Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

Hadi kolay gelsin o zaman resim bekliyorum :)

esim persembe gidiyor ya, cuma baslayacagim bu ise cumartesi sonlandiririm diye dusunuyorum bakalim :)
hem zaten fazla yapacagim bisey de yok duzenlemis olurum dolabimi. sonrada esimin dolabini yapacagim Hoppa

benim amacim herseyimi duzenleyip bastan yerlestirmek. bunun icin tek tek cekmeceleri indirip yere carsaf serip ustunde katlayip mi tutayim , yoksa herseyi yere yigip dolabi silip katlayarak dizmeye mi baslayim. hangisi daha kolay ve verimli olur?
bi koseyede buyuk poset koyacagim es dosta vermek uzere Turkiyeye gotureceklerim baska bi yere de baska poset burada evsizlere verecegim. ve baska yere de direk cope gidecekler. bu sekilde iyi mi ?
fikirlerinizi paylasin lutfen :KK16:

Gardrobunun çekmecesini de kullanabilirsin. Belki kıyafetleri ayirinca yer açılır. Veya bir çekmecedekileri o kutuların durduğu yere taşı. Çok daha rahat edersin. Ivır zıvır çekmecede daha rahat oluyor. He sorabilirsin birşeyler bulursan :)

Kıyafetleri ayırırken iyi durumdakileri yakınlarıma veriyorum dediğin gibi. O zaman aklım kalmıyor. Çok lekeli yırtık vs. ise kesip bez yapıyorum. Orta durumda olanları da ihtiyaç sahiplerine veriyorum.

Benim tek kriterim giyiyor muyum, yakın zamanda giydim mi? Cevabım hayirsa durumuna göre ayırıyorum. Sakladikca daha kötü oluyor valla...

bu hafta esim gidiyor cuma cumartesi basliyorum insallah guzelce bitiririm.
planim tum dolabi elden gecirmek, dolabi silip duzgunce herseyimi yerlestirmek, kullanmayacagim herseyi ayirmak dolaba geri koymamak.
sence herseyi dolaptan yere alip tek tek inceleyip verilecekleri ayirmak, kalanlari katlamak ve sirayla yerlestirmek mi, yoksa tek tek bolum bolum indirmek katlamak, verilecekleri ayirmak ve geri dizmek mi daha mantikli ve verimli olur?

bi yere buyuk torba acicam Turkiyeye gotureceklerim icin, kiyamadigim ama kullanmadigim kiyafetlerim icin. bi yere burda dagitacaklarim icin, bi tane de cope gidecekler icin poset.

mantikli mi sence? fikirlerini bekliyorumm

bu hafta esim gidiyor cuma cumartesi basliyorum insallah guzelce bitiririm.
planim tum dolabi elden gecirmek, dolabi silip duzgunce herseyimi yerlestirmek, kullanmayacagim herseyi ayirmak dolaba geri koymamak.
sence herseyi dolaptan yere alip tek tek inceleyip verilecekleri ayirmak, kalanlari katlamak ve sirayla yerlestirmek mi, yoksa tek tek bolum bolum indirmek katlamak, verilecekleri ayirmak ve geri dizmek mi daha mantikli ve verimli olur?

bi yere buyuk torba acicam Turkiyeye gotureceklerim icin, kiyamadigim ama kullanmadigim kiyafetlerim icin. bi yere burda dagitacaklarim icin, bi tane de cope gidecekler icin poset.

mantikli mi sence? fikirlerini bekliyorumm

İnşallah cnm şimdiden kolay gelsin...

Bence aynı günde yap. Bölüm bölüm indir. Bir bölümü indir, ayıkla, kalanları katla ve sınıfla. Sonra diğer bölümleri aynı şekilde yap. En son da sınıflara göre yerleştir :KK66:

Evet poşet fikri de gayet iyi bence :KK66:

esim persembe gidiyor ya, cuma baslayacagim bu ise cumartesi sonlandiririm diye dusunuyorum bakalim :)
hem zaten fazla yapacagim bisey de yok duzenlemis olurum dolabimi. sonrada esimin dolabini yapacagim Hoppa

benim amacim herseyimi duzenleyip bastan yerlestirmek. bunun icin tek tek cekmeceleri indirip yere carsaf serip ustunde katlayip mi tutayim , yoksa herseyi yere yigip dolabi silip katlayarak dizmeye mi baslayim. hangisi daha kolay ve verimli olur?
bi koseyede buyuk poset koyacagim es dosta vermek uzere Turkiyeye gotureceklerim baska bi yere de baska poset burada evsizlere verecegim. ve baska yere de direk cope gidecekler. bu sekilde iyi mi ?
fikirlerinizi paylasin lutfen :KK16:
Ben olsam yere carsaf serer dolabi siler yerdekileri elime alir cop verilecek diye ayirirken dolaba girecekleri katlar koyardim.Her seyi katlamaya kalkarsaniz cok uzar o anda yapin herseyi.
Benimde duzenleme yapmam lazim ama havalar cok sicak eylulde butun dolabimi cope aticam:temizlik:En guzel temizlik herseyi atmak:KK70:

Ben olsam yere carsaf serer dolabi siler yerdekileri elime alir cop verilecek diye ayirirken dolaba girecekleri katlar koyardim.Her seyi katlamaya kalkarsaniz cok uzar o anda yapin herseyi.
Benimde duzenleme yapmam lazim ama havalar cok sicak eylulde butun dolabimi cope aticam:temizlik:En guzel temizlik herseyi atmak:KK70:
çok güzel fikir bence bende fazla bişi bırakmam atarım:KK70:

Nasil gidiyor isler konu sahibi peaceful16 peaceful16
Bak fikir amacli ne buldum senin icin.
Yorgan yastiklari katlamaya zaman bulabildinmi bilmiyorum. Ama bak resimdeki gibi eger yorgan yuzlerini tam ayar katlayip yastik kiliflarina cevirirsen cok cok duzenli durur. En alttakini alirken usttekinin bozulmasina imkan yokm resimdeki gibi katla ve arkalari donderip diz tek tek.
Screenshot_2016-07-12-19-07-25.png

Bi diger tavsiyem yine aliexpressten. Belki bunlari ikeadanda bulabilirsin. Bu raflar cabut. Mesela senin dolabina kutularini yerlestirmek icin cok guzel olur tamda bunlara ayar kutular bulursan. Gardrobun askisina asiyosun ve sana 3 yeni raf yapiyosun. Demek istedgimin resminide koydum. Bu resim aliexpressten, eger istersen 3 katli, 5 katli yada 10 katli bile raf alabilirsin. Mesela tum gardroplara, esininkine seninkide ve baska neresi varsa, bunlarin ayni modelinden secip asabilirsin.
Screenshot_2016-07-12-19-15-53.png
Screenshot_2016-07-12-19-06-34.png
Screenshot_2016-07-12-19-07-04.png

Eklentiler

• Screenshot_2016-07-12-19-15-53.png
    Screenshot_2016-07-12-19-15-53.png
    184,3 KB · Görüntüleme: 56
Konunuzu başından beri sessiz takipteyim.düzenli olmak benim için hastalık gibi birsey.inan tertipli hayata alıştıktan sonra asla birakamassın.

Mutfaktaki başarını dolaplarında da devam ettirmeni diliyorum kolay gelsin

İnşallah cnm şimdiden kolay gelsin...

Bence aynı günde yap. Bölüm bölüm indir. Bir bölümü indir, ayıkla, kalanları katla ve sınıfla. Sonra diğer bölümleri aynı şekilde yap. En son da sınıflara göre yerleştir :KK66:

Evet poşet fikri de gayet iyi bence :KK66:

tesekkur ederimmm cumartesi yapacagim insallah tek gunde bitiririm :dua:
kisliklari napayim peki ya.... onlarida katlayip ayni sekilde en ust rafa mi koysam ?

merhaba :)
arada kaldim hangi turlu daha kolay olur diye. bu dediginiz pratik olan, ama cidden duzgun olmasi icin yerde katlayip duzenlemek lazim. yoksa gelisi guzel yerlestircem yine..
dur bakalim napcam :)
en guzeli kullanilmayan herseyden kurtulmak dolabi ferahlatmak, bunun hayaliyle yapacagim bende.
son 1 senedir kullanmadigim ne varsa vericem. :cool:

Nasil gidiyor isler konu sahibi peaceful16 peaceful16
Bak fikir amacli ne buldum senin icin.
Yorgan yastiklari katlamaya zaman bulabildinmi bilmiyorum. Ama bak resimdeki gibi eger yorgan yuzlerini tam ayar katlayip yastik kiliflarina cevirirsen cok cok duzenli durur. En alttakini alirken usttekinin bozulmasina imkan yokm resimdeki gibi katla ve arkalari donderip diz tek tek.Eki Görüntüle 1857582
Bi diger tavsiyem yine aliexpressten. Belki bunlari ikeadanda bulabilirsin. Bu raflar cabut. Mesela senin dolabina kutularini yerlestirmek icin cok guzel olur tamda bunlara ayar kutular bulursan. Gardrobun askisina asiyosun ve sana 3 yeni raf yapiyosun. Demek istedgimin resminide koydum. Bu resim aliexpressten, eger istersen 3 katli, 5 katli yada 10 katli bile raf alabilirsin. Mesela tum gardroplara, esininkine seninkide ve baska neresi varsa, bunlarin ayni modelinden secip asabilirsin.Eki Görüntüle 1857585 Eki Görüntüle 1857586 Eki Görüntüle 1857587

en son buzdolabi temizliginde kaldim, esim yarin gidiyor ben yine temizlik/duzenlemeye basliyorum. cumartesi gunu gardrobumu duzenlemeyi dusunuyorum. esimin dolabini da benden sonra yapicam. bide yatak odasinda bi cekmeceligim var ici baya bi kullanmadigim camasir falan dolu. ayni sekilde yatagimin mobilyasi cekmeceli ici ivir zivir dolu bunlari da haftaici bir gun yapmayi planliyorum.
sonra banyoya gecicem cekmecelerim daginik baya, duzensiz, kullanmadigim cok cilt bakim urunu, sac urunu vs var onlardan kurtulurum, dusun ici oyle kullanmadigimiz dus jelleri var onlari atarim.
sonra da tv unitesinin cekmeceleri var, ici evrak , ilac dolu, ne ararsan var onlari duzenlicem.
8 gunluk planim bu. ama once gardrobumla baslamam sart, en vahim yer orasi.

yolladiklarin guzelmis baya kullanisli, o 3lu rafi begendim, burada ikeada gormustum, dolabimda yer kalirsa alirim. bi tane buyuk kutu almistim ya onun icinede bisiler yerlestircem. insallah kurtaririm. baya bisey atmayi planliyorum.
yorganlari oyle katlamak zor degilmi ya kocamanlar cunku. ? benimkiler asiri yer kapliyor... utuleyip yapsam cok daha duzgun olur bence?

Konunuzu başından beri sessiz takipteyim.düzenli olmak benim için hastalık gibi birsey.inan tertipli hayata alıştıktan sonra asla birakamassın.

Mutfaktaki başarını dolaplarında da devam ettirmeni diliyorum kolay gelsin

insallah benimde amacim bu, senede 1-2 temizlik duzen degil hep bunu koruyabilmek
bu hafta icin cok planim var, dolabimi duzenlicem, banyo dolaplarini, yatak odasindaki cekmeceligi, tv cekmecelerini, esimin dolabini duzeltcem. resimleri paylasirim yine :)

arada kaldim hangi turlu daha kolay olur diye. bu dediginiz pratik olan, ama cidden duzgun olmasi icin yerde katlayip duzenlemek lazim. yoksa gelisi guzel yerlestircem yine..
dur bakalim napcam :)
en guzeli kullanilmayan herseyden kurtulmak dolabi ferahlatmak, bunun hayaliyle yapacagim bende.
son 1 senedir kullanmadigim ne varsa vericem. :cool:
Hee siz ayakta durup oraya buraya atmayimi planliyodunuz yok oyle dolaba girecekler ayni boy katlanir duz bir zeminde:KK70:Ben hepsini katlayip oyle ayiricaksiniz sandim.Atin atin herseyi hatirlamadiklarinizida yeni almis gibi sevinirsiniz.

tesekkur ederimmm cumartesi yapacagim insallah tek gunde bitiririm :dua:
kisliklari napayim peki ya.... onlarida katlayip ayni sekilde en ust rafa mi koysam ?

Biter biter tek günde. Bir başlasan arkası gelir...

Evet katla üste koy. Elinin altında olmasın asla ve arasına yazlık birşey karışmasın :)

en son buzdolabi temizliginde kaldim, esim yarin gidiyor ben yine temizlik/duzenlemeye basliyorum. cumartesi gunu gardrobumu duzenlemeyi dusunuyorum. esimin dolabini da benden sonra yapicam. bide yatak odasinda bi cekmeceligim var ici baya bi kullanmadigim camasir falan dolu. ayni sekilde yatagimin mobilyasi cekmeceli ici ivir zivir dolu bunlari da haftaici bir gun yapmayi planliyorum.
sonra banyoya gecicem cekmecelerim daginik baya, duzensiz, kullanmadigim cok cilt bakim urunu, sac urunu vs var onlardan kurtulurum, dusun ici oyle kullanmadigimiz dus jelleri var onlari atarim.
sonra da tv unitesinin cekmeceleri var, ici evrak , ilac dolu, ne ararsan var onlari duzenlicem.
8 gunluk planim bu. ama once gardrobumla baslamam sart, en vahim yer orasi.

yolladiklarin guzelmis baya kullanisli, o 3lu rafi begendim, burada ikeada gormustum, dolabimda yer kalirsa alirim. bi tane buyuk kutu almistim ya onun icinede bisiler yerlestircem. insallah kurtaririm. baya bisey atmayi planliyorum.
yorganlari oyle katlamak zor degilmi ya kocamanlar cunku. ? benimkiler asiri yer kapliyor... utuleyip yapsam cok daha duzgun olur bence?

Plan super, insallah bitmis resimlerinide atmak nasil olur.Heycanla bekliyorum. Ev temizlenip isler bitince bi sevinc sarar beni hep.

Kullanmadigin herseyi at cidden, hepsi kalabalik.
´Bi ara kullanirim ya kenarda dursun´ cumlesini kullanmaya tam hazirlanirken..... hemen kendini alikoy. Dogru cop posetine yonelt elini. Yada ablama anneme verilicek posetlerine koy/ hayir kurumuna.
O resimde gosterdiklerim yorgan degil canim. Yorgan yuzleri. Ben olsam aynen boyle katlardim. Resimdeki kadar yorgan yuzu yoktur diye dusunuyorum kimsenin. Boyle yatsi yatsi katlayip dolapta yer kaplar uzerinede baska bisey koyamazsin kategori etmek istedgin icin. Ben olsam bu durumda o yorgan yuzlerini daha ufak durerdim ve o yastik yuzlerinin yarisina sigicak sekilde yerlestirirdim yine icine. Sonrada artan fazlalik olan yastik yuzunu ucunu ic tarafa durerdim. Anlata bildimmi bilmiyorum. Demem oki yatsi ve ince bi durus sekli yerine, daha compact durus sekli olur.

Eger yorganlarin kendisinin asiri yer kapladigindan sikayetciysen sana siddetle vakuum posetlerini oneririm. Hic kullandinmi bilmiyorum. Eger vakumleyip o dedigin baza yataginin altina koyarsan sen o bazaya 10 tane yorgan cok cok rahat sigdirirsin. Deneyip gormelisin.

Ben olsam utulemezdim. Kendine asiri yuklenme yoksa cabuk sogursun. Temizlik ve duzen manyagi olan ben bile usenirim ona. Gerek yok. Kullanicagin vakit cikarir utulersin cunku zaten kirisicak.

Hee siz ayakta durup oraya buraya atmayimi planliyodunuz yok oyle dolaba girecekler ayni boy katlanir duz bir zeminde:KK70:Ben hepsini katlayip oyle ayiricaksiniz sandim.Atin atin herseyi hatirlamadiklarinizida yeni almis gibi sevinirsiniz.

evet :eek:
yere carsaf acip yapacagim cts .
buzdolabina yeni kutular alip sebze meyve koymustum ya. sanki acikta bozuluyolarmi ne?
sizin dolapta acikta sorun oluyormu? resim ekledim bana biraz garip gorundu bugun

Eklentiler

• IMG_6129.JPG
    IMG_6129.JPG
    58,9 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_6130.JPG
    IMG_6130.JPG
    51,7 KB · Görüntüleme: 79
Biter biter tek günde. Bir başlasan arkası gelir...

Evet katla üste koy. Elinin altında olmasın asla ve arasına yazlık birşey karışmasın :)
insallah cts yapicam simdi dinleniyorum.
buzdolabinda kutu icine sebze meyve koymustum ya bu sekilde daha cabuk bozulma ihtimali var mi?
resim gonderiyorum, demin baktim biraz degisik geldi bana tipleri. kabak azcik buzlanmis falan acikta boyle mi olur?

Eklentiler

• IMG_6129.JPG
    IMG_6129.JPG
    58,9 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_6130.JPG
    IMG_6130.JPG
    51,7 KB · Görüntüleme: 60
X