• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde istememe rağmen sigara içilmesi

Ben sigara kullanan biriyim misafirlige gittigimde icmiyorum genelde eger icmek istiyorsam balkon varsa orda iciyorum ev sahibi mutfakta icebilirsin desede icmem daha iyi diyip icmiyorum. Kocasiyla ayrilmamak icin caba sarfediyorsa sanada deger verip saygi duymasi gerekir ablaysa ablaligini bilsin misafirde misafirligini

Sigara terörü her yerde.İçirmeyin , eve siniyor.Kendi evinde içmeyip sizin evinizde içmesi de ayrı bir gıcıklık.

Net ve sert olun,alınırsa alınsın.değer mi can sıkmaya,hiiiç de değmez.

Biz içmeyiz ama gelenler balkonumda içer.
Bu soğukta montunu alıp çıkarlar dışarı,babam,kuzenlerim,arkadaşlarım filan,artık her kimse.
Asla müsaade. etmem.
Etmeyin,ev sizin,keyif sizin.
O nasıl eşini öne sürmüş,siz de sürün kendiniz cesaret edemiyorsanız.

Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.

Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?
evimde sigara içirmiyorum abla, beğenmiyorsan bir daha gelmezsin.

derdim

aynısını bana benımle beraber yaşayan kv yapardı, öyle ki bazen işten geldğimde komşularla mutfagı kahvehaneye cevırmıs olduklarını görür delirirdim, yazın sıcak kışın da soğuk diye balkonda içmezdi, üstelik o ortamda benım 3 yasındakı kızım vardı, gel zaman git zaman cinnet moduna girdim, eşimle konustum ve karsımıza alıp dedık kı, sıcak ta olsa soğuk ta olsa eger bunu içiyorsan balkonda içeceksin!!!!!
baska yol bırakmamıştı bize, hala hatırladıkça acaip geriliyorum, bu açıkçaa söylenmesi gereken bir durum, kimse kusura bakmasın, ben kendım sigara içen biriyim, ama evin içinde içmek nedir allahşakınaa!!!! ben dışarda içerken o soğukta montumla, kv mutfakta içerdi, allahımm gene o sahneler geldi gözümün önüneeee.....

açık açık konusun lütfen, bu sizin eviniz, herkes kendi evinde nasıl isterse öyle içer ama başkasının mekanında ayıppp!!!

Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.

Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?
kocamla bu konu yuzunden tartısma noktasına geldık de
eve geldıgınde kokuyu alıyor sana ne zamandır soylemedım ama durum bu de

Bende malesef ıcıyorum mutfak dısında Bı yerde asla ıcılmez balkonum yok. Camı ve perdeyi de acarım icerken. Bazen ben bile rahatsız oluyorum içmeyen icin daha kotu tabi.. Net tavır koyun ablanıza

Aynı durumdayız canım ama tek farkla kendi ablam vs olduğu için atar gider yapıp çık dışarda iç kokutuyorsun diyebiliyorum. Çünkü eşim sigara içiyor ve bana saygısından karlı havada bile balkonda içiyor. Hiç kusura bakmayacak o da çıkacak balkonda içecek.. Konu evin sigara kokması falan değil tamamen kişinin hassasiyetiyle ilgili nefret ediyorum kokusundan bile :(

Sevgili konu sahibi , ben de eşimde asla sigara kullanmıyoruz hatta eşim benimle tanıştığı güne kadar içiyormuş fakat ben ona '' Sigara içtiğini bilseydim tanışmaya gelmezdim sigara içen bir eş hayal etmemiştim ' dedim ve sağolsun ikiletmeden sigarayı o gün bıraktı ( bana vurulmuş ilk görüşte :p ) , annem , ablam , abim, eniştem sigara içer ben babam ve eşim içmeyiz . Annem ve ablam kendi evlerinde mutfak içinde sigara içerler fakat bana geldikleri zaman balkonuma çıkarlar sağolsunlar , annem bir kaç kez hava soğuk üşüyorum dedi ( balkonum cam balkon olmasına rağmen üstüne kalın hırkalar vermeme rağmen kendi keyfini düşündüğü için içerde imeyi sever ) ben yinede '' Anne lütfen bu evde sigara kullanan yok ve siz gittikten sonra ben o kokuya maruz kalıyorum diye bir çok kez söyledim ve artık içerde içmeyi teklif etmiyor . Eşimin rahatsız olduğunu ve söylendiğini de uygun bir lisanla belirttim sonra diretmedi hiç . Ablam çok ince düşünür o konularda kalabalık arkadaş gruplarıyla bizim evimizde toplandığımız zamanlar bile bu evde sigara içen yok o yüzden balkonda içiyoruz der sigara içenleri balkona davet eder bende hemen birer kahve yaparım balkon keyfi yaparız hep brilkte . Ablana bunu tatlı dille söyle bakalım ama eğer yine de etki etmezse abla eşim çok kızıyor bana, neden izin veriyorsun içmelerine benim rahatsız olduğumu bilmiyor musun ? diye uyarıyor beni de ! belki eşine karşı inatçılık yapmaz.Eğer yine de içmeye devam ederse , eşinle anlaş bir gün ablan sende sigara içerken eşin yanınıza gelsi ve sana kızsın sen sigaramı içiyorsun ne zaman başladın diye . Sende ben içmiyorum ablam içiyor dersin , eşin yanınızdan ayrıldıktan sonra da ben sana söylemek istememiştim ama benden şüopheleniyordu hep biz bu sebepten tartışıyorduk de o zaman bir daha içmez bence .

Son düzenleme:
Benim iki ablam esim kp icerler. Ama bu konuda tavrim nettir. Evimde sigara icemezler. Kirilan kirilsin darilan darilsin. Evde sigara icilmiyor balkonda icebilirsin de. Bu kadar net

Yorum yazıp ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Misafir benim için çok önemli. Her zaman en iyi ve rahat edecekleri şekilde ağırlamaya çalışırım ama bu konu farki. Kırmadan ama net bi tavırla söyleyeceğim. Alacagim tepkiyi ve cevaplari az cok biliyorum cekincem aramiza sorun açacak. Tekrardan çok teşekkürler :)

Teyzem aynı şekilde ısrarla uyarmama rağmen evin her yerinde sigarasını yakiyordu beni fazla takmamis olsa gerek bende yine onun geleceği birgün eşimi tembihledim sigara icmemesini soyle diye dedigim gibi o geldi yaktı salonda sigarasını(esim ve ben sigara kullanmiyoruz kullananlara mutfak yada balkonu oneriyoruz)esimde teyze biz evde sigara icirmiyoruz çocuklar var dedi oda ben sigara icemedigim eve gelmem dedi esimde sigaraya bizi degisiyosan sen bilirsin dedi :) o gün bu gün bana gelmez :KK8:

Diyeceğin şey çok basit benimde eşim ve ben icmiyoruz evde koku olursa bizim içinde boşanma sebebi olur de gitsin ne bencil insanlar var ben anlamadım o kokuyu eşi nasıl almaz anlamaz çok ilginç

Benimde kardeşim balkonda içer ama benim balkonda kapali stor perdelerime koku siniyor nefret ediyorum sigara kokusundan şimdi onada bişey desem artık hiç gelmez sabır ediyorum

Back