Evimizdeki kötü ruh hali sonucu yaşananlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz neden böyle kafasına eseni yapıp da sonradan delleniyor? Hep mi böyledir yoksa bu konuya özel olarak mı böyle mantıksız davrandı?
Evli barklı insan,borcu varken,kendisini ve eşini sıkıntıya sokacağını bile bile sırf değersiz hissetti diye kuruşu düzen işini bırakmaz. Bırakıyorsa sorumsuzdur.
Adam aslında aklı başında biri, eski konularından biliyoruz, kök ailesine para harcamayı fazla severdi, konu sahibi onun da önünü almayı başardı. Bu ajite hali belkide kendi fevriliğini sindiremediğindendir. Garip bir durum var gerçekten

Siz hesap yapmayı bilmiyorsunuz diye ben niye kötü oluyorum??
Asgari ücretli çalışan biri diğer borçlarını ödemeden araba almasaymış mesela?
Hadi ben kötüyüm, kabul
Ama sizinki içinde bir sıfat var da ben yazmim, siz bulun
Araba borcumuz varken bozuldu beyaz eşyamız kusura bakmayın sizin gibi yüksek maaşla çalışmıyoruz biz. Asgari ücretle anca bu kadar oluyor.

Ya biz eşimle yıllardır ya tek öğün ya iki öğün besleniyoruz daha sağlıklı olduğu için, burda resmen dram gibi lanse etmissiniz ama emin olun kan değerleri bile duzelmistir🙄 ayrıca benim eşim de günde 4.5 saat tren ve otobüsle ise gidip geliyor çünkü başka şehirde çalışıyor. Bana gerçekten fazla geldi tepkileriniz.

En rahatsız olduğum kısım da eşinizin öğlen yemek çıkarıp yemeye utanması oldu. Ben yine yıllardır kendi yemeğimi yanımda götürüp mutfak olmadığı için masamda yiyorum, utanılacak bir yani olduğunu sanmıyorum. Güzel düşünceler değil bunlar. Hayat kolay değil, biraz zorluk görmeye alışması lazım. Yaşınız mi küçük diye merak ettim.

Adam aslında aklı başında biri, eski konularından biliyoruz, kök ailesine para harcamayı fazla severdi, konu sahibi onun da önünü almayı başardı. Bu ajite hali belkide kendi fevriliğini sindiremediğindendir. Garip bir durum var gerçekten
ya anasindan koparinca sosyalligi azaldigi icin gergin oluyordur (malum bizim ulkede sosyallik sadece akrabayla yapiliyor), ya da borc var diye kumar falan oynamistir, onun gerginligi.

Çalışıyorum canım ben ödedik kredilerimi sadece eksi hesabımız açıkta onda da altın bozdurucaz ama iyice çöktü. Kapı da gitti diyor. Kapıyı söktü onu başka odaya taktı arkaya denk gelsin diye. Napcaz biz şimdi diyor. Sağlığımız yerinde desemde toparlayamadık sürece. İyi haber diğer ay kredilermiz baya boşa çıkıyor. Ailelerimizde destek. Kayınvalidem harçlık atmış. Tabi kocam onda da kötü hissetti kendini.
Çocuk varmi

ya anasindan koparinca sosyalligi azaldigi icin gergin oluyordur (malum bizim ulkede sosyallik sadece akrabayla yapiliyor), ya da borc var diye kumar falan oynamistir, onun gerginligi.
Sanmıyorum, bence dümdüz kanaryanın alattığı gibi. Anasından kopmakla ya da kumarla ilgisi yok. Bu kadar sıkıştıkları için kendini affedemiyor, istifa sebebini sindiremiyor. Patronuna çok güveniyordu, kazancı da güzel sayılırdı, pirim benzeri ekstra kazançları falan vardı, rahat dönüyordu teker. Her yerden dengesi bozuldu. Geçici bir dönem ama üzgün adam. Hastalığı gibi mutsuzluğu da çekilmez oluyor erkek milletinin

Camasir makinasini odemekte zorlaniyoken bi de araba alan ben degilim. Ben kendimdeyim sukur
Fazla tutumlu olup ev kirası falan vermeyip biraz daha sikslim da arabayı da alalım bı yandan biriktirip ( yine kurusun hesabını yaparak) bu hale gelinmiş bende şaşırdım sanırım ben yani ben halihazırda odedigim krediler varken büyük kalemleri cesaret edemezdim ki Türkiye şartlarında az buçuk iyi olmanıza rağmen. İşte cesaret işte feraset diyorum böyle durumlara 🙈

Ne olursa olsun esinizin size kizip kapiyi kirmasina takildim ben, sonucta buda bir siddet.
Yemek götürmeye gelince, buz dolabi yoksa evden ekmek arasi dolapa konulmicak seylerde götürebilir. Pugaca, börek, ekmek arasi biber kizartmasi ve daha neler neler. Yani götürmek istese, götürülebilicek cok sey var aslinda.
Tamam esinize destek olun belliki duygusal olarak iyi deyil. Ama kapi kirmasinin siddet oldugunu uygun bir dille anlatin. Veya yemek yememesinin sizin durumunuzu düzeltmiceyini kendisini toparlamasi gerektiyini tatli dille anlatin.

Ahh be güzelim bu kadar büyütücek ne var anlamadım? Eşinde hiç kriz yönetimi yok mu? Sadece bir ay işsiz kaldı diye ne bu öfke. Eviniz ve arabanız var. Alt katta KV var. Karnınızı doyurur, aç kalmazsınız. İki, üç ayda da biter borçlar. Üstelik iş bulmuş.

Biz Anadolu yakasında oturuyoruz Kartal civarı,. eşimin işi Avrupa da. Her gün bilmem kaç vesait, kaç saat ise gidiyor.ne bu aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem edaları.

Bence biraz daha sakin olmayı deneyin. Hayat kısa kendinizi çözümü olan sorunlar için üzmeyin.

Sizin kadar zengin degiliz diyorsunuz konu sahibi ama ben kari koca iki memur maasiyla 40 bin liralik tatile gitmedim bu yaz.O kadar para veremedim.Kenardaki altinlara kiyamayip borc harc bir sekilde mal alıp yüklü oderiz hesabına duserseniz boyle girtlaga kadar borclanip esiniz açım ühü ühü diye ağlar.Uzerine bir de kapi kirar.Para hesabiniz cok kotu.Sakin asgari ucretliyiz dramasi da yapmayin.Etrafimda 40 50 tl harcayip tatile giden aileden zengin memur arkadaslarim disinda memur yok.
Konuda cocuktan hic bahsedilmemis yok diye dusundum.Esiniz olgunlasmadan cocuk falan yapmayin tek tavsiyem size.Iki cocuk bakmak,buyutmek zor ikizlerimden biliyorum ! Ve her zorlukta gucsuzlukte bu defa hem sizden hem cocugunuzdan cikarir.
Bir evlilikte kadin erkek rollerinin paylasildigi durumlar illa olur ama sizdeki farkli.Siz resmen evi reisisiniz.Kafamda hickirarak yataga koşan hulya kocyigit belirdi esinizi dusununce.Hayatta bir erkekten saliseler icinde soğumama sebeptir bu durum.Allah o gayreti size veriyor demekki.

Kenarda altın da mı varmış. 🤦‍♀️ Yaniii ne desem bilemedim.
Tabii canım
Ev var, araba var, altın var, tatil yapılıp gelinmiş ama evde peynir yok, domates yok, un yok…
Onun yerine büyük acı var ortada…
İnsan yok derken bile utanır, korkar ne yoklukla sınanan insanlar yok demiyor bunada şükür diyor.
Bu duruma üzülmediğimiz için de biz kötüyüz.

Selamlar kızlar. Ben pek iyi değilim. Eşim geçen ay işten ayrıldı tüm emeklerini hiçe sayıp yaşadığı kötü bir tartışma sonucu. Üstüne gitmişler kendini değersiz hissetmiş ayrıldı. Hala da atlatmış değil her fırsatta patronum böyle değildi diyor. Sonrasında önceden planlanan tatilimize gittik. Gittiğimizden beri totomuz doğrulmadı. Arabanın kapısını vurduk. Birden kapı kolu çıkmış 2000 TL. Tek maaşa düştük ve kurban bayramından kalan eksiyle beraber 70 bin kadar açığımız var. 35 binini altınla kapatacağız. Eşim geçen hafta işe başladı ama iyi değil. Alışma evresindeyim diyip duruyor. Yeni ortammış ait hissetmiyormuş. Ondan kaynaklı da daha da tahammülsüzleşti.
Gün içinde yemek yemiyor. Para gidermiş. Açlıktan su bile içesim gelmiyor diyor. Diğerleri yerken bakıyormuş. Parayı dert etmemesi gerektiğini toparlayacağımızı söylesemde her gün borçları düşünüyor. Cumartesi bi tartışma yaşandı. Çok geç çıktım işten bi yandan da o aç diye düşünüyorum kendiside yemek yemiş kardeşinde canı çekip bana beni almaya gelince söylediği için biraz sinirlendim. Seni düşünüyorum ben yediysen söylesene diye. Ben yükselince o da duygusal ben 1 haftadır ne çekiyorum biliyor musun dedi. Bizim için yemek bile yemiyorum diye saçma sapan konuştuk. Neyse öpüştük koklaştık öyle uzamaz zaten.
Dün nerdeydim bugün nerdeyim yıllar sonra toplu taşımayla gideceğim kimseyi tanımıyorum insanları tanımıyorum üstüme gelme desede evde en ufak birşey söylediğinde tutamıyorum kendimi. Ne bileyim bunu böyle koysaydın dediğinde bende bunaldım zaten sen koysaydın diyorum.
Dünde böyle birşey oldu. Küfür şiddet tarzı birşey yoktur bizde seslerde yükselmez. Gözlerim dolu dolu yazıyorum lütfen ona göre yorum yapar mısınız 🥹
Neyse eşime dün dikleştim biraz. Üzerimde de biraz gerginlik var neden bilmiyorum. Evde dağınıktı borçlar iş derken bunalmışım. Ben tepki gösterince eşimde yeter gelme üstüme diye bağırdı kapıya vurmuş sanırım tam görmedim arkam dönüktü. Sonra oturma odasına gitti. Bi süre gitmedim yanına ama korktum. Kapı çöp. Yanına gittim oturmuş koltukça üstü de çıplaktı gözleri kapalı ağlıyor. Açmadı gözlerini. Bekledm başında hareket etmedi. 2 3 saat boyunca. Gözleri ıpıslaktı. Su da içmedi elini yüzünüde yıkamadı. Kalk hadi yüzünü yıkayalım dedim konuştum sarıldım ama kötüydü.
Olay 4 gibi olduysa işte 7 gibi falan kalktı dolandı. Herşey üst üstte geliyor kapıda böyle oldu 10 bindir şimdi kapı napıcaz üstüme geliyorsun benim sürekli senin yüzünden oldu dedi. Uzatmadım tamam benim yüzümden dedim. Kapıya bakıp bakıp napıcaz şimdi paramız da yok diyor.
Çok şükür iyiyiz diyorum kirada değiliiz işe de başladın toparlayacağız ama neden bu ruh halinde bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım gurur yapmayıp daha mı alttan almalıyım bilmiyorum. Senin psikolojin senin sorumluluğun diyip kestirp atmalımıyım bilmiyorum. Bazen bi gün önceden yemek yapıyorum yapma uğraşma yorma kendini diyor ama ertesi gün sabah 8 den beri aç kalıyor akşam ne yicez ben çıkıyorum saat 7 de.
İmtihan sanırım bilmiyorum. Yaşanması gerekiyor ya da onuda bilmiyorum. Belkide bizi güzel günler bekliyor o yüzden böyle bilmiyorum. Eşimle iyiyiz dün gel sarılalım iyi oluruz belki dedi. Kötü değiliz ki dedim. Birşeyler izledik uyuduk sarılarak. Evet destek oluyorum ama bu süreçte alttan da mı almalıyım ? Benimde canım var. Ya da kötü enerji kötüyü mü çekiyor ?

Cok gecmis olsun canim hayat bu olur oyle seyler yeter ki sagliginiz yerinde olsun, her sey toparlanir uzmeyin kendinizi. Benim anladigim bu olaylarla ikinizin de enerjisi dusmus karalar baglayip duruyorsunuz. Bir silkelenin hayatta olumden baska her seyin bir cozumu, bir caresi vardir. Boyle zamanlarda birbirinize patlayip aglamak yerine cozum odakli olun. Birbirinize biraz daha ilimli olun. Umarim cabucak gecip gider butun olumsuzluklar🙏 kiyamam ya uzuldum boyle dagilmaniza :KK43:

Damga olarak düşünmeyin tam olarak kötüsünüz. 4500 araba kredi 3000 tl beyaz eşya ve ekstra ödememiz 5000 tl kredimiz var. Ne kadar yaptı ? Ben asgari alıyorum da. Bitti çünkü para tek maaşlıyız ya 2 aydır. Ondan yoktur belki yiyeceğimiz.

Siz iyi misiniz ya? Memlekette üzülecek insan kalmadı da 40-50 bin tatile gömen size mi üzüleceğiz? Drama bak ya sanırsın dört çocukla asgari alıp gecekonduda kalıyor. Sizinki tek kelime ile şımarıklık ve daha çok üzülürsünüz bu drama queenlikle. Çocukları ısınsın diye saç kurutma makinesini açıp intihar edenler var ülkede siz neyin dramını kasıyorsunuz?

Selamlar kızlar. Ben pek iyi değilim. Eşim geçen ay işten ayrıldı tüm emeklerini hiçe sayıp yaşadığı kötü bir tartışma sonucu. Üstüne gitmişler kendini değersiz hissetmiş ayrıldı. Hala da atlatmış değil her fırsatta patronum böyle değildi diyor. Sonrasında önceden planlanan tatilimize gittik. Gittiğimizden beri totomuz doğrulmadı. Arabanın kapısını vurduk. Birden kapı kolu çıkmış 2000 TL. Tek maaşa düştük ve kurban bayramından kalan eksiyle beraber 70 bin kadar açığımız var. 35 binini altınla kapatacağız. Eşim geçen hafta işe başladı ama iyi değil. Alışma evresindeyim diyip duruyor. Yeni ortammış ait hissetmiyormuş. Ondan kaynaklı da daha da tahammülsüzleşti.
Gün içinde yemek yemiyor. Para gidermiş. Açlıktan su bile içesim gelmiyor diyor. Diğerleri yerken bakıyormuş. Parayı dert etmemesi gerektiğini toparlayacağımızı söylesemde her gün borçları düşünüyor. Cumartesi bi tartışma yaşandı. Çok geç çıktım işten bi yandan da o aç diye düşünüyorum kendiside yemek yemiş kardeşinde canı çekip bana beni almaya gelince söylediği için biraz sinirlendim. Seni düşünüyorum ben yediysen söylesene diye. Ben yükselince o da duygusal ben 1 haftadır ne çekiyorum biliyor musun dedi. Bizim için yemek bile yemiyorum diye saçma sapan konuştuk. Neyse öpüştük koklaştık öyle uzamaz zaten.
Dün nerdeydim bugün nerdeyim yıllar sonra toplu taşımayla gideceğim kimseyi tanımıyorum insanları tanımıyorum üstüme gelme desede evde en ufak birşey söylediğinde tutamıyorum kendimi. Ne bileyim bunu böyle koysaydın dediğinde bende bunaldım zaten sen koysaydın diyorum.
Dünde böyle birşey oldu. Küfür şiddet tarzı birşey yoktur bizde seslerde yükselmez. Gözlerim dolu dolu yazıyorum lütfen ona göre yorum yapar mısınız 🥹
Neyse eşime dün dikleştim biraz. Üzerimde de biraz gerginlik var neden bilmiyorum. Evde dağınıktı borçlar iş derken bunalmışım. Ben tepki gösterince eşimde yeter gelme üstüme diye bağırdı kapıya vurmuş sanırım tam görmedim arkam dönüktü. Sonra oturma odasına gitti. Bi süre gitmedim yanına ama korktum. Kapı çöp. Yanına gittim oturmuş koltukça üstü de çıplaktı gözleri kapalı ağlıyor. Açmadı gözlerini. Bekledm başında hareket etmedi. 2 3 saat boyunca. Gözleri ıpıslaktı. Su da içmedi elini yüzünüde yıkamadı. Kalk hadi yüzünü yıkayalım dedim konuştum sarıldım ama kötüydü.
Olay 4 gibi olduysa işte 7 gibi falan kalktı dolandı. Herşey üst üstte geliyor kapıda böyle oldu 10 bindir şimdi kapı napıcaz üstüme geliyorsun benim sürekli senin yüzünden oldu dedi. Uzatmadım tamam benim yüzümden dedim. Kapıya bakıp bakıp napıcaz şimdi paramız da yok diyor.
Çok şükür iyiyiz diyorum kirada değiliiz işe de başladın toparlayacağız ama neden bu ruh halinde bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım gurur yapmayıp daha mı alttan almalıyım bilmiyorum. Senin psikolojin senin sorumluluğun diyip kestirp atmalımıyım bilmiyorum. Bazen bi gün önceden yemek yapıyorum yapma uğraşma yorma kendini diyor ama ertesi gün sabah 8 den beri aç kalıyor akşam ne yicez ben çıkıyorum saat 7 de.
İmtihan sanırım bilmiyorum. Yaşanması gerekiyor ya da onuda bilmiyorum. Belkide bizi güzel günler bekliyor o yüzden böyle bilmiyorum. Eşimle iyiyiz dün gel sarılalım iyi oluruz belki dedi. Kötü değiliz ki dedim. Birşeyler izledik uyuduk sarılarak. Evet destek oluyorum ama bu süreçte alttan da mı almalıyım ? Benimde canım var. Ya da kötü enerji kötüyü mü çekiyor ?
Herseyi gectim de; gel sarılalım belki iyi oluruz diyen esinize cevap olarak kötü değiliz ki mi dediniz?
neyin gururunu yapacaksınız onu sormussun ben onu da anlamadım? Senin psikolojin senin sorumlulugun diyip kestirip atayım mı?? Demek…
Gercekten insanın hayat esinin yanında aglarken, depresyon öncesi belirtiler gösterirken, ve dahası kendisini aç bıraktıgını bildiği eşi icin bunu sorması bile bana garip geldi.
Bunun tam tersi olsa, bunları yazan bi erkek olsa karısı icin burada linc ederdik.
Esiniz icin cok ama cok üzgünüm…

Kusura bakmayin ama iki kişinin çalıştığı evde sandviç yapacak peynir ve domates olmadığına inanamam.
Evine hiç para girmeyen insanlar bile bunları demiyor. Bukadar zor durumdaysanız eşinizin işe alışıp alışmaması umrunuzda olmaz, git çalış dolabı doldur demeniz gerekir.
Parası olmayan tatile gitmez. Gitmeseydik de aynı parayı öderdik demişsiniz. Hiç bir otelin iptali %100 ücretli değildir, mutlaka bir kısmını geri alırsınız.
Hadi ödemediler, tatile gitmekle gitmemek birmi. Herşeyi geçtim giderken fazladan alınacak güneş kremi, terlik bile ekstra masrafdir. Peynir yok diyen biri bunuda düşünür herhalde
Gerçekleri söylenlere kötüsünüz damgası yapıştırmanız da yaşınıza veriyorum. Büyüyünce geçer

Diğer konuda yazmıştı tatil harici 10.000 harcadık diye. O 10.000 le kaç kere dolap dolar. Boşa dram ya geçiniz sinir oldum okurken.

Ay zor durumda falan değilsiniz abartma ya.
2016 yılında fakirliğin dibini yaşadık ailecek.
Bugün kahvaltıda peynir yediysek ertesi gün zeytin yiyorduk. Asla 2 çeşidi aynı gün yemedik.. 3 gün üst üste düğü çorbası içtiğimiz oldu. Bazı geceler aç yattığımız bile oldu ama asssla sen ve eşin kadar ağlamadık zor durumdayız diye. İyi kötü bi iş bulmuştum o zamanlar. Serviste hosteslik işi. Aylık 400 tl. İlk maaşımı alır almaz gittim bimden 5 tl lik piliç sucuk almıştım da o gün soframız nasıl neşelenmişti.
Çift maaş, kendi evin artı araban varken hala millete "zor durumdayız dalga geçmeyin yeaaaa" Diye çıkışmaya hakkın yok. Hele piremses kocanın ağlamaya zırlamaya hiç hakkı yok. Hiçbir şey yapamıyorsanız ve gerçekten de o kadar zor durumdaysanız satarsınız arabanızı ödersiniz borçlarınızı. Adam otobüsle gidiyorum diye zırlıyor sende bizden acımamızı bekliyorsun. Yok vala acınacsk bir durumda değilsiniz. Abartmayın bu kadar

2016 yokluk senesiymiş 🥹 bizim de kedimiz hastalanıp ekstra 950 tl bir rakam çıkmıştı ki o zaman büyük para, kaynanamdan borç almıştık. Bir kere cebimde kısıtlı parayla kediyi veterinere götütüyordum yanlış minibüse binmişim yol parasının biri gitti. Kalan yolu karda yürüdüm ağlaya ağlaya. Hadi buna da gülün galpsizler 😐

2016 yokluk senesiymiş 🥹 bizim de kedimiz hastalanıp ekstra 950 tl bir rakam çıkmıştı ki o zaman büyük para, kaynanamdan borç almıştık. Bir kere cebimde kısıtlı parayla kediyi veterinere götütüyordum yanlış minibüse binmişim yol parasının biri gitti. Kalan yolu karda yürüdüm ağlaya ağlaya. Hadi buna da gülün galpsizler 😐

Ben üniversiteye hazirlandigim sene koşa koşa dershaneye yetiştirdim çünkü 2. Yol param olsa aç kaliyordum, e akşam 8 e kdr gencecik insan nasıl durayım nasıl ders çalışayım okuldan çıkmışım
Haftasonu hep simit alırdım ergen psikolojisi dalga gecerlerdi hala hatırlıyorum
Ve o halimle asla şikayet etmedim gık demedim rahatsız olmadim
Koskoca adam toplu taşımadan bunalmış daha neler ya cok ayıp

A
Okurken öyle kızdım ki.
Ev kredisi ödüyoruz daha 5 aydır.
70 bin borç ile kıyaslayınca bi delirmedim degil.
Bu adamın kafası güzel mi ya diyerek.
Üzerimizde kambur gibi borç.
faizini geçtim ana parası 800 bin.
Karı koca çalışıyoruz yaşlarımız da öyle aman aman genç degil.
Şimdiye dek öyle saçma sapan borçlar ödedik ki (eşimin saçma girişimleri ve hataları yüzünden)
Ev kira degil
Altınızda arabanız
Tatiliniz de yapmış gelmisşiniz.
Ula adam sanki Afrika'da yaşıyor da bizim için aç kaldım demagojisi yapıyor.
Al oradan bir ekmek aç kalma madem.
Öğlen sadece ekmek ye o halde.
Hele toplu taşımaya bindi diye neredeyse ölecek duruma gelmesi ayrı komedi.
1,5 saat boyunca ayakta kar kış demeden işe gidip geldiğim günlerde bile evde bu nazı yapamadım.
Utanmıyor da ya :)
Adeta bir Reşat Nuri Güntekin romani gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X