• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizi satıp araba aldık acaba iyi mi ettik aklım çok karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok pişman olursunuz bizim de başımıza geldi eve peşinat verdik arabayı satıp kredi çekecektik, eşim pek arabasını satmak istemedi.. evde vazgeçtik bir kaç ay bekleyip... şimdi arabamız aşağı yukarı aynı değerde bir kaç yeri de çizildi.. O vazgeçip almadığımız ev 665000 den 1.7 MİLYON a terfi etti.
2 sene önce 400 bine ev alan bir tanıdığın evinin şuanki fiyatı 1 buçuk milyon 😏

Ev dokuluyor cok eski diyorsun ya , anneminde bir evi var bos kaliyor, yikilip yapilmasi lazım, ev rutubet aliyor inanilmaz , ama konumu oyle guzelki istanbulun cok merkezi bir konumunda arka balkondan baktiginda hersey ayaklarının altinda , 5. Kat . Evi satmiyoruz oturmuyoruz da satmiyoruz da ben suan o rutuet dedigim evi var ya alamam

Öncelikle hayırlı olsun arabanız kazasız kullanmak nasip olsun
Ben bu ikilemde kaldığım da evi tercih etmiştim ama o dönemin şartlarında ev bir koyduysa araba üç koydu ve eğer arabayı seçseydim aldığımız evi bize aldırıp üstüne para bile bırakıyordu ama dediğim gibi o dönemin şartlarında şimdi ev fiyatları daha da uçtu o yüzden sizin durumunuzu bilemeyeceğim
İnsallah arabanızla gönlünüze göre bir ev alabilirisiniz

Erkeklerin bu araba sevdası herşeyi mahvediyor malesef ve herzamanki gibi iş kadına düşüyor. Çevremde ne kadar kocası ne derse he diyen, maddi işlere karışmayan kadın varsa malesef o aile bir düzen tutturamiyor.

Herkese merhabalar . Ben 10 aylık yeni evliyim. Eşim devlet dairesinde memurluk yapıyor. Eşimin abisi ticaret adamı. Esimin ufak bir arabası vardi nişanlı olduğumuz zaman . Kayınpederim kendi halinde emekli . Biz düğünden sonra böyle güzel olmayan 10 yıllık bir binadan bir ev aldık . Ben ve eşimin tek isteği kredisiz ev alabilmek . Ben herkesten çok istiyorum . Bu yüzden herşeyimi. Verdim. Sırf kredi çekmesin diye . Çok karli bir fiyata evi aldık ama içinde kiracısı var ve bizde şuanki evimiz eşimin işine yakın olması ve konum olarak da çok iyi olduğu için o eve çıkmadık. Ayrıca benim kirada oturduğum ev aldığımız eve bin basar . Buraya kadar bir sorun yok. Ama eşim hem son çocuk hemde hep araba ile büyümüş. Ev aldık ama en küçük birseyde arabam uok dedi de durdu. Herşeyde arabasını öne sürdu ilk başlarda takmadım evet alışması zor olacak dedim. Ama yok harbiden alışamadı yani keyfinden mi geçemedi bilmiyorum. Dün de yine kayınbiraderim aradı. Allah ondan razı olsun kardeşine her zaman destek olmak istiyor . Dedi ki senin eve karşılık sıfit bir araba var takas edeceğiz dedi. Ama bizim o evden 100000 lira karimız oluyor. Bana sordu bende sen daha iyi bilirsin dedim . Eğer ki bizim için kar ise alalım dedim . Ve aldık da . Bunu kendi annemle paylaştım hani mutluyum anlatıyorum falan. Annem dedi ki keşke evin dursaydi . Hevesim kursağımda kaldı resmen . Öyle moralim bozuldu ki. Bende artık dayanamadım buraya yazıp rahatlamak istedim.(. Kayınpederim ve kayınvalidem sürekli eşimin arabası yok diye söylüyorlardi. Alışmış o alışmış diye. Diyorum ya sürekli o yüzden tartışma da çıktı. Annemde ona nazaran mi dedi bilmiyorum ) uzattım hakkınızı helal ediniz. 🥲
Anasinin karninda arabayla mi dogmus?
O 100 bin kar haftaya ev alirken cerez olur.İyi halt yemis kocaniz.Arabada yatar kalkar artk jfjfjff

Teşekkür ederim ama haram para ile iş olmayacağını ve müslüman bir şekilde yaşamak istediğimi üzerine basa basa söylüyorum . Doğu da yaşıyorum . İnşallah arabamızın değerlenip satıldığından da helal yolla ev alınabileceğini sizin gibi insanlara gösteririm. İyi günler . Yorum yapmanıza da gerek yok . KREDİSİZ ev almak için elimizden geleni yapacağız. Bunu anlayabilmeniz mümkün değil .

Kredisiz mal almanın birinci kuralı değeri artan mevcut malı elinizden çıkarmamaktır.

Biz de kredisiz biriktirerek ev aldık ancak önceki mallar değerlendi, üzerine birikim konuldu da öyle oldu.

Değeri sabit kalan arabaya yatırım yaparak kendinizi faiz köşesine sıkıştırmışsınız ne yazık ki....

Biraz saygılı olun ya biraz . Burada akıllı şuurlu kişiler ile muhabbet etmek istiyorum. Sizin gibi anlayışsız insanlar can sıkıyorsunuz sadece. Varlığınız negatiflik. Yemek olarak kullanıyorsunuz galiba negatifliği. Yoksa insan niye böyle kaba kaba konuşur ki . Hayır birde anlamışsınız kredisiz almak istediğimi hala boş yere olmuş diyip duruyorsunuz
Şu kafada şu üslupta birine iyi olmuş

Biraz saygılı olun ya biraz . Burada akıllı şuurlu kişiler ile muhabbet etmek istiyorum. Sizin gibi anlayışsız insanlar can sıkıyorsunuz sadece. Varlığınız negatiflik. Yemek olarak kullanıyorsunuz galiba negatifliği. Yoksa insan niye böyle kaba kaba konuşur ki . Hayır birde anlamışsınız kredisiz almak istediğimi hala boş yere olmuş diyip duruyorsunuz

Kredisiz alın sıkıntı yok, yalnız biriktirerek almanın da kuralı var. Şimdi nasıl uçan ev fiyatlarını yakalayacaksınız? Rutubetli eski püskü o ev biriktirmede size çok yardımcı olacaktı.

Çok üzüldüm sizin adınıza. 😞

Ülkede zaten negatif faiz var ,hala faize girmem diyen insanları anlamıyorum sanki tefeciden borç aliyorsunuz. Faizler geçen hafta 0.99 inince ikinci el dairelerin de fiyatı hemen yükseldi...yani borcsuz ev almayı geçtim borçla bile ev almak imkansiz oldu...iktisadi acidan acayip zararli bir karar olmuş.
Belli bir yaşa gelen herkese finansal okur yazarlik kursu ya da desteği verilebilse keske...Eve yazık olmuş...

Ev , araba, para, birikim konularini cok severim, okurum, yorum yaparim elimden geldigince. Sen de benim gibi seviyorsun ceycey, evi satmis , araba almis, kredi cekmek istemiyormus, biraz gonul rahatlatmak icin bu konuyu actigini dusunuyorum, cunku kendisi de pisman..
Sen kredi cekmek istemiyorsun ya, ben bu isin icindeyim saticilar iki gunde bir eve zam yaptigi icin kac tane konut kredi dosyalarim iptal olduu , ev ya ev otesi berisi yok.. her ay kira vermiyorum . Esiniz inanilmaz cocuksu geldi bana. Gercekten es seciminin cok onemli oldugunu bir kez daha anliyorum..
Gelirim 10 000 uzerinde, yemin ediyorum suan bir evin kapisini bile alamiyorumm bir goz oda bile alamiyorummm
benim de faiz hassasiyetim var ama daha geçen hafta kredi çektim.mecburum.nakit parayı elimden çıkarmak istemedim okul için .evler 2 milyon oldu semtimde.kredi çekmeden nasıl alacağız?gelirimiz 25 30 bin olsa birikmez.biz biriktirsek ev gene 2 ye katlar alamayız

Herkese merhabalar . Ben 10 aylık yeni evliyim. Eşim devlet dairesinde memurluk yapıyor. Eşimin abisi ticaret adamı. Esimin ufak bir arabası vardi nişanlı olduğumuz zaman . Kayınpederim kendi halinde emekli . Biz düğünden sonra böyle güzel olmayan 10 yıllık bir binadan bir ev aldık . Ben ve eşimin tek isteği kredisiz ev alabilmek . Ben herkesten çok istiyorum . Bu yüzden herşeyimi. Verdim. Sırf kredi çekmesin diye . Çok karli bir fiyata evi aldık ama içinde kiracısı var ve bizde şuanki evimiz eşimin işine yakın olması ve konum olarak da çok iyi olduğu için o eve çıkmadık. Ayrıca benim kirada oturduğum ev aldığımız eve bin basar . Buraya kadar bir sorun yok. Ama eşim hem son çocuk hemde hep araba ile büyümüş. Ev aldık ama en küçük birseyde arabam uok dedi de durdu. Herşeyde arabasını öne sürdu ilk başlarda takmadım evet alışması zor olacak dedim. Ama yok harbiden alışamadı yani keyfinden mi geçemedi bilmiyorum. Dün de yine kayınbiraderim aradı. Allah ondan razı olsun kardeşine her zaman destek olmak istiyor . Dedi ki senin eve karşılık sıfit bir araba var takas edeceğiz dedi. Ama bizim o evden 100000 lira karimız oluyor. Bana sordu bende sen daha iyi bilirsin dedim . Eğer ki bizim için kar ise alalım dedim . Ve aldık da . Bunu kendi annemle paylaştım hani mutluyum anlatıyorum falan. Annem dedi ki keşke evin dursaydi . Hevesim kursağımda kaldı resmen . Öyle moralim bozuldu ki. Bende artık dayanamadım buraya yazıp rahatlamak istedim.(. Kayınpederim ve kayınvalidem sürekli eşimin arabası yok diye söylüyorlardi. Alışmış o alışmış diye. Diyorum ya sürekli o yüzden tartışma da çıktı. Annemde ona nazaran mi dedi bilmiyorum ) uzattım hakkınızı helal ediniz. 🥲
Herhalde bir insanin yapabilecegi en saçma şey evi satıp araba almak kirayı ve benzini bedavaya halletmiyorsanız tabi

Hata resmen hata

Saygısızlık barındıran tek bir kelimem dahi yok! Kaldı ki saygıyı sizden (buradan) öğrenecek eğitim düzeyinde değilim çok şükür. Anladığım kadarıyla pişmanlığın vermiş olduğu hissiyat sizi bu kadar yüksek tepki vermenize itmiş olacak ki durup durup yorumuma cevap yazmışsınız. Sizin adınıza üzülmüştüm vazgeçtim. İyi günler..
Pişmanlıktan nereye saracagını şaşırmış gösteririm size ne yahu 😂😂çok ta fifi evi satıp araba alan ne gösterebilir merak ettim 😂

Ay okuduğum en talihsiz konu.

Aylık taksidi ödeyecek gelirim olsa tam şu an krediye girerdim. TL bu kadar düşmüşken, faiz de aslında negatif faizken kredi ile borçlanmak saçma değil. Kaldı ki ev gibi bişeyi kredisiz almak aşırı zor.

Hani bildiğimiz 4 tekerlekli araç için kapısı bacası olan evi satmış bu arkadaş öylemi 🙄
Kar etmiş hemde 🙄
Ay daha şaşırmam dedikçe neler okucam burda Allahım yarrabbim😳
Şımarık kocasına bisiklet yada akülü araba alaymış keşke 🤦🏻‍♀️
Aman ya kınamıyorum çoluk çocuğum var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back