- 14 Nisan 2017
- 5.663
- 25.958
- 498
Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.
Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?
Eşim içiyor, sadece mutfakta. Ve balkon kapısı hep açık, mutfakta, koridorda oda spreyi var. Ama misafir gelince, kesinlikle balkonda içiyor, yoksa dediğiniz gibi duman altı oluyor. Ablanız sonuçta, ne denir bilemedim. Çok şey denir de ama işte ablanız. Kötü olursunuz. Bir şekilde idare edeceksiniz yada eşinize atacaksınız durumu.