Evimizdeki kötü ruh hali sonucu yaşananlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Damga olarak düşünmeyin tam olarak kötüsünüz. 4500 araba kredi 3000 tl beyaz eşya ve ekstra ödememiz 5000 tl kredimiz var. Ne kadar yaptı ? Ben asgari alıyorum da. Bitti çünkü para tek maaşlıyız ya 2 aydır. Ondan yoktur belki yiyeceğimiz.
Siz hesap yapmayı bilmiyorsunuz diye ben niye kötü oluyorum??
Asgari ücretli çalışan biri diğer borçlarını ödemeden araba almasaymış mesela?
Hadi ben kötüyüm, kabul
Ama sizinki içinde bir sıfat var da ben yazmim, siz bulun

Dalga geçiyor. Bana göre bu kötü bir kalp kusura bakmayın. Ben kimsenin acısıyla dalga geçmiyorum.
ya kusura bakmayın ama acınacak bi halde değilsiniz, ortada bir acı da yok. maddi olarak dar bir zamandasınız sadece. eviniz kira değil, altınızda arabanız var. aileniz sağ. yani kirada yaşasanız ve ev sahibi evden çıkın dese intihar edecek sanırım eşiniz. aile büyüklerinizden biri er ya da geç vefat ettiğinde ne yapmayı düşünüyorsunuz? bu kadar çıtkırıldım olmanız hepimizi aşırı sinir ediyor. insanların çok daha ciddi, yetişkinlere has problemleri var bu hayatın içinde. hal böyleyken sizin alt tarafı bir iş değişikliği yüzünden karı koca bu kadar karalar bağlamanız ciddiye alınası gelmiyor insanlara. ailesine yetebilmek için gündüz başka işte, gece başka işte çalışan nice aile babası biliyorum, bir kere bile sızlandıklarına şahit olmadım. yeni nesil erkekleri gerçekten de prenses modundaymış, şu konuyu okuyunca emin oldum. forum olarak sinir olduk eşinize, kusura bakmayın.

Aynen bencede yoksa yapılan yorumun başka açıklaması olamaz. Sizde öylesiniz mesela. Bir kere güzel iyi uslupla yorumunuza şahit olmadım. Hala da kaos yaratıyorsunuz. Burda iyi olmadığımdan zorda olduğumdan bahsediyorum bankalardaki kredi borçları esnek hesaplar almış başını gidiyor asgari ücretle çalışıyorum siz gelmişsiniz neler söylüyorsunuz. Komikmiş. Ağladım ben be günlerdir. 1 haftadır tek kelime etmedi eşim acıkmıyorum yemiyorum dedi geçti. Cumartesi günü tartışınca içeriye girmeyelim karta yüklenmeyelim diye yemediğini söyledi. Evde olmayan şeyle neyle yapıcam kek poğaça? Sandviç ? Hani yağ salam domates peynir ? Yok evde yok anlamıyormusunuz ? Param yok. Karttan aldıkça diğer aya yansıyor. Çok kötüsünüz ya gerçekten inanamıyorum size yazıklar olsun.
Yani tamam ama şu an ne yapıyorsunuz un ekmek bunlar en temel şeyler zaten. Annesi dibinizde gidin isteyin madem . Domates şu an en ucuz sebze en azından kışlık yapmanız lazım . Bu kadar yokluk psikolojisine girmeyin .

Ayrıca kanarya konuyu okuyunca sanırsın öldünüz bittiniz . Yapmayin böyle . Benim eşim de işten çıktı bir çocuk var. Borcumuz yok ama biz kiradayiz. Yani özel sektör çalışanı olarak bu gibi durumlara alismaniz lazım . İnsan hayatı boyunca her türlü durumla karşılaşabilir . İki kişi ben sizi anlamadım . Bütçenizi kontrol etmeniz lazım . Kavga etmek yerine plan yapın . Aylık gelen para ödenecek borç . Kredi cekip yapılandırın iki kişi yetmiş bin ödemeyecek bir şey değil . Kira yok birşey yok

Ben böyle değilim zaten eşiö böyle. Kredi başvurusu yapıyor faiz işliyor diye iyice karalar bağladı. Arabanın vergisi geldi diye üzülüyor muayene gelmiş bakım gelmiş. Diyorum tamam yaparız basit şeyler bunlar neyle yapıcaz diyor. Zaten bende sizin gibi düşünüyorum sorduğum konu eşimi bu düşünceden nasıl çıkarayım ?
iste demek istediğim siz relax olun,bu davranışlara prim vermeyin gecicek zaten uzun sureli Bi şey değil,o da alışacak benim fikrim çok önemsemeyin gerçekten,çünkü böyle duygularını uçlarda yaşayan insanlar etrafındakiler önemsedikçe daha da abartılıyor,buradaki yorumları dikkate al bence dalga dediğin yorumların çoğu aslında gerçekler,siz dik durun gelip geçici Bi durum olduğunu hissettirin ona da,ne zaman gelip su oldu bu oldu derse eski güzel günlerinizi hatirlatabilirsiniz yine olucak,toparlanmaya ak Bi durum yok çünkü,Allah daha beter dertlerden korusun sizleri

Yok ben anladım kızma günışığı ama eşini de bu karamsarlığa sen sokuyor olabilirsin. Çünkü aşırı pesimistsin. Eviniz arabanız işiniz varken tatil yapabilmişken bir kaç aylık dara düşmeye bu kadar karalar bağlayamazsınız. İnsanlar da bunu demeye çalışıyor. Bi kaç ay az yersiniz en fazla. Seneye yine tatile gidersiniz büyük ihtimal.

Turkiye de gercekten oglen yemeginde evinden 1 kap yemek goturemedigi icin acliktan bayilan cocuklar varken ... ben mi ayip yapiyorum
Ay yok yaaa her şeyi abartan bi koca var sadece. Parasız kalıp tatile giden insan aç kaldı diye üzülmem ben. Konu sahibi de eşi de arabeske bağlıyorlar sadece

Sağol çamaşır makinesiz yaşarız biz. Elimde yıkarım çamaşırları mesela. 12 ay taksit yaptık asgari ücretle çalıştığımız için. Bakın hala zor durumda olan biriyle dalga geçiyorsunuz ? Siz gerçekten kendinizde misiniz ? Ciddi soruyorum normalde de bu kadar kötümüsünüz ? Kalbinize çok üzüldüm cidden.
Ay zor durumda falan değilsiniz abartma ya.
2016 yılında fakirliğin dibini yaşadık ailecek.
Bugün kahvaltıda peynir yediysek ertesi gün zeytin yiyorduk. Asla 2 çeşidi aynı gün yemedik.. 3 gün üst üste düğü çorbası içtiğimiz oldu. Bazı geceler aç yattığımız bile oldu ama asssla sen ve eşin kadar ağlamadık zor durumdayız diye. İyi kötü bi iş bulmuştum o zamanlar. Serviste hosteslik işi. Aylık 400 tl. İlk maaşımı alır almaz gittim bimden 5 tl lik piliç sucuk almıştım da o gün soframız nasıl neşelenmişti.
Çift maaş, kendi evin artı araban varken hala millete "zor durumdayız dalga geçmeyin yeaaaa" Diye çıkışmaya hakkın yok. Hele piremses kocanın ağlamaya zırlamaya hiç hakkı yok. Hiçbir şey yapamıyorsanız ve gerçekten de o kadar zor durumdaysanız satarsınız arabanızı ödersiniz borçlarınızı. Adam otobüsle gidiyorum diye zırlıyor sende bizden acımamızı bekliyorsun. Yok vala acınacsk bir durumda değilsiniz. Abartmayın bu kadar

Damga olarak düşünmeyin tam olarak kötüsünüz. 4500 araba kredi 3000 tl beyaz eşya ve ekstra ödememiz 5000 tl kredimiz var. Ne kadar yaptı ? Ben asgari alıyorum da. Bitti çünkü para tek maaşlıyız ya 2 aydır. Ondan yoktur belki yiyeceğimiz.
Arkadaşım madem durum bu tatile niye gittiniz?

Ay zor durumda falan değilsiniz abartma ya.
2016 yılında fakirliğin dibini yaşadık ailecek.
Bugün kahvaltıda peynir yediysek ertesi gün zeytin yiyorduk. Asla 2 çeşidi aynı gün yemedik.. 3 gün üst üste düğü çorbası içtiğimiz oldu. Bazı geceler aç yattığımız bile oldu ama asssla sen ve eşin kadar ağlamadık zor durumdayız diye. İyi kötü bi iş bulmuştum o zamanlar. Serviste hosteslik işi. Aylık 400 tl. İlk maaşımı alır almaz gittim bimden 5 tl lik piliç sucuk almıştım da o gün soframız nasıl neşelenmişti.
Çift maaş, kendi evin artı araban varken hala millete "zor durumdayız dalga geçmeyin yeaaaa" Diye çıkışmaya hakkın yok. Hele piremses kocanın ağlamaya zırlamaya hiç hakkı yok. Hiçbir şey yapamıyorsanız ve gerçekten de o kadar zor durumdaysanız satarsınız arabanızı ödersiniz borçlarınızı. Adam otobüsle gidiyorum diye zırlıyor sende bizden acımamızı bekliyorsun. Yok vala acınacsk bir durumda değilsiniz. Abartmayın bu kadar
Bu günleriniz umarım geri de kalmıştır😔

Bundan sonraki hayatınız çok güzel olsun inşallah

Esiniz tam bir drama queen siz de bunu besliyorsunuz biraz. Birincisi cok sukur eli ayagi tutuyor sagligi yerinde. Ikincisi oturdugunuz ev sizinmis. Ucuncusu borc dediginiz miktar bugunun ekonomisinde battim bir daha iflah olmam parasi degil. Yasinizin 35 uzerinde olmadigini tahmin ediyorum. Bu yasta bu miskinlik bu yilginlik ne alaka? En fazla uc bes ay sevmedigi bunaldigi iste calisir, borclar kapatilir ya da azaltilir sonra sevdigi bir is aramaya baslar. Allah baska dert vermesin diyorum. Siz de durumu bu kadsr dramatize etmesine izin vermeyin. Ne alaka butun gun ac gezmek. Sirf duygu somurusu yapmak magduru oynamak icin boyle yapiyor. Esinizi acilen psikilologa goturun. Siz de esinizin bu dramalarini besleyecek sekilde davranmayin. Mesela uc saat aglamis ulen insanlarin cogunun bugun aglamaya luksu bile yok. Aksam aksam esinize asiri sinir oldum. Allah baska dert vermesin gercekten.

Selamlar kızlar. Ben pek iyi değilim. Eşim geçen ay işten ayrıldı tüm emeklerini hiçe sayıp yaşadığı kötü bir tartışma sonucu. Üstüne gitmişler kendini değersiz hissetmiş ayrıldı. Hala da atlatmış değil her fırsatta patronum böyle değildi diyor. Sonrasında önceden planlanan tatilimize gittik. Gittiğimizden beri totomuz doğrulmadı. Arabanın kapısını vurduk. Birden kapı kolu çıkmış 2000 TL. Tek maaşa düştük ve kurban bayramından kalan eksiyle beraber 70 bin kadar açığımız var. 35 binini altınla kapatacağız. Eşim geçen hafta işe başladı ama iyi değil. Alışma evresindeyim diyip duruyor. Yeni ortammış ait hissetmiyormuş. Ondan kaynaklı da daha da tahammülsüzleşti.
Gün içinde yemek yemiyor. Para gidermiş. Açlıktan su bile içesim gelmiyor diyor. Diğerleri yerken bakıyormuş. Parayı dert etmemesi gerektiğini toparlayacağımızı söylesemde her gün borçları düşünüyor. Cumartesi bi tartışma yaşandı. Çok geç çıktım işten bi yandan da o aç diye düşünüyorum kendiside yemek yemiş kardeşinde canı çekip bana beni almaya gelince söylediği için biraz sinirlendim. Seni düşünüyorum ben yediysen söylesene diye. Ben yükselince o da duygusal ben 1 haftadır ne çekiyorum biliyor musun dedi. Bizim için yemek bile yemiyorum diye saçma sapan konuştuk. Neyse öpüştük koklaştık öyle uzamaz zaten.
Dün nerdeydim bugün nerdeyim yıllar sonra toplu taşımayla gideceğim kimseyi tanımıyorum insanları tanımıyorum üstüme gelme desede evde en ufak birşey söylediğinde tutamıyorum kendimi. Ne bileyim bunu böyle koysaydın dediğinde bende bunaldım zaten sen koysaydın diyorum.
Dünde böyle birşey oldu. Küfür şiddet tarzı birşey yoktur bizde seslerde yükselmez. Gözlerim dolu dolu yazıyorum lütfen ona göre yorum yapar mısınız 🥹
Neyse eşime dün dikleştim biraz. Üzerimde de biraz gerginlik var neden bilmiyorum. Evde dağınıktı borçlar iş derken bunalmışım. Ben tepki gösterince eşimde yeter gelme üstüme diye bağırdı kapıya vurmuş sanırım tam görmedim arkam dönüktü. Sonra oturma odasına gitti. Bi süre gitmedim yanına ama korktum. Kapı çöp. Yanına gittim oturmuş koltukça üstü de çıplaktı gözleri kapalı ağlıyor. Açmadı gözlerini. Bekledm başında hareket etmedi. 2 3 saat boyunca. Gözleri ıpıslaktı. Su da içmedi elini yüzünüde yıkamadı. Kalk hadi yüzünü yıkayalım dedim konuştum sarıldım ama kötüydü.
Olay 4 gibi olduysa işte 7 gibi falan kalktı dolandı. Herşey üst üstte geliyor kapıda böyle oldu 10 bindir şimdi kapı napıcaz üstüme geliyorsun benim sürekli senin yüzünden oldu dedi. Uzatmadım tamam benim yüzümden dedim. Kapıya bakıp bakıp napıcaz şimdi paramız da yok diyor.
Çok şükür iyiyiz diyorum kirada değiliiz işe de başladın toparlayacağız ama neden bu ruh halinde bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım gurur yapmayıp daha mı alttan almalıyım bilmiyorum. Senin psikolojin senin sorumluluğun diyip kestirp atmalımıyım bilmiyorum. Bazen bi gün önceden yemek yapıyorum yapma uğraşma yorma kendini diyor ama ertesi gün sabah 8 den beri aç kalıyor akşam ne yicez ben çıkıyorum saat 7 de.
İmtihan sanırım bilmiyorum. Yaşanması gerekiyor ya da onuda bilmiyorum. Belkide bizi güzel günler bekliyor o yüzden böyle bilmiyorum. Eşimle iyiyiz dün gel sarılalım iyi oluruz belki dedi. Kötü değiliz ki dedim. Birşeyler izledik uyuduk sarılarak. Evet destek oluyorum ama bu süreçte alttan da mı almalıyım ? Benimde canım var. Ya da kötü enerji kötüyü mü çekiyor ?
Diger konunda da söylediğim gibi aynı süreç başımızdan geçti. Malesef işler eski düzene dönüp maddi imkanınız eskisi gibi düzene girmeden esinde düzelmez. Aynı benim eşimde oyleydi. İşyerine alismaktan daha çok para kısmı eşini en çok geren. Bunun içinde ya toplu para yada zaman lazım. Kenardaki altınlarla yarsini kapatcaz diyosun ya hepsini kapatmayı teklif et bak bakalım eser kaliyormu. Zora gelemiyor eşin. Yemek yemeyerek yada yemiyorum diyerek 🤷🏻‍♀️ senide o depresif hale itiyor

Sadece yemek konusunda minik bi öneri vermek istedim. Uzun zaman aç durmak ruh halini aşağı çeker buna önlem almak işinize yarar. Benim eşim aşırı zayıf ve yemek seçiyor. Şu ara, Koreli bi kadının vloğunda gördüm; sütün içine fıstık ezmesi ve cevizi rondada çekip termosa koyuyordu kocası işe götürsün diye. Ben de eşime yapmayı öğrettim hem tok tutuyor hem şekerini dengeliyor proteinli sağlıklı da bit içecek. En azından bunu ya da kuruyemiş basit sandviç yapın ve yapmaya alıştırın eşinizi. En azından işten çıktığında açlık siniri mutsuzluğu getirmez size

Diger konunda da söylediğim gibi aynı süreç başımızdan geçti. Malesef işler eski düzene dönüp maddi imkanınız eskisi gibi düzene girmeden esinde düzelmez. Aynı benim eşimde oyleydi. İşyerine alismaktan daha çok para kısmı eşini en çok geren. Bunun içinde ya toplu para yada zaman lazım. Kenardaki altınlarla yarsini kapatcaz diyosun ya hepsini kapatmayı teklif et bak bakalım eser kaliyormu. Zora gelemiyor eşin. Yemek yemeyerek yada yemiyorum diyerek 🤷🏻‍♀️ senide o depresif hale itiyor
Kenarda altın da mı varmış. 🤦‍♀️ Yaniii ne desem bilemedim.

Eşiniz neden böyle kafasına eseni yapıp da sonradan delleniyor? Hep mi böyledir yoksa bu konuya özel olarak mı böyle mantıksız davrandı?
Evli barklı insan,borcu varken,kendisini ve eşini sıkıntıya sokacağını bile bile sırf değersiz hissetti diye kuruşu düzen işini bırakmaz. Bırakıyorsa sorumsuzdur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X