• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde istememe rağmen sigara içilmesi

Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.

Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?

Eşim içiyor, sadece mutfakta. Ve balkon kapısı hep açık, mutfakta, koridorda oda spreyi var. Ama misafir gelince, kesinlikle balkonda içiyor, yoksa dediğiniz gibi duman altı oluyor. Ablanız sonuçta, ne denir bilemedim. Çok şey denir de ama işte ablanız. Kötü olursunuz. Bir şekilde idare edeceksiniz yada eşinize atacaksınız durumu.

Eşim içiyor, sadece mutfakta. Ve balkon kapısı hep açık, mutfakta, koridorda oda spreyi var. Ama misafir gelince, kesinlikle balkonda içiyor, yoksa dediğiniz gibi duman altı oluyor. Ablanız sonuçta, ne denir bilemedim. Çok şey denir de ama işte ablanız. Kötü olursunuz. Bir şekilde idare edeceksiniz yada eşinize atacaksınız durumu.
Beni anladiginiz için çok teşekkürler. Ablam olunca bide problemli olunca o kadar kolay tepki veremiyosun malesef. Kirmadan uyardım ama suistimal oldu hep

Evime gelen misafir gecenin ilerleyen saatlerinde “çocuk da uyudu artık salonda içeriz herhalde” dedi.
HAYIR dedim.

Ki bu senin ablan. Daha sert olabilirsin.

Not: Sigarayı severek içen ama evde içmeyen kadın
Tam tersi. Ablam olunca sert olamiyorum zaten problemli bi insan. Uyarinca tepkisi çok ağır oluyor nasıl kiracagini cok iyi bildigi yerlerden yapiyor bunu

eğer çok sık gelmıyorsa idare edebılırsınız ama devamlı gelen bırıyse ıstemedığınızı söylersınız çok net bır sekılde

Çocuğunuzun olduğu yerde sigara içmeniz kesinlikle ona zarar verir. Sigaranız bitince bile dumanı, kokusu, mobilyalara, giysilere, havaya siner. Sigara dumanında 4000’den fazla kimyasal keşfedildiğini biliyor muydunuz? Bunlardan 43’ü de kansere yol açabiliyor. Evde sigara içilmesi, çocukların duman altı olması, sinüzit, kulak iltihapları, zatürre, nezle, boğaz ağrıları ve astım ataklarını tetikleyebilir. Kansere neden olabileceğini bilmeyen kaldı mı? Çocuğunuzla yaşadığınız evde ve birlikte olduğunuz ortamlarda kesinlikle sigara içmeyin.
Her sigara içen kanser mi oluyomus? Kendi canini cocugunu düşünmedi beni mi düşünsün ?

bu nasil sey ya? ben sigara icmeme ragmen kesinlikle evde hayir!!!! gerekirse elinde sigarayi alip wc ye atarim! bu nasil bi saygisizlik

Birebir aynı sıkıntıyı eşimle yaşıyorum 6senedir çözemedik bu sıkıntımızı o mutfaktayken yakıcam orayı komple kurtulucaz bu gidişle :D

Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.

Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?
İçirmeyin. Sigara bırakmış birisi olarak söyleyim ne kötü koku. Eşim kızıyor deyin

bi kıyafet aldığım giysi satan bir kadın var. sigara bile adabınla içilir resmen bu vapur bacası gibi tütüyor. evime gelmesin diye nasıl kaçacağımı bilmiyorum.kocamla da konuştuk kocamda istemiyor.annem içmesine karışmıyor kendi evinde bi anneme gidiyorum ev (kadın sigara sarıp satıyor kimisini kendi içiyor.) ekşi ekşi tütün koyuyor. ıyyy.hemen onun geldiğini anlıyorum.

Benim de kırmızı çizgimdir evimde sigara içilmesi. Bahsi açılınca kararlı bir ifadeyle hayır diyorum ve balkon dışında bir opsiyon sunmuyorum kimseye. Bundan dolayı kırılacaksa da kırılsınlar, çok da fifi.

Bazı insanlar yumuşak, kibar uyarılardan anlamıyorlar. Buna neden olan da bencillikleri. Evde içilmeyecegi konusunda sert olun, taviz vermeyin. Bir iki surat yapar sonra paşa paşa balkonda içer. Kendi evinde içmeyip size gelince kural tanımaması size olan bakış açısını da yansıtıyor ayrıca. Bence bunu da göz önüne alın.

eşimde mutfakta içer bide arada pc de oyun oynarken ama mesela kp babam annem hepsi içiyo onlar geldiğinde asla içittirmem çünkü üçü aynı anda yakıyo ev duman altı oluyo :KK51:
şimdilik mutfakta içiyolar bebek olunca balkona atıcam hepsini orda içsinler

bu nasil sey ya? ben sigara icmeme ragmen kesinlikle evde hayir!!!! gerekirse elinde sigarayi alip wc ye atarim! bu nasil bi saygisizlik
Malesef öyle. Evinde icemiyor diye bodrumda falan iciyor oda. Bana gelince de eşi bilmeyecegi icin rahat

Evin en uzak odasindan bile kokusu geliyor kapi kapaliyken ustelik. Bi anda tum evi sariyor koku. Ama anlatamıyorum o kokuyu almiyor çünkü. Uyardim anlamadi suistimal etti bide uyarinca da agir konusuyor
senin evin = senin kurallarin.
Yani ya saygi duyacaklar ya da gelmeyecekler

Benim de kırmızı çizgimdir evimde sigara içilmesi. Bahsi açılınca kararlı bir ifadeyle hayır diyorum ve balkon dışında bir opsiyon sunmuyorum kimseye. Bundan dolayı kırılacaksa da kırılsınlar, çok da fifi.

Bazı insanlar yumuşak, kibar uyarılardan anlamıyorlar. Buna neden olan da bencillikleri. Evde içilmeyecegi konusunda sert olun, taviz vermeyin. Bir iki surat yapar sonra paşa paşa balkonda içer. Kendi evinde içmeyip size gelince kural tanımaması size olan bakış açısını da yansıtıyor ayrıca. Bence bunu da göz önüne alın.
Haklisiniz. Ablamla cok sorunlu bi iliskimiz var malesef benim en ufak tepkime cok buyuk tepkiler ve agir cevaplar verebiliyor. Evlenmeden once de acikca söyledim evimde sigara icirtmem diye sonra suistimal etti. Karda kista sigarasindan vazgecmiyor ama.ben balkonda ic deyince dunyanin en kotu insani ben oluyorum

Beni anladiginiz için çok teşekkürler. Ablam olunca bide problemli olunca o kadar kolay tepki veremiyosun malesef. Kirmadan uyardım ama suistimal oldu hep

Güzellikle halledebilecek olsanız, siz rahatsız olduğunuzu söylediğinizde ablanız anlayış gösterirdi. Aile içi sorun yasamak daha fazla üzer sizi. Kırıp dökmek çok kolay da iste et tırnaksınız. İnsallah sizin icin en güzel şekilde sonuçlanır.

Güzellikle halledebilecek olsanız, siz rahatsız olduğunuzu söylediğinizde ablanız anlayış gösterirdi. Aile içi sorun yasamak daha fazla üzer sizi. Kırıp dökmek çok kolay da iste et tırnaksınız. İnsallah sizin icin en güzel şekilde sonuçlanır.
En ufak tepkilerime veya hayirlarima çok agir cevaplar verebiliyor. Geçen gün beni eltisine kötülerken bende kızdim bisey söyledim yok icimde tutup soylemeyi beklemisim de bilmem ne dünya laf etti bana. Yaptigi yanlışı söylemiştim oysa ki. Demedigini bırakmadı

En ufak tepkilerime veya hayirlarima çok agir cevaplar verebiliyor. Geçen gün beni eltisine kötülerken bende kızdim bisey söyledim yok icimde tutup soylemeyi beklemisim de bilmem ne dünya laf etti bana. Yaptigi yanlışı söylemiştim oysa ki. Demedigini bırakmadı

Allah yardımcın olsun canim. Ben biraz cadıyım evde, bana yapamaz da mesela büyük ablam küçük ablamı sürekli bir ezikleme halinde. Statü, yaşam tarzı vs farkları yok aslında. Buna rağmen yapıyor bunu. Çünkü o biraz sessiz geliyor. Sizde de bu var mi bilmiyorum. Varsa böyle bir durum küçük adımlarla yeniden sekillendirebilirsiniz iliskinizi.

Özür dilerim ama ablanız çok saygısız benim evimde hiç kimse eşim de dahil sigara içemez izin vermiyorum ve kimse de içmiyor.

Back