Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

kızlar konu ile alakasız ama bir şey keşfettim. Aslında birisi tavsiye etti bana. Bilindik bir şey mi bilmiyorum ama...
Bizim evde yeşil mercimek pek sevilmez. Aksine ben de o kadar çok severim ki ama eşim yemiyor diye yapamıyorum. Evde de vardı yeşil mercimeğim. Kırmızı mercimek çorbası yaparken 1 su bardağına 1,5 türk kahvesi fincanı yeşil mercimek ekledim. Kalan tarif aynı. Ben zaten hepsini çiğden düdüklüye koyuyorum.
Kısaca
1 baş soğan
1 patates
sıvı yağ
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 fincan yeşil mercimek
1 yemek kaşığı salça ve 1 diş sarımsak. Hepsini piştikten sonra blendırdan geçirin. tabi baharatlar damak tadınıza göre. Özellikle robottan geçirilmiş ev kurutması acı biber çok yakıştı. bir taşım da öyle kaynattım...
Tadını tahmin edemedim iftara kadar. Hatta biraz korktum fiyasko olacak mı diye. Ama inanılmaz güzeldi. Şiddetle tavsiye ederim. Eşim bayıldı.
deneyeceğim

bu tarifi her meyve ile bu şekilde yapabilir miyiz acaba. çok pratikmiş

her türlü meyve ile olur... ama bir nokta var dikkat etmen gereken, sert meyveleri birazcık şerbetin içine daldırıp beş on saniye kaynatmak gerekiyor... mesela ayva elma gibi sert meyveleri...
ama diğer meyvelerin hepsini bu şekilde yapabilirsn, vişne şeftali erik vs.. şeker oranını tadına bakarak ayarlayabilirsin.. bazıları çok tatlı sever bazıları mayhoş.. ben tadına bakarak bu ölçüyü buldum...

kızlar bende sebze kurutup anneme götürmek istiyorum. ailemin olduğu yerde nemden dolayı kurumuyor.
balonlar aşırı derecede toz alıyor.. bu şekilde nasıl kurutucam ?

canım toz olsa da önemli değil... çünkü kışın yiyeceğin zaman yıkarsın suya ıslatırsın....
bütün kurutanların sebzeleri toz olur.. malum dışarda olduğu için... yemeden önce yıkasın mis gibi kalır..

selam herkese hayirli kandiller.
SUPER bir konu olmus takipteyim, tasinma telasim bitsin bende hazirliklarima baslicam birbirimize guzel fikirler veririz bu topic sayesinde.

hoşgeldin canım... :)

Bu turşunun farklılığı sirke,tuz ve su kaynatılıp soutuluyor..Uzun zamandır böyle yapıyorum çevreme tavsiye ediyorum.Çok güzel oluyor..
Bu 1 bidon için ölçü:KK66:
1.5 litre su
500 gr sirke
3-4 yemek kaşığı kaya tuzu

YAPILIŞI
Sebzeler yıkanır ve istenilen şekilde doğranır.Bidonların altına nohut ve biraz sarmısak ekleyip üzerine sebzelerimizi ekliyoruz..Turşu yaparken sirke ve su karışımını on dakika kadar kaynatıyoruz bu işlem sirkenin kalitesini yükseltiyor, turşular dayanıklı ve kütür kütür oluyor. Bu karışım soğuduktan sonra sebzelerin üzerine döküyoruz.

Turşu suyunu hazırlarken üç ölçü suya bir ölçü sirke hesap ediyoruz. Bir litre turşu suyuna bir çorba kaşığı kaya tuzu kullanıyoruz. Bir litrelik suya dört diş sarımsak hesap ediyoruz.
On beş gün ile bir ay arasında turşular yemeğe hazır olurlar.
Mayalanmayı hızlandırmak isterseniz kavanozun dibine bir çorba kaşığı kadar nohut atabilirsiniz.
merhabalar bu bidon ölçüsü 5 kilo için mi acaba

Taze fasulyeyi nasıl buzluğa koyuyorsunuz ? Geçen sene az kavurdum ve koydum ama yinede kokusu hoşuma gitmedi. Var mı yöntemi?
Buzluğa koymaktan en çok çekindiklerim.
taze fasulyeyi kurutun oda çok hoş oluyor doğrayın evin serin bir odasına serin sonra poşetletin kaldırın kullanmak isteyince önce haşlayın haşlama suyunu dökün ve bildiğiniz gibi pişirin

taze fasulyeyi kurutun oda çok hoş oluyor doğrayın evin serin bir odasına serin sonra poşetletin kaldırın kullanmak isteyince önce haşlayın haşlama suyunu dökün ve bildiğiniz gibi pişirin
benim de en sevdiğim kurulardan fasulye kurusu. Hem kolay kuruyor hem de güneş istemiyor. Ben salonumun masasına serdim. Bazen karıştırıyorum hava alsın diye.
Kışın haşladıktan sonra soğan, salça, baharatlarla kavurup üstüne yumurta kırıyorum ve karıştırıyorum. İnanılmaz güzel bir ara sıcak oluyor.

kuruttuktan sonra buzlukta saklamanın mantığı ne ki? tamam tadı da farklı ama bence dışarıda saklama koşulları uygun olduktan sonra olur. Hangi birini buzluğa koyacağız ki?

kuruttuktan sonra buzlukta saklamanın mantığı ne ki? tamam tadı da farklı ama bence dışarıda saklama koşulları uygun olduktan sonra olur. Hangi birini buzluğa koyacağız ki?
mantıksız bi soru sordum farkındayım ama poşete koy demiş ya, ondan acaba poşetleyip buzluğamı koyulcak dedim. kurutulan şeyler bi yerde asılı durur ya :KK53:

mantıksız bi soru sordum farkındayım ama poşete koy demiş ya, ondan acaba poşetleyip buzluğamı koyulcak dedim. kurutulan şeyler bi yerde asılı durur ya :KK53:
valla canım kuruttuktan sonra buzluğa koymak tamamen bana mantıksız geliyor. ha derin dondurucun olur devasa bir şey eyvallah ama ben buzdolabına ait derin dondurucu kullanıyorum. Yani yer sıkıntısı var. Ben cam kavanozlara koyuyorum fasülye gibi kuruları. Biberleri de balkonda yağmur almayan bir yere bez torba ile asıyorum.

poşete koymadan fasulyeyi nasıl muhafaza edilecek ki yani biber gibi asamazsın sonuçta dimi.
hem sıcak memleketlerde dolaba koyuyorsun bahar ayında yoksa kelebek düşüyor adana ya gönderiyorum ben orada akrabalar var havalar hafif ısındı mı hemen dolaba kaldırıyorlar.

poşete koymadan fasulyeyi nasıl muhafaza edilecek ki yani biber gibi asamazsın sonuçta dimi.
hem sıcak memleketlerde dolaba koyuyorsun bahar ayında yoksa kelebek düşüyor adana ya gönderiyorum ben orada akrabalar var havalar hafif ısındı mı hemen dolaba kaldırıyorlar.
cam ya da turşu kurulan plastik kaplarda da olur neden olmasın ki? altına tuz atılır hava almayacak şekilde.
Ben bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Her şey dolaba girerse evde 2 tane XL dolap olması lazım.

cam ya da turşu kurulan plastik kaplarda da olur neden olmasın ki? altına tuz atılır hava almayacak şekilde.
Ben bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Her şey dolaba girerse evde 2 tane XL dolap olması lazım.
ooo ipek nerelerdesin sen....

kızlara katılıyorum bazı yerlerde kurtlanıyor dolaba konmazsa..arkadaşım patlıcan kurusu koymuş(dolmalık) kelebeklenmiş dışarda...nem oranın fazla olduğu yerlerde dışarda muhafaza edilemiyor

ooo ipek nerelerdesin sen....

kızlara katılıyorum bazı yerlerde kurtlanıyor dolaba konmazsa..arkadaşım patlıcan kurusu koymuş(dolmalık) kelebeklenmiş dışarda...nem oranın fazla olduğu yerlerde dışarda muhafaza edilemiyor
baya uzun girmedim siteye. iş yerinde sorun oluyordu. son zamanlar baya sıkıldım artık. ara ara giriyorum.
sende de değişikler var. hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Kızlar ben kurularımı derın dondurucuda sakılıyorum
Kuruduktan sonra dolmalık bıber,Patlıcan ve kabağı bır Tasım başlayıp bırer yemeklık posetleyıp atıyorum
Fasulye patlıcanıda
Sebebı hem pratık oluyor zaman acısından hem kurtlanmıyor

X