Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evimizi satıp araba aldık acaba iyi mi ettik aklım çok karışık
- Konu Sahibi S_h_a
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #munekonuyukpatirmisin
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Mart 2019
- 1.987
- 2.511
- 133
Birikim yaparak araba alabilinir ama ev alamazsınız
Neden çünkü eşiniz arabasız kalamaz
Atladığınız bir konu var eşiniz arabasız yapamazzzzzzz.
Araba için evi satan adam ev için arabasız kalmayı göze alamaz.
Yüklü bir miktar miras falan kalmazsa siz ev almayı unutun
Belki enflasyon düzelir belki maaş artar ev ucuzlar yaşlanırsın falan anca o zaman
Atladığın şey var eşinin bakış açısı
Araba için kira geliri+evden vazgeçen adam ev için para biriktirmezzzz (.)
Neden çünkü eşiniz arabasız kalamaz
Atladığınız bir konu var eşiniz arabasız yapamazzzzzzz.
Araba için evi satan adam ev için arabasız kalmayı göze alamaz.
Yüklü bir miktar miras falan kalmazsa siz ev almayı unutun
Belki enflasyon düzelir belki maaş artar ev ucuzlar yaşlanırsın falan anca o zaman
Atladığın şey var eşinin bakış açısı
Araba için kira geliri+evden vazgeçen adam ev için para biriktirmezzzz (.)
Ya bı de garibim altınlarını verip aldığı evi sattirmis...araba kocanın üstüne, boşanma durumunda evi satsalar , kadın altınların bedeli + evin yarısını alabilecekken, şu anda ikinci satış yapıldığı için konusahibi anca arabanın yarısını alacak.Kendi rızasıyla altınlara da güle güle demiş Ha tabii arabanın yarısını da yobaz kocası senelerce tepe tepe kullanıp kendi satıp yemezse veya perte çikarmazsa bellllki verecek.. Ailecek kumpas kurup kadının malına cökmüşler resmen , hicbirseyden haberi yok, o hala burda uyarmaya çalışanlara " ımı fiız hırım " diye atar yapıyor...biraz üzüldüm ama bugün en çok güldügüm konu da bu oldu, allah affetsinHani bildiğimiz 4 tekerlekli araç için kapısı bacası olan evi satmış bu arkadaş öylemi
Kar etmiş hemde
Ay daha şaşırmam dedikçe neler okucam burda Allahım yarrabbim
Şımarık kocasına bisiklet yada akülü araba alaymış keşke
Aman ya kınamıyorum çoluk çocuğum var.
Son düzenleme:
- 15 Ekim 2016
- 6.531
- 11.762
- 248
- 9 Eylül 2013
- 11.948
- 27.407
- 798
Olan olmuş ama yanlış olmuş.
Kira getiren evi bırakıp, aylık nereden baksanız 2000 lira yiyecek bir araba almanıza bir şey diyemedim.
Hazır borçsuzken orta halli bir araba alabilrdiniz.
Kimse sizi uyarmadı mı??
Ailenin buna onay vermesi sizin anneniz dışında kimsenin bir şey dememesi saçma
Kira getiren evi bırakıp, aylık nereden baksanız 2000 lira yiyecek bir araba almanıza bir şey diyemedim.
Kimse sizi uyarmadı mı??
Saçma değil, üstte anlattım. Eş ailesi konu sahibini kandırıp mal kaçırmışlar. Hem de öyle böyle değil...Olan olmuş ama yanlış olmuş.
Kira getiren evi bırakıp, aylık nereden baksanız 2000 lira yiyecek bir araba almanız yanlış bence
Kimse sizi uyarmadı mı??
Hayır neden sordun?
- 13 Ağustos 2017
- 314
- 689
- 103
Of ya evet faiz haramYa bı de garibim altınlarını verip aldığı evi sattirmis...araba kocanın üstüne, boşanma durumunda evi satsalar , kadın altınların bedeli + evin yarısını alabilecekken, şu anda ikinci satış yapıldığı için konusahibi anca arabanın yarısını alacak.Kendi rızasıyla altınlara da güle güle demiş Ha tabii arabanın yarısını da yobaz kocası senelerce tepe tepe kullanıp kendi satıp yemezse veya perte çikarmazsa bellllki verecek.. Ailecek kumpas kurup kadının malına cökmüşler resmen , hicbirseyden haberi yok, o hala burda uyarmaya çalışanlara " ımı fiız hırım " diye atar yapıyor...biraz üzüldüm ama bugün en çok güldügüm konu da bu oldu, allah affetsin
Ama cahillikde çok fena birşey ya, keşke oda haram olsa belki daha çok dikkat edilir
Araba da artık yatırım olabiliyor ama evler ondan daha hızlı tırmanıyor. Bu kafadaki bir adamın da arabayla para kazanabileceğini sanmıyorum. Benzin 25 lira. Hali vakti yerinde aileler bile mümkünse toplu taşıma kullanıyor artık. Kiralar almış başını gitmiş. Zorda kalsam o küflü eve geçer otururum ama arabayı satsam o evi alamam artık. Basit bir mantık hatası pahalıya patlamış. Size tavsiyem ağzımızın tadı bozulmasın diye böyle saçma işlere girmeyin. Kadınsınız ve o eve hep ihtiyaç duyarsınız. Geçmiş olsun
- 10 Ekim 2021
- 1.797
- 2.627
- 83
- 36
Başlığı okumam yeterli oldu. Gerisini okumasam da olur. Ev satılıp araba alınmaz. Hadi sattınız araba almak istediniz ise ciddi bir geliriniz olmalı ki aradaki açığı kapatsın. Bu devirde araba yine alınabilir kategoride ama ev almak hayal gibi. Mantıksız. Net. Konu kapanmıştırHerkese merhabalar . Ben 10 aylık yeni evliyim. Eşim devlet dairesinde memurluk yapıyor. Eşimin abisi ticaret adamı. Esimin ufak bir arabası vardi nişanlı olduğumuz zaman . Kayınpederim kendi halinde emekli . Biz düğünden sonra böyle güzel olmayan 10 yıllık bir binadan bir ev aldık . Ben ve eşimin tek isteği kredisiz ev alabilmek . Ben herkesten çok istiyorum . Bu yüzden herşeyimi. Verdim. Sırf kredi çekmesin diye . Çok karli bir fiyata evi aldık ama içinde kiracısı var ve bizde şuanki evimiz eşimin işine yakın olması ve konum olarak da çok iyi olduğu için o eve çıkmadık. Ayrıca benim kirada oturduğum ev aldığımız eve bin basar . Buraya kadar bir sorun yok. Ama eşim hem son çocuk hemde hep araba ile büyümüş. Ev aldık ama en küçük birseyde arabam uok dedi de durdu. Herşeyde arabasını öne sürdu ilk başlarda takmadım evet alışması zor olacak dedim. Ama yok harbiden alışamadı yani keyfinden mi geçemedi bilmiyorum. Dün de yine kayınbiraderim aradı. Allah ondan razı olsun kardeşine her zaman destek olmak istiyor . Dedi ki senin eve karşılık sıfit bir araba var takas edeceğiz dedi. Ama bizim o evden 100000 lira karimız oluyor. Bana sordu bende sen daha iyi bilirsin dedim . Eğer ki bizim için kar ise alalım dedim . Ve aldık da . Bunu kendi annemle paylaştım hani mutluyum anlatıyorum falan. Annem dedi ki keşke evin dursaydi . Hevesim kursağımda kaldı resmen . Öyle moralim bozuldu ki. Bende artık dayanamadım buraya yazıp rahatlamak istedim.(. Kayınpederim ve kayınvalidem sürekli eşimin arabası yok diye söylüyorlardi. Alışmış o alışmış diye. Diyorum ya sürekli o yüzden tartışma da çıktı. Annemde ona nazaran mi dedi bilmiyorum ) uzattım hakkınızı helal ediniz.
- 23 Ocak 2019
- 684
- 1.033
- 63
Valla sıfır araba da yatırım oldu bu devirde 2018de altınlarımı bozdurup sıfır corolla aldık, sonra 2020de onu 180e satıp 30 bin ekleyip yeni corolla aldık, şimdi onu 425e sattık üzerine üzerine 25 ekledik çok temiz bakımlı bi ev aldıktabi ben evi satıp araba aldırmam ama biz mantıklı olanı yaptık galiba ve eve doğru olan bu yükseliş ilk sıfır arabayı almamız olduSıfır araba yatırım mi ki? Şimdi enflasyondan aldığından pahalıya satınca araba yatırım gibi görünüyor ama Kullaninca değeri düşecek, Allah korusun kaza bela, çarpma ,göçme olsa artık o araba çöpten farksız olacak... Nasıl ev ile takas ettiniz anlamadım.
Bari o yüz bin lira fazla parayı peşinat yapın, yine kiracılı bir ev alın. On sene kendi kendini ödesin ev.
Bunu yapamasaniz bile günü gelince yapabilmek için parayı altına vs çevirin. Eşiniz bu şımarıkla o parayı da iç eder
- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
bilmem ne evimler var ya onları söylerler hemen.sonra param gitti diye konu açarlar.sağlam banka varken ne işi olur insanın orada?Amacım kimseyi yargılamak değil sadece merakımdan soruyorum. İçinde bulunduğumuz ekonomik durumda kredisiz ev nasıl alınabilir? Geçmişten gelen çok ciddi bir birikiminiz yoksa yöntem nedir?
- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.329
- 548
- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
araba fiyatı ev fiyatıyla doğru orantılı artmıyor ki.konu sahibi arabayı karıyla satıp ev alabileceğini söylemiş.cidden komik.benim arabam da fiyatını 5 e katladı 2018 den beri ama evlerse 10 a katladı aynı yıllar içindeKredisiz mal almanın birinci kuralı değeri artan mevcut malı elinizden çıkarmamaktır.
Biz de kredisiz biriktirerek ev aldık ancak önceki mallar değerlendi, üzerine birikim konuldu da öyle oldu.
Değeri sabit kalan arabaya yatırım yaparak kendinizi faiz köşesine sıkıştırmışsınız ne yazık ki....
- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.329
- 548
450 bine çok temiz bir ev bulmuş olmanız asıl mucizevi şansınız benceValla sıfır araba da yatırım oldu bu devirde 2018de altınlarımı bozdurup sıfır corolla aldık, sonra 2020de onu 180e satıp 30 bin ekleyip yeni corolla aldık, şimdi onu 425e sattık üzerine üzerine 25 ekledik çok temiz bakımlı bi ev aldıktabi ben evi satıp araba aldırmam ama biz mantıklı olanı yaptık galiba ve eve doğru olan bu yükseliş ilk sıfır arabayı almamız oldu
- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
aa banlanmamışız bu arada.bugün uslu durup konulara uygun yorumlar yapalım bariievi satıp arana almak mı
hayırlı olsun ne diyelim
- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.329
- 548
bence sorun bizde değil açılan konularda ama ben genelde metresli konularda coşup banlanıyorumaa banlanmamışız bu arada.bugün uslu durup konulara uygun yorumlar yapalım barii
- 3 Şubat 2018
- 6.211
- 24.271
- 348
- 27
Sırf eşiniz arabayla gezsin tozsun diye güzelim kira getiren evi satıp masraflarla dolu olan araba mı aldınız gerçekten? Neyin kafası bu?
Kendiniz araba kullanmıyosunuz bile, ayda yılda bir kocanız lütfederse sizi bindirip gezdireceği araba için kira getiren ev mi satılır yahu?
5 yaşındaki çocuk kandırır sizi
Kendinizi aşırı ezdiriyosunuz kocanıza. Üstelik sorunlu ve saygı görmediğiniz bir evliliğiniz için yapıyosunuz bunu.
Bu kafayla mal mülk edinemez borca batarsınız
Kendiniz araba kullanmıyosunuz bile, ayda yılda bir kocanız lütfederse sizi bindirip gezdireceği araba için kira getiren ev mi satılır yahu?
5 yaşındaki çocuk kandırır sizi
Kendinizi aşırı ezdiriyosunuz kocanıza. Üstelik sorunlu ve saygı görmediğiniz bir evliliğiniz için yapıyosunuz bunu.
Bu kafayla mal mülk edinemez borca batarsınız
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.