Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

insallah tesekkur ederim, bende bitirince mutlu oluyorum, kendime kahve de yaptimmi daha ne isterim
herseyi aticam, dedigin gibi, kendimi caydirmicam , yoksa bi yere varamayiz. planladigim gibi bi poset turkiyeye, bi poset burda verilcekler, bi poset cop.
biliyorum canim yorgan kiliflari anladim, benim onlarda cok yer kapliyo valla, utusuz diye mi? demek istedim, utulu olunca jilet gibi katlanabiliyo. ama makineden cikinca asiyorum o sekilde katlayip koyarsam biseye benzemiyo ya cok yer kapliyo.. anladim ne demek istedigini, kucuk boyutta katlayip koysak daha az yer kaplar diyosun. mantikli. ben cok gelisi guzel katlayip kaldiriyorum oyle de cekmecelerimden tasiyo, usenmedim resmini cektim bak :)
yatagimin mobilyasi cekmeceli onda havlular fazla nevresimler falan duruyo boyle, baktim resim cekince duzenliymis gibi cikiyo anlamadim kapatinca ne kadar dolu oldugu belli olsun diye kapadim kapanmiyo onun da resmini cektim
bide cekmeceligim var odamda, bi kati camasirlarim, bi kati nevresimler , bi kati havlular ve battaniyeler.
boyle dolup tasiyo heryer.
vakum posetlerini fazla yastik, yorgan icin kullandim. zaten 1 tane ekstra yorganim 2 ekstra yastigim var. ne vakumlayabilirim bilmiyorum baska?

utuyu kiyafetlerim icin degilde yorgan kiliflari icin demistim. kiyafetlerimi ayirirken kirlileri de direk yikamaya alayim diyorum bosa tekrar katlayip koymayim dimi ?
sonrada utusunu yaparim gerekenlere. herseyimi utulemiyorum ben. anca kirisan bluzlarim gomleklerim eteklerimi soyle bi geciyorum. esimin gomlekleri gibi degil zaten, bayan kiyafetleri daha kolay.

bide bisey daha danismak istiyorum, buzdolabina meyve sebzeler icin kutu alip icine yerlestirmistim biliyosun, daha once o cekmeceli bolumde acikta duruyolardi.
baktim kutuda kabaklar, havuclar, seftali boyle bi degisik geldi gozume hafif bozulur gibi. cekmecede daha uzun dayaniyodu sanki.. ilgisi var mi? bana mi oyle geliyo.. resim ekledim onunda

Eklentiler

• IMG_6129.JPG
    58,9 KB · Görüntüleme: 91
  • IMG_6130.JPG
    51,7 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_6131.JPG
    50,4 KB · Görüntüleme: 118
  • IMG_6132.JPG
    49,2 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG_6133.JPG
    28,9 KB · Görüntüleme: 90
  • IMG_6134.JPG
    57,1 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_6135.JPG
    58,9 KB · Görüntüleme: 96
evet
yere carsaf acip yapacagim cts .
buzdolabina yeni kutular alip sebze meyve koymustum ya. sanki acikta bozuluyolarmi ne?
sizin dolapta acikta sorun oluyormu? resim ekledim bana biraz garip gorundu bugun
Acik durmasiyla alakali oldugunu sanmiyorum belkide biz hizli tuketiyoruz o yuzdende farketmemis olabilirim strec kapatip uzerine deneyin bir sure.
Bir haftayi gecerse ama normal boyle olmasi.

Simdi anladim demek istedgini. Evet mantikli bisey o zmn otulemek. Ama eger sen bu carsaflari yorgan yuzlerini dar bi cekmeceye sigdiricaksan utuden snra sana tavsiyem ust uste koyma. Rulo yap. Yoksa alttakileri goremezsin en alttaki yorgan yuzlerinu alirken usttekini yine bozarsin gibi. Rulo yapinca tipki benim şallarim gibi renkleri goruyosun tek tek dizili. Yorgan yuzleri carsaflari utule istedgin gibi, cekmecenin boyunu belirle, tam o boya denk getirip katla sonra sarmala rulo gibi. Yada benim şallarim gibi dik dik koy eger rulolu sekilde yine bazi camasirlar cok cok altta kalirsa.

Meyveleri sebzeleri bilemedim. Ama soyle bisey var. Bizim dolapta 2 tane cekmece var en alt raflarda. En altta olan cekmecede kalanlar daha fazla taze kaliyor. Neden? Cunku o cekmece buzluga cok yakin ve bu yuzden daha soguk diger raflara nazaran.
Bana sorarsan ben bu sebepten " domatesleri patlicanlaru en alta koyuyum yoksa bozulur" demiyorum. Bi ust cekmecesine koyuyorum. Ama belki sen cok cok ust raflara koydun. Bu yuzden bozuldu yada fazla gida aldin 2 kisi icin. Sen yinede alt raflara indirmeye calis.

Sebzelerin cabuk bozulmasi buzdolaninin ısı ayarından olabilir.salataliklar posetten cikinca daha cabuk burusuyor bence.havuç da öyle

Ben havlu,nevresim carsaflari giysi dolabimin raflarina koydum.ust uste koyunca hepsini ayni anda gorebiliyorum.cekmece sanki kullanışsız olacak bu gibi eşyalar icin.

soyledigini deneyecegim, cok yer kapliyo ve alttakileri gormedigim icin yine ustte ne varsa onu kullaniyorum hep ayni kiyafetlerimde yaptigim gibi :) o yuzden senin dedigin gibi mantikli olur, en azindan kullanmis olurum herseyi.

cok cok ustte degil ama yani bi gariplestiler. arkadaslar 1 haftayi gecerse zaten bozulur demis. belkide.. bilemedim bende..
bu arada ikea web sitesinde bakiniyodum bu kutuyu begendim takilar icin, 3 katli, kullanisli duruyo baya sence?

http://www.ikea.com/hk/en/catalog/products/90272483/

Acik durmasiyla alakali oldugunu sanmiyorum belkide biz hizli tuketiyoruz o yuzdende farketmemis olabilirim strec kapatip uzerine deneyin bir sure.
Bir haftayi gecerse ama normal boyle olmasi.

havuclar 1 haftayi gecti, ama ben alt cekmecede poset icinde tutuyodum havuclari valla 2 hafta dayaniyodu..
simdi karardilar biraz sanki, garip geldi. acaba birbirini etkiliyomu salatalik vs sulandiriyomu

Ben havlu,nevresim carsaflari giysi dolabimin raflarina koydum.ust uste koyunca hepsini ayni anda gorebiliyorum.cekmece sanki kullanışsız olacak bu gibi eşyalar icin.

dolabimda hic yer yok , haftasonu duzenleyecegim yer kalacagini hic sanmam. yine cekmeceye mahkumum.
dolap resimlerinizi gonderecektiniz? bekliyorum :)

İnşallah cnm.

Benzer meyveler aynı kapta durabilir belki ama sebzeleri ayrı tutman gerekir birbirinden. Ben sebzelerimi buzdolabı poşedinde koruyorum, tabi her sebze ayrı poşette. Açıkta kalan sebze daha çabuk bozuluyor ama meyve dayanıyor. Haftalık alıyorum ben, 1 haftada yiyeceğim kadar...

Havuc salatalik vs acikta hemen buzuluyor. Annem hic sevmez buzdolabimda poseti, bakti acikta hakkaten cabuk bozuluyor artik ses etmiyor:)
Sebzelikte posette havuc 3 hafta gobek marul 2 hafta dayaniyor. Posetlemezsem 1 haftada mefta.

Bozulmaz bozulmaz. Taktigi biliceksin. Hatta ne yap bak. Dedigim gibi yastik yuzlerine gecir( ikiye katla bu yastik yuzunu ufak yap), bide sonra şallarimi dizdigim gibi diz cekmecelere. 2 kat guvence, bozulmasi imkansiz.

Kutuya baktim canim. Model cok hos, ama galiba kucuk. 22 cm capi diye yaziyor. Bi A4 sayfa 30 cm oldugunu dusunursek goz karariyla bu kutu bi A4un yarisindn cok az daha buyuk. Benik takilarim asla sigmaz icine. Eger buyugu olsa al derdim ama bu kutu pek bisey almaz.

havuclar 1 haftayi gecti, ama ben alt cekmecede poset icinde tutuyodum havuclari valla 2 hafta dayaniyodu..
simdi karardilar biraz sanki, garip geldi. acaba birbirini etkiliyomu salatalik vs sulandiriyomu
Bende posette tuttugum zaman yumusar :) O zaman siz mini boy cop posetleri var onlardan alin temiz onlarda saklayin.Altlarina pecete koymayida deneyin.Buzdolabinizin hava cikis deliklerini kapatan poset gibi birsey yok degilmi.

Bende posette tuttugum zaman yumusar :) O zaman siz mini boy cop posetleri var onlardan alin temiz onlarda saklayin.Altlarina pecete koymayida deneyin.Buzdolabinizin hava cikis deliklerini kapatan poset gibi birsey yok degilmi.

benim dolabimda bozuldu ya, posette tutacagim artik, ikeadan buzdolabi icin posetler almistim onlari kullanirim :)

yok malesef oyle bi poset bu arada.
yarin dolabima basliyorum insallahhh. enerji bulabilirsemm

tamamdir yapacagim bunu da, :)
kutuyu cok begendim ya eger kucuk degilse guzel. ama gormem lazim. kucukse kullanissiz. bakalim yarin dolabima basliyorum. keske yardim edecek birileri olsaydi ya.. tek basima hem sikici hem de zor

Havuc salatalik vs acikta hemen buzuluyor. Annem hic sevmez buzdolabimda poseti, bakti acikta hakkaten cabuk bozuluyor artik ses etmiyor:)
Sebzelikte posette havuc 3 hafta gobek marul 2 hafta dayaniyor. Posetlemezsem 1 haftada mefta.

aynen kabak havuc 1 haftada bozuldu. kapali yerde posetle koydugumda 2 hafta duruyodu aynen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…