• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde istememe rağmen sigara içilmesi

Esigara dediginiz elektronik sigara mi?
Normal sigaradan tiksindirme gibi bi etkisi mi var?
Evet elektronik
Icinde nikotinli likiti oluyor
Nargile gibi cekiyorsun agzindan buhar cikiyor
Dumani kokusu yok 5 zararli madde var icinde
sigarada 600
Nikotini buharla aldigi icin cani istemiyor
Disari filan cikinca gun boyu 3 tane sigara iciyor ama adet yerini bulsun diye içmese istemez yani

Sigara kullanan biri olarak mutfak dışında hiçbir odada sigara içmiyorum, nişanlım da öyle.
Sigara içmesem asla ama asla balkon haricinde içirmezdim isterse evime gelmesin keyfi bilir
Net bir tavır koy, "Bundan sonra mutfakta içmek yok, eşim gelince kokusunu alıp kızıyor" diyip geç.
Bunuda ben anlamiyorum? Niye mutfak? Yemek yapiliyo orda daha igrenc degil mi?

Geçen ablam temizlik legenine kül dökmüş eşimde balkonu yikiyodu. Kim döktü bunu buraya dedi ablam dedim. Kızdı ama bana bisey demedi. arada takiliyo bana sen mi içiyorsun bunlari diye ki asla icmeyecegimi bilir
Eşinde herşeyin farkında canım sabrediyor bence dediğim gibi eşini öne sür kavga ediyoruz abla de.

Kendi evim için söyleyeyim, balkonum yok. Mutfak balkonu varmış bir tek içe alınmış, aspiratör çalıştırıyorum sürekli ve balkon kısmındaki camlarım hep açık.. O yüzden mutfak.. Salonda içilince koridordan odalara yayılıyor

Evet elektronik
Icinde nikotinli likiti oluyor
Nargile gibi cekiyorsun agzindan buhar cikiyor
Dumani kokusu yok 5 zararli madde var icinde
sigarada 600
Nikotini buharla aldigi icin cani istemiyor
Disari filan cikinca gun boyu 3 tane sigara iciyor ama adet yerini bulsun diye içmese istemez yani
Teşekkür ederim cevabınız için,
O da çok tehlikeli filan diye duymuştum. Ciğerler su toplar tedavisi yok filan gibi.
Siz almadan önce iyice araştırdınız mi tavsiye eder misiniz

Çook haklısın.
Bende eşimde sigara içeriz ama bir kere bile olsun evin içinde içmedik hep balkona çıkarız. Balkon kapısı aralık bile kalamaz evime tek bir duman zerresi girmesine izin vermem :KK55:
Eee haliyle ben bile kendi evimin içinde içmeyince kimsenin içeride içeyim demeye yüzü olmuyor

O da çok tehlikeli filan diye duymuştum. Ciğerler su toplar tedavisi yok filan gibi.
Bobrek karaciger akciger rahatsizligi olanlara zararliymis
Forumlarda okudum adamlar senelerdir iciyor
Tahlil filan yaptirmis hic sorunu yok
Bizde oyle olmasini umuyoruz

Ben çok araştırıp aldım baya araştırdım kullanıyoduk ama daha sonra sağlık sektöründe bi seminer düzenlendi o günden sonra kenara attım ağzıma sürmüyorum

Ben çok araştırıp aldım baya araştırdım kullanıyoduk ama daha sonra sağlık sektöründe bi seminer düzenlendi o günden sonra kenara attım ağzıma sürmüyorum
Teşekkürler cevabınız için.
Sizi caydıran en önemli nedeni hatırlıyor musunuz:)

Sigara içmeyi mutfağa taşıyan biri olarak kendi nedenimi söyleyeyim. En iyi havalandırma mutfakta var bizim evde. Hem havalandırma kısmı var hem de kapısı var. Diğer türlü dumanı kokuyu çıkaramıyorum evden.
Diğer nedenimde koltuğa yastığa perdeye sinen sigara kokusu. Mutfakta dolaplar var zaten siliniyo hep yağ olur kir olur diye. Koku tutmuyo orası

Evime gelen misafir gecenin ilerleyen saatlerinde “çocuk da uyudu artık salonda içeriz herhalde” dedi.
HAYIR dedim.

Ki bu senin ablan. Daha sert olabilirsin.

Not: Sigarayı severek içen ama evde içmeyen kadın

Evimde balkonda bile sigara icirmiyorum. Bi sekilde geliyor o koku. Ben kendi arkadas ve akrabalarıma soyluyorum esim de kendininkilere. Kimseyle de bozusmadik. Evde bebek var bir de kahvehaneye ceviremem valla kimse kusura bakmasin.

rahatsızlığınızı anlıyorum ama ablanız geldiğinde biri sönmeden diğer sigarayı yakıyor mu? öyle yapmadığını varsayıyorum gizli içtiği için. siz bir de bilendiğiniz için alıyorsunuzdur o kokuyu. ben de evimde sigara içtirmiyorm. hatta ilk evlendiğimde eşim eve gelen misafirin önüne kül tablasını kondurmuştu hemen salonda. dönüp ters ters bakmıştım kendisine. zaten gelen misafirlerde gördü tepkimi. bir daha eşimden görmedim aynı davranışı. zaten sorun bu kısım değil. şu an yaşadığımız yerde yakın zamana kadar eşimin halası da vardı. yakın oturuyorduk. hem kendisi hem kocası hem kızı bir sigara sönmeden diğerini yakan insanlar. bana geldiklerinde değil mutfakta balkonda bile içseler tüm evi koku sarıyor. üstelik normal oturmaları geçtim bir de iki kez evimde yatılı olarak kaldılar bazı sebeplerden dolayı. o zamanlarda inanın ben de sigaraya başlamış kadar oldum. evim deseniz kahvehaneden beter oldu. kısacası ablanızın evinize gelme sıklığını bilmiyorum ama geldiğinde de anlattığım gibi sigara içtiğini sanmıyorum. kendinizi dizginlemeye çalışın biraz daha. ve ablanıza da "en azından komşular geldiğinde göstermelik de olsa balkona çık senden yüz bulmasınlar" deyin. sizi anlayacaktır.

Çocuğunuzun olduğu yerde sigara içmeniz kesinlikle ona zarar verir. Sigaranız bitince bile dumanı, kokusu, mobilyalara, giysilere, havaya siner. Sigara dumanında 4000’den fazla kimyasal keşfedildiğini biliyor muydunuz? Bunlardan 43’ü de kansere yol açabiliyor. Evde sigara içilmesi, çocukların duman altı olması, sinüzit, kulak iltihapları, zatürre, nezle, boğaz ağrıları ve astım ataklarını tetikleyebilir. Kansere neden olabileceğini bilmeyen kaldı mı? Çocuğunuzla yaşadığınız evde ve birlikte olduğunuz ortamlarda kesinlikle sigara içmeyin.

Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.

Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?

ben evde içiyordum eşimde aynı şekilde gelen misafire de kota koymadım ama çok pişman oldum duvarlar sarardı perdeler öyle eşyaya kokusu siniyo hamile olduğumu öğrenince bıraktım bi daha içmedim evi de temizledik badana falan bi daha kim gelirse gelsin evde içirtmem keşke en başından izin vermeseymişim kararlı durun ablanız madem eşinden boşanmaktan bu kadar korkuyo o zaman içmesin nasıl bu kadar bağımlı oluyolar aklım almıyo

Yani simdi sigarayla kardesten ote iliskimiz var severek iciyorum zararlarini yasarayak da olsa:(

Ama evde içme cunku cocuklarim var
Evimde balkon da yok cama ciksam koku gelecek davlumbaz zaten ne kadar ceker
Giyip ceketi iniyorum asagiya

Ki icmeyen birine cok igrenc kokuyor cikmiyor da kokusu

O yuzden darılan darılsin
Hatta deyinki evinde ic eşine ver bana verecegin cevaplari

Kırılan kırilsin
Saygi duymayi ögrenmesi lazim

Bronşların su toplaması
Oksijene çeviremiyormuş
Almadan önce amaaan halk efsanesidir diyordum da değilmiş bıraktım bende :)
Evet ben de böyle duymuştum. Gerçi sigara da kullanıyorum. Hangisi daha az zararlıki sanki filan diye kendimi kandırmaya devam :)

Back