• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde istememe rağmen sigara içilmesi

Haklisiniz. Ablamla cok sorunlu bi iliskimiz var malesef benim en ufak tepkime cok buyuk tepkiler ve agir cevaplar verebiliyor. Evlenmeden once de acikca söyledim evimde sigara icirtmem diye sonra suistimal etti. Karda kista sigarasindan vazgecmiyor ama.ben balkonda ic deyince dunyanin en kotu insani ben oluyorum
Anliyorum ama edeceği laflara da şimdiden kulak tıkayın. Varsın onun gözünde dünyanın en kötü insanı olun. Kendisi de belli ki mukemmel değil. Bunları göze almazsanız sizinle dalga geçer gibi içmeye devam edecek.

Konuşmakla anlamiyorsa da onun eşinin yanında sigara içtiğini ağzımdan kaçırıverirdim, gıcıklık değil mi? Oh olsun

Allah yardımcın olsun canim. Ben biraz cadıyım evde, bana yapamaz da mesela büyük ablam küçük ablamı sürekli bir ezikleme halinde. Statü, yaşam tarzı vs farkları yok aslında. Buna rağmen yapıyor bunu. Çünkü o biraz sessiz geliyor. Sizde de bu var mi bilmiyorum. Varsa böyle bir durum küçük adımlarla yeniden sekillendirebilirsiniz iliskinizi.
Ustumde olan emeklerini kullaniyor. En ufak hayir diyisimde vicdan yaptiriyor ve vefasizliga vuruyor

Ben daha 14 yaslarindaydim. Evimize bir aile yakını geldi. Adam icmeye basladi sigara. Ben de odanin bir tarafinda ders yapiyorum. Dedim burda sigara icemezsin kokuyor lutfen balkonda icin. O da dedi sen kimsin ki bana icme diyorsun. Dedim burasi benim evim. Adam kalkti heyheylendi karisina felan gidiyoruz dedi kapiyi vurdu cikti. Babamda iyi yaptin kizim balkonda icseydi o da dedi :)) O aile yakiniyla uzun sure konusmadim zaten sevmedigim bir insandi. Ben sigaraya her sekilde karsiyim cocuklugumdan beri evde asla icilemez. Annemde hep balkonda icer. Yetiskin bir insansiniz benim 14 yasinda yaptigim cikisin daha iyisini yaparsiniz. Orasi sizin eviniz;)

Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.

Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?

Ömrümde hiç sigara içmedim eşimde içmiyor evimde bende içirmiyorum evliliğimiz ilk yılıydı kv deler kalmaya geldi o dönem kp sigara içiyordu sabah uyanmış tuvalette içmiş açtım ağzımı yumdum gözümü
Bi daha evimin içinde sigara içeceksen gelmeyin baba dedim iyiki de demişim hiç pişman değilim siz de tavrınızı koyun bence kırılırsa kırılsınlar size saygı duymuyorlarsa sizde onlara saygı duymayın 5 senelik evliyim 4 sene olucak kp sigarayı bıraktı başının etini yiye yiye en son bıraktı iyi de oldu şimdi kv ve kp hergün dua ediyorlar bana :KK48:

Alt kattaki iciyor balkonunda ,dumanı yazın bizim eve giriyor diye kapı pencere kapatıyorum.Balkonumda rahatca oturamıyorum ama o oturuyor .Mutfakta icse benim mutfakta kokusunu duyuyorum .Tuvaletten bile geliyor .
Sigarasız mahalle olsa orada yaşarım .Pazarda sokakta icenin dumanından nefes alamıyorum .Yüzüme yüzüme geliyor .
İcmeyenlerin suçu ne????

Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.

Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?
eşim içtiği halde balkonda içer. Evin içinde içilmez kendi evinde yapamadiğini sizin evinizde yapmasi tuhaf...

Alt kattaki iciyor balkonunda ,dumanı yazın bizim eve giriyor diye kapı pencere kapatıyorum.Balkonumda rahatca oturamıyorum ama o oturuyor .Mutfakta icse benim mutfakta kokusunu duyuyorum .Tuvaletten bile geliyor .
Sigarasız mahalle olsa orada yaşarım .Pazarda sokakta icenin dumanından nefes alamıyorum .Yüzüme yüzüme geliyor .
İcmeyenlerin suçu ne????

Alt kattaki balkonunda sigara içiyor,açık hava ve siz bundan rahatsız oluyorsanız o sizin sorununuz kanımca. Böylesini de ilk defa duyuyorum açık havada sigara dumanından rahatsız olan ilginç:KK45:

Ben sigara içmem,evimde sigara içenden de rahatsız olurum ancak evime gelen misafire ya da ablama,anneme filan içme demem diyemem. Evime gelmiş insana sigara içti diye terslenip kalbini kırmaya gerek yok. Nedir yani gittikten sonra evi havalandırırım olur biter. Hele ki ablamsa asla ve asla kırıp incitmem bi sigara yüzünden,içsin canı sağolsun ondan değerli değil evimin duvarı,perdesi.

Ben sigara içmem,evimde sigara içenden de rahatsız olurum ancak evime gelen misafire ya da ablama,anneme filan içme demem diyemem. Evime gelmiş insana sigara içti diye terslenip kalbini kırmaya gerek yok. Nedir yani gittikten sonra evi havalandırırım olur biter. Hele ki ablamsa asla ve asla kırıp incitmem bi sigara yüzünden,içsin canı sağolsun ondan değerli değil evimin duvarı,perdesi.
Kadin ztn karnindakini bile dusunmemis icmeye devam etmis.. tabiiki perde koltuk kopegi olsun :)

Alt kattaki balkonunda sigara içiyor,açık hava ve siz bundan rahatsız oluyorsanız o sizin sorununuz kanımca. Böylesini de ilk defa duyuyorum açık havada sigara dumanından rahatsız olan ilginç:KK45:
Almanya’da Yargıtay sigara tiryakilerini üzecek bir karar aldı. Yüksek mahkeme apartmanlarda oturanların balkonda sigara içmelerinin belirli sürelerle sınırlanabileceğine hükmetti.

Brandenburg eyaletinin Premnitz kentinde aynı apartmanda yaşayan iki aile arasında yaşanan bir anlaşmazlığın yüksek mahkemeye intikal etmesi üzerine konuyu görüşen mahkeme, balkonda sigara içilmesine gerektiğinde sınırlama getirilebileceğine karar verdi.
Ha birde yurdışında otel balkonunda sigara icen vekiller ceza almıstı .Tek rahatsız olan ben degilmisim demekki .

Evime gelen misafirler montlarını giyip balkonun kapıya en uzak köşesinde sigara içiyor asla evde içilmesine izin vermem sizde öksürün biraz boğuluyor gbi falan yapın bir arkadas demiş ya eczaneden astım ilacı, o da iyi fikir

Esi nasıl anlamıyor acaba cok merak ettım. Sigara içen bi insan ağzından tut kıyafetı saçı heryerı kokar.
Annemlere gıdıyorum. Onlar ıcıyor ama yanımızda içmiyorlar. O ev de içildiği için kendı evımıze geldıgıöızde bütün kıyafetlerı kırlı sepetıne atıyorum çünkü cok fena kokuyoruz.
O eş nasıl anlamaz hayret.
Gerekırse sert sekılde ısrarla söyleyin. Balkonda içeceksen iç yoksa başka yerde içmene izin vermiyorum de. Bu konuda ısrarlı olduğunuzu bellı edın

Bebegim yokken esimde sigara icerdi odada pencere acik kizardim ama fazla ustelemezdim ama bebek dogdugundan beri asla icmesine musade etmedim geceb gorumcemde mutfakta icmek istedi onuda terasa postaladim.ben bebege zararli olur die sprey sisesine kattigim yumusaticiyi bile eve sıkmamaya basladim kaldiki bide sigarami icircem .hadi canim hadi ikile derim :/

Daha önce bende eşimden sigara kullanıyorduk tabi ben bıraktım ama eşim hala içiyor çevremdeki bı çok kişi içiyor sonuçta misafir içme diyemiyorum kullanmadığım bı odam var sigara odası diyorum hep oraya orada içiyorlar veya salon sonuçta misafir içmede denilmez tabiki senin fikrin kararın kırmadan izah et ve yine tekrarlarsa yapcak bişey yok ablan sonuçta atsan atılmaz

Şu an montla bere ile balkondayım:) komşular muhtemelen deli mi ne diyor ama evin içinde icmem.. bi de başkası gelip içecek yok artık..

Kokudan rahatsız oluyorum demeniz bile yetmeli aslında.. evde emeğim var vs ne saçma şey.. sigara içme hakkı mı oluyor o zaman.. bencil biri sanırım.. işiniz zor ama kırılsa da balkon orada demeniz lazım..

Eşim içiyo. Ben gelen misafiri bile tersliyorum bu yüzden. Bazen sürekli gelen komşum bi de çok yakın bi arkadaşım aman nolcak içeyim şurda dediler yani mutfakta.. Bizim oğlumuz alerjik bronşit eşim bile evin içinde içmiyo size noluyo dedim. Hatta bi defa eşimle papaz oluruz nefret eder evin içinde sigara içilmesinden o kadar üşüyosanız içmeyiverin zıkkımınızı dedim. Bi tarafları donmasın diye neden o zehir benim evimin içinde dolancakmış kimse kusura bakmasın içirmem. Küsen küser kırılan kırılır böyle bi saçmalık mı var ya..

Daha önce bende eşimden sigara kullanıyorduk tabi ben bıraktım ama eşim hala içiyor çevremdeki bı çok kişi içiyor sonuçta misafir içme diyemiyorum kullanmadığım bı odam var sigara odası diyorum hep oraya orada içiyorlar veya salon sonuçta misafir içmede denilmez tabiki senin fikrin kararın kırmadan izah et ve yine tekrarlarsa yapcak bişey yok ablan sonuçta atsan atılmaz
neden misafire içme denmiyomuş. Her şeyin bi adabı var. Misafirliğin de öyle. Misafir misafirliğini bilecek. Bu konu başka bi konu çünkü misafirin keyfine bırakılcak bi durum değil.

Benim kocam bile balkonda iciyor hep evin icinde bende karsiyim zaten su an bebegim var ama bebek yokken de ictirmiyordum

neden misafire içme denmiyomuş. Her şeyin bi adabı var. Misafirliğin de öyle. Misafir misafirliğini bilecek. Bu konu başka bi konu çünkü misafirin keyfine bırakılcak bi durum değil.
Bu benim şahsi fikrim kendi arkadaş yapmayabilir sigarayı bırakan biri olarak rahatsız olmuyorum herkesin düşüncesi farklı ama sigara içen misafirleri boş odama yönlendiriyorum

Back