Bir garip evlilik

sigara konusunda haksızsınız. sizene insan istediğini içer? sankı alkole duşup evıne gelmıyo kendını kaybedıyo gibi bu ne abartı. bende ıcmıyorum eşim içiyor benı ılgılendırmez insanı bukadar degıstırmeye calısmak cok saygısızca. hala sıgara muhabbetine ayrılmayı dusunuyorsunuz adam sıze vurmus. kabul edılemeyecek olan kısım bu ama yılların bırıkımıyle patlamıs mı nolmus adam da bu sebepten kımse kımseye de vurmaz yani

Rahmetli halam eniştem sigara içmemesi için baskı yapıp korkuttuğu için o işten gelene kadar paket paket içerdi. Lenf bezi kanserinden öldü.
( Aşırı sigara kullanımı kaynaklı)

Sen eşini sevmiyorsun. Boşuna kendini kandırma. Madem bu kadar hassastın sigara konusunda o zaman peşine dedektif taksaydin. Mesele yalan söylemesi demişsin bu bile yalan mesele sigara ve adamı çok bogmussun. Vurması kabul edilebilir değil ama seninki de psikolojik şiddet zaten. Şiddeti ilk sen baslatmissin

Yalana siz mecbur etmişsiniz. Birine şunu yapma diye 40 kere söylerseniz ters psikoloji etkisi yaratır.. Çoğaltır, bırakamaz, stres olur.. Yani hiçbirimiz şiddeti kabul etmiyoruz ama bunu bu kadar büyüttüyseniz eşinizi kışkırtan da siz oldunuz demektir.. Kimbilir hangi cümlenizin ardına tokat attı!?

Kizlar eşimle son zamanlarda eski muhabbetimiz asla yok. Çok yoğun çalışıyor. Gece geliyor eve. İşi bilek değil de beyin yoran bir iş. Geliyor zaten uykusu oluyor hic birsey paylaşamıyoruz konuşamıyoruz. Ben evlenmeden önce sigara içen birini istemiyorum dedim diye sigarayı kaldırdı attı.. Sonra evlendigimiz gun ablası sigara içtiğini söyledi. Dünyam başıma yıkıldı. Nasıl gözümün içine bakarak yalan söylerdi. Sonuçta ben ona hemen kaldır at demedim yavas yavaş bırakabilirdi ama o yalan söylemeyi tercih etti. Büyük bir tartışma sonrası bıraktığını bir daha asla ağzına sürmyeceğini söyledi. (Konu yine sigara değildi benim için ama o yine bu yönde söz verdi) Ve 5. Yilimizda öğrendim ki evlendigimiz yıl tekrar başlamış taki ben öğrenene kadar. Gerçekten kolum kanadım kırılmış gibi hissettim resmen beni defalarca aptal yerine koymuş..... hemde ondan böyle bir şey istemediğim halde. Ya evlenmeseydi benimle madem bu kadar vazgeçilmezdi sigarası mecbur değildi ki.... (sigara tiryakisi değil asla dumani içine çekmeyi bilmez bile buna rağmen keyf için verdiği sözü çiğniyor) bosanicam beni aptal yerine koyan adamla isim olmaz kim bilir daha neler gizledin benden dedim. Kavgalar ettim en sonunda seni sevdiğim için benden boşanma diye gizledim dedi. Oturdu ağladı. Tamam dedim ama bak bu kez cidden istemiyorum. Tamam içersem haber veririm sana gizlemicem dedi. Aradan 1 yıl geçti... Dün akşam sigara kokuyordu içiyor musun doğru söyle dedim yok adamlar içti yanımda dedi. Peki dedim 1 yıldır hiç içtin mi . Arada belki dedi. Ciddi misin sen dedim yok ya diye kıvırdı. Ve bu tartışma kavgaya döndü bana vurdu. Oyle kırgınım ki anlatamam. Nasıl bu hale geldik inanamıyorum. Gece evden kovdum. Boşanicam artık bitti dedim. Sigara içmesinden çok daha beter bana vurabilmş olması..... whatsaaptan engelledim bunu yolun açık olsun diyip. Eve gelirse asla almicam eve. Simdi mesaj atmış beni gerçekten bu kadar sevmiyormusun diye... Neyini seveyim beni aptal yerine koyan bi sigara kadar kıymet vermeyen adamı nasıl seveyim. Babam aradı az önce anlatmak istedim üzülür diye sustum.... Ben sustukça bu adam daha da beter olur onu affetmek istemiyorum
Çok fazla kontrolcü, ben merkezlisiniz. Siz kendinize hayat arkadaşı değil de köpek falan sahiplenmek istemişsiniz.

Kizlar eşimle son zamanlarda eski muhabbetimiz asla yok. Çok yoğun çalışıyor. Gece geliyor eve. İşi bilek değil de beyin yoran bir iş. Geliyor zaten uykusu oluyor hic birsey paylaşamıyoruz konuşamıyoruz. Ben evlenmeden önce sigara içen birini istemiyorum dedim diye sigarayı kaldırdı attı.. Sonra evlendigimiz gun ablası sigara içtiğini söyledi. Dünyam başıma yıkıldı. Nasıl gözümün içine bakarak yalan söylerdi. Sonuçta ben ona hemen kaldır at demedim yavas yavaş bırakabilirdi ama o yalan söylemeyi tercih etti. Büyük bir tartışma sonrası bıraktığını bir daha asla ağzına sürmyeceğini söyledi. (Konu yine sigara değildi benim için ama o yine bu yönde söz verdi) Ve 5. Yilimizda öğrendim ki evlendigimiz yıl tekrar başlamış taki ben öğrenene kadar. Gerçekten kolum kanadım kırılmış gibi hissettim resmen beni defalarca aptal yerine koymuş..... hemde ondan böyle bir şey istemediğim halde. Ya evlenmeseydi benimle madem bu kadar vazgeçilmezdi sigarası mecbur değildi ki.... (sigara tiryakisi değil asla dumani içine çekmeyi bilmez bile buna rağmen keyf için verdiği sözü çiğniyor) bosanicam beni aptal yerine koyan adamla isim olmaz kim bilir daha neler gizledin benden dedim. Kavgalar ettim en sonunda seni sevdiğim için benden boşanma diye gizledim dedi. Oturdu ağladı. Tamam dedim ama bak bu kez cidden istemiyorum. Tamam içersem haber veririm sana gizlemicem dedi. Aradan 1 yıl geçti... Dün akşam sigara kokuyordu içiyor musun doğru söyle dedim yok adamlar içti yanımda dedi. Peki dedim 1 yıldır hiç içtin mi . Arada belki dedi. Ciddi misin sen dedim yok ya diye kıvırdı. Ve bu tartışma kavgaya döndü bana vurdu. Oyle kırgınım ki anlatamam. Nasıl bu hale geldik inanamıyorum. Gece evden kovdum. Boşanicam artık bitti dedim. Sigara içmesinden çok daha beter bana vurabilmş olması..... whatsaaptan engelledim bunu yolun açık olsun diyip. Eve gelirse asla almicam eve. Simdi mesaj atmış beni gerçekten bu kadar sevmiyormusun diye... Neyini seveyim beni aptal yerine koyan bi sigara kadar kıymet vermeyen adamı nasıl seveyim. Babam aradı az önce anlatmak istedim üzülür diye sustum.... Ben sustukça bu adam daha da beter olur onu affetmek istemiyorum
Sırtında sigara sonudurlen kadınlar bosanmiyor çocuğum var ailem yok gibi bahanelerle. Bu kısım da cok büyük dengesizlik. Çocuk gibi gizli sigara iciio diye boşanmak ta büyük sacmalik. Bende nefret ederim sigaradan. Alerjim de var nefes alamam. Eşim keyif için. Günde iki dal falan içer. Dışarda içer. Eve gelir üstünü değiştirir. Disini fırçalar. Bu kadar basit. Sorun çözme konusunda ikinzde sınıfta kalmışsınız gibi🤦

Ben nefret ediyorum nefes alamıyorum uzerine sinen koku bile beni boğuyor... Küçükken babam sigara çok içerdi ve doktor ona bırakmasını ciğerlerinin ciddi zarar gördüğünü söylemişti.. Ben hep babam ölecek kaygisi taşıdım küçücük yaşta ve asla kendim içmem ve içen birisiylede evlenmem dedim. Baştan diyebilirdi, ben bırakmam diye. Nefret eden bir dünya adam var bulurdum illa kendim gibi birini.

Şiddet affedilir bir şey değil ve direkt boşanma sebebi.
Babanızla ilgili yaşadığınız korku da bir yana, ona bir şey diyemiyorum ama sigaranın üzerine sinen kokusu nasıl sizi boğuyor, nefes alamıyorsunuz?
Adam nişanlıyken içmiş, evlendikten sonra 5 sene gizli gizli içmiş, anlamamışsınız bile. Sonraki 1 sene yine gizli gizli içmiş, onu da anlamamışsınız. Abartmasanız mı acaba?

Ya bilemiyorum da bana çok şımarık geldiniz... Bu sebeple yuva yıkılmaz siz şımarık ve kaprislisiniz. Eşinize üzüldüm sadece.

Vurması cok yanlış ama gerçekten millette neler var siz sigara da sigara demişsiniz ve sürekli bosanacam lafi adamı cok bogmussun keske bu kadar keskinse sigara konusundaki fikriniz içmeyen biriyle evlenseydiniz hepimiz biliyoruz ki tamam içmeyecem diyip paketi atmakla kimse sigara bırakmaz size bi jest yapmis adam altında ezilmiş sonra

Esiniz sizi kaybetme korkusuyla yapmış bunlari siz mecbur bırakmışsınız. Adam size o kadar değer vermis ki ergenler gibi gizli kapaklı içmiş bu yalan sayılmaz kusura bakmayın. Aynisini bende yaptim o zamanda esim birakmazsan boşarım seni demisti. Bende bunun için beni bosiycaksan hic dusunme bosa demistim. Sonuc kendi ozur diledi benden. Evlilikler bu kadar kolay yikilmamali çocuk oyuncağı değil. Siddet asla affedilir değil ama cok merak ediyorum acaba neler dediniz de ergen gibi gizli sigara içen bir adam size vurabildi.

bu iradesızlıgı konu sahıbının sorunu degıl defalarca kocasına sans vermıs adam gercekten bırakmak ıstese her yolu dener asla buna yanasmıyor bıle konu sahıbı sunu dıyemıyor bıle kocam en azından denedı bırakamadı dıyemıyor adam en basından kandırmıs yalanlar soylemıs
adam soz vermıs sozunu tutmak ıcın en azından ugrasmalıydı durust olmalıydı
dıyet yapıp yemekle kıyaslanamaz bıle, kı adam sıgara dıyetıne hıc gırmemıs bıle ama sununla kıyaslanabılır

adam asla kılolu bırıyle evlenmem dıyordur kadında asla kılo almam deyıp evlendıkten sonra anormal kılo alıyordur adam dıkkat et dıye uyarıda bulundukca kadın kılo almaya devam edıyordur kadın soz verıp tutmadıgı yetmezmıs gıbı bırde adama sıddet uyguluyordur bununla kıyaslanabılır ancak

Sigara bir bağımlılık. Öyle "ölüm ölüm dediğin nedir gülüm? Ben senin için sigarayı bırakmayı göze aldım" diyerek kolayca bırakılabilecek bir şey değil ki.
Adam gelip "ben kumar bağımlısıyım ama bırakacağıma söz veriyorum" deseydi hangimiz "bence bir şans ver, seni seviyorsa senin için çabalayıp bırakır" derdik?
"Bu adam bağımlı, verdiği söze güvenme. Bugün bıraksa yarın yine başlayabilir, bu riski alma evlenme" derdik hepimiz.
Verdiği sözü tutabilen bağımlılar da vardır illa ki ama kim bile bile bu riski alır?
Sigara da bunun gibi bir şey işte. Bunu da sigara kullanan bir insan olarak söylüyorum. Sigaracılar linç etmesin 😁

Bu konularda kırmızı çizgisi olan insan ihtimalleri düşünerek karar vermeli. Karşıdakinin lafıyla hareket edip sonrasında "ama söz vermiştiiin" diye vahlanmanın bir anlamı yok.

Yalan söylemesi ve şiddet uygulaması Tabiki doğru değil, asla tasvip etmiyorum. Ama bu sigara tehditle bırakılacak bir şey değil. Daha da itersiniz sadece. Benim annem ve babam sigara içmiyor. Annem kokusundan nefret eder. Çok tartışmalarımız oldu bu yüzden. Ama hep gizli içerdim,hiç bir zaman bırakmadım. Ve içmiyorum, üzerime koku sindi derdim. Yanımda içtiler derdim. Yine tartışma çıkardı ama annem beni yalan söylemeye iterdi. Halbuki bir şey demese balkonda içip girerdim içeri. Daha sonra kabullendiler. Hala ara ara annem söyleniyor. Ama yapacak bir şey yok. Beni böyle kabullendiler. Balkonda içiyorum. Babam her hafta bir karton sigaramı alıp getiriyor, kendisi içmediği halde. Çünkü sigara öyle bir illet ki, insanı düşman kapısına götürür. Ve ben şu an kendi isteğim ile bırakmayı düşünüyorum. Kimsenin bir baskısı yok çünkü. Sigara bırakma ilacı bile aldım. Şu an işe başlama stresim var. Bi çağırsınlar iş yerinden, ilacıma başlayıp bırakmayı düşünüyorum. Yani kişi kendisi istemeden kimse bıraktıramaz. İlaç sadece bir yardımcı, yine insanın kendi beyninde bitiyor. Kim bilir nasıl üstüne gittiniz, nasıl alevli bir tartışma oldu ki iş Tokat atmaya kadar gitti. Çünkü eşiniz size daha önce şiddet uygulamış birisi olsaydı konunuzun başlığında sadece bu yer alırdı. Sakın yanlış anlamayın, şiddeti tasvip ettiğimden falan değil. Evliliği şiddetten ve diğer sebeplerden bitmiş birisi olarak söylüyorum bunu. Bir şeyleri sevmeyebiliriz ama karşımızdaki insan sevebilir. Birbirimizin sevdiği alışkanlıklara saygı duymamalıyız bence. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Pöfff ne sigaraymış ya.
Gereksiz çok müdahale etmişsiniz
Adam tırsaklıktan yalan söylemek zorunda kalmış.
Keşke dürüst olsaymış. Cesaret edememiş demek ki kaybetme korkusundan.
Şiddet konusu hiç hoş olmamış .
Fakat adamı boğmuş, bıktırmışsınız.
İş ya sigara ya ben’e geldiyse boşanmanız hayırlısı gibi görünüyor.
Bırakmaz o adam sigarayı, bırakabilse çoktan bırakırdı.

Sigara bir bağımlılık. Öyle "ölüm ölüm dediğin nedir gülüm? Ben senin için sigarayı bırakmayı göze aldım" diyerek kolayca bırakılabilecek bir şey değil ki.
Adam gelip "ben kumar bağımlısıyım ama bırakacağıma söz veriyorum" deseydi hangimiz "bence bir şans ver, seni seviyorsa senin için çabalayıp bırakır" derdik?
"Bu adam bağımlı, verdiği söze güvenme. Bugün bıraksa yarın yine başlayabilir, bu riski alma evlenme" derdik hepimiz.
Verdiği sözü tutabilen bağımlılar da vardır illa ki ama kim bile bile bu riski alır?
Sigara da bunun gibi bir şey işte. Bunu da sigara kullanan bir insan olarak söylüyorum. Sigaracılar linç etmesin 😁

Bu konularda kırmızı çizgisi olan insan ihtimalleri düşünerek karar vermeli. Karşıdakinin lafıyla hareket edip sonrasında "ama söz vermiştiiin" diye vahlanmanın bir anlamı yok.
resmen hırsızın hıc mı sucu yok hakım bey olayına döndu :KK70: bu bır bagımlılık konu sahıbı ınanmasaydı dıyerek konu sahıbını suclu cıkarıyorsunuz
bırakıp bırakamayacagını konu sahıbınden daha cok bagımlı kısı bılır konu sahıbı ılk ta en basta net sekılde soylemıs adam da soz vermıs bır ınsan soz verıyorsa kı benım 5 yasındakı kızım bıle verdıgı sozu tutar kocaman adamdan bahsedıyoruz
ya kendısının bırakabılecegını bıldıgınden
ya da oyaladıgı ıcın verır
buradakı adam olmamıs yanı kelek cıktı
bu konu sahıbının sucu degıl

madem oyle o zaman adam konu sahıbıyle evlenmeseydı ?
neyse ıyı forumlar

Mesele sigara değil diyorsunuz ama sigara maalesef.. Kusura bakmayın ama siz çok baskı yapmışsınız sigara bu bende kullandığım için biliyorum sigaraya karşı irade geliştiremiyoruz çünkü nikotin bağımlılığı gerçekten kötü birşey keşke bırakabilsek.. Eşinizde denedi belki defalarca baktı ki bırakamıyor yalan söylemek durumunda kaldı.Sizin anlamak istemediğiniz bırakmadığı için yalana başvuruyor siz aşırı abartmışsınız.. Evet sigara içmeyen birisi olarak gerçekten rahatsız edici bir durum kokusu vs ama dişlerine bakım yapıp gerekli titizliği gösterdiğinde sorun olmazdı diye düşünüyorum

Bazı erkekler düzelmek yerine yalanı seçerler. Tepkilerden korktukları için hoop yalana hemen. Baskın karaktersiniz sanırım altınızda eziliyor.

İçmeyi bilmez diyorsunuz ama bildiğiniz bağımlı yuvası yıkılcak hala bırakamıyor.

Sigara içildiğinde leş gibi kokan bir şey, saça, tene, kıyafetlere sinip kultablasi gibi kokan bir şey. Siz yıllarca içtiğini anlamayıp kıyafetlerdeki kokusu beni boğuyor diyorsunuz. Eşim balkonda içip içeri gelse kokmuş bir izmarit eve girmiş gibi oluyor. Anlamadiginiz şey sizi boğamaz.
Keşke ilk tanıştığınız zaman sigara içen biriyle birlikte olamam deyip kestirip atsaydınız. Evliliğe kadar getirip de sigara olmaz demeniz olmamış.
Bir sigaradan boşanmaya giden yol bu resmen. Evlenirken ilk taşını döşemişsiniz o yolun birlikte.
İşin içine şiddet de girdiği için artık son taşı yerine konmuş ve yol tamamlanmış görünüyor.
Gerçekten bir sigara tartışmasında size şiddet uyguladıysa boşanın. Aklım almadı benim sigaradan şiddete nasıl gelindiğini.
Hayırlısı olsun iki taraf için de.

X