Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

Kutulari yukardan asagi indirmekten bika bilirsin evet, helede iclerinde ne var bilmiyosan acaba dus jellerim nerdeydi diye teker teker hepsini acip bakman gerek. Ama tamda o yuzden uzerlerine yazilar yazdim ben. Boylelikle hep dogru kutuyu aciyorum tak diye buluyorum aradigimi.
Farketmez gunluk kullandiklarin yada kullanmadiklarin. Inan bana kutulari yukardan almakta useniyorum diyip, dolabin en kuytu kosesine attiginda asil dahada bi eziyet olur sana. Kutulara ayirip, guzelce katlayip koymak, ve tak diye almak en kolayi. Mesela benim esarp ve sallarim icin ayri ayri kutularim var. Resim ekledim, desenli ve desensiz şallar ayri kutuda.Eki Görüntüle 1855466 Eki Görüntüle 1855467 Eki Görüntüle 1855468 Eki Görüntüle 1855470 . Sende mesela atletlerini yada istiyosan elinin altinda dolasmasin dedigin badilerini boyle katlaya bilirsin. Sabah ne giysem diye bkarim renk uyumu yapip tak diye aradign renkten bi şal cikar al kutudan.

Takilar hep bas belasidir bilirim. Ben careyi daha once dedigim gibi catal bicak takiminin ozel minik cekmecelerinde buldum. Resim ekliyorum onuda fikir amacli. Farkindayim herkeste yoktur bu cekmeceler, ama eger asiri takin varsa tek care minik buna benzer bi cekmece satin almak. Yada biliyomusun bilmiyorum ama yeni boy aynalari var, icinde dolap yeri var, kanatliyosun aciyosun takilarini asiyosun icine. Onunda netten arayip resmini ekledim.
Sipermis sallarin esarplarin çok duzenli duruyor cok guzelll..

Sipermis sallarin esarplarin çok duzenli duruyor cok guzelll..

Tesekkur ederim sagol canimcim:KK16:
Bide herseyi bozmaya, saga sola atmaya heveslenen bi kardesle ayni odayi paylasmasam daha guzel olurdu:sopa:
Ben dizerim o bozar.
Hergun kavga.
Ama kacis yok, hic bi zmana kendime ait bi odam olmuycak, en cokta buna yaniyorum:KK34: Evlenince yine odayi biriyle paylasicam:cry:

Tesekkur ederim sagol canimcim:KK16:
Bide herseyi bozmaya, saga sola atmaya heveslenen bi kardesle ayni odayi paylasmasam daha guzel olurdu:sopa:
Ben dizerim o bozar.
Hergun kavga.
Ama kacis yok, hic bi zmana kendime ait bi odam olmuycak, en cokta buna yaniyorum:KK34: Evlenince yine odayi biriyle paylasicam:cry:
Valla niy euzuluyon ki bosver ya.
Ben evli degilim ama benim de kendime ait bir odam yok.
Bosver hayatini yaşa.
Kucuk seylere takilma huzirun olsun odan olmasin onemli degill..

60 m2 eve o kadar esya fazla.asla duzenli olmaz ne yaparsan yap.fazla esyalarini elden cikar.ucte bir azaltman gerek sigmak icin.iki kisi icin de aldigin erzaklar cok fazla.bittikce almalisin.heralde ucra bi yerde deilsindir stok yapacak kadar.
Bu isin tek yolu azaltmak az almak.once bunu yap.sonra duzeni koruman kolay olur sepettir kutudur filan.
Mutfak alisverisini de kisitli tut.tarihi gecirip yemeyecrk kadar cok aliyosun demekki

Diğer arkadaşların yorumlarını okumadan yazıyorum. ben 60 m2 ev için düzen çözümü üretemedim zaten o büyüklükte ki bir evde 1 bardak ortada bırakıp, bir çantayı sandalyeye assan ev dağınık görünür yani sorun sende değil bence evin küçüklüğünde,sığamamışsın işte. Eşyan da çoksa insan nereye koyacağını bilemiyor, o yüzden imkan varsa şu 90 lık evlere bak canım. Olmadı bol bol yüklük yaptır uygun kapı üstlerine.

sevindim sadece daginik demenize :)
evet ayiracagim, herseyden fazla var bide. 10 tane beyaz badim var, 10 tane siyah tshirtim var falan bazilarini aticam veya vericem . ya dik koy
Bu benim dedigim kilere erzak icin konuluyor.bizim evde var resimini cekip bi ara atarim sana.
Boyle corap icin ivir zivir ne varsa koymak icin iyi oluyor .
20160705_074925.jpg benim sana anlattigim cekmeceli swy bu.
Ben çok swviyorum hee turlu kalabalihi aliyor bakma kuvuk duedugina içi derin.
Kilerdede kullanabilirsin yatak odanda her yerde .
Cokda fazla yer kaplamiyor
madan emin degilim ben kirismaz mi o sekilde? bide o duzeni cok saglayabilirim gibi gelmiyor bana daha zor geliyor. neyin ne oldugunu anlayamicam tek tek acip bakicam bulmak icin falan..
kutulari dolap isim bitince alacagim ihtiyaca gore

Eviniz küçük esyaniz çok bütün mesele bu sanırım:) kıyafet ayakkabi vs olabildigince azaltin ihtiyaç sahiplerine verin kucukken yurtdışında ki akrabalarimiz verirdi bize cok sevinirdik :) kilerinize de biraz daha geniş bi dolap daha iyi olur toparlar bana küçük geldi dolabiniz

neler yokkk buyrun

ÇEKMECE DÜZEN ÖRNEKLERİ

marie2.jpg
marie%2Bkondo.jpg

12724717_547121372115125_2075692211_n.jpg

03122014_cekmece_1.jpg

P1014870-624x468.jpg

019.JPG

samladolap2.JPG

konmari2-1024x775.jpg

%C4%B0%C3%A7-%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r-%C3%87ekmece-D%C3%BCzeni-%C4%B0%C3%A7in-Kal%C4%B1c%C4%B1-%C3%87%C3%B6z%C3%BCmler-5.jpeg

%C4%B0%C3%A7-%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r-%C3%87ekmece-D%C3%BCzeni-%C4%B0%C3%A7in-Kal%C4%B1c%C4%B1-%C3%87%C3%B6z%C3%BCmler-2.jpeg

RackMultipart20150914-27372-el3pjv.jpg

konmari-metodu-5.jpg

KonMari-fold.jpg

konmari3.jpg

Marie Kondo ile "hayatı sadeleştirmek için derle topla rahatla"

Marie Kondo, “derle topla rahatla” demiş ama önce atıyorsunuz! Yani kitabın adı “at, derle, topla, rahatla” olmalıymış. Evet, her şeyi atıyorsunuz, sonra kalan sağlarla yeni bir düzen oturtacağınız ve o düzenin devamlılığı vaat ediliyor kitapta. Her şeyi atmanın bin bir türlüsünün anlatıldığı uzunca bölümü okurken sık sık, “yav benim muhterem de atıp duruyor, at demek ne zamandan beridir üç milyon sattırdı” diyor, allah biliyor ya anlamıyordum. O kadar attıktan sonra yani evde tek çöp eşya kalmadıktan sonra düzenin bozulmasına imkan var mı? Yok! Yani olmaması lazım.
sadeleşir, detoks uygular, sonra yine şişerim. Kalabalıklar özellikle de eşya kalabalıkları feci yoruyor. Az, öz, yeterince… Tek isteğim bu.
Size de olur mu bilmiyorum, ben t-shirtleri, etek, pantolon ve şortları çekmecede üst üste koyarım. Evde Arca’dan İlker’e hepimiz, en alttakini almak için tüm çekmeceyi deşer, sonra da düzeltmek zor geldiğinden öylece bırakırız. Çekmece düzenlemede çok uğraş verdim, örneğin iş kıyafetleri, ev kıyafetleri, hafta sonu kıyafetleri ayrıştırması yaptım işe yaramadı. Kombinleyerek astım olmadı. Kombin-chart’lar oluşturdum olmadı.

Gardırop detoksu ferahlattı ama uzun ömürlü olmadı. Hemen her yıl tüm dolap-çekmeceleri indirip tekrar düzenlemek hiç olmadı. Yani ne yapsam işe yaramadı. Marie Kondo’nun dikine dizme yöntemini yazlıkta denedim ve bingo! Artık Arca alacağını alıyor ve çekmece dağılmıyor.
Çekmece düzenindeki bu yeni bakış açısı, Marie Kondo’nun diğer fikirlerini de ciddiye almamı sağladı. Yoksa neredeyse onlarca kişisel gelişim kitabının yanına şutlanıp unutulacaktı.
Ve dikkate değer önerilerini not aldım.
Öncelikle düşünce biçiminizi değiştirin diyor. Sanırım bu, atmaktan yana olmayan benim gibi istifçileri hedef alan bir öneri. Tamam, sadeleşmenin başlıca kuralı, fazlalıklardan kurtulmak, hemfikiriz.
Atmaya kıyafetlerle başlayın, kitaplar, kağıtlar, muhtelif ıvır zıvırlar ve duygusal materyaller ile devam edin, diyor. Kıyafetti, kağıttı, ıvırdı zıvırdı hepsine tamam da kitap hoşuma gitmedi. (Laf aramızda mesleki kitaplar dışında tek cilt atmaya niyetim yok!)
Neyi atacağına değil, neyi elinde tutacağına odaklan, diyor. O kadar at dedikten sonra tut demesi tuhaf ama bir şeyi atmaya karar verirken neden tutmak gerektiğini sorgulamak da mantıklı aslında.
Tüm atma işlemini tamamlamadan düzenlemeye başlamıyorsun. Hatta önce her şeyi yere yığıyorsun, üstelik –kıyafet örneğinden gidelim- bir dolap odan varsa, dolap odasından, yatak odasından, hatta portmantodan, kıyafetleri topluyorsun. Bulundukları yere göre ayrı ayrı işlem yapmıyorsun, hepsini aynı anda yere yığıyorsun. Böylece hem tam olarak eşyaların miktarını görebilirsin hem de her odada aynı uygulamayı yapmaktan kurtulursun. Mantıklı.
Benim en çok hoşuma giden kısım, kıyafetlerdi, çünkü bizde ciddi bir kaos var ve yukarıda bahsettiğim yöntem de şahane. Ben atma işlemini bu evde, derleme işlemini yeni eve yerleşirken yapmak istemedim. Derleyip toplayıp tam olarak ne kadar çekmeceye, dolaba ihtiyacım var, görerek yerleşmek istedim ve evde ne kadar kıyafet varsa hepsini yığdım.

Marie Kondo, atma işlemi bittikten sonra asılması gerekenleri derhal asın diyor, paltoları sola, sonra etek bluz şeklinde sağa doğru sıralayın diyor. Peki. Ha bir de mevsimlik değişim yapma diyor. Bu yeni bir öneri değil, bunu zaten tüm uzmanlar söylüyor. Ama şöyle de bir gerçek var ki, bizim dolaplar açık, dolayısıyla çok tozlanıyor ve tüm yaz giyilmeyen palto ve ceketlerin omuz kısımları çok kötü görünüyor. En azından palto ve takım elbiseleri korumak için elbise kılıflarına koydum.

Çorap meselesi de içimi açtı, ne yalan söyleyeyim, “çorapları top yapma!” dediğini okuyunca hay ağzını öpeyim deyivermişim. Hem top yapmaya hem de o topları açmaya sinir olurum. Çorap toplarının tek işe yaradığı şey Arca ile atmaca tutmaca oynamak. Çorap gibi ufak tefek eşyaları toplamak için ayakkabı kutusu öneriyor, Marie. Ben de geçen hafta yazlıkta mayolar için kullanmaya başladım. Her seferinde tıktığım torbadan çıkar, sonra hepsini geri koy, derken ne çok zaman kaybediyormuşum! Çok işe yaradı, aklınızda olsun.
Kıyafetleri fazla kategorize etmemeyi de önermiş. Evet sonra geriliyorum, ulen bu t-shirt işte de giyilir, hafta sonu da, nereye koysam diye kafa patlatıyorum. İlla kategorize edecekseniz, alt üst ve kumaş tipi olarak edin diyor. Peki.
Düzenli kalmak için, her eşyanın yerini belirlemek ve aldığımızı yerine koymak gerekiyormuş. Bakalım, önümüzdeki günler bize ne gösterecek?

Yazın mayolar ortalıkta duruyorsa, kışın bere eldiven duracak. Bunların bir yeri olacak, bir çekmece mesela, dönüşümlü kullanacaklar o çekmeceyi. Mevsimi değilse bir kutu ile kaldırılacak, mevsimi gelince çekmecedekiler kutuya, kutudakiler çekmeceye.
Dediğim gibi kitaplar konusunda kendisine katılamıyorum, zira okumuş olduğum pek çok kitabı ileride okusun diye Arca için saklıyorum. Hiç kusura bakmasın atamam. Ama mesleki kitapları şutladım. Yirmi senedir eminim kalorifer tesisatlarında gelişme olmuştur. (bu arada evvelden kitapların bir kısmından kurtulmuşluğum var, hepsini de saklamıyoruz yani cık cıkcık)
Fotoğrafları, annemin güzel sandığına güzelce yerleştireceğim, hala ona sıra gelemedi.
Kağıtların cümlesini atıyorum, en değerli evraklar dışında tek sayfa bırakmıyorum. Zaten faturalarınızı da bir zahmet adresinize postalatmayın, az biraz kesilen ağaçları düşünün, e-fatura talep edin!
Düzenlemenin bana düşen kısmı tamam. Arca'nın giysileri de düzenlendi. Meğer çekmecelerinde ne çok yer varmış. İlker'in giysileri kaldı ve asıl büyük bomba, Arca'nın oyuncakları.

Oynamadığı tek parça oyuncağı yeni eve götürmeye niyetim yok! Adam resmen evin kocaman bir odasını oyun odası haline getirdi, getirmekle kalmadı, oyuncakları yığdıkça yığdı. Yeni evin planı tamamen aynı olmasına rağmen Arca cücesine sadece büyük odayı vermeye, şimdi yatak odası olarak kullandığı odayı ise çalışma odası yapmaya karar verdik. Dolayısı ile oyuncak konusunda ciddi bir sadeleşmeye gidilmesi gerekiyor. Onu da başka bir yazıya bırakalım, az daha yazsam roman olacak:)

Alıntı

Son düzenleme:
Kıyafetlerinizden başlayarak kullanmadıklarınızı elden çıkartın. Daha minimalist bir dolabınız olsun.
Kapsül gardrop diye bir yöntem var, belli bir süre kullanmadığınız ne varsa kaldırıp atın...mesela son 1 yıldır giymediğiniz , kombinleyemediğiniz, artık kendinize yakıştırmadığınız, olmasa da olur dediğini ne varsa kaldırın ihtiyacı olan birine ya da çok eskiyse çöpe...
Kiler için dolap alın, çekmece içi ve dolap sepet kullanın
Çanta ayakkabı için de bir eleme yapıun ve uzun süredir kullanmadığınız her şeyi elden çıkarın.
Mutfakta da kullanılmayan tabak çanak tencere ıvır zıvır ayıklayın.
Eşya fazlalığı eşittir dağınıklık benim gözümde.

QUOTE="sapsik58, post: 47187138, member: 647353"]Kutulari yukardan asagi indirmekten bika bilirsin evet, helede iclerinde ne var bilmiyosan acaba dus jellerim nerdeydi diye teker teker hepsini acip bakman gerek. Ama tamda o yuzden uzerlerine yazilar yazdim ben. Boylelikle hep dogru kutuyu aciyorum tak diye buluyorum aradigimi.
Farketmez gunluk kullandiklarin yada kullanmadiklarin. Inan bana kutulari yukardan almakta useniyorum diyip, dolabin en kuytu kosesine attiginda asil dahada bi eziyet olur sana. Kutulara ayirip, guzelce katlayip koymak, ve tak diye almak en kolayi. Mesela benim esarp ve sallarim icin ayri ayri kutularim var. Resim ekledim, desenli ve desensiz şallar ayri kutuda.Eki Görüntüle 1855466 Eki Görüntüle 1855467 Eki Görüntüle 1855468 Eki Görüntüle 1855470 . Sende mesela atletlerini yada istiyosan elinin altinda dolasmasin dedigin badilerini boyle katlaya bilirsin. Sabah ne giysem diye bkarim renk uyumu yapip tak diye aradign renkten bi şal cikar al kutudan.

Takilar hep bas belasidir bilirim. Ben careyi daha once dedigim gibi catal bicak takiminin ozel minik cekmecelerinde buldum. Resim ekliyorum onuda fikir amacli. Farkindayim herkeste yoktur bu cekmeceler, ama eger asiri takin varsa tek care minik buna benzer bi cekmece satin almak. Yada biliyomusun bilmiyorum ama yeni boy aynalari var, icinde dolap yeri var, kanatliyosun aciyosun takilarini asiyosun icine. Onunda netten arayip resmini ekledim.[/QUOTE]

ustunu etiketlemek cok mantikli, alacagim kutulardan azcik duzenleyim dolabi vereceklerimi vereyim sonra alicam.
sallarin cok guzel duruyor, eline saglik :) yontem super.

benim malesef o taki dolaplarini koyacak yerim yok.. sanirim takilarim icinde kutu alacagim suankinden hic memnun degilim

Heheh, ona kalsa boş işlerle uğraşıyorum :))

Bulaşık kabına karbonatlı su yapıyorum rafları siliyorum. Sonra duru suyla durulayıp, kağıt havluyla kuruluyorum. Ufak tefek parçaları da elimde yıkıyorum. Deterjan belki koku yapar zaman geçtikçe...

selam, iyi bayramlar :KK68:

bos is olurmu ya hergun ugrasiyormussunuz.
anladim, buzdolabini yarin temizleyecegim. once ikeaya gidip o sepetlerden/ kutulardan falan alacagim :) heyecanliyim bugun zara home' a baktim indirim vardi, ama ona ragmen pahaliydi bide baktim yine evi doldurcam ciktim magazadan cokta guzeldi rengarenk hersey .
bugun eve geldim iftar icin (burada bayram yarin basliyor) eriste yapayim dedim acikti paket mandalla kapamistim aa bi baktim kaynarken ondanda ayni bocekten cikti!! nasil olur ya? nasi girmis icine, yada turemis mi icinde.. ustelik o metal raflarda duruyordu, esas boceklenen diger beyaz dolapti. o kadar temizledim ettim. saskinim.

bunu gordukten sonra kapali bulgurum ve nohutum vardi hemen actim cam kavanozlardakilere ekledim ustune de 1er tatli kasigi tuz. umarim koruyabilirim. bir anda oldu, 1 senedir olmayan bocek bir anda heryerden cikmaya basladi :KK12:

Neresi icin sordunuz sayiyi anlamadim ama kiyafetler icin ust rafi kapliycak sekilde kac tane sigarsa.Buzdolabi icin ilk etapta 3 tane alin depo icinde alacaksaniz en az 4 tane 6 tane baya toparlar.
Imkaniniza gore alabildiginiz kadar alin.Su cekmece bolmeleri varya onlardanda alin bence.

selam, iyi bayramlar :)
evet kiyafet dolabi icin sormustum, ilk etapta dolabi duzenleyip sonra almaya karar verdim biraz bi ferahlasin.

yarin ikeaya gidip buzdolabi icin alacagim, peynir kabi, meyve sebze icin sepet veya kutu.. zahmet olmazsa peynir icin soylediginiz kabin resmini yollayabilirmisiniz?

Merhaba iyi bayramlar herkese :KK54:
buda catal bicak cekmecem, duzenleyecegim cok karisik, her aksam sece sece alabiliyorum . tatli catal bicaklari ve yemek icin olanlar ayri yerlerde. onerileriniz var mi sizce nasi daha duzgun yapabilirim?
bide yemek kasiklari icin olan bi kabim var tezgahta oda dopdolu.

IMG_6048.JPG

Merhaba iyi bayramlar herkese :KK54:
buda catal bicak cekmecem, duzenleyecegim cok karisik, her aksam sece sece alabiliyorum . tatli catal bicaklari ve yemek icin olanlar ayri yerlerde. onerileriniz var mi sizce nasi daha duzgun yapabilirim?
bide yemek kasiklari icin olan bi kabim var tezgahta oda dopdolu.

Eki Görüntüle 1855595
boy sirasi yapabilirsin belki

QUOTE="sapsik58, post: 47187138, member: 647353"]Kutulari yukardan asagi indirmekten bika bilirsin evet, helede iclerinde ne var bilmiyosan acaba dus jellerim nerdeydi diye teker teker hepsini acip bakman gerek. Ama tamda o yuzden uzerlerine yazilar yazdim ben. Boylelikle hep dogru kutuyu aciyorum tak diye buluyorum aradigimi.

Takilar hep bas belasidir bilirim. Ben careyi daha once dedigim gibi catal bicak takiminin ozel minik cekmecelerinde buldum. Resim ekliyorum onuda fikir amacli. Farkindayim herkeste yoktur bu cekmeceler, ama eger asiri takin varsa tek care minik buna benzer bi cekmece satin almak. Yada biliyomusun bilmiyorum ama yeni boy aynalari var, icinde dolap yeri var, kanatliyosun aciyosun takilarini asiyosun icine. Onunda netten arayip resmini ekledim.

ustunu etiketlemek cok mantikli, alacagim kutulardan azcik duzenleyim dolabi vereceklerimi vereyim sonra alicam.

benim malesef o taki dolaplarini koyacak yerim yok.. sanirim takilarim icinde kutu alacagim suankinden hic memnun degilim[/QUOTE]

Evet en mantiklisi o. Ilk once kararlastir. Snra kutu rengini sec. Hatta odana bi dizayn verirsin yeni bastan, ben pembe kutular kullandim odama hava katsin diye. Beyaz sepetleride duvarlar beyaz renk karisikligi olmasin diye sectim.
Ama sana tavsiyem o dolabin ustune benimde yaptigim gibi o pembe kutulara benzer biseyler alabilirsin simdiden guzel bi renk secip. Boyut sabit bi boyut, sasmaz. Pisman olmazsin. Sana burda tavsiyem sakin karton kutular alma. Ben zamaninda karton kutular aldim hafif olur diye. O beyaz sepetlerimin yerinde eskiden agzi kapali karton kutular vardi. Bu resmen kuflendirdi kutuyu ve sallarimda garip kokmaya basladi. Ya plastik yada cabut bi kutu almalisin giysiler hava alsin diye. Resim ekliyorum soyle bi kutuda olabilir delikli delikli. Burdada kalin kumas şallarim var.
20160705_172543.jpg

Sutyen ve kulotlar icin ben bi ara ikinci resimdeki kutulari almayi dusundum ama pekte karismiyor cekmecem zaten ufak dedigim icin almaktan vazgectim o kutulari. Senin cekmecen enli bisey ve elbiseler cok cabuk karisir. Belki senin icin bi fikir olabilir.
Screenshot_2016-07-05-17-14-02.png

Onun yani sira benim odamda kocaman bi ustu kapakli bi kutu var, icine seccademi etegimi savurur atarim, derli toplu durur odam yine.

O taki cekmecemi ben tamda senin gibi asili elbiselerimin oldugu yere yerlestirdim. Seninde orda yerin var zaten, eger oyle bi cekmece bulursan isine yariycaktir seninde. Fikir olsun diye resim atiyorum. Taki sandiklarina bayildim. Bende olmasaydi alirdim.
Screenshot_2016-07-05-17-18-04.png

Screenshot_2016-07-05-17-16-34.png

Screenshot_2016-07-05-17-17-57.png

Screenshot_2016-07-05-17-17-22.png

O uzun cekmecelerin icinse sana cekmece ayirticilar cozum olabilir, resim ekliyorum yine. Aliexpress.comdan satin alabilirsin hpsini uygun bi fiyata. Benim icin gereksiz oldugu icin acikcasi pahali geldi ama lazimsa lazimdr, almak fayda saglar.
Screenshot_2016-07-05-17-11-34.png

Eklentiler

• Screenshot_2016-07-05-17-12-18.png
    Screenshot_2016-07-05-17-12-18.png
    232,7 KB · Görüntüleme: 191
  • Screenshot_2016-07-05-17-12-29.png
    Screenshot_2016-07-05-17-12-29.png
    243,4 KB · Görüntüleme: 186
Merhabalar,

1 senedir evliyim, yurtdisinda yasiyorum evim 60 m2 2 oda bir salon. bir oda yatak odamiz digerinde ise esim ve benim gardroplarim var ve burayi yikadigim camasirlari asmak icin kullaniyorum.
kucuk bir depo odamiz var burayi tum kuru gida, temizlik malzemeleri icin kullaniyorum.

evim cok daginik, 60 m2 evimin daginik olmasindan utaniyorum. Esimde rahatsiz olmaya basladi, eve hic ozenmiyorsun duzen yok diyor.

cok fazla kiyafetim , ayakkabim , cantam var. dolabimdan tasiyor. oyleki tum cekmecelerim karman corman. 1-2 kere duzenledim fakat 1 ay icinde yine eksi haline dondu, dolaplarimda cekmecelerimde duzeni nasil koruyabilirim?

depo ayni sekilde karman corman herseyi ustuste koydum sigdirabilmek icin o kadar erzagi. ama bu sekilde neyim var neyim eksik bilmiyorum. evde 2 paket barbunya varken yenisini aldigimi bilirim bitmis diye, meger altta kalmis o karisiklikta gormemisim. :oops:

Buzdolabimdan her hafta bozulan limon, yarim sogan, domates, meyve , hic yenmeden tarihi gecmis yogurtlar atiyorum. utaniyorum bunlari yazarken. ama yardiminiza ihtiyacim var. israf etmek istemiyorum ne kiyafetleri ne aldigim gidalari.. buzdolabi duzeni nasil olmali, yani mutlaka yicez diye aldigim seyleri kullanmadan cope atiyorum..... nasil onune gecerim?

salonda cekmecelerimiz var , icinde evraklarimiz, ilaclar, defter kalem vs duruyor. karman corman. orayi esim 2 ay once bastan dizmisti. yine hersey birbirine girmis hic biseyi bulamiyoruz.

kisacasi, evimi nasil duzene sokarim, puf noktalari nedir bu isin? birde 2 ay once duzene giristigimde 1 haftami almisti, evin heryerini duzenlemek. sonra 1 ayda eski haline dondu... :KK34:

surekli ayni kiyafetleri giriyorum yani o karisiklikta bulabildiklerimi. ama gorseniz binlerce kiyafetim var. aldigim esyalara, yiyeceklere, herseye kiymet vermek istiyorum. esim gamsiz yasiyorsun esyanin, evinin kiymeti yok ben senden daha cok bakiyorum duzenliyorum dedi kendimi savunamadim :silah: boyle olmak istemiyorum

yardim lutfenn
merhaba buzdolabı için yarım kestiğiniz kalan soğan domates gibi şeylere buzdolabı poşeti streç filme sarın.
domatesleri filan bendede kaldığı için ben hep ufak boy alıyorum kalmıyor
aynı şekilde yoğurtuda kalıyorsa yarım kilo alın
veya büyük aldıysanızda yaz için bi sürü yoğurtlu yiyecek yapılıyo buz gibi cacık yapın yiyin veya ayran yapın için tüketmek için bahane üretin hem çokta sağlıklı yoğurt.alışverişe gitmeden önce buzdolabınızın resmini çekin böylelikle ne ihtiyacız var bilirsiniz.salona gelince ilaçları bi kutuya koyun çekmece organizerleri var.ben çekmeceme koydum.kırtasiye malzemelerinide kitaplığınız varsa oraya bi bölme yapın elinizin altında bulunur.
kıyafetleri giymediklerini bazanın altına hurçların içine doldur kaldır.gözden çıkardıklarını ihtiyaç sahiplerine ver
böyle böyle düzene girecektir.

benim malesef o taki dolaplarini koyacak yerim yok.. sanirim takilarim icinde kutu alacagim suankinden hic memnun degilim

Evet en mantiklisi o. Ilk once kararlastir. Snra kutu rengini sec. Hatta odana bi dizayn verirsin yeni bastan, ben pembe kutular kullandim odama hava katsin diye. Beyaz sepetleride duvarlar beyaz renk karisikligi olmasin diye sectim.
Ama sana tavsiyem o dolabin ustune benimde yaptigim gibi o pembe kutulara benzer biseyler alabilirsin simdiden guzel bi renk secip. Boyut sabit bi boyut, sasmaz. Pisman olmazsin. Sana burda tavsiyem sakin karton kutular alma. Ben zamaninda karton kutular aldim hafif olur diye. O beyaz sepetlerimin yerinde eskiden agzi kapali karton kutular vardi. Bu resmen kuflendirdi kutuyu ve sallarimda garip kokmaya basladi. Ya plastik yada cabut bi kutu almalisin giysiler hava alsin diye. Resim ekliyorum soyle bi kutuda olabilir delikli delikli. Burdada kalin kumas şallarim var.
Eki Görüntüle 1855636

Sutyen ve kulotlar icin ben bi ara ikinci resimdeki kutulari almayi dusundum ama pekte karismiyor cekmecem zaten ufak dedigim icin almaktan vazgectim o kutulari. Senin cekmecen enli bisey ve elbiseler cok cabuk karisir. Belki senin icin bi fikir olabilir.
Eki Görüntüle 1855617
Onun yani sira benim odamda kocaman bi ustu kapakli bi kutu var, icine seccademi etegimi savurur atarim, derli toplu durur odam yine.

O taki cekmecemi ben tamda senin gibi asili elbiselerimin oldugu yere yerlestirdim. Seninde orda yerin var zaten, eger oyle bi cekmece bulursan isine yariycaktir seninde. Fikir olsun diye resim atiyorum. Taki sandiklarina bayildim. Bende olmasaydi alirdim.
Eki Görüntüle 1855619
Eki Görüntüle 1855628
Eki Görüntüle 1855629
Eki Görüntüle 1855630

O uzun cekmecelerin icinse sana cekmece ayirticilar cozum olabilir, resim ekliyorum yine. Aliexpress.comdan satin alabilirsin hpsini uygun bi fiyata. Benim icin gereksiz oldugu icin acikcasi pahali geldi ama lazimsa lazimdr, almak fayda saglar.
Eki Görüntüle 1855631 [/QUOTE]

cok begendimmm kutulara bayildim istiyorum :) aliexpressten direk bakiyorum simdi. o pembe sepetiniz de cok tatli.

hala o bavullarin icinde kiyafetlerimde var... onlari da cikarip elesem mi en son.. verecegim cok sey var. kiyamiyorum, kiyamaya kiyamaya bu hale geldim

Eki Görüntüle 1855636

Eki Görüntüle 1855617

Eki Görüntüle 1855619
Eki Görüntüle 1855628
Eki Görüntüle 1855629
Eki Görüntüle 1855630

Eki Görüntüle 1855631

cok begendimmm kutulara bayildim istiyorum :) aliexpressten direk bakiyorum simdi. o pembe sepetiniz de cok tatli.

hala o bavullarin icinde kiyafetlerimde var... onlari da cikarip elesem mi en son.. verecegim cok sey var. kiyamiyorum, kiyamaya kiyamaya bu hale geldim[/QUOTE]

Fiyatlari uygundur aliexpresste. Tabi arama motorundan sonra siralamayi " yukselen fiyatlar' basmayo unutma( buna benzer bisey tercume edemedim smdi turkcesini) o zmn en ucuz fiyatli urunler uste geliyor.
Guvenilir saticilardan alirsan hic bi sorun cikmaz aliexpressten. Aliexpress tabi tecrube isidir, dana ordan alisveris yap diyip sorun cikarsa kenara cekilmis gibi olmak istemem. Siparis vermeden bana mesaj atarsan guvenirli ve verimli alisveris icin yardim ederim sana. Ben senelrdir alis veris yaparim ordan hersyi cok cok ucuza getiririm.
Atmaya kiyamaman kirli ciki oldugundansa bence bi yerden baslamalisin. Yok egerki sirf yer genislesin diye yeni yeni giyebilicegin elbiseleri atmaya niyetleniyosan yapma. Yazik gunah. Onlar icinde vakumlu cantalar oneririm. Oda var aliexpresste. Biliyosun galiba vakum posetlerini? Elektrkli supergeyle cekip icindeko havayi alip yer isgalini azaltan posetleri? Al o ayni bavulu, vakumla vakumla koy binlerce elbiseni, dolabini hafiflet.

X