• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde istememe rağmen sigara içilmesi

Hamile degilim :) ama sigara kokusuna tahammül edemiyorum. Mutfagi havalandirana kadar ev buz oluyor.

bakın buna bahane bulmaya gerek yok ki,
sizin eviniz, rahatsız olmasanız bile içilmesini istemiyorsanız istemiyorsunuzdur.

benim annem kendi evinde içer mesela, ama hiç benim evimde içme diye uyarma ihtiyacı bile duymadım, her zaman balkona çıkar. Sonuçta biliyor tanıyor kızını. Ablanız da sizi tanıyor ama hiç umursamıyor anlaşılan. Siz niye kırmaktan çekinesiniz ki, kırılsın ki kendine çeki düzen versin.

sigaranın ayıbı olmaz
zehirini paylaşmak zorunda değilsiniz
sigara çok ahım şahım birşey de değil
orada içme diye uyar yoksa gelir atarım de
ve git elinden al at
sigara içen kişi tek dalın ziyanına üzülüyor
sen sinir olacağına o sinir olsun
sen söyleneceğine ki zehirini çoluk çocuk soluyacağınıza o söylensin eninde sonunda birkaçda alışacaktır
uyardigimda vefasızliga nankorluge vuruyor işi. Ustunde emeklerim var evinde bi sigara icirtmiyor diye

Sen de bendensin:)) Eğer misafirin bebeği, çocuğu yoksa geleni özgür birakiyorum rahatça icin diyorum. Ölümlü dunya. Zaten havalandiriliyor ev. Sık sık temizleniyor koku falan dert değil bana.
Ancak prensip olarak cook üstlenmedikçe kimsenin evinin içinde içmiyorum. Doğru balkona. Üşüsem de keyfim için kimsenin hakkına girmek istemem.

Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.

Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?
Seninle aynı düşünüyorum eşim ve ben kullanmıyoruz komsularim gelip içiyordu ev cayhaneye dönmüştü eşim kızıyordu hep bana söyle diye sürekli sabrettim ayıp olmasin diye ama sonunda söyledim eşim kızıyor diye en arka odaya bile koku siniyor haklısın.
Ablan eşinden gizli içiyor peki esine kokmuyor mu anlaması lazımdı.
Eşini öne sür birbirimize giriyoruz abla iciyorsan balkonda iç sen içerde içince diğerleri de içiyor koku siniyor de.

bakın buna bahane bulmaya gerek yok ki,
sizin eviniz, rahatsız olmasanız bile içilmesini istemiyorsanız istemiyorsunuzdur.

benim annem kendi evinde içer mesela, ama hiç benim evimde içme diye uyarma ihtiyacı bile duymadım, her zaman balkona çıkar. Sonuçta biliyor tanıyor kızını. Ablanız da sizi tanıyor ama hiç umursamıyor anlaşılan. Siz niye kırmaktan çekinesiniz ki, kırılsın ki kendine çeki düzen versin.
Biliyor bazen çoğu şeyi bilerek de yapiyor zaten. Şu aralar aramizda catirtilar oluyor. Daha dogrusu ben bi cok şeyde hayir demeyi öğreniyorum veya onun gibi karşılık veriyorum. Ama tepkilerini görseniz en ufak bi hareketime dünya laf söylüyor

Saygi ne kadar da onemli.
İcirmem evimde. Ablaniz gibi davlumbaza dumanini ufleyen komsu vardi tum sigara kokusu benim evimi de sariyordu, abartmiyorum.

Seninle aynı düşünüyorum eşim ve ben kullanmıyoruz komsularim gelip içiyordu ev cayhaneye dönmüştü eşim kızıyordu hep bana söyle diye sürekli sabrettim ayıp olmasin diye ama sonunda söyledim eşim kızıyor diye en arka odaya bile koku siniyor haklısın.
Ablan eşinden gizli içiyor peki esine kokmuyor mu anlaması lazımdı.
Eşini öne sür birbirimize giriyoruz abla iciyorsan balkonda iç sen içerde içince diğerleri de içiyor koku siniyor de.
Geçen ablam temizlik legenine kül dökmüş eşimde balkonu yikiyodu. Kim döktü bunu buraya dedi ablam dedim. Kızdı ama bana bisey demedi. arada takiliyo bana sen mi içiyorsun bunlari diye ki asla icmeyecegimi bilir

Saygi ne kadar da onemli.
İcirmem evimde. Ablaniz gibi davlumbaza dumanini ufleyen komsu vardi tum sigara kokusu benim evimi de sariyordu, abartmiyorum.
Evin en uzak odasindan bile kokusu geliyor kapi kapaliyken ustelik. Bi anda tum evi sariyor koku. Ama anlatamıyorum o kokuyu almiyor çünkü. Uyardim anlamadi suistimal etti bide uyarinca da agir konusuyor

Kusura bakmayin ama ablaniz cok dusuncesiz ve ustelik de arsiz birisi. Kesinlikle evinizde sigara icilmesine musade etmeyin ve sinen kokudan rahatsiz oldugunuzu soyleyin. Icilen ortam havalandirilsa bile kokusu uzun sure kaliyor. Sigara icmek isteyen bi zahmet kimseyi rahatsiz etmeden icsin, misafir olarak geldigi evin kurallarina da uymayi ogrensin. Kalin saglicakla.
Ablam mutfakta icince digerleri de ayni sekilde mutfakta iciyor. Ki kendi evlerinde balkonda icen insanlar.

Kocası nasıl anlamıyor sigara içtiğini? Sigara içmeyen biri o kokuyu 1 km öteden alır bir kere.
Bi de benim ablam söylememe rağmen içiyorsa da hadi içerde içeceksen defol derim. Neden anlamıyorsun aptal mısın sen derim :) bizim ilişkimiz böyle o da hiç kırılmaz. İçmez de sonra.
Direk balkonda içmelerine de izin vermeyin.
Bizim iliskimiz malesef boyle degil. Geçen bi uyari yaptım dünya laf işittim ama baya ağır

Kırılırsa kırılsın kavga çıkacaksa çıksın. Niye ki bu çekince? Ablan diye her istediğini yapamaz. Emekse annenin emeği de çoktur ama anne bile öyle her istediğini yapamaz kızının evinde.
Ben içerim sigara ev leş gibi kokuyo bana bile kokuyo yani öyle düşün. Yasakladık artık evde sadece kapıyı açıp mutfakta içiliyo. Koku çıkmadan mutfak kapısı da açılmıyor.
Al ağzından sigarayı yetti be kendi evinde yapmadıklarını niye burda yapıyosun kaç oldu söylediğim bağırmak mı lazım illa de at lavaboya sigarayı bas musluk suyunu. Bi daha içerse orda zerre bişey bilmiyorum.

Sigara içmeme rağmen asla ne evimin içinde ne başkasının evinin içinde içerim.
Kendi evinde içemeyip senin evinde nasıl içiyo şaştım.
Geleceği zaman sigara içiceksen dışarda buluşalım de ya gelmesin ya içmesin

Sigara kullanan biri olarak mutfak dışında hiçbir odada sigara içmiyorum, nişanlım da öyle.
Sigara içmesem asla ama asla balkon haricinde içirmezdim isterse evime gelmesin keyfi bilir
Net bir tavır koy, "Bundan sonra mutfakta içmek yok, eşim gelince kokusunu alıp kızıyor" diyip geç.

Kırılırsa kırılsın kavga çıkacaksa çıksın. Niye ki bu çekince? Ablan diye her istediğini yapamaz. Emekse annenin emeği de çoktur ama anne bile öyle her istediğini yapamaz kızının evinde.
Ben içerim sigara ev leş gibi kokuyo bana bile kokuyo yani öyle düşün. Yasakladık artık evde sadece kapıyı açıp mutfakta içiliyo. Koku çıkmadan mutfak kapısı da açılmıyor.
Al ağzından sigarayı yetti be kendi evinde yapmadıklarını niye burda yapıyosun kaç oldu söylediğim bağırmak mı lazım illa de at lavaboya sigarayı bas musluk suyunu. Bi daha içerse orda zerre bişey bilmiyorum.
Malesef biz diğer kardesler gibi degiliz. Normal bi iliskimiz yok. Onceki konumda da sorunlarimizin bi kısmindan bahsettim. Cok sorunumuz var. Şu aralar da iyi degiliz zaten. Onun bana dedigini Ben ona deyince kiyamet kopuyor. Çok ağır yerlerden vuruyor. Insanin kardeşiyle böyle olmasi gercekten cok agir

Sigara kullanan biri olarak mutfak dışında hiçbir odada sigara içmiyorum, nişanlım da öyle.
Sigara içmesem asla ama asla balkon haricinde içirmezdim isterse evime gelmesin keyfi bilir
Net bir tavır koy, "Bundan sonra mutfakta içmek yok, eşim gelince kokusunu alıp kızıyor" diyip geç.
Bu yapacagim bilmem kacinci uyari olucak ama yapacagim bakalım. Sonucunu yazarim

Bende evimi zor isitiyorum balkonumda yok birde bebek var
esim mutfakta cam acik iciyordu ama butun ev kokuyordu
Hamileyken hergun kavga ettik
Bende ona esigara aldirdim artik istesede sigara icemiyor midesi bulaniyor
Esigara dediginiz elektronik sigara mi?
Normal sigaradan tiksindirme gibi bi etkisi mi var?

Malesef biz diğer kardesler gibi degiliz. Normal bi iliskimiz yok. Onceki konumda da sorunlarimizin bi kısmindan bahsettim. Cok sorunumuz var. Şu aralar da iyi degiliz zaten. Onun bana dedigini Ben ona deyince kiyamet kopuyor. Çok ağır yerlerden vuruyor. Insanin kardeşiyle böyle olmasi gercekten cok agir
Konuşma madem alma evine. Niye onu çekmek zorundasın ki? Kardeşse kardeş bi yere kadar. Hayata gelmişiz bi kere. Annem benden başka birini daha doğurdu diye kendimi üzemem.
Esas kardeş destek olan halden anlayandır.

Bu yapacagim bilmem kacinci uyari olucak ama yapacagim bakalım. Sonucunu yazarim
Balkon kapısı, camı ne varsa açın uyarıyı dinlemezse, donsun kıçı ve o gidene kadar kapatmayın. Algılamazsa en sonunda alın sigarayı piyuuu dışarı, bol şans sonucu merak ediyorum :)

Back