-
- Konu Sahibi peaceful16
Benimde herseyim cam erzak kavanozlarimda dahil ama konu sahibi ikeaya gidecekmis peynir kabi icin haklisiniz ama salatalik domates zaten plastik kasalarda gunesin altinda duruyor saatlerce ikigunde kaliteli plastikle evinde dursa farketmez naylon posetle koymasindan sagliklidir
cok.guzel olmus canim eline saglik. zamanla cok daha duzenli olursun .
super olmus cok guzel ellerinize saglik gormemissiniz mesaji ama dedigim oydu almissiniz cok guzel olmus
En ust rafada kucugu olsa peynirler falan konabilir icine zamanla yaparsiniz kullanima gore.
Oh yaa süper olmuş cnm süper süper...
cok.guzel olmus canim eline saglik. zamanla cok daha duzenli olursun .
Bekliyoruz en kisa zamanda elinizi uzerinden cekmeyin ama dolabin tencere bosaldimi hemen silin orayi mesela.cok tesekkur ederiiim bende memnunum esimde gorunce sevinecekyalniz yarin sutlac yapmayi dusunuyorum boyle duzenli dolaba nasi sigdiracagim ki, sigdirsam yine tikistirmam lazim azcik.
gardrobumu yapinca da paylasacagim sizle.
ya bu minik karinca boceklerden evde 2 tane daha gordum bugun nasi tamamen kurtulabilirim
Bekliyoruz en kisa zamanda elinizi uzerinden cekmeyin ama dolabin tencere bosaldimi hemen silin orayi mesela.
Bocek ilaci alin ilaclayin koseleri falan zamanla giderler.
Sutlaci kapali kaselere koyabilirsiniz ust uste dururlar boylece yer kaplamazlar yada araya kucuk tepsiyle raf yapin ust uste koyun.
Sütlacı dolaba girebilecek tepsilerle o sepetlerin üzerine koyabilirsiniz, Bayramda yapılır bizde ,biz iki tane fırın tepsisine dizip üst üste koyuyoduk altında başka şeyler de durabiliyo hem aynı boyda olması şartıyla . Dolabınız çok güzel olmuş, sizde mutlu olmuşsunuz belli , Darısı dolaplarınızın başına,
Size o konuda önerim de ayakkabı ve çantalar için kapı arkası askısı ve ayakkabılık gibi bi alternatif bulun muhakkak. takılar için de değişik şeyler kullanıyorlar mesela küpeler için rende kullanıyolar masanın üstünde hepsi görünür bi şekilde oluyo istediğiniz an takabiliyosunuz gibi, onları da dolaptan çıkarın alternatif bulun duvara bi raf yapmak gibi . Takılar için de resimdeki gibi değişik alternatiffler var takı panosu diye aratın hoşunuza giden uygulanabilir şeyle bulabilirsiniz.Dolapta öyle kutularla şeyler cok zor oluyo, ancak sepet gibi bişeyle şampuan vs kozmetik şeyler koyabilirsiniz.
Takılarım makyaj masasının çekmecesinde duruyor benim. İçine mutfakta kullandığımız kaşıklıktan koydum, beyaz renkte. Gayet düzgün duruyorlar
tepsi olayina bayildim, aynen oyle yapacagim bugun.
tesekkur ederimmm evet mutluyum icim rahatladi biraz, esimde cok begenmis
gardrobumu duzenlemeye haftaya cuma-cts baslayacagim, esim seyahate gidiyor yine 10 gun burada olmayacakbende o zamani dolaplari duzenleyerek geciririm.
takilarim icin aliexpress'e bakiyorum taki panosu alabilirim ama cok kucuk olmasi lazim koyacak yerim yok :/
kutularin icinde bende hic memnun degilim artik acip bakmiyorum bile nasilsa bulamiyorum diye. kayinvalidemin aldigi bir taki kutusu var aslinda ama cok buyuk degil hepsini almaz yani. bisey begenirsem size resim gonderecegim
ayakkabilarim ayakkabilikta, kalan 6-7 cifti giyinme odamizda kutuda.. onlari da duzenleyecegim bakalim yerim olursa dolapta en alt rafa koyarim.
verilecekleri verip bi ferahlatmak istiyorum dolabi. siz nasil duzenliyorsunuz , ne kadar surede bir dolabinizi elden geciriyorsunuz? ve bagis mi yapiyorsunuz yoksa es/ dost tanidiklariniza mi veriyorsunuz?
ben yeni, giymedigim ama kiyamadiklarimi turkiye'ye goturmeyi dusunuyorum anneme kardeslerime veririm, onun disindakileri burda bagis yapmayi dusunuyorum evsizlere..
cunku Turkiye'ye Aralikta gidecegiz herseyi bekletirsem hic bir duzen kuramam yine, ve kilo olarakta baya bi yuk olur bize..
fikirlerinize ihtiyacim var bu eski/ yeni / kullanilmayanlari ayirma konusunda.
benimde annemin evindeyken oyleydi, ama burada makyaj masamda yok malesef.. bi dahaki eve insallah..
onun icin dolabin icine, yer kaplamayan birseyler ariyorum..
aliexpress'i inceliyorum simdi. birsey bulursam fikir icin sorarim size
bu arada gardrobumu haftaya duzenleyecegim, esim seyahate gidince. siz verilecekleri nasil ayiriyorsunuz, yani yepyeni ama kullanmadiklarinizi veriyormusunuz ? ben sanirim cok guzelleri turkiye'ye goturecegim anneme kardeslerime akrabalara veriyim diye. digerlerini burda evsizler icin yardim kutulari var oralara verecegim.
nasil ayiracagimi da bilmiyorum. bi gun giyerim, yepyeni, daha hic giymemisim, bu hep ihtiyacim olacak bisey, bunu cok severek aldim diye diye herseyi tutmusum bugune kadar
Esiniz bu aralar bol bol gitsin is varmerhabaa, haftaya cuma-cts pazar gardrobumu duzenlicem. Esim persembe yine gidiyor 10 gun olmayacak..
o yokken yapayim diyorum daha rahat olur.
cok guzel fikir verdiniz bana - tepsiyle raf yapmak :) supersiniz, bugun yapacagim sutlaci da, dediginiz gibi ayarlarim dolabi
gardrobu tekrar yerlestirmeden guzelce siler temizlerim oyle yerlestiririm.
verilecekleri de evde tutmak istemiyorum, cok duzgun yeni olanlari ayiririm turkiye'ye gotururuz belki akraba es dosta. onun disinda gerekmeyenleri posetleyip burda bagis yapacagim. siz nasil duzenliyorsunuz orda? ne kadar surede bir elden geciriyorsunuz verilecekleri ?
Su vakumlu torbalar varya harika kullanmadığın kışlıkları yorgan yastık vs onlara koyup dolaba kaldır kiler odanı boşalt ihtiyacın oldukça marketten al o odaya bir dolap al ayakkabılarını kuruyla kaldır burda kurutma vs yap diğer odada yatak odan olsun evin m2 si önemli değil bin m2 olsa dağınık dagınıktırMerhabalar,
1 senedir evliyim, yurtdisinda yasiyorum evim 60 m2 2 oda bir salon. bir oda yatak odamiz digerinde ise esim ve benim gardroplarim var ve burayi yikadigim camasirlari asmak icin kullaniyorum.
kucuk bir depo odamiz var burayi tum kuru gida, temizlik malzemeleri icin kullaniyorum.
evim cok daginik, 60 m2 evimin daginik olmasindan utaniyorum. Esimde rahatsiz olmaya basladi, eve hic ozenmiyorsun duzen yok diyor.
cok fazla kiyafetim , ayakkabim , cantam var. dolabimdan tasiyor. oyleki tum cekmecelerim karman corman. 1-2 kere duzenledim fakat 1 ay icinde yine eksi haline dondu, dolaplarimda cekmecelerimde duzeni nasil koruyabilirim?
depo ayni sekilde karman corman herseyi ustuste koydum sigdirabilmek icin o kadar erzagi. ama bu sekilde neyim var neyim eksik bilmiyorum. evde 2 paket barbunya varken yenisini aldigimi bilirim bitmis diye, meger altta kalmis o karisiklikta gormemisim.
Buzdolabimdan her hafta bozulan limon, yarim sogan, domates, meyve , hic yenmeden tarihi gecmis yogurtlar atiyorum. utaniyorum bunlari yazarken. ama yardiminiza ihtiyacim var. israf etmek istemiyorum ne kiyafetleri ne aldigim gidalari.. buzdolabi duzeni nasil olmali, yani mutlaka yicez diye aldigim seyleri kullanmadan cope atiyorum..... nasil onune gecerim?
salonda cekmecelerimiz var , icinde evraklarimiz, ilaclar, defter kalem vs duruyor. karman corman. orayi esim 2 ay once bastan dizmisti. yine hersey birbirine girmis hic biseyi bulamiyoruz.
kisacasi, evimi nasil duzene sokarim, puf noktalari nedir bu isin? birde 2 ay once duzene giristigimde 1 haftami almisti, evin heryerini duzenlemek. sonra 1 ayda eski haline dondu...
surekli ayni kiyafetleri giriyorum yani o karisiklikta bulabildiklerimi. ama gorseniz binlerce kiyafetim var. aldigim esyalara, yiyeceklere, herseye kiymet vermek istiyorum. esim gamsiz yasiyorsun esyanin, evinin kiymeti yok ben senden daha cok bakiyorum duzenliyorum dedi kendimi savunamadimboyle olmak istemiyorum
yardim lutfenn
Esiniz bu aralar bol bol gitsin is var
Buzdolabinda salca kullandiniz diyelim hemen kavanozun altini silin yanini silin elinizden birsey bulasmissa.Yeni birsey aldiniz diyelim onu koyarken silin boylelikle hic kirlenmiyor gibi dolap.
Bence Turkiye ye gelmeniz yakin bir zaman degilse bekletmeyin orda verin hepsini.Belirli bir zamanim yok dolaptakileri ayirmak icin ama elime cop poseti aldimmi ciddi atarim bu aralar esiminde benimde kilolarimizda ciddi degisimler oldu herseyi temiz posete doldurup copun kenarina koyarim.Sadece kiyafet degil evdende cok sey atarim utu almistim eskisi yedek dursun dedim baktim cok gereksiz attim ihtiyaci olan alir kagit toplayan cok buralarda.
Devamli birseyler atarim duzenlemeyi beklemem uzerime giydim begenmedim belli birdaha giymem cop esimin ayakkabilarini cok atarim yenisini aldimi eskisine bakmaz biri faydalansin en azindan.
Hadi kolay gelsin o zaman resim bekliyorum :)merhaba, evet persembe gunu gidecek yine, bu sefer 8-9 gun yok. bu esnada hem kendi dolabimi hem onunkini duzenleyecegim. haftasonu yapmayi planliyorum :)
Benim pis huyum bi kıyafeti çantayı sevdim mi hep onu kullanırım , eskir atarım, nadir olarak da beğenir alırım pek kullanmam , kullanmadığımı farkettim mi de kardeşlerime veririm. Eğer onlarda giyinmezse annem uygun kişilere verir. Fazla alışveriş yapmayı da sevmiyorum, mağazalara girince kalabalıktan sinirlerim bozuluyo. Pek ciddi sorunum olmadı,O yüzden çok yardımcı olamayabilirim.
Yalnız valilerdekini bilemem ama dolabınız toplandığında çok abartı olacak gibi değil,çok daha fazlasını gördüm. Şöyle bişey yapabilirsiniz. Aynı tarz aynı renk badi, tshirt, gömlek, pantolon birden fazla varsa birini ayırın, aldığınızdan beri pek giymediğiniz yeni gibi duranları ayırın, Eskidiği için artık giymediklerinizi ama atmaya da kıyamadıklarınızı ayırın.