Evime muhabbet kusu almak istiyorum ama....

Bir kuş satılır yerine 2 kuş koyarlar. Keşke biz alınca bitse bu işkence.
Ben hiç bir hayvanı evde yalnız bırakma taraftarı değilim.
Herkesin evcili butun gun sahibiyle oturmuyor sonucta. Normal zamanda akşam 6da evde yani bunda ne problem var?
Abimin de var senelerdir kuşu 1gun calisip 2 gun izin yapiyor 1 gun ya bi arkadasina birakiyor ya televizyonu acik birakiyor, uzun sureli izne ciktiginda da arkadasina birakiyor ve kuş hayatinizda gordugunuz en cok konuşan kuş olabilir.

Hangi dogasini mesela?
Etrafiniza bir bakin hayvanlarin yaşayacagi kedinin avlanacagi yer kuşun yuva yapacagi agac mi kaldi?
Kedileri sokakta birakalim da asfaltta hangi arabanin altinda ezilsinler diye mi bekleyelim?
Kopekleri de almayalim onlar da dogalarinda kalsin, gelen gecen esnaf tekmelesin yiyecek yemek barinacak cati bulamasinlar degil mi?

Muhabbet kuşum uzun yıllar benimleydi öldüğünde ben neden aldım bunu dedim hüngür hüngür ağladım günlerce bebekti aldığımda
Dizi izleyen reklam olunca sinirlenen bir pamuktu biz ne yersek gelip tadını bakar çıldırtırdı bidaha asla almam

Konşumuzunda bir muhabbet kulu vardı 18 yıl spnra öldü susmayan otursan dedikodu yapabileceğin bi minnoştu sahibi kahroldu köpeklerini bile gönderdi ondan aonra

Çok güzel canyoldaşı ama ölüm kısmı kahrediyo bidaha düşünün derim

Artık bende sizin gibi düşünüyorum..yıllardır hep kuşumuz vardı..kuzum nasıl tatlıydı çok güzel konuşuyordu..tam beş gün can çekişti hiçbirşey yapamadık..veterinerlerinde elinden birşey gelmiyor kuş olunca..ellerimizde can verdi iki sene önce..çok üzüldük ağladık..kedimizde vardı o zaman o teselli oldu bütün sevgimizi ona verdik..iki ay evvel onu da kaybettik..onunda hastalık süreci çok yıpratıcı oldu..hala gelemedim kendime..alt tarafı kuş kedi köpek olmuyor evinizde birlikte yaşadığınız bir aile bireyinden farkı yok onların..evde bir can olmasına alışınca insan çok büyük bir boşluk yaratıyor kayıpları..şu an çok ruhsuz geliyor evim bana.etrafta uçuşan kuş tüyleri kedi tüyleri yem kabukları yok hatta kirlenmiyor bile evim ama yok eksik birşeyler var..alışmaya çalıştırıyorum kendimi ama şeytan diyor git barınaktan kap gel bi kedi..

Kuş çift olursa iyi olur ama tek kuşlar komşumun kuşu var ondan biliyorum çok yanlız kaldığı zaman tüy döküyor sessiz kalıyor kendi kendini kapatiyor sohbeti sesi çok seviyorlar komşum müzik felan açar çoğu zaman ilgisini eksik etmemeniz gerekiyor görümcem de vardı iki tane annesi bakarken kuşlar çok iyidi görümcem kendi evine götürdü doğru düzgün bakmamıs öldü yazık hayvanlar bakımsızlıktan

Size katılmıyorum.hayvanlara insan muamelesi yapmak kafese kapatmak sadece akşam geldiğin evde yanlız kalması bana çok vicdansızca geliyor.Cok önem diyorsunuz madem alın köye götürün bahçeli alana götürün illa şehirde beslenmek zorunda değilsiniz .zaten sokakta bu hayvanların dediğiniz şeylere maruz kalmasını da istemiyorum.onların alanlarını biz M ahvettik i zaman mutlu olacak yerlere bahceli barinaklara götürmek bizim görevimiz.

Bizim icin alkol , sigara neyse onlar icinde cips , cikolata o. Yemesi onemli degil, uzak tutacaksin. Olmesini istemiyorsan tabi ki.

Haslanmis yumurta farkli.

Öyle de bilerek yedirmiyorum ki ben yiyorum oda saldırıyor yicem diye bir iki ısırıp bırakıyor zaten ama daha dikkat eder yedirmemeye çalışırım

Benimde zamanında cennet papağınım vardı.muhabbet kusuda besledim zamanında çift olması taraftarıyım ozaman yanlızlık hissetmezler.Ben birde ara sıra odada salıyordum kuşlarımı bir zamandan sonra alışıp kapagı açık bıraktımmı çıkıp uçarlardı odada sonra geri kafese girip kapagı kapatırlardı.kafesden çıktılarmı kitapmı okuyom yada onlarla ilgilenmedimmi ya kitabın üstüne konar onu kemirir yada elime konardı sev beni der gibi.suan tasındıgım ev müsait olmadıgından vermek zorunda kalmıstım cok üzülmüstüm.ins bir gün gene kuş almak istiyorum.Gercekten bir neşe kaynağı.

Cennet papağını alın ozaman çift bile olsa erkek daha düşkün oluyor sahibine.

Ben de hemstr istiyorum ama eşim istemiyor (((
Ablamlarda vardi 2 tane kuş. 2-3 gunluyune yalniz birakiyorlardi. Bisey olmuyordu

Evet olursun alma sakın bende evde duramıyordum bugün kuşum öldü

Eki Görüntüle 2202215
Bizim halimiz bu yani gece gunduz
Maşallah ne sevimli.ben 6 yasındayken balkondayken bana gelmişti sultan papaganı 8 yasıma kadar benimle yaşadı bayağı konuşuyordu adını yağmur koymuştum çok akıllıydı kafesinin kapağı devamlı açıktı.başına gelmeyen şey kalmamıştı ama genede hayata tutunmuştu.ama malesef annem babamla boşanırken yağmuruda götürdü kısa bir zaman sonra ölmüş.duyunca çok üzülmüştüm sanırım ilgisizlikten öldü.Bu arada küçükken bana çok kedi kuş gelirdi sahibi çıkmazdı hepde eğitimlilerdi o konuda şanslıydım.

Fazla ilgilenmeye vaktiniz yoksa çift olarak almak daha mantıklı. Benimde çift muhabbet kuşum var. Benide cok iyi bilirler ayırt ederler... saldığımda direk bana konarlar başkasına alışmadan gitmezler.

ilgilenemeycekseniz almayın çünkü muhabbet kuşları yalnız bakılacaksa sizin ilginize ihtiyaç duyar.çift alırsanız sizinle ilgilenmez zaten.bende 2 tane var evciller çünkü önce birini aldım eğittim sonra ikinciyi aldım farklı bir odada eğittim.sonra ikisini birleştirdim bütün bunları yapmam 2 ayımı aldı.şimdi iki evcil muhabbet kuşum var.harika evcil hayvanlar ama bizimkiler günde 7-8 saat dışarıdalar.yemek programları var haftalık vitamini,maması,yemi,daldarısı...haftada 3 kerede temizlemesi.hergün suyu yemi değişmeli.bütün bunları yaparım derseniz.önce bir yavru erkek alın onu eğitin sonra 1-2 ay geçince iyice evcilleşince bir yavru erkek veya dişi alın bunuda biraz eğitin ve kuşları tanıştırın anlaşırlarsa aynı kafese alın.anlaşmaları 1-2 haftayı alıyor.bu şekilde yaparsanız hem evcil olurlar hemde birbirlerine arkadaş olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…