Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

Eviniz öyle küçükmüş ki.. neyi nereye kaldırsanız kalabalık olur (eski evim 110 m2 ydi,dolabım yoktu asıl sıkıntı oydu yani.. şimdiki evim 210 m2 bi sürü dolap yaptırdım,dolaplar hayat kurtarıcı) başka eve çıkamayacaksanız kalabalıklardan kurtulmak zorundasınız. Bi yerde okumuştum,yazlıkları kışlıkları kaldırırken her elinize aldığınız kıyafeti düşünün amaan evde giyerim,amaaan temizlik yaparken giyerim demeyin demeyin. Ben bunu bu kış kaç kere giydim deyin. 1 kere bile giymediyseniz önümüzdeki kış da giymeyeceksiniz muhtemelen,yeni daha demeyin,verin bi yere.. o kadar küçük evde olsam 3 pijama takımım olurdu,4. Yü verirdm.. alışverişlerinizi de azaltın,indirim var deyip almayın,ben bunu neyle giyerim diye kombin yapın.. bol şans..

Hiç kullanmadığın fazlalıkları elden çıkarıp eşyayı azaltman lazım.Mutfak alışverisini de bilinçsiz yapma.Liste yap eksiklere bakarak.Ona göre al bu yoktur alayım deyip alma.Bide karnın açken mutfak alışverisi yapma.O zaman gerçekten ipin ucu kaçıyo.

mutfakla ilgili kesinlikle yer probleminiz yok, Yurtdışında olduğunuzdan stok yapmak durumunda olduğunuz şeyler de gayet normal tek problem onları stoklamak için bir yöntem geliştirmek. Önceden tecrübeniz olmadığından şu ana kadar neleri yanlış yaptığınızı analiz etme fırsatınız oldu , şimdi ise hayatınızı kolaylaştırma zamanı geldi .Çok güzel öneriler geldiği gibi sizin için uygulanabilir olmayan öneriler de var, şu an her deneni uygulamaya çalışırken kaybolmamanız için yurtdışında yaşamış çalışan bir bayan olarak nacizane daha önceden önerilen ve kendi tecrübelerimi de burda sizin için öncelik sırasına göre düzenleyeceğim.

Mutfakla başlayalım.
öncelikle mümkünse tel dolabınızı daha kullanışlı boydan boya bir rafla değiştirmenizde fayda var. Ancak bu hemen yarın yapabileceğiniz bişey değilse çok fazla ertelemeden aklınızın kenarına koyun.
-toplamaya başlamadan önce önerilen melamin (aslında cam en iyisi ancak toplu alırken bütçeyi baya sarsabilir)kutulardan bolca almanız lazım. İkeada her boyu var . Elinizdeki malzemeleri listeleyip kaç tane büyük kaç tane orta, küçük kutu almanız gerektiğini kabataslak çıkarabilirsiniz. (nohut, mercimek, k.fasulye, pirinç , şehriye, makarna, bulgur,şeker un vb. özellikle de tr den getirdikleriniz için en büyük boyları, azar azar aldığınız Çinde de bulabildiğiniz şeyler için daha küçük boyları tercih ediniz. ) Kutuları aldıktan sonra temizliğe girişirseniz herşeyi poşetlerden çıkarıp kutulayıp temizliği tek seferde bitirebilirsiniz. akdi takdirde işin içinden çıkmak daha zorlaşır. Hem de toplandığını gördükçe mutlu olur gaza gelirsiniz.
-Dolabiniza bi kere böcek düştümü herşeyi kontrol etmeniz lazım. Yayılmadan temizlemeniz ve dikkatlı olmanız lazım. Kurt, güve düşmemesi için kutulara 2-3 çorba kaşığı tuz koyup , dolabınızın uygun yerlerine lavanta karanfil gibi böcekleri uzak tutan şeylerden koymanızı tavsiye ederim. Özellikle irmik ve bulgur çabuk güvelenir, dikkat.
-Buzdolabınız için yine saklama kapları, meyve sebzeler için yukarda önerilen size en uygun saklama yöntemin seçin. En güzeli yıkayıp kurulayıp sepetlerle koymaktır ancak bu işlerde süreklilik önemli, bir gün üşenip yıkamadan koyduğunuzda ipin ucu kaçar ve devam edemezsiniz. Sizin için uygulanabilir olması çok önemli. Herkesin söylediği gibi az az az az az alın. Sadece 2 kişisiniz ve bütün gün evde değilsiniz.
-Tüm mutfak için kullanabileceğiniz. aynı türden ürünler yanyana olsun ki evde olup olmadığını daha rahat görebilirsiniz. Bal, reçel, marmelat gibi kavanozlar bir yerde; tahıllar , makarnalar bir yerde ; irmik, pirinç unu, pudra şekeri, Kremşanti, nişasta gibi kutulu ürünler bir yerde, kakao, kabartma tozu, vanilya puding vb bir yerde baharatlar bir yerde, mümkünse benzer kaplarda tutarsanız hem düzenli olur hem kolayca bulunur.

-tost makinası vb elektronikleri en üst raflara kaldırın kullandıkça alırsınız.
-Temizlik malzemelerinizi kesinlikle yiyeceklerden uzak yerlere kaldırın.ayrı ayrı Poşetlerde bile olsalar tadlarını ve yapılarını etkiler, özellikle çay gibi dışarıdan koku ve nem çeken şeylere kimyasallar siner. sağlığınıza dikkat.

-Evdeki yiyecekler bitmeden ikincisini üçüncüsünü almamaya dikkat etmek gibi, evde yemek yapabileceğiniz şeyler varken başka birşey almamaya çalışın. Mesela evde bi çeşit meyve suyu varken başka bi tür almayın, ya da mesela evde çok fazla nohut varken gidip akşama kurufasülye yapmayın. ev makarna doluyken pirinç alıp pilav yapmayın. Evde kiraz varken gidip çilek , elma muz almayın. Bozuluyor. Size özel değil.

Kıyafetleriniz içinse azaltmanız şart, ancak bunu yaparken kıyafetlerinize kıyamayabilirsiniz. Bu yüzden eskitmeye bakın,Kesinlikle türlerine göre ayırıp sık sık aynı tshirtü çamaşırı pantolonu giyerseniz eskir ve atarken içiniz acımaz. Ancak en önemlisi yerine yenisini almamalısınız. Son 1 yıldır 2 tane kışlık hırka dışında hiç bir kıyafet almadım. Her dolabı topladığımda gözüme çarpan giymediğim şeyleri de temizse veriyorum, eskimişse atıyorum. Ferahladım. Sık sık aynı ayakkabı çantayı kullanın. Çinde olmanın avantajını da yaşayın, Türkiyede sık sık aynı kıyafeti giyseniz çevre yüzünden rahatsız hissedebilirsiniz ama orda öyle olmadığını düşünüyorum.

Evin diğer alanları için sık sık kullandığınız şeyler daha kolay ulaşılabilir yerlerde olsun, daha az kullandıklarınızı daha diplere koyabilirsiniz. Kullanım durumunuza göre yerleri güncellersiniz nasıl daha kolay olacağını kullandıkça görürsünüz.

Şimdiden kolay gelsin. Sayenizde gaza gelip bir süredir gözüme çarpan ramazan dolayısıyla enerji bulamadığım alanları sahura kadar toplamaya karar verdim. :)

Tekrar söyleyeyim türkiyedekiler için eviniz küçük gelebilir ama oralarda Avrupa da 4-5 kişi yaşayip pek de rahat yaşayanlar var. Netten dolap düzaynları, raf fikirleri tarzı aramalar yapıp hoşunuza giden evinize uyarlanabilir şeyleri seçebilirsiniz.

Ben mesela yeni bir kıyafet aldığımda kesinlikle onun yerine eskiyeni yada fazla giymediğimi elden çıkarırım, yeme içme içinde mutfakta bir listem var biteni hemen yazarım ve bu listeye göre alışveriş yaparım.

Evimde fazladan bir tükenmez kalem bile bulundurmam
İşime yarar diye kullanmadıgım seyleri saklamam ve evi asla dagıtmam
Kullandığım seyi mutlaka yerine koyarım , yerinde değilse o beni rahatsız eder
Her cekmecem düzenlidir
İç çamasırlarımın yanjnda kucuk bir corap bile bulamazsınız
Ayakkabılarım bile kutularında düzenlidir
Kıyafet dolabimda kazaklarım bi hizada gomlekler bi hizada tsortler bi hizada asılıdır
İki kazagın arasında bi tsort olursa rahatsz olurım.
Tezgahta bulasık kalsa rahatsız olurım
Siz de evi dagıtmamakla baslayabilirsiniz düzeve ve kullanmadıgınız herseyi yok edin

Canım umarım sana yardımcı olabilirim, telefonun android se play store dan alışveriş listesi diye bişey var onu indir,önceden bende de fazla alma unutma sorunu vardı,şimdi bişey biter bitmez hemen yazıyorum,inanılmaz kolaylik sağlıyor,mutlaka dene,bak resmi de yüklüyorum,bu benim listem:kk77::kk77::KK48::KK48::KK48:
Screenshot_2016-07-03-03-11-12.jpg

Merhabalar,

1 senedir evliyim, yurtdisinda yasiyorum evim 60 m2 2 oda bir salon. bir oda yatak odamiz digerinde ise esim ve benim gardroplarim var ve burayi yikadigim camasirlari asmak icin kullaniyorum.
kucuk bir depo odamiz var burayi tum kuru gida, temizlik malzemeleri icin kullaniyorum.

evim cok daginik, 60 m2 evimin daginik olmasindan utaniyorum. Esimde rahatsiz olmaya basladi, eve hic ozenmiyorsun duzen yok diyor.

cok fazla kiyafetim , ayakkabim , cantam var. dolabimdan tasiyor. oyleki tum cekmecelerim karman corman. 1-2 kere duzenledim fakat 1 ay icinde yine eksi haline dondu, dolaplarimda cekmecelerimde duzeni nasil koruyabilirim?

depo ayni sekilde karman corman herseyi ustuste koydum sigdirabilmek icin o kadar erzagi. ama bu sekilde neyim var neyim eksik bilmiyorum. evde 2 paket barbunya varken yenisini aldigimi bilirim bitmis diye, meger altta kalmis o karisiklikta gormemisim. :oops:

Buzdolabimdan her hafta bozulan limon, yarim sogan, domates, meyve , hic yenmeden tarihi gecmis yogurtlar atiyorum. utaniyorum bunlari yazarken. ama yardiminiza ihtiyacim var. israf etmek istemiyorum ne kiyafetleri ne aldigim gidalari.. buzdolabi duzeni nasil olmali, yani mutlaka yicez diye aldigim seyleri kullanmadan cope atiyorum..... nasil onune gecerim?

salonda cekmecelerimiz var , icinde evraklarimiz, ilaclar, defter kalem vs duruyor. karman corman. orayi esim 2 ay once bastan dizmisti. yine hersey birbirine girmis hic biseyi bulamiyoruz.

kisacasi, evimi nasil duzene sokarim, puf noktalari nedir bu isin? birde 2 ay once duzene giristigimde 1 haftami almisti, evin heryerini duzenlemek. sonra 1 ayda eski haline dondu... :KK34:

surekli ayni kiyafetleri giriyorum yani o karisiklikta bulabildiklerimi. ama gorseniz binlerce kiyafetim var. aldigim esyalara, yiyeceklere, herseye kiymet vermek istiyorum. esim gamsiz yasiyorsun esyanin, evinin kiymeti yok ben senden daha cok bakiyorum duzenliyorum dedi kendimi savunamadim :silah: boyle olmak istemiyorum

yardim lutfenn

Demek ki o eve sigmiyosunuz neden tasinmiyosunuz dolabiniz yetmiyor demek ki yeni bir dolap alin buzdolabinizi da sik sik fuzenleyin temizleyin

tesekkur ederim, diyebilirsiniz memnun olurum :) markette yogurtlari kasada boyle buzdolabi posetine gecirip veriyorlar bende o sekilde koymusum dolaba, aslinda cikarip konulmali. ozensiz biliyorum, duzeltecegim cok istiyorum... bi kere piril piril yapsam aldigimi yerine koysam basaricam bu isi.. peki buzdolabi temizligi ne kadar surede bir yapilmali?
metal rafta cok yer kaplayan aletler var, tost makinesi, ekmek kizartma makinesi, kahve makinesi, temizlik malzemelerinin oldugu philips kutusu gibi.. ev o kadar kucukki yerim yok mutfaktada baska yerde de mecburum buraya koymaya. bunlardan yer kalmadi caya kahveye erzaga. hepsi beyaz dolaba yigildi :KK43:
:) ikeaya gidiyomussunuz ordan ici mavi siyah yada beyaz disi beyaz olan kutular var buzdolabi icin onlardan alabilirsiniz.Peynirler icin soslar salcalar icin domates salatalik icin meyveler icin bir er tane toplamda 4 tane kucuklerden isinize yarar.

Dolap temizligine gelince normalde ben raflari iki gunde bir silerim bazen haftada bir olur oyle komple bosaltmam yani dolabi.Dolaba asla posetli birsey koymayin yogurt salca gibi seyleri marketten gelince silip koyun boylelikle dolap hic kirlenmez.Meyve sebzeleri kaselere koyun taneli meyveleri yikayin hatta yemeside kolay kalip ziyan olmaz.Birde buzluk aliskanliginiz olsun mesela fazla nohutmu aldiniz bozulmasindan korkuyosunuz haslayin buzdolabi posetine koyup kaldirin hazir yemeklik size.

Depoya gelince imkaniniz varsa komple raf yaptirin ama imkan yok derseniz o rafin yonunu kapiya dik olarak koyun ve karsi duvara kucuk bir masa alip onun uzerine kahve tost makinasini koyun.
Tel rafa gene ikeadan 70 80 lt lik rafin olcusune gore saklama kaplarindan alin icine kategorilere gore ayirip dizin.Beyaz rafa ise en altina deterjanlari dizin asla gidayla yanyana koymayin.Ust raflarada kavanozlu ne varsa koyun kahveler sodalar gibi.Herseyin paketini acin mesela sodalar koliden ciksin ve asla her an alinan seyleri stoklamayin.

Kiyafetlere gelince atin asla uc tane siyah stilettonuz olmasin veya 6 7 tane siyah pantolon 3 tane yeter.Katlama sekli olarak konmari methodu etkili olur yani dik katlama hatta sepetlere koyun nevresimleri pijamalari atletleri falan.
Cindesiniz adamlar bize cilginca organizer satiyor ucuz ucuz alin kullanin:KK70:
Kolay gelsin sepetlerin ayni boy olmasina ozen gosterin duzgun dursun ve bence seffaf degil beyaz alin uzerini etiketleyin.

Son düzenleme:
ev bakiyoruz ama burada buyuk evler 90 m2 :)

Benim sorunum cok kiyafet degil duzensizlik :110:
Iyi de binlerce kıyafeti düzenlesen ne kadar düzenlersin? Illa birileri geride altta kalacak.. Bence öncelikle kullanmadığın kıyafetlerini ayıklamaya bak.. Yoğurt limon olayı ben de yaşıyorum ama elimde olan bişey değil zaten 2 kişiyiz her fırsatta yakın olduğu için memlekete kaçıyoruz bozulan çürüyen maalesef oluyor..
Erzakları da kavanoza koyuyorum ben artık, az az alıyorum herşeyi alınca hemen kavanoza koyup yerine kaldırıyorum, ne eksikti diye düşünmeye gerek kalmıyor.
Çekmece olayları benim de karışık o da fazla Çekmece olmadığı için, mecbur herşey üstüste oluyor.. Ona benim de pek çözümüm ypk

Merhaba, bende bugün temizlik, düzen çok kafa yordum. Dağınıksa ev ne düzenlenir ne temizlenir.
http://www.idefix.com/Kitap/Hayati-...-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0000000635413
Bugün ne yaoabilirim diye düşünürken bu Japon olan ev duzenleyicisi, temizleyicisi uzmani (kadinin mesleği bu) kadinin yukarida adi geçen kitabini buldum. Kitao henuz elime gecmedj ama goggleda okuyanalrin yoruarini buldum. Kafama yatti. Bu yontemi deneyeceğim
Bitince ayrinti yazarim.jnsallah. Sizde netteki yazilara bi bakin isterseniz bekji sizinde kafaniza yatar.
Ben yarindn itibaren başlayacagim biraz zor olacak ama:) deneyenler çok memnun

sizin dolaplar bana dert oldu ya. benim öyle dolabım olsa gözüme uyku girmez. evim küçük diye diye düşünmeyin iş size kalmış her şeyi fazla fazla almaktan vazgeçeceksiniz tamam yokluktan bulamıyorsunuz ama sonra kullanmadığınız için hop çöpe. biraz düzenli yerleştirince inanın az yer kaplayacak yiyecekler.kilerdeki dolaba baksanız belki bozulan daha neler var.neden unu Türkiye'den getiriyorsunuz mesela eşyalarınız çok 2 kişisiniz sadece az ama öz alın yarın sabah da temizliğe başlayın

gunaydin, simdi baslayacagim. unu turkiyeden getirmedim tabi burdan aldim.. baya bisey atacagimi dusunuyorum bugun illaki tarihi gecmis, acik ve bozulmus biseyler vardir

Hehehe :) rica ederim.

Gardropta benim de 3 bölme var. En üstte dip tarafta mevsim yazsa kışlıklar, kışsa yazlıklar duruyor. En üstün ön tarafında pijamalar, gecelikler ve alt giyimler duruyor.

Orta taraf geniş. Hem askıdakiler, hem de zemininde o mevsimde giydiğim dışarı ve ev kıyafetleri duruyor.

En altta da baharlıklar, her mevsimde giyilebilecek hırkalar falan duruyor. En altta hiç değişim yapmıyorum mevsim geçişlerinde, sabit yani ordaki kıyafetler. Ayrıca bir kutuda kemerlerim var. 4 tane en küçük boy hurç var. Bunlarin birinde ev çoraplarım, birinde dışarı çoraplarım ve çıtçıtlı bodylerim, birinde şallarım, birinde de atkı, bere ve eldivenlerim duruyor.

Kotlarım fazla yer tuttuğu için gardrobun başka yerinde, çamaşır ve atletlerim şifonyerde duruyor :KK66:

Sana kolay gelsin valla, aslında çok zevkli işler. Benim için rahatlıyor düzenledikçe :)

tesekkur ederim, depoyla basliyorum bugun neler buldugumu ve attigimi yazarim :)
Gardropta bir sonraki asama, yarin baslarim. guzel bir duzeniniz var, darisi bana insallah :dua:

:) ikeaya gidiyomussunuz ordan ici mavi siyah yada beyaz disi beyaz olan kutular var buzdolabi icin onlardan alabilirsiniz.Peynirler icin soslar salcalar icin domates salatalik icin meyveler icin bir er tane toplamda 4 tane kucuklerden isinize yarar.

Dolap temizligine gelince normalde ben raflari iki gunde bir silerim bazen haftada bir olur oyle komple bosaltmam yani dolabi.Dolaba asla posetli birsey koymayin yogurt salca gibi seyleri marketten gelince silip koyun boylelikle dolap hic kirlenmez.Meyve sebzeleri kaselere koyun taneli meyveleri yikayin hatta yemeside kolay kalip ziyan olmaz.Birde buzluk aliskanliginiz olsun mesela fazla nohutmu aldiniz bozulmasindan korkuyosunuz haslayin buzdolabi posetine koyup kaldirin hazir yemeklik size.

Depoya gelince imkaniniz varsa komple raf yaptirin ama imkan yok derseniz o rafin yonunu kapiya dik olarak koyun ve karsi duvara kucuk bir masa alip onun uzerine kahve tost makinasini koyun.
Tel rafa gene ikeadan 70 80 lt lik rafin olcusune gore saklama kaplarindan alin icine kategorilere gore ayirip dizin.Beyaz rafa ise en altina deterjanlari dizin asla gidayla yanyana koymayin.Ust raflarada kavanozlu ne varsa koyun kahveler sodalar gibi.Herseyin paketini acin mesela sodalar koliden ciksin ve asla her an alinan seyleri stoklamayin.

Kiyafetlere gelince atin asla uc tane siyah stilettonuz olmasin veya 6 7 tane siyah pantolon 3 tane yeter.Katlama sekli olarak konmari methodu etkili olur yani dik katlama hatta sepetlere koyun nevresimleri pijamalari atletleri falan.
Cindesiniz adamlar bize cilginca organizer satiyor ucuz ucuz alin kullanin:KK70:
Kolay gelsin sepetlerin ayni boy olmasina ozen gosterin duzgun dursun ve bence seffaf degil beyaz alin uzerini etiketleyin.

bu resimdekilerden mi?
dolap temizligini en azindan haftada 1 yapmam lazim ki temiz kalsin, ben cok ihmal ettim simdi herseyi indirip temizleyip duzenlemem lazim.

depoyla basliyorum ise bugun. Raf sistemini bende dusunuyorum pahaliya gelmezse yaptiracagim, yoksa yeni eve kalacak..
dun o kadar sildim o boceklenmis rafi baktim yine minicik bocekler gelmis.. nereden geliyor anlamadim herseyi incelemem gerekecek :KK43:
once bi bakacagim, ne gerekiyorsa gidip ikeadan alirim. bu kaplari begendim bunlardan bahsettiyseniz, dolap icin uygun dimi? sebze, meyve peynir herseyi koyabilirim. ama tek sorun: icleri gorunmedigi icin hangisi meyve hangisi sebze veya icinde ne kadar var acmadan bilemicem.

kiyafetlerimide bu hafta duzenleyecegim, gardrop resmimi de paylasirim suanki halini korkunc ...

Eklentiler

• ikea-food-container-white__0084633_PE211465_S4.JPG
    ikea-food-container-white__0084633_PE211465_S4.JPG
    9 KB · Görüntüleme: 102
mutfakla ilgili kesinlikle yer probleminiz yok, Yurtdışında olduğunuzdan stok yapmak durumunda olduğunuz şeyler de gayet normal tek problem onları stoklamak için bir yöntem geliştirmek. Önceden tecrübeniz olmadığından şu ana kadar neleri yanlış yaptığınızı analiz etme fırsatınız oldu , şimdi ise hayatınızı kolaylaştırma zamanı geldi .Çok güzel öneriler geldiği gibi sizin için uygulanabilir olmayan öneriler de var, şu an her deneni uygulamaya çalışırken kaybolmamanız için yurtdışında yaşamış çalışan bir bayan olarak nacizane daha önceden önerilen ve kendi tecrübelerimi de burda sizin için öncelik sırasına göre düzenleyeceğim.

Mutfakla başlayalım.
öncelikle mümkünse tel dolabınızı daha kullanışlı boydan boya bir rafla değiştirmenizde fayda var. Ancak bu hemen yarın yapabileceğiniz bişey değilse çok fazla ertelemeden aklınızın kenarına koyun.
-toplamaya başlamadan önce önerilen melamin (aslında cam en iyisi ancak toplu alırken bütçeyi baya sarsabilir)kutulardan bolca almanız lazım. İkeada her boyu var . Elinizdeki malzemeleri listeleyip kaç tane büyük kaç tane orta, küçük kutu almanız gerektiğini kabataslak çıkarabilirsiniz. (nohut, mercimek, k.fasulye, pirinç , şehriye, makarna, bulgur,şeker un vb. özellikle de tr den getirdikleriniz için en büyük boyları, azar azar aldığınız Çinde de bulabildiğiniz şeyler için daha küçük boyları tercih ediniz. ) Kutuları aldıktan sonra temizliğe girişirseniz herşeyi poşetlerden çıkarıp kutulayıp temizliği tek seferde bitirebilirsiniz. akdi takdirde işin içinden çıkmak daha zorlaşır. Hem de toplandığını gördükçe mutlu olur gaza gelirsiniz.
-Dolabiniza bi kere böcek düştümü herşeyi kontrol etmeniz lazım. Yayılmadan temizlemeniz ve dikkatlı olmanız lazım. Kurt, güve düşmemesi için kutulara 2-3 çorba kaşığı tuz koyup , dolabınızın uygun yerlerine lavanta karanfil gibi böcekleri uzak tutan şeylerden koymanızı tavsiye ederim. Özellikle irmik ve bulgur çabuk güvelenir, dikkat.
-Buzdolabınız için yine saklama kapları, meyve sebzeler için yukarda önerilen size en uygun saklama yöntemin seçin. En güzeli yıkayıp kurulayıp sepetlerle koymaktır ancak bu işlerde süreklilik önemli, bir gün üşenip yıkamadan koyduğunuzda ipin ucu kaçar ve devam edemezsiniz. Sizin için uygulanabilir olması çok önemli. Herkesin söylediği gibi az az az az az alın. Sadece 2 kişisiniz ve bütün gün evde değilsiniz.
-Tüm mutfak için kullanabileceğiniz. aynı türden ürünler yanyana olsun ki evde olup olmadığını daha rahat görebilirsiniz. Bal, reçel, marmelat gibi kavanozlar bir yerde; tahıllar , makarnalar bir yerde ; irmik, pirinç unu, pudra şekeri, Kremşanti, nişasta gibi kutulu ürünler bir yerde, kakao, kabartma tozu, vanilya puding vb bir yerde baharatlar bir yerde, mümkünse benzer kaplarda tutarsanız hem düzenli olur hem kolayca bulunur.

-tost makinası vb elektronikleri en üst raflara kaldırın kullandıkça alırsınız.
-Temizlik malzemelerinizi kesinlikle yiyeceklerden uzak yerlere kaldırın.ayrı ayrı Poşetlerde bile olsalar tadlarını ve yapılarını etkiler, özellikle çay gibi dışarıdan koku ve nem çeken şeylere kimyasallar siner. sağlığınıza dikkat.

-Evdeki yiyecekler bitmeden ikincisini üçüncüsünü almamaya dikkat etmek gibi, evde yemek yapabileceğiniz şeyler varken başka birşey almamaya çalışın. Mesela evde bi çeşit meyve suyu varken başka bi tür almayın, ya da mesela evde çok fazla nohut varken gidip akşama kurufasülye yapmayın. ev makarna doluyken pirinç alıp pilav yapmayın. Evde kiraz varken gidip çilek , elma muz almayın. Bozuluyor. Size özel değil.

Kıyafetleriniz içinse azaltmanız şart, ancak bunu yaparken kıyafetlerinize kıyamayabilirsiniz. Bu yüzden eskitmeye bakın,Kesinlikle türlerine göre ayırıp sık sık aynı tshirtü çamaşırı pantolonu giyerseniz eskir ve atarken içiniz acımaz. Ancak en önemlisi yerine yenisini almamalısınız. Son 1 yıldır 2 tane kışlık hırka dışında hiç bir kıyafet almadım. Her dolabı topladığımda gözüme çarpan giymediğim şeyleri de temizse veriyorum, eskimişse atıyorum. Ferahladım. Sık sık aynı ayakkabı çantayı kullanın. Çinde olmanın avantajını da yaşayın, Türkiyede sık sık aynı kıyafeti giyseniz çevre yüzünden rahatsız hissedebilirsiniz ama orda öyle olmadığını düşünüyorum.

Evin diğer alanları için sık sık kullandığınız şeyler daha kolay ulaşılabilir yerlerde olsun, daha az kullandıklarınızı daha diplere koyabilirsiniz. Kullanım durumunuza göre yerleri güncellersiniz nasıl daha kolay olacağını kullandıkça görürsünüz.

Şimdiden kolay gelsin. Sayenizde gaza gelip bir süredir gözüme çarpan ramazan dolayısıyla enerji bulamadığım alanları sahura kadar toplamaya karar verdim. :)

Tekrar söyleyeyim türkiyedekiler için eviniz küçük gelebilir ama oralarda Avrupa da 4-5 kişi yaşayip pek de rahat yaşayanlar var. Netten dolap düzaynları, raf fikirleri tarzı aramalar yapıp hoşunuza giden evinize uyarlanabilir şeyleri seçebilirsiniz.

cok tesekkurler onerileriniz icin, ne guzel yazmissiniz.
bocek kismi kafami karistirdi dun silip atmistim boceklenenleri, bugun bi baktim rafta yine bi kac minik bocek dolasiyor... herseye bakacagim tek tek. bakliyata tuz at demissiniz, ben hepsini cam kavanozlara koyacagim, herseyin icine 1-2 kasik tuz mu atayim, nohut, fasulye, kirmizi ve yesil mercimek, pirinc , bulgur? emin olmak icin sormak istedim yanlis yapmayim.

buzdolabi icin bu resimdeki kutulari begendim daha uzun omurlu olur aldiklarim diye dusundum , tek sorun ici gorunmuyor olmasi .

temizlik malzemelerini mecburen orda tutuyorum cok yer kapliyorlar, yanindaki gidalari alacagim, yerlerini degistiririm.
simdi depodan basliyorum herseyi tek tek inceleyip kaldiracagim, bosta cam kapakli kavanozlarim var yine bulguru vs koymak icin.
peki hic acilmamis pakette nohut, barbunya, fasulye, bulgur , pirinc , irmik, bunlara birsey olurmu? bozulma boceklenme olmaz degilmi? yoksa acip kavanozlarda tutmak daha mi iyidir?

kiyafetlerimi eleyip verecegim, baska yolu kalmadi. cop eve donusecek yoksa evim. Cinde hic sorun yok kim ne giymis, ama ben tekstil sektorunde calisiyorum azcik daha dikkatli olmam lazim, ama, giydigim seyler belli degistirip kombinliyorum, cunku dolabimdaki karmasadan neyim var gormuyorum alttakilerde kiris kiris giyemiyorum her zaman giydiklerim askidakiler. altta dunya kadar kiyafetim var. bu hafta duzenleyecegim, size gardrop resmimide gonderirim

Eklentiler

• ikea-food-container-white__0084633_PE211465_S4.JPG
    ikea-food-container-white__0084633_PE211465_S4.JPG
    9 KB · Görüntüleme: 71
Buzdolabi icin dedigim seri variera
Depo icin samla serisi uygun fiyatli buyukler butcenize gore ben KUGGIS ve klamtareyi oneririm.

bende samlanin bir kac kutusu var, onlari kullaniyorum hep. Kuggis ve klamtere bakmamistim, inceleyim.

buzdolabi icin variera hangisi? burada baktigimda buzdolabi icin birsey pek yok gibi. internet sitesinden bakiyorumda

Sanırım ev küçük diye böyle oluuyor..
bir arkadaş ikea yı önermiş konuyu okurken benimde aklımdan orası geçti yer kapmayan raflar var evinize uygun şeyler mutlaka bulursunuz orda..
öncelikle işe eve dolap yapmakla başlayın sonrada kıyafet mi çıkardınız kalanları aynı düzgünlükte bırakın.. yıkadıklarınızı biriktirmeden ütüleyip yerleştirin.. çıkardığınız eşyayı nerden aldıysanız yine aynı düzgünlükte oraya koyun..
Bende biraz dağınık bi insanım ama benimki hep aceleden oluyor aceleyle biyere çıksam bütün evi dağıtırım ama evde olsam sakince yaparım işimi düzeni bozmamaya çalışırım..

bu resimdekilerden mi?
dolap temizligini en azindan haftada 1 yapmam lazim ki temiz kalsin, ben cok ihmal ettim simdi herseyi indirip temizleyip duzenlemem lazim.

depoyla basliyorum ise bugun. Raf sistemini bende dusunuyorum pahaliya gelmezse yaptiracagim, yoksa yeni eve kalacak..
dun o kadar sildim o boceklenmis rafi baktim yine minicik bocekler gelmis.. nereden geliyor anlamadim herseyi incelemem gerekecek :KK43:
once bi bakacagim, ne gerekiyorsa gidip ikeadan alirim. bu kaplari begendim bunlardan bahsettiyseniz, dolap icin uygun dimi? sebze, meyve peynir herseyi koyabilirim. ama tek sorun: icleri gorunmedigi icin hangisi meyve hangisi sebze veya icinde ne kadar var acmadan bilemicem.

kiyafetlerimide bu hafta duzenleyecegim, gardrop resmimi de paylasirim suanki halini korkunc ...
bende samlanin bir kac kutusu var, onlari kullaniyorum hep. Kuggis ve klamtere bakmamistim, inceleyim.

buzdolabi icin variera hangisi? burada baktigimda buzdolabi icin birsey pek yok gibi. internet sitesinden bakiyorumda
Bocek icin ilaclama yapin yada camasir suyuyla silin unu atsanizda onlar gezer birazcik.
O saklama kaplari kucuk sanirim mesela peyniri ona koyabilirsiniz kahvaltida yediginiz kadar kesip icinden alinir.
Benim bahsettigim saklama cozumlerinde kapaksiz kutular resim ismini yazarsaniz cesitlerini gorursunuz mesela onlara bi kaba domates salatalik koyabilirsiniz dolaba cekmece sistemi yaptiginizi dusunun.Dolap icin kapakli saklama kabi kullanmak zor geliyor bana nemlenmemesi icin havlu kagit kullanmak gerekiyo altina.
Aslinda yakinsa ikea resim cekin olculeri falan ayarlayin burda paylasin konusalim oyle alirsiniz birde onlar fazlalik yapmasin.

Kiyafetler icinde dolabin ici musaitse camasir sepetlerinden faydalanabilirsin pijamalar falan bir sepete gibi.Suanki halini cekmeyi unutmayin ama sonrasina sasiralim :)

X