Bir garip evlilik

Sigara bir bağımlılık. Öyle "ölüm ölüm dediğin nedir gülüm? Ben senin için sigarayı bırakmayı göze aldım" diyerek kolayca bırakılabilecek bir şey değil ki.
Adam gelip "ben kumar bağımlısıyım ama bırakacağıma söz veriyorum" deseydi hangimiz "bence bir şans ver, seni seviyorsa senin için çabalayıp bırakır" derdik?
"Bu adam bağımlı, verdiği söze güvenme. Bugün bıraksa yarın yine başlayabilir, bu riski alma evlenme" derdik hepimiz.
Verdiği sözü tutabilen bağımlılar da vardır illa ki ama kim bile bile bu riski alır?
Sigara da bunun gibi bir şey işte. Bunu da sigara kullanan bir insan olarak söylüyorum. Sigaracılar linç etmesin 😁

Bu konularda kırmızı çizgisi olan insan ihtimalleri düşünerek karar vermeli. Karşıdakinin lafıyla hareket edip sonrasında "ama söz vermiştiiin" diye vahlanmanın bir anlamı yok.
Tamam işte evlenmeden önce kırmizı çižgisi olduğu için olmaz demis oda bırakmış güya burda kadını niye herkes gomuyor al bende yaşiyamıyordum ve de yaşamiyorum öyle biriyle bu benim hayet doğal hakkım ne sigaraymıs arkadaş herkes için en vazgecilmez şey ve herşey mûbah 🤣

Sigara içilmemesi olmazsa olmazınız ise sigara içen değil de bastan hiç içmeyen birini tercih etmeliydiniz...Bırakıcam diyenlere pek inanmamak lazım bıraksa da stres anında yine baslıyorlar...

Siz üstüne gittikçe sigara daha da çekici olmuş bence...

Tamam işte evlenmeden önce kırmizı çižgisi olduğu için olmaz demis oda bırakmış güya burda kadını niye herkes gomuyor al bende yaşiyamıyordum ve de yaşamiyorum öyle biriyle bu benim hayet doğal hakkım ne sigaraymıs arkadaş herkes için en vazgecilmez şey ve herşey mûbah 🤣
Tanıştıkları gün bu sigara içiyor, olmaz diye kestirip atmamış ki. Devam etmiş evlilik yoluna girilince ben sigara içen biriyle evlenmem demiş. Yani sanki içiyor ama biraktiririm ben buna gibi bir düşünceyle ilerlemiş. Adamın yalan söylemesini aklamaz bu tabiiki ama iki taraf da yanlışla başlamış bu evliliğe.

KK'dan bir şey öğrendiysem o da şudur; dayak ya da aldatmanın boşanma sebebi olabilmesi için çoğunlukla kadının bezmiş olması gerekiyor. yoksa "görmek istemiyorum, bitti bu iş" diye açılan konular "bir şans daha verdim" diye bitmezdi. bu yüzden ben boşanmayacağınız ön kabulü ile yorum yapıyorum.
adamı tanıdığınızda sigara içiyormuş, evlilik yolunda "sigara içenle olmaz" demişsiniz (bu zorlama değil de ne?). bana göre kendinize ya da adamın aşkına fazla güvenmişsiniz yoksa "evlenmem haa" dediniz diye adamın sigarayı o an bıraktığına inanmayı açıklayamam. adam size duymak istediğinizi söylemiş. siz yıllarca aaaa beni aldattı/kandırdı diye travmaya girmişsiniz. bunu atlatamamışsınız. eee şimdi bu bünye bu tokatı nasıl atlatır? tahminime göre evlilik sürerken sigara pilavının yanına bu tokatta eklenecek ve kavgalarınızı süsleyecek. o yüzden gerçekten evliliği sürdürmek istiyorsanız/boşanmaya gerek görmüyorsanız/boşanmayı gözünüz almıyorsa (nedeni fark etmez) sigara konusunu sündürmeyin. dayak konusunda ise dik durun, "ikinci tokat"ın ilkinden daha kolay atılacağını unutmayın. bu knouya yaklaşımınızı içinizde netleştirin ki dik olabilesiniz. "tekrarı olursa boşanırım" demek netleştirmek değil, zira boşanınca ben naparıııım diye bocalayanlar için bakınız: BDV. bence evlilik danışmanlığı alsanız ne hoş olur.

boşanırsanız benim yorumu görmezden geliniz.

bebeytom kanunun haklı gordugu kısıyı buradakı uyeler haksız gorse ne gormese ne :KK66:
evlılık baslı basına bır sozlesmedır o ımzayı atacak olan taraflardan bırı anlasmanın en basında yalanla baslıyor hukuk dıye bırsey var hukuk konu sahıbını haklı buluyor bu kadar basıt yanı ıstedıklerı kadar eslerınden gızlı saklı seyler yapıp yalanlar soylemeyı normal gorebılırler

hepsının bır karsılıgı var ama

bak yıne paylasıyorum hatta
Screenshot_20211022_164530.jpg
daha halaaa kocan haklı dıyene de muz cumhurıyetınde basarılar dılıyorum

Tanıştıkları gün bu sigara içiyor, olmaz diye kestirip atmamış ki. Devam etmiş evlilik yoluna girilince ben sigara içen biriyle evlenmem demiş. Yani sanki içiyor ama biraktiririm ben buna gibi bir düşünceyle ilerlemiş. Adamın yalan söylemesini aklamaz bu tabiiki ama iki taraf da yanlışla başlamış bu evliliğe.
ben sıgara ıcen adamla evlenmek ıstemem demesı uzerıne adam paketı atmıs tamam bırakıyorum ıcmeyecegım demıs
erkeklerınde taleplerı oluyor kadınlarında evlenırken karsılıklı beklentı uzerıne evlenıyorsun evlılık bır sozlesmedır adamın yalan soylemesı yapamayacagı bırsey uzerıne soz vermesı konu sahıbının sucu degıl adam kendısıne sart kosan bırıyle evlenmemelıdır adam yanlıs evlılıge baslamıs

bebeytom kanunun haklı gordugu kısıyı buradakı uyeler haksız gorse ne gormese ne :KK66:
evlılık baslı basına bır sozlesmedır o ımzayı atacak olan taraflardan bırı anlasmanın en basında yalanla baslıyor hukuk dıye bırsey var hukuk konu sahıbını haklı buluyor bu kadar basıt yanı ıstedıklerı kadar eslerınden gızlı saklı seyler yapıp yalanlar soylemeyı normal gorebılırler

hepsının bır karsılıgı var ama

bak yıne paylasıyorum hatta Eki Görüntüle 2939037 daha halaaa kocan haklı dıyene de muz cumhurıyetınde basarılar dılıyorum
Hayır şeyide anlamıyorum ben kültablası öpmek zorunda mıyım 🤷🏼‍♀️ alkol olsa tamam da sigaradan ne oluyormuş :KK57: asla kokusu çıkmayan birsey keske alkol alsa

bu kadar baskı yaparsan adam yalan soyler vurur dıyenle
gecenın o vaktı kızın orada ne ısı vardı dıyen aynı zıhnıyettır.

sılah zoruyla bana yalan soyleyeceksın dememıs konu sahıbı adam kendı rızasıyla bıle ısteye bırakıcam demıs yıne kendı rızasıyla bıle ısteye yalan soylemıs yıne kendı rızasıyla kı genelde kusurlu ezık haksız olan taraf sıddete basvurur adamda bu yuzden aynı hatalarla devam etmıs bu kadar kolay esıne yalan soyleyen bu kadar da kolay sıddet yanlısı olur .

senı mutlu edecegım ıyı es olacagım hastalıkta saglıkta dıye de soz verıyoruz evlenırken
buda bır soz ve buna ınanarak evlenıyoruz
sıgara ıcmeyecegıme soz verırım de bunlardan bırıdır

ben sıgara ıcen adamla evlenmek ıstemem demesı uzerıne adam paketı atmıs tamam bırakıyorum ıcmeyecegım demıs
erkeklerınde taleplerı oluyor kadınlarında evlenırken karsılıklı beklentı uzerıne evlenıyorsun evlılık bır sozlesmedır adamın yalan soylemesı yapamayacagı bırsey uzerıne soz vermesı konu sahıbının sucu degıl adam kendısıne sart kosan bırıyle evlenmemelıdır adam yanlıs evlılıge baslamıs
Kadın da yanlış ilişkiye başlayarak bu evliliğin yanlış olmasından pay almış bana göre.
Sigara kırmızı cizgimdir diyen insan sigara içen biriyle sevgili olabiliyorsa ya kırmızı çizgi değildir ya da plan vardır diye düşünüyorum.
Adamın yalan söylemesi konu sahibinin suçudur demedim ben hiç.

Hayır şeyide anlamıyorum ben kültablası öpmek zorunda mıyım 🤷🏼‍♀️ alkol olsa tamam da sigaradan ne oluyormuş :KK57: asla kokusu çıkmayan birsey keske alkol alsa

erhanla evlenmeden once sıgara ıcıyordu ben dunyada tek erkek sen kalsan evlenmem gıbı buyuk soz ettım :KK70: o aralar da kendısıyle olayım dıye sırınlık yaptıgı donemler
bak gorursun bız evlenıcez dedı
ben sıgara ıcen bır ınsanla asla evlenmem bogulurum bogulmak ıcın evlenmem dedım

aynı konu sahıbınınkı gıbı dur bır sanıye dedı son bır sıgara ıctı geldı bıttı ıcmıcem dedı 7 yıllık evlıyım ıcmedı ıcse evlenmem kı hele yalana varya hayatda katlanamam benı salak yerıne koyacak kadar zekı ısen kendını o noktaya getırmezsın zaten dımı
hatta nısanlanmadan once de net konustum bak bosanmak ıcın evlenılmez ben temızlık hıjyen konusunda- guven yalan konusunda asırı hassasım bana yalan soyleyecegıne gıt sımdıden ayrıl daha ıyı ama sakın yalan soyleme sakın affetmem bunu bıl dedım oda soz verdı bende evlendım

ben sartımı kosarım adamın işine gelırse
ısıne gelmezse kadıın mı yok gıtsın baskasıyla evlensın alla alla zorla gel benımle evlen sılah zoruyla sıgarayı bırak dıyen var sankı

yalanı nasıl bu kadar basıte ındırgeyıp konu sahıbını suclu cıkardılar peeessss

Kadın da yanlış ilişkiye başlayarak bu evliliğin yanlış olmasından pay almış bana göre.
Sigara kırmızı cizgimdir diyen insan sigara içen biriyle sevgili olabiliyorsa ya kırmızı çizgi değildir ya da plan vardır diye düşünüyorum.
Adamın yalan söylemesi konu sahibinin suçudur demedim ben hiç.
kadın hala evlı kalırsa hata etmıs olur ve bu hatalı evlılıgı bıle ısteye devam ettırmıs olur ve devam etme kararı alırsa artık bırsey dıyemez cunku bu durumu kabul etmıs olur

kadın hala evlı kalırsa hata etmıs olur ve bu hatalı evlılıgı bıle ısteye devam ettırmıs olur ve devam etme kararı alırsa artık bırsey dıyemez cunku bu durumu kabul etmıs olur
Kadın boşanmayalım ama sigara içmesin, benim sözümü dinlesin diyor. 5.yılda beş yıldır içmeye devam ettiğini öğrenmiş kızmış, devam etmişler evliliğe. Bir yıl sonra o bir yıldır hala içtiğini öğrenmiş tekrar. Bu defaki kavga da böyle sonuçlanmış.

Kadın boşanmayalım ama sigara içmesin, benim sözümü dinlesin diyor. 5.yılda beş yıldır içmeye devam ettiğini öğrenmiş kızmış, devam etmişler evliliğe. Bir yıl sonra o bir yıldır hala içtiğini öğrenmiş tekrar. Bu defaki kavga da böyle sonuçlanmış.
sıddetden sonra devam ederse sıgarayla bırlıkte sıddetıde kabul etmıs olur ve sıgaraya ek olarak sıddetde eklenır
bu adamın ıcınde var sıkıntı fabrıka ayarı bozuk sonrası ıhanetde eder bı o eksık cunku yalan var sıddet var bır ıhanet eksık kalmıs yanlıslarda yanlısı dogurur
bu saatden sonrası bıle bıle lades demek olur

eger ılla da devam edıcem de dıyorsa barı aıle terapıstıne gıtsınler barı bır umuttur yasamak :)

sıddetden sonra devam ederse sıgarayla bırlıkte sıddetıde kabul etmıs olur ve sıgaraya ek olarak sıddetde eklenır
bu adamın ıcınde var sıkıntı fabrıka ayarı bozuk sonrası ıhanetde eder bı o eksık cunku yalan var sıddet var bır ıhanet eksık kalmıs yanlıslarda yanlısı dogurur
bu saatden sonrası bıle bıle lades demek olur

eger ılla da devam edıcem de dıyorsa barı aıle terapıstıne gıtsınler barı bır umuttur yasamak :)
Bosanacaklarini sanmıyorum açıkçası. Terapiste gideceklerini de.

Vurmasi affedilmez. ama ne darlamişinüz yani içiyor işte olmuş bir iş. Öyle kabyl edin madem yani , etmiyoraaniz da bişanın. Insani çil3den çıkarmisınız

resmen hırsızın hıc mı sucu yok hakım bey olayına döndu :KK70: bu bır bagımlılık konu sahıbı ınanmasaydı dıyerek konu sahıbını suclu cıkarıyorsunuz
bırakıp bırakamayacagını konu sahıbınden daha cok bagımlı kısı bılır konu sahıbı ılk ta en basta net sekılde soylemıs adam da soz vermıs bır ınsan soz verıyorsa kı benım 5 yasındakı kızım bıle verdıgı sozu tutar kocaman adamdan bahsedıyoruz
ya kendısının bırakabılecegını bıldıgınden
ya da oyaladıgı ıcın verır
buradakı adam olmamıs yanı kelek cıktı
bu konu sahıbının sucu degıl

madem oyle o zaman adam konu sahıbıyle evlenmeseydı ?
neyse ıyı forumlar

İşte demek istediğim, bağımlı biri bağımlılığından kurtulup kurtulamayacağını bilemez. Adı üstünde zaten bağınlılık bu. Söz verir, dener, yapamaz. İnsanlar 10 defa 20 defa deniyor da bırakamıyor. Bırakan 1 sene, 5 sene sonra tekrar başlayabiliyor.

Adam da bırakmayı denemiştir. Kimse "aman neyse ergen gibi orada burada gizli gizli içerek bir ömür geçiririm" diyerek böyle bir söz vermez.
Yanında biri sigara içtiğinde, gergin bir anında, keyifli bir sohbet sırasında, güzel bir yemek sonrasında vs vs bu istekle mücadele etmiş ve iradesine yenilmiştir.
Ha tabii ki o da söz verdiği için hatalı. "Ben buyum işine gelirse" demeliydi. Ama herkes kendinden sorumlu ve herkes her sözü verebilir. Karşıdakinin lafına bel bağlayarak böyle kırmızı çizgimiz olan konularla ilgili karar almamalıyız.
Size de iyi forumlar.

Bağımlılık çünkü 😁
Bırakmak kolay değil ki. Kolay olsa bu kadar ilacı, bandı, terapisi bilmem nesi olmaz zaten. Ki onların işe yarayacağı da garanti değil.
Bırakan birinin tekrar başlama ihtimali hiç sigara içmemiş birinin sigaraya başlama ihtimalinden daha fazla zaten. Bırakıp 1 sene sonra tekrar başlayabilirdi.

Konu sahibini gömmüyorum aslında ben. Ama bağımlı bir insanın bu konudaki sözüne güvenilmez diyorum.
Sözünü tutmayacağı için değil, büyük ihtimalle "tutamayacağı" için.
Vücut onun içindeki bir sürü maddeye bağımlı olmuşken "aman tamam bırakıyorum, yeter ki senin gönlün olsun" diyerek bırakmak akşam yemeğinde ekmek yemeyi bırakmakla aynı şey değil yani.

Konu sahibi bu konuya neden bu kadar takmış onu da anlamadım ayrıca.
Bazı insanlar kokudan çok rahatsız olur ve eşinin içmesini asla istemez. Ya da pasif içici olmak istemez, bunları anlarım.
Ama konu sahibi adamın 6 sene gizli gizli içtiğini anlamamış bile.
Ben sigara içen insanım, eşim 1 tane bile içse yanağından bile öpsem anlıyorum içtiğini. İçmeyen birinin öpüşürken bunu fark etmemesi ilginç. Bu kadar farkında olmadığı bir şeye kafayı bu kadar takması daha da ilginç.

X