• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde istememe rağmen sigara içilmesi

Annemler tasindiginda dayilarim geldi evde sigaralarini cikardilar annem de hemen tereddüt etmeden "bu evde sigara icilmez istemiyorum"dedi. Tabi dayimlar hemen bozuldu "biz senin abiniz bize karsi gelemezsin" diye annem de "gelirim burasi benim evim ve evde sigara icilmesini istemiyorum ya balkona cikarsiniz yada bidaha gelip gelmicenizindüsünürsünüz" dedi. Ondan beri balkonda iciyorlar. Aralarinda da kavga falan olmadi.

Eger ablaniz sizi dinlemiyorsa esiniz uyarsin ablanizi belki ozaman dinler

ablanız bile olsa orası sizin eviniz ve evinizin kurallarına sizin 'hayır'larınıza uymak zorunda kocası kızacak diye kendi evinde içmeyen ama kardeşini düşünmeyecek kadar rahat olan bir abla

ama hata bence sizde hayır demeyi bilmiyorsunuz
Inanin daha önce o kadar cok söyledim ki. Dumani davlumbaza gidiyormuş zaten ben abartiyomusum bisey olmazmis her sigara içen kanser mi oluyormuş falan. Defalarca söyledim bi iki balkonda icti sonra yine ayni. Benim onca emegim ustunde evinde sigara bile içirmiyor oluyor nasil bi dille uyarmaliyim artik

Ben de sigara kullanıyorum ama benimki aşırı bağımlılık değil.Balkonda da içerim problem değil.Sigara içene bile sigara kokusu iğrenç gelir.Sigaradan rahatsız oluyorum astımım diye yalan söylemeni öneririm.

Inanin daha önce o kadar cok söyledim ki. Dumani davlumbaza gidiyormuş zaten ben abartiyomusum bisey olmazmis her sigara içen kanser mi oluyormuş falan. Defalarca söyledim bi iki balkonda icti sonra yine ayni. Benim onca emegim ustunde evinde sigara bile içirmiyor oluyor nasil bi dille uyarmaliyim artik
o zaman iş eşinize düşüyor

ya eşim rahatsız oluyor diyeceksiniz tıpkı onun bahanesi gibi veya eşiniz kendisi bizzat rahatsızlığını dile getirecek

Icmesen bile o havayi soluman yeterli ya da cocuklarin varsa iyi degil... esim yillar sonra icmeye basladi zikkim icesice.. cocuklar yokken balkona cikar.. varken asagi iniyor.. mecbur yoksa defolsun kendine yeni bi ev bulsun.

Ben kocama bile bu kdr katiyken sen ablana bise diyemio musun? Beni dusunmeyeni ben niye dusuniim?

Icmesin kocana solerim diye tehdit et :)
Söylemedim mi saniyosunuz. Defalarca uyardim. Ilk bi iki balkonda icti sonra yine ayni. Davlumbaz çekiyormuş cok abartiyomusum. Balkonun kapisini da acmiyor girip ben aciyorum icerisi dumanalti tabi ya da bulaşıklari makineye koyucam mutfaga girilmiyo

Bu ay çok dertliyim farkindayim ama doldum taştım idare edin arkadaşlar. Artik bazi şeylere tahammül edemiyorum. Ben sigara kullanmiyorum. Ablam sigara kullanıyor ama eşi bilmiyor evinde icmiyor çünkü. Bilse bosanma sebebiymis. Sadece babamlarda iciyordu. Hamileyken bile icti dusunun artik. Evlendiğimde benim evimde de içmeye başladı. İçtiğinde mutfakta davlumbazin altında içiyor dumani çekiyor diye ama ben o kokuyu evin en uzak odasindan bile alıyorum. Ilk evlendiğimde evimde içilmesini istemiyorum dememe rağmen ilk başta balkonda içti hava soğuktu söylendi baya yok evinde icmeyiz kokutmayiz falan. Neyse sonralari mutfakta içmeye başladı. O icerken mutfaga giremiyorum zaten. Balkon kapisini açıyorum o çıkınca bu sefer de evin cok soğuk diyor. O mutfakta içtiğinde gelen misafirler de ayni sekilde orda iciyolar komşular akrabalar vs. Uyarilarimi ya kaale almadi yada onca emegim var evinde sigara bile icirmiyora vurdu soylendi de söylendi.

Benim arkadaslarim veya eşimin arkadaslari kar da yagsa montlarini giyip balkonda ictiler. Kesinlikle içerde icmiyolar. Ablami veya başkalarını uyarsam bozusucaz ama icmesen de ayni ortamda havayi solumak içmek kadar zararlı. Havalandirmasam ev kahvehaneye donucek acinca da buz gibi oluyor ev. Siz nasil karsiliyosunuz bu durumu? Ne yapmaliyim? Nasil bi tepki vermeliyim?
devamli geliyor mu ablaniz . eger hep geliyorsa sigara iceceksen gelme deyin acik acik . ben de kabul edemem evin icinde . esim ve ben kullanmiyoruz . kokusuna tahammulum yok

Söylemedim mi saniyosunuz. Defalarca uyardim. Ilk bi iki balkonda icti sonra yine ayni. Davlumbaz çekiyormuş cok abartiyomusum. Balkonun kapisini da acmiyor girip ben aciyorum icerisi dumanalti tabi ya da bulaşıklari makineye koyucam mutfaga girilmiyo
O ablayi ben kovarim evimden ciddiyim! Sende ole yap defolsun gitsin kendi evinde yapamadiini benim evimde niye yapiyo

Ben evimde sigara icilmesine izin vermiyorum cam balkon zaten balkonda da icemez kimse
Bu konuda çok net olduğum için bana gelen bize eve girmeden dışarda içip geliyor icecekse dışarı çıkıyorlar sitede oturuyoruz kamelya var oraya iniyorlar

Üstüne başına siniyor iğrenç kokuyorlar evde icmeseler bile üstüne sinen koku evi kokutuyor

Birakmak istemiyor ki. Geçen gün içti mutfakta. Bende balkonu açtım mecbur. Ev buz gibi oldu suan hastayim. Kendi hamileyken de icti zaten ben hamile kalsam da cocugum olsa da umursayasagini sanmıyorum. Uyariyorum bozulup bi sürü laf soyluyor artik sasirdim
Hamileyken dogumdan sonra evde icirmem diye yersin basini en azindan icmeyecegini bilir

o zaman iş eşinize düşüyor

ya eşim rahatsız oluyor diyeceksiniz tıpkı onun bahanesi gibi veya eşiniz kendisi bizzat rahatsızlığını dile getirecek
Eşim söyleyemez kirmak istemez. Benim soylememi ister araya girmek istemez. Ben daha önce söyledim ama istimal etti yine. Soğuk havada bile sigara icmeyi ihmal etmedi ben balkonda ic deyince vefasız oldum

Eşim söyleyemez kirmak istemez. Benim soylememi ister araya girmek istemez. Ben daha önce söyledim ama istimal etti yine. Soğuk havada bile sigara icmeyi ihmal etmedi ben balkonda ic deyince vefasız oldum

aklıma başka çözüm yolu gelmiyor

astımım var benim burada sigara sigara yazdıkça bile nefesim daralıyor şu an :KK14::KK70:

evde sigara içemeni istemıyorum de bastıra bastıra ..
Benımde evıme annem gelıyo akrabam gelıyo .
Kuusra bakmayın içerde içiremem balkona alim sizi diyorum :)
O kadar çok söyledim ki artik gina geldim bi daha soylersem kirici soylemem lazim zaten aramiz limoni hepten gerilicez ama artik tahammul edemiyorum

Ben ve eşim sigara kullanıyoruz. Annem de kullanıyor. Hiç birine şimdiye kadar evimin hiç bir yerinde içirmedim. Hamile de değilim. Neden sinsin evime, eşyama. Balkonda içiyoruz biz. Balkon kapısı aralık kalırsa bile yaygara çıkarıyorum. Annem bile dona dona balkonda içiyor. Çok çok haklısın. Bir de hamilesin. Sigara yüzünden küsecekse buyursun küssün. Bence net dille kesin konuşmalısın.
Hamile degilim :) ama sigara kokusuna tahammül edemiyorum. Mutfagi havalandirana kadar ev buz oluyor.

sigaranın ayıbı olmaz
zehirini paylaşmak zorunda değilsiniz
sigara çok ahım şahım birşey de değil
orada içme diye uyar yoksa gelir atarım de
ve git elinden al at
sigara içen kişi tek dalın ziyanına üzülüyor
sen sinir olacağına o sinir olsun
sen söyleneceğine ki zehirini çoluk çocuk soluyacağınıza o söylensin eninde sonunda birkaçda alışacaktır

Kusura bakmayin ama ablaniz cok dusuncesiz ve ustelik de arsiz birisi. Kesinlikle evinizde sigara icilmesine musade etmeyin ve sinen kokudan rahatsiz oldugunuzu soyleyin. Icilen ortam havalandirilsa bile kokusu uzun sure kaliyor. Sigara icmek isteyen bi zahmet kimseyi rahatsiz etmeden icsin, misafir olarak geldigi evin kurallarina da uymayi ogrensin. Kalin saglicakla.

Back