• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizi satıp araba aldık acaba iyi mi ettik aklım çok karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla sıfır araba da yatırım oldu bu devirde 😂2018de altınlarımı bozdurup sıfır corolla aldık, sonra 2020de onu 180e satıp 30 bin ekleyip yeni corolla aldık, şimdi onu 425e sattık üzerine üzerine 25 ekledik çok temiz bakımlı bi ev aldık😂tabi ben evi satıp araba aldırmam ama biz mantıklı olanı yaptık galiba ve eve doğru olan bu yükseliş ilk sıfır arabayı almamız oldu 😊
pandemi öncesi mi ??maşallah :nazar:

Bizim kendi evimiz var oturduğumuz annemden de bir evim var.kendimize yatırımlik aldığımız evi sattık müdürümde ön ayak oldu indirimli cross aldık 320bine.Arabaya şu an eşimin müdürü 450 veriyor satmıyoruz.Daha iki ay oldu.Piyasada şu an sıfır arabalarda çip sıkıntısı var sayılı üretiliyor.Siraya giriyorsun eger müdürüm o firmanın müdürüyle konusmasaydi 450ye daha bu ay alacaktık.Coluk cocuk yaşlıda olunca bizde araba şart gece acile markete.Araba firmaları simdi Kasım aralık gibi sıfır araba alıp yeni yılda zamlı fiyata satıp kâr elde ediyor.Aramizdaki fark benim 2 evim var.3.sattim.Eger kirada otursaydim önce ev sonra araba alırdım.Lütfen kaskosunu yaptırmayı unutmayın en azından kaza gibi durumlarda maddi kaybınızı karşılıyor.

Saygısızlık için İlla kötü sözlü bir yazıya gerek yok . İmalarınız bile saygısızca bence. İyi günler size de
Ben sana neyin ne olduğunu anlatacak çok şey yazardım ama sende onu anlayacak kapasite olmadığını gösterdiğin için gerek duymuyorum. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demişler.. Ne de güzel demişler.. Sen bu cahillikle güzel yaşarsın.. 😂

Kredi kullanmak istememenizi anlıyorum.O zaman ya bir eviniz olacak ya da bir arabanız.İkisi de olsun beklentisine girmeyeceksiniz...Bu hassasiyet böyle bir tercihi gerektirir.Ben tercihimi evden yana kullanırdım.Ev arabaya kıyasla daha temel ihtiyaç.Babadan dededen bir miras kalmayacaksa memur maaşıyla biriktirerek ev almak imkansız ötesi.

Amacım kimseyi yargılamak değil sadece merakımdan soruyorum. İçinde bulunduğumuz ekonomik durumda kredisiz ev nasıl alınabilir? Geçmişten gelen çok ciddi bir birikiminiz yoksa yöntem nedir?
Teşekkür ederim anlayışınız için. Burada hiç birşeyi tam olarak anlatmadığım için herkes kendi düşüncesini söylüyor . Küçük bir birikimimiz de var . Ticaret ile uğraşıyoruz . İnşallah güzel bir ticaret ile daha güzel haberler vermek nasip olur 🍀 üslup için ayrıca teşekkür ederim . İnancım şudur ki Allah isteyene istediğini verecek 🤲🏻

Kredi kullanmak istememenizi anlıyorum.O zaman ya bir eviniz olacak ya da bir arabanız.İkisi de olsun beklentisine girmeyeceksiniz...Bu hassasiyet böyle bir tercihi gerektirir.Ben tercihimi evden yana kullanırdım.Ev arabaya kıyasla daha temel ihtiyaç.Babadan dededen bir miras kalmayacaksa memur maaşıyla biriktirerek ev almak imkansız ötesi.
Vallahi ben öyle ikiside olsun lükste bogulayim derdinde değilim 😂 benim için ev almak iyi bir tercihti. Ama o evde oturamazdım çok kötüydü yani . Araba da değerlendir. Arabayı alıp kullanmadık ya. Galeride kar edip satacağız. İnşallah mirasımız yok ama dualarımız var 😂😂

Hani bildiğimiz 4 tekerlekli araç için kapısı bacası olan evi satmış bu arkadaş öylemi 🙄
Kar etmiş hemde 🙄
Ay daha şaşırmam dedikçe neler okucam burda Allahım yarrabbim😳
Şımarık kocasına bisiklet yada akülü araba alaymış keşke 🤦🏻‍♀️
Aman ya kınamıyorum çoluk çocuğum var.
Çok geç artık 😂😂😂😂 teşekkür ederim

benim de faiz hassasiyetim var ama daha geçen hafta kredi çektim.mecburum.nakit parayı elimden çıkarmak istemedim okul için .evler 2 milyon oldu semtimde.kredi çekmeden nasıl alacağız?gelirimiz 25 30 bin olsa birikmez.biz biriktirsek ev gene 2 ye katlar alamayız
Allah affetsin sizin adınıza da ben üzüldüm . İnşallah bir daha böyle haram bir işe bulaşmazsınız

Sanırım yatırım konusunda biraz tecrübesizsiniz. Sizinle biraz konuşalım bu konuda.

2017 senesinde babam bana o zamanın parasıyla 15 bin lira para verdi. Bununla ne istersen yap dedi. O zaman bekardım.

Altının grami 145 liraydı. Paramla altın hesabi açtım ve 100 gram altın aldim. Ve o paraya asla dokunmadım

Evlendim. Eşimin ufak bir arabasi vardı. Düğün takılarımi verdim. 2019 senesinde o zamanın parasıyla 80 bin liraya çok güzel bir araba aldık.

Bu arabayı bu sene şubat ayina kadar kullandık. Bu sene bu arabayı 300 bine sattık. 250 bin kredi çektik ve ev aldık. Bakin biz de müslümanız. Faiz ödemek istememenizi anlıyorum. Fakat hem evim hem arabam olsun diyen bir insanın kredisiz bunlara sahip olması maalesef mümkün değil. Arkasında babasi yoksa tabi.

Sonra biz de arabasızliğa aliskin olmadığımız icin bankadaki 100 gram altını bozdurdum. 930 liraydı grami.. 95 gram çekip eşime verdim. Kendisi de 10 bin katıp ufak bi araba aldi.

Evet lüks bi şey değil ama şu an işimizi görüyor.

Size tavsiyem altına ve eve yatırım yapmanızdır.

Evet biz araba alarak güzel bi yatirim yaptık ama biz sıfır arac almadik. Ve bir kere sürtmedik arabayi. Pırıl pırıl sattik. Çünkü tek varligimizdi. Ve değerini kaybetmesi beni çok yaralardi.

Şu an arabayi satsaniz o evi alamazsiniz mesela. Çünkü gayrimenkul her zaman gayrimenkuldur. Değeri vurmakla çizmekle azalmaz. En temel ihtiyaçtır. Ev daimi ihtiyaç, araba zaman zaman ihtiyaçtır.

Sanirim eşinizin hevesinin kurbani olmussunuz. Ama artık yapacak birşey yok.

Size tavsiyem altına yatirim yapmanız. Altın uzun vadede daima kazandirir. 1 gram altın alıp kenara atın ve büyük yatirimlar dışında asla altininizi bozdurmayin.

Ben her sıkıştığımda altın bozdaydım su an 1 gram altinim kalmazdı.

Insallah bundan sonra daha dikkatli adımlarınız olur. Aldığınız arabayi güle kullanın.
Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun 🥰 kullanmalik değildi zaten araba 😉Rabbim herkese helal kazanç nasip etsin

Benim şu aralar dededen kalma tarla mevzusu var insallah satılırsa arsa alıp müstakil ev yapmaya başlayacağım.Ama yetmeyeceğini tahmin ediyorum muhtemelen kredi çekerim.Bende ev satıp sıfır araba aldım ama bende 3 ev vardı.Ve arabamız arıza sinyali veriyordu.Hazir müdürümde ben konuşur indirim yaptırırım deyince 2 ay önce 320bine aldim simdi 450 bin oldu o araba çip sıkıntısı olunca sıfır arabalarda kuyruk olup sıraya giriliyor.Siran gelince alıyorsun paran olsa da.iki ayda 130 bin farklandi aldigim araba hatta arabayı güncel fiyata bize sat diyen 3 kisi var ama satmıyoruz çünkü niye ben tekrar aynı işlemleri yapayim bir kere zaten indirim şansı kullandım firma birdaha yapmazki.Esim aramis firmayı iki ay önce, hem normal fiyat vermişler hem sıradan bahsetmisler.Ben o firmanında dahil olduğu kurumsal firmada(koç çalışanlarına koc firmaları belli indirim yapıyorlar) çalıştığım için müdürüm vasıtasıyla hem sıra beklemedim hem indirim aldim.

Öncelikle hayırlı olsun arabanız kazasız kullanmak nasip olsun
Ben bu ikilemde kaldığım da evi tercih etmiştim ama o dönemin şartlarında ev bir koyduysa araba üç koydu ve eğer arabayı seçseydim aldığımız evi bize aldırıp üstüne para bile bırakıyordu ama dediğim gibi o dönemin şartlarında şimdi ev fiyatları daha da uçtu o yüzden sizin durumunuzu bilemeyeceğim
İnsallah arabanızla gönlünüze göre bir ev alabilirisiniz
Allahümme amin canım benim 🍀 inşallah amin

Benim şu aralar dededen kalma tarla mevzusu var insallah satılırsa arsa alıp müstakil ev yapmaya başlayacağım.Ama yetmeyeceğini tahmin ediyorum muhtemelen kredi çekerim.Bende ev satıp sıfır araba aldım ama bende 3 ev vardı.Ve arabamız arıza sinyali veriyordu.Hazir müdürümde ben konuşur indirim yaptırırım deyince 2 ay önce 320bine aldim simdi 450 bin oldu o araba çip sıkıntısı olunca sıfır arabalarda kuyruk olup sıraya giriliyor.Siran gelince alıyorsun paran olsa da.iki ayda 130 bin farklandi aldigim araba hatta arabayı güncel fiyata bize sat diyen 3 kisi var ama satmıyoruz çünkü niye ben tekrar aynı işlemleri yapayim bir kere zaten indirim şansı kullandım firma birdaha yapmazki.Esim aramis firmayı iki ay önce, hem normal fiyat vermişler hem sıradan bahsetmisler.Ben o firmanında dahil olduğu kurumsal firmada(koç çalışanlarına koc firmaları belli indirim yapıyorlar) çalıştığım için müdürüm vasıtasıyla hem sıra beklemedim hem indirim aldim.
Maşallah umarım güzel karlı bir iş olmuştur 🤲🏻🤲🏻

Konu başlığını her gördüğümde üzülüyorum size.

Sırf eşinizin şımarıklığı yüzünden, ev satıp sıfır arabayı o hava atsın diye almışsınız. Ve arabayı anahtarıni çevirip kullanamayacaksınız hiçbir zaman. Eşiniz hazretleri ne zaman uygun görürse o zaman binebileceksiniz. Arabanız var mı, var olacak sadece.
Biraz eşimin hakkı yiyilmis. Adamı kötü mü anlattım o kadar 🤣🤣 neyse eşim her araba aldığında önce bana sürdürür sonra götürür. Ve ben araba kullanıyorum . Ne bilim adamı bu kadar kotuleyecek millet 🤭 yine de sağ ol

Teşekkür ederim anlayışınız için. Burada hiç birşeyi tam olarak anlatmadığım için herkes kendi düşüncesini söylüyor . Küçük bir birikimimiz de var . Ticaret ile uğraşıyoruz . İnşallah güzel bir ticaret ile daha güzel haberler vermek nasip olur 🍀 üslup için ayrıca teşekkür ederim . İnancım şudur ki Allah isteyene istediğini verecek 🤲🏻
Bu kadar kaderciyseniz konu açmanıza da gerek yoktu o halde.

Bu kadar haram helal düşünüyorsunuz kendinize göre değerlendiriyorsunuz peki kullanmayacağıniz arabayı galeriye koyup piyasa şartları ile fiyatı yukari çekmek ne kadar helal ne kadar haram hiç düşündünüz mu? Hep fırsatçılık galericilik emlakta emlakcilar fln tartışılır ya. Bu çarka dahil olmak gerçekten içinize sindimi? Ticaret böyle birsey değil çünkü, araba fiyatının sürekli yukari çıkması bizimle alakalı. Bundan seneler önce sıfır araba aldığın an aşağı inermis. Şimdi alıp kenara koyup insanların araba bulamamasindan faydalanmak çok dürüst olmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back