• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizi satıp araba aldık acaba iyi mi ettik aklım çok karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yapsın milletin ağzı torba değil ki büzesin 🤣🤣 ne yapsınlar mesela örnek ver hele 🤣🤣

İnsan hata yapabilir, ama önemli olan ben hata yapmadım diyip üstünü örtmek yerine ondan ders çıkarmaktır

Anneniz de bir büyüğünüz olarak doğrusunu demiş, hayat tecrübesi bu

Valla pek iyi etmemişsiniz anneniz haklı. Kiralar aldı yürüdü, şu anki evinizden ha diyince çıkmanız gerekse elinizin altında kira ödemeyeceğiniz bir eviniz olacaktı artık yok. Arabalara da zam geliyor ama arabayla ev bir mi hiç Allah aşkına? Düzenli gelir (kira) getirecek bir şeyi düzenli masraf (benzin, kasko, sigorta) çıkartacak bir şeyle değişmissiniz.

Biraz eşimin hakkı yiyilmis. Adamı kötü mü anlattım o kadar 🤣🤣 neyse eşim her araba aldığında önce bana sürdürür sonra götürür. Ve ben araba kullanıyorum . Ne bilim adamı bu kadar kotuleyecek millet 🤭 yine de sağ ol
Her araba aldığımızda derken, 10 ayda kaç araba, aldınız ki zaten?
Umarım dediğiniz gibidir.
Ev satıp, ben arabasız yapamam diye araba alan eşin, onu galeride bırakması da inandırıcı gelmedi.
Umarım o da dediğiniz gibidir.

Aileniz dahil buradaki herkes yanlış düşünüyor da siz doğrusunu yaptıysanız, konu açmanıza da gerek yokmuş.

Allah affetsin sizin adınıza da ben üzüldüm . İnşallah bir daha böyle haram bir işe bulaşmazsınız
mune yazmam lazım dayanamadım.kendine üzül sen ayoll.ben kaç tane çocuğa bedava derslerinde yardım eden kaç çocuğun hayatına dokunan apartmanımdaki tüm yaşlıların alışverişlerini yapan görümcelerimin vs dedikodusunu yapmayan toplumda iyi insan olarak tanınan ama kendimi cennetlik görmeyen günahkar bir faniyim.asıl allah seni affetsin insanları yargıladığın için

Ev arabadan daha önemli ama yine de siz bilirsiniz.. ilerde yine ev alırsınız inşallah dert etme. Keşke benim de böyle dertlerim olsaydı bu aşamaya gecebilseydim.

Allah affetsin sizin adınıza da ben üzüldüm . İnşallah bir daha böyle haram bir işe bulaşmazsınız
Hangi hadle bu yorumu yapıyorsunuz? Kredi cekmiyorum diye hiç haram islemiyorum falan mı zannediyorsunuz? Kredi çekme tamam geriye kalan herşeyi yapabilirsin Müslümanlığı.

Hangi hadle bu yorumu yapıyorsunuz? Kredi cekmiyorum diye hiç haram islemiyorum falan mı zannediyorsunuz? Kredi çekme tamam geriye kalan herşeyi yapabilirsin Müslümanlığı.
şaka gibi ya sanki tefecilik yapıyorum.bankadan aldım ödeyeceğim.bankada kar etmek için verdi.kendi araba alıp binmeyip artmasını bekleyip satacakmış.bazı insanlara göre de bu fırsatçılıktır o zaman.

şaka gibi ya sanki tefecilik yapıyorum.bankadan aldım ödeyeceğim.bankada kar etmek için verdi.kendi araba alıp binmeyip artmasını bekleyip satacakmış.bazı insanlara göre de bu fırsatçılıktır o zaman.
Saçma saçma işler. Kendileri de ticaret yapıyormuş eminim herşeyleri helaldir. 😜
Binmeyecekse neden almış 🤣🤣🤣

Neden konu açtınız ki?
Alan memnun binen memnun. Burada yanlış diyenlere goygoy.
Amaç nedir?

Valla bizde krediye karşıyız ama işkembeden değil. Takır takır parasını sayıp alabildiğimiz için karşıyız. Olmasa afedersiniz ama, zor karşı olurduk.

Neden konu açtınız ki?
Alan memnun binen memnun. Burada yanlış diyenlere goygoy.
Amaç nedir?

Valla bizde krediye karşıyız ama işkembeden değil. Takır takır parasını sayıp alabildiğimiz için karşıyız. Olmasa afedersiniz ama, zor karşı olurduk.
işte en doğru yorum bu oldu.

Onun Arabası artınca diğer herşey sabit kalacak zaar

tüm okulun sevdiği ahlakıyla çalışkanlığıyla örnek olan üstüne de kolejden iyi bir burs kazanan çocuğuma kredi çekip okula yazdırdım.sefammm olsunnn.faiz almışımmm pehhhh.o çocuk dr olup bedava hasta bakacağım anne diyor ya para almayacağım ihtiyaçlı insanlardan diyor.bir çocuğun gözlerindeki sevinç faizden kat kat önemli benim için.keşke peşin peşin ödeyecek param olsaydı.olmamasının suçlusu ben miyim?

tüm okulun sevdiği ahlakıyla çalışkanlığıyla örnek olan üstüne de kolejden iyi bir burs kazanan çocuğuma kredi çekip okula yazdırdım.sefammm olsunnn.faiz almışımmm pehhhh.o çocuk dr olup bedava hasta bakacağım anne diyor ya para almayacağım ihtiyaçlı insanlardan diyor.bir çocuğun gözlerindeki sevinç faizden kat kat önemli benim için.keşke peşin peşin ödeyecek param olsaydı.olmamasının suçlusu ben miyim?

Günaha bulaşmış onu okulundan ne olacak derse şaşırmayacam. 🤬🤬

20 küsür yıldır eşimde bende çalışıyoruz, kendi evimizde oturuyoruz kirada evlerimiz var.
Ülke şartlarına göre fena sayılmayacak bir gelirimiz var ama sıfır araba almadık hiç.
Kontağı çevirdiğin anda değeri düşen bir şey çünkü.
Onun yerine km az, temiz araba alıyoruz.
Ama tüm bunları zamanında bazı zevklerimizden feragat ederek yaptık.

Amacınız yatırım ise şöyle düşünelim.
Evden aldığınız kirayla araba kredisi öder alabilirsiniz. Yada üstüne bir miktar eklenebilirdi.
Ama araba zaten tek başına gider.
Hem gideri artırdınız hem de var olan gelirden oldunuz.
Kötü bir matematik olmuş.
Ayrıca evlenip sorumluluk alan adam bir süre katlansın arabasızlığa.
Şımarıklık yapmış, umarım evliliğiniz boyunca böyle devam etmez.

Son düzenleme:
Günaha bulaşmış onu okulundan ne olacak derse şaşırmayacam. 🤬🤬
yeminle onu da diyen oldu yakınımdan ama aldırmadım.kimseye zararı olmayan insanların hayatına karışmamayı ne zaman öğrenirsek o zaman medenileşeceğiz o zaman daha iyi insan olacağız.ben konu açıp sordum mu yok

son şunu da yazayım daha 1 sene önce arabam 2+1 ev ediyordu üstüne azıcık ekleyip ama bu ay aynı arabadan 2 tane satıp üstüne de epey eklemem gerekiyor aynı ev için.hesap ortada

yeminle onu da diyen oldu yakınımdan ama aldırmadım.kimseye zararı olmayan insanların hayatına karışmamayı ne zaman öğrenirsek o zaman medenileşeceğiz o zaman daha iyi insan olacağız.ben konu açıp sordum mu yok

Ay hadsizler. Milletin çocuğunun okuluna da fikir bildirmeseler ölecekler.

Aaa yok konu açacaktın, sonra da seninle aynı düşünmeyenlerle alay edip goygoy yapacaktın. Sistem bu görmedin mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back