Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

E tamam sadece dağınık, güzelce katlanıp kategorilere ayrılırsa yeterli olur bence...çekmece derinliği yeter mi bilmiyorum ama konmari metodu dik koyma daha düzenli oluyor. Diğer türlü altta kalan unutuluyor veya alttan bir şey alacakken hepsi bozuluyor.
Bir de kutu almanı şu an önermem, fazla veya eksik alabilirsin bu karışıklıkta. Önce ayırıp düzenle ve kafanda şekillendirondan sonra al bence.

sevindim sadece daginik demenize :)
evet ayiracagim, herseyden fazla var bide. 10 tane beyaz badim var, 10 tane siyah tshirtim var falan bazilarini aticam veya vericem . ya dik koymadan emin degilim ben kirismaz mi o sekilde? bide o duzeni cok saglayabilirim gibi gelmiyor bana daha zor geliyor. neyin ne oldugunu anlayamicam tek tek acip bakicam bulmak icin falan..
kutulari dolap isim bitince alacagim ihtiyaca gore

tesekkur ederim, orucumu actim simdi saat 8. yorgunluk coktu. ben bayrami bekleyecegim dolap icin halim kalmiyo cok ac geliyorum. esim yokken yapmak istiyodum aslinda ama bakalim. buzdolabini yarin yapacagim ins :) ikeaya da yarin ugricam kac tane kutu almaliyim sizce? 2- 3 ?
Neresi icin sordunuz sayiyi anlamadim ama kiyafetler icin ust rafi kapliycak sekilde kac tane sigarsa.Buzdolabi icin ilk etapta 3 tane alin depo icinde alacaksaniz en az 4 tane 6 tane baya toparlar.
Imkaniniza gore alabildiginiz kadar alin.Su cekmece bolmeleri varya onlardanda alin bence.

Bence ilk once gercekten kullanmadiginiz viymediginiz kiyafetleri gozden xikartmakla baslayin. Yardim kurumlarina verenilirsiniz ayirdiklarinizi ya da temiz bir poset icinde copun yanina birakin ihtiyac sahipleri alir. Daha sonra vakkumlu posetler var bunlara mevsimi oayan giymeyeceginiz kiyafetleri koyun mesala su an yaz kislik montlari boyle yapabilirsiniz. Boylece yer tasarufu saglarsiniz. Yataginiz bazali ise bazaya duzenli bir sekilde vakkumladiginz paketleri yerlestirebilirsiniz. Sonra gardolaba tsortleri bir yana pantolonlari askiya gomlekleri askiya duzenlice yerlestirin cekmeceler icin cekmece duzenleyici bolmelikler var bunlari kullanabilirsiniz cekmeceler daha duzenli gorunur. Mutfak duzeni icin oyle savas varmis gibi erzak almaya gerek yok haftalik alisveris yapin. Hem taze tuketmis olur hem yerden tasaruf eder hde ziyan etmemis olursunuz. Kuru bakliyatlar icon buyuk kavanozlardan alin ve o pdaya raf yaptirin kavanpzlar ocon hic birseyi ambalajinda birakmayin raflara dizin. Gereksiz hic birsey olmasin evi esya ile bogmayin. Duzenli ev huzur verir.

Yapacagim sonrada resmini paylasirim :)
ben hep giyecegim seyleri astim bu karisiklikta bulamiyorum diye ama duzenledikten sonra bende senin yaptigin gibi yapmayi dusunuyorumm.

esinin dolabini sen mi duzenliyorsun kendimi?

Tamam, bekliyorum resimleri :) Evet öyle daha rahat oluyor.

Eşim benim tam tersim, oldukça dağınık. Ben düzenliyorum ona kalırsam yandım. Her sabah o giyinip işe gittikten sonra elden geçiriyorum yoksa başedemem :)

konuna misafir olayim dedim...

benim de evi elden gecirmem lazim her sene yapmaya calisirim. dolap evraklar kitaplar vs.

birlikte yapalimmi ne dersin :KK70: gaz olur belki birbirimize.

Tamam, bekliyorum resimleri :) Evet öyle daha rahat oluyor.

Eşim benim tam tersim, oldukça dağınık. Ben düzenliyorum ona kalırsam yandım. Her sabah o giyinip işe gittikten sonra elden geçiriyorum yoksa başedemem :)

Cok sansli esiniz :) yollayacagim mutlaka.
Yarin buzdolabini yapacagim insallah. Buzdolabini neyle silebilirim? Her seferinde tum raflari cikarip yikayip kurulayip takiyorum baya uzun suruyo. Onun yerine azcik bulasik deterjaniyla bi nemli bezle silsem.. Zararli mi olur? Nasil temizliyorsunuz buzdolabini?

Yarin buzdolabini yapacagim insallah. Buzdolabini neyle silebilirim? Her seferinde tum raflari cikarip yikayip kurulayip takiyorum baya uzun suruyo. Onun yerine azcik bulasik deterjaniyla bi nemli bezle silsem.. Zararli mi olur? Nasil temizliyorsunuz buzdolabini?
bir legene sicak su karbonat sirke ve limon koyuyorum. hem hijyenik hem dogal deterjan oluyor buna batirarak siliyorum.

once nemli bezle kaba pisligini tozunu alirsin raflarin sonrw buna batirarak silersin.

cikabilen raf kutu vs varsa onlari da lavaboda yikarsin makineye sigiyosa makineye de atabilirsin

Heheh, ona kalsa boş işlerle uğraşıyorum :))

Bulaşık kabına karbonatlı su yapıyorum rafları siliyorum. Sonra duru suyla durulayıp, kağıt havluyla kuruluyorum. Ufak tefek parçaları da elimde yıkıyorum. Deterjan belki koku yapar zaman geçtikçe...

esim pek sikayet etmez ama gecen konustu, duzensizsin evine deger vermiyorsun bakmiyorsun hep ben topluyorum evin kadini sensin sen yapsan falan dedi. beni harekete geciren bu oldu zaten :oops:
Bencede canim .
Artik toparlanmanin vakti geldi.
Yani butun erkeklee duzenli bayanlari severler miss gibi ev.lezzetli yemekler.
Bende baslayacm cekmecelere.
Bazi odalari duzelttim cok az kaldi.
Bizim evdede annem daginiktir biraz eline ne gecerse bu lazim su lazim hicbirseyi attirmiyor.
Ben bazen o gormeden atiyorum napayim evde koyacak yer yok..

Senin konunu okuyunxa bnede gaza geldim .
Suan evin herywrini temizleyesim var ama.
Uykum geldi iftari yeni açtik uyku coktu .
Bugun son yolculugunuda ettik sehri ramazanin rabbim oruçlarimizi kabul eylesin .
Seneye de kavuştursun ins.

Senin konunu okuyunxa bnede gaza geldim .
Suan evin herywrini temizleyesim var ama.
Uykum geldi iftari yeni açtik uyku coktu .
Bugun son yolculugunuda ettik sehri ramazanin rabbim oruçlarimizi kabul eylesin .
Seneye de kavuştursun ins.
valla bana da bi gaz geldi.

bayramda gelen gidenyok yalnizim zaten.

yarin dolabi doksem mi napsam... giymedigim bikac bisey vardi onlari ayiririm

valla bana da bi gaz geldi.

bayramda gelen gidenyok yalnizim zaten.

yarin dolabi doksem mi napsam... giymedigim bikac bisey vardi onlari ayiririm
Valla ben bayram temizligi yaptim .
Oyle fazla ayiracak biseyim yok .
Biraz kislik var onlari kaldiracam .
Benim cekmexeleri dizecem dagildi.
Bayramdan sonra yavas yavas yaparim.
Bayramda bize geliyorlar musafir.
Camlari sildim heryeri .
Bayagi bi temizlik oldu..
Temizlik gibisi yok ya cidden.
Ev temiz olunca ben de mutlu oluyomm:halay:

Valla ben bayram temizligi yaptim .
Oyle fazla ayiracak biseyim yok .
Biraz kislik var onlari kaldiracam .
Benim cekmexeleri dizecem dagildi.
Bayramdan sonra yavas yavas yaparim.
Bayramda bize geliyorlar musafir.
Camlari sildim heryeri .
Bayagi bi temizlik oldu..
Temizlik gibisi yok ya cidden.
Ev temiz olunca ben de mutlu oluyomm:halay:

bende de fazla bisey yok. bikac gomlek esofman var kac senelik... tutmayim artik diyorum bi bakicam iste.

okunmus kitaplari ayiricam.

bu kadar.

heryerim duzenlidir benim.

Selam, tesekkur ederim :)
bu evden tasinma ihtimalimiz var fazla bisey yaptirmak istemiyorum , netlessin eger kalirsak yaptiracagim depoyu. veya tasinirsakta yeni eve mutlaka raf yaptiracagim.
benim buzdolabimi gordunuz mu? kucuk baya Turkiyedekilere gore. fazla birsey almiyor. sepetler benimde cok hosuma gitti ama dusununce sanki sepet alsam , yemegim artsa tencereyle koyamicam gibi.. yani yer sorunu var.
sepet olmazsa kilitli posetler olurmu domates vs icin ? o alt kisimda sebzelik var ya orda dursa nasi olur?
patates ve sogan icin bir sepet alacagim onu da nereye koyarim kim bilir. yerim hic kalmadi...

irmik acikti dun cam kavanoza koymustum eve gelince gordum icinde minik bocek var. onu da doktum. cogu bakliyati unu vs doktum aslinda. burasi hep cok nemli suanda cokta sicak onun etkisi sanirim bakliyatlar costu..

dolabima ramazan bitince baslamayi dusunuyorum. burada bayram carsamba gunu, yani yarin da oruclu olacagim :)
halim olmuyor bu halde isten gelip is yapmaya.
Anladım canım, netleşsin o zaman ona gore hareket edersin..başlamak bitirmenin yarisidir zaten :KK66: buzdolabini gordum evet daha kuçuk..yaz mevsiminde dolaplar daha bir dolu oluyor cidden.karpuzdur içecektir sudur..bozulmasin diye hersey dolaba nerdeyse..domates dediğin gibi konur evet. Buzdolabi poşetlerine ağzina bi klips tamamdir. Yalniz ben meyve veya sebzenin yikanmasi taraftari degilim. Bence bozulmasini hizlandirir. Birde yumurtada yikanmaz canim aklinda bulunsun. Bazi titiz hanimlar yikayip yetlestiriyor dolaba ama yanliş.uzerindeki minik delikciklerden icine aliyormuş.. Bayram birgun sonra demek nasil oluyor o anlamadim ama :)

Anladım canım, netleşsin o zaman ona gore hareket edersin..başlamak bitirmenin yarisidir zaten :KK66: buzdolabini gordum evet daha kuçuk..yaz mevsiminde dolaplar daha bir dolu oluyor cidden.karpuzdur içecektir sudur..bozulmasin diye hersey dolaba nerdeyse..domates dediğin gibi konur evet. Buzdolabi poşetlerine ağzina bi klips tamamdir. Yalniz ben meyve veya sebzenin yikanmasi taraftari degilim. Bence bozulmasini hizlandirir. Birde yumurtada yikanmaz canim aklinda bulunsun. Bazi titiz hanimlar yikayip yetlestiriyor dolaba ama yanliş.uzerindeki minik delikciklerden icine aliyormuş.. Bayram birgun sonra demek nasil oluyor o anlamadim ama :)

ya resimleri ben neden göremiyorum acaba fikriniz varmi

selam, cok hos olmus kutulu :) peki zor oluyormu en ustten indirmek ? mesela her gun giydigim seylerden ziyade arada bir kullandiklarimi koymak daha mi mantikli olur?
ben maskelerimi, dus jellerim, kremlerimi vs koyabilirim birine. digerine badilerimi , duz tshirtlerimi koyabilirim belki.
kiyafet boylari kisa evet elbiselerimi de duz asmiyorum pantolon gibi katlayip asiyorum ondan sorun olmuyo. ama oranin arkasinda maden var resmen o elbiselerin arkadasinda bir suru canta, sabunlar, parfumler falan var asla gorunmeyen ve usenipte kullanmadigim.
seffaf kutudan bende hic memnun degilim. renkli alacagim. bide o kutu hic uygun degil taki icin, hersey kayboluyor icinde.

Kutulari yukardan asagi indirmekten bika bilirsin evet, helede iclerinde ne var bilmiyosan acaba dus jellerim nerdeydi diye teker teker hepsini acip bakman gerek. Ama tamda o yuzden uzerlerine yazilar yazdim ben. Boylelikle hep dogru kutuyu aciyorum tak diye buluyorum aradigimi.
Farketmez gunluk kullandiklarin yada kullanmadiklarin. Inan bana kutulari yukardan almakta useniyorum diyip, dolabin en kuytu kosesine attiginda asil dahada bi eziyet olur sana. Kutulara ayirip, guzelce katlayip koymak, ve tak diye almak en kolayi. Mesela benim esarp ve sallarim icin ayri ayri kutularim var. Resim ekledim, desenli ve desensiz şallar ayri kutuda.
20160704_212315.jpg
20160704_212122.jpg
Screenshot_2016-07-04-21-17-04.png
20160704_212245.jpg
. Sende mesela atletlerini yada istiyosan elinin altinda dolasmasin dedigin badilerini boyle katlaya bilirsin. Sabah ne giysem diye bkarim renk uyumu yapip tak diye aradign renkten bi şal cikar al kutudan.

Takilar hep bas belasidir bilirim. Ben careyi daha once dedigim gibi catal bicak takiminin ozel minik cekmecelerinde buldum. Resim ekliyorum onuda fikir amacli. Farkindayim herkeste yoktur bu cekmeceler, ama eger asiri takin varsa tek care minik buna benzer bi cekmece satin almak. Yada biliyomusun bilmiyorum ama yeni boy aynalari var, icinde dolap yeri var, kanatliyosun aciyosun takilarini asiyosun icine. Onunda netten arayip resmini ekledim.

Bölüm bölüm ayırın
Mesela kuru baklagiller tek bir yerde olsun
KıyafetleriniZ kumaş pantolon lar bir yerde olsun ve birşey alırken bakınırken bozulursa düzeltmeden kapatmayın
İşin pif noktası bu küçük bir devrilme zararsız aman deyip dolabı kapatmayın

X