşinizin abisinin de bu işten geliri olmadıysa hiçbir şey bilmiyorum. Anneniz çok haklı tepkisinde. Eş ailesi sizi saf yerine koyup her şeyinizi almış azıcı gözünüzü açın bari bundan sonra. Benim kocam da sizinki gibi evi satıp araba alalım diyip durdu üstelik çocuk da var bizde. Aldırmadım aldırmam. Gerek yok çok araba istiyorsa biriktirsin alsın. Evi sattırmam
Kocası uyanık aslında, kardeşiyle bir olup evi arabaya çevirerek kadının ev alınırken verdiği altinlarin bedeline çoktuler. Belki araba da abi üstüne veya boşanma durumunda yine çift satışla iç edilecek Allah bilir...Bu garibim de hala faizsiz ev hayalinde :-)

Kocası uyanık aslında, kardeşiyle bir olup evi arabaya çevirerek kadının ev alınırken verdiği altinlarin bedeline çoktuler. Belki araba da abi üstüne Allah bilir...Bu garibim de hala faizsiz ev hayalinde :-)
Ay abinin üstüne olduğunu düşünmek bile istemiyorum ah bu erkekler neden böyleler. Kadın yazık faize bulaşmayalım derdinde iken adam kadının altınlarına malına çökme derdinde.. çok yazık

Ay abinin üstüne olduğunu düşünmek bile istemiyorum ah bu erkekler neden böyleler. Kadın yazık faize bulaşmayalım derdinde iken adam kadının altınlarına malına çökme derdinde.. çok yazık
Boşver konu sahibi memnun halinden. İleride araba çooook degerlenince satıp faizsiz ev alacak inşallah:-)

Pişmanlıktan nereye saracagını şaşırmış gösteririm size ne yahu 😂😂çok ta fifi evi satıp araba alan ne gösterebilir merak ettim 😂
Üslüpla karakter analizi bile yapılabilir durup dururken saldırışa geçiyor demekki yarası çok ne diyelim göstersin bakalım onyüzbin yıl sonra 😂

Valla sıfır araba da yatırım oldu bu devirde 😂2018de altınlarımı bozdurup sıfır corolla aldık, sonra 2020de onu 180e satıp 30 bin ekleyip yeni corolla aldık, şimdi onu 425e sattık üzerine üzerine 25 ekledik çok temiz bakımlı bi ev aldık😂tabi ben evi satıp araba aldırmam ama biz mantıklı olanı yaptık galiba ve eve doğru olan bu yükseliş ilk sıfır arabayı almamız oldu 😊
450 bine evi nasıl alabildiniz. Bizim burda 800 binden aşağıya ev yok. Onlarda bahçe katı falan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back