evililikte aile ve kaynana

Koca koca adamlarından ana babasını sürekli özlemesi, sürekli görmek istemesi, memleketinden ayrıldı diye böyle triplere girmesi bana hep garip gelmiştir.
koca koca kadınların bu tribi ne olacak :)
benim eşim de benim yasadıgım şehire geldi diye
annesi babası ablası ve iki yeğeni biz evlilik hazırlığında iken eşime aylarca tavır koydular

kv kp hala da cok kırgınmış eşime .....

ben de deli oluyorum 5 sene oldu evliyiz hala kırgınlarmış

Şeytansın mı? Bence burda anlatmadığınız şeyler var sanki bu olayın gerisi de var gibi.

diger arkadaslara katiliyorum ..
sizin anneniz arasa siz ne yapardiniz cok merak ettim .
cok büyük bi tepki vermissiniz .
Esiniz sizle evlendi diye ailesinden kopsunmu istiyorsunuz .

iki ayda uzun bir süre ..
yaptiginiz yanlis.
Esinizin yaptigi dogrumu asla degil.

Adım atma terbiyesiz adam önce insan olsun ağzını bi toplasin.ayrıca tabiki ne işi var zırt zırt geliyo haklısın.

ya ben de sizi haklı buluyorum ama bazı şeyler zamanla oturuyor evlilikte.
şimdi geçmişe döndüm de, benim kv ve kp de 2. ayımızda gelip 2 hafta kalmışlar, sonraki gelişleri de sanırım bir 2-3 ay sonrasına denk geliyor. ben de aynen kendi ailemi de dahil ederek ailelerle bu kadar içli dışlı olmayı sevmem.
çok tepki vermedim o zaman, olduğum gibi davrandım, gelene de misafirim olarak davrandım.
kp çok geçmeden vefat etti, kv de zamanla sıklığı kendisi azalttı, çocuklardan sonra bana biraz kırgın ve neredeyse hiç gelmiyor.

biraz zaman vermek mi gerekir, yoksa ilk seferde tepki göstermek mi gerekir?
doğrusunu ben de bilmiyorum.
ama taktiğim genelde şudur. Eşime muhakkak hemen tepki gösteririm, örneğin size söyledikleri sözler kabul edilebilir değil, bunları şimdilik sineye çekeyim, bir daha olursa tepki göstereyim demem.
Ama daha uzak kişiler için ilişkilerin oturması için biraz zaman tanırım, sonuçta iyi veya kötü herkesin bir beklentisi var ama daha tam birbirinizi tanımamış huyunu suyunu öğrenmemişsiniz kayın ailenizle. Çok normal bir tarafın farklı bir şekilde davranması. Zamanla sizi tanıdıkça o da ayağını kesecektir, zaten ilişki şekillendikçe bu gelme gitme olayları da düzene giriyor.

Bekara koca boşamak kolay derler ammmaa
anladığım kadarıyla eşin dinlemeyi, dinlese de anlamayı bilmiyor. Ne demek yataktan kovmak yallah anasının koynuna koşsun o zaman gelip seni alması gerekirken anneni arayıp böyle mi konuşuyor? Barışmak isterse de sürttür burnunu bence

teşekkür ederim inşallah hayırlısıyla.

Cozumlenemeyecek bisey oldugunu sanmiyorum en ufak biseyde bosanmak olmaz ki. Benim fikrim nasil ki ben ailemin surekli gelip gitmesini istersem esiminde hakki bu tabiki gelecekler. Daha ilimli bir tavirla cozebilirsiniz

Erkeklerin çoğu böyledir maalesef. Hem evleneyim hem ailemden kopmayım. Siz kendi eviniz, kurduğunuz ortak yuvanız için konuşursunuz. O vayyy ailemi beğenmiyor diye esip gürler. İlte bu durumun ne kadar önemli olduğu, tolere edilip edilemeyeceği kadının kendisine kalmış. Kolay gelsin...

Mecburen geleceği derken? Aileleri her zaman el üstünde tutmak gerekmez mi?
Kadın özlemiş oğlunu, ee yolda uzunmuş. 2 günlüğüne mi gelecek?
Nasıl bir mantalitedir bu anlamıyorum. 2. Gelişi batmış gözünüze sanırsın 6 aydır evinizden çıkmıyor?

Ne insanlar olduğu ne fark eder? Konu sahibi 10 günlük misafir istemiyorsa, istemiyordur. Sonuçta yemegidi, çayiydir, meyve fela, insan beziyor.

Yeni evli çift birbirine endeksli olmali. Gezip, tozmasi lazim. Evde birbirine sarilmali, öpmelu. Kayinvalide evde olunca bunlar söz konusu bile değil.

Konu sahibi orta yolu bulmaya çalişip yine eşine git, anneni gör demiş. Bunun neresi yalniş cümle?

Niye sadece kadinlar yuvayi düşünmek zorunda kaliyor? Niye erkekler kadinin gönlünü almiyor, uzlaşma yoluna girmiyor? Adam ağir küfür ve hakaret etmiş. Konu sahibib hiç suçu yok.

Bu ülkede 18 yaşindaki bebeler ülkenin diğer tarafina gidiyor üniversite için. Ailelerini aylarca görmüyorlar. 20-30 yaşindaki bir erkeğin annem annem diye ağlamasi kadar eğreti birşey yoktur. Tam bir ergen.

Umarim konu sahibi onu iyicine süründürür.

eşiniz gereken tepkiyi vermiş sizin aileniz içinde aynı şey söylense ne düşünürdünüz olgunlaşmadan evlenmeyin sonuç bu işte

Gelen senin annen olsaydı ? Ozaman annene gelme diyecek miydin ? Allahım sen içimden geçeni biliyorsun belkide oğlum olacak.. allah iyi insanlarla karşılaştırsın.. Kaynana demekte çok itici bu arada.

bu kavgalar çok olacak
her git dediğinde gideceksen olmaz yürümez

kimsenin evliliği 4x4 lük değildir
aile için kavgalar çok fazla olacak lütfen kavga da etsen dayak olmadığı sürece evini terk etme
si.tir git derse ben baştan diyeceğimi demüşüm haklıyım sonradan su koyveren olarak sen gidebilirsin de
lafını söyle ama herşeyde evi terk etme

En nefret ettiğim cümledir "yuvayi dişi kuş kurar. " Hayir efenim, biz kuş degiliz!! Yuva beraber kurulur. Beraber birbirini mutlu etme derdi olmali.

Niye sadece kadin erkegi mutlu etmeli? Onu mutlu etmek için kendini ezdirmeli? Ben kdeye gece 11de yorgunluk ilevmeyve servisi yapiyorum diye niye eşim bana hayranlik ile baksin? Benim mutsuz olduğumu bile bile?? Bu nasil bir evliliktir?

Evet evlilikte tartişma olur. Yeri geliyor idare edersin fakat bu konuda idare edilcek birşey yok. Konu sahibi eşinin annesine gitmesine engel değildi, hasret gidermesine engel değildi.

Demek ki neymiş, konu hasret gidermek değilmiş. Konu, konu sahiben kayinvalidesine yapacagi hizmettir.

Cidden eşini değerli görse, telefonda "anne yol uzun, yorma kendini, ben gelirim" diyebilirdi. Demek ki oda esini, annesinin hizmetçisi olarak görüyor. Eşinin isteklerine zerre saygi duymuyor. Eşine şeytan diyor, s..git diyor. Bunun neresi alttan alinmaliymiş?

Bence konu sahibi çok iyi yapmiş. Erkekleri pofpofloyarak değer kazanmazsiniz hanimefendi. Bir kadinin onuru, gururu ve istekleri vardir. Sadece kadin verici değil ve olmamali.

E es8482 aferin sana! Burdakilein çoğun yapamadiklarini yapmişsin. Çizginden ve restinden vaz geçme derim. Burnu iyicene bir sürtsün.

evlilikte ilk sene çiftler rahat bırakılmalı ama maalesef gelenek ve göreneklerimiz buna bi türlü izin vermiyor kayınvalideniz 2,5 aylık evliyken gelmiş kalmış zaten her 2,5 ayda bi gelecek mi neden rahat vermezler şu yeni evli çiftlere hiç anlamıyorum yaşlandıklarında bi de bakım beklerler huysuz şeyler

Evet bende size tamamen katılıyorum.yeni yuva kurulmuş herkes bir yer tutma peşinde.eğer isteklerinizi anlatmadan,bu durumu kabul edip bir kere giderseniz ,bu evlilikte hiç söz hakkınız olmayacak.sizi anlamayıp bu sebeple sizden vazgeçecekse ,bu kadar anlayışsızsa bitirsin o zaman.evlenince insan evine,eşine alışayım mutlu olayım diyor.bir de bakıyorsun herkes birşey bekliyor.sanki nikah kıyınca doğal bi yakınlık gelişiyor sülaleyle arada

10 gün dayanamayacak mıydınız ?
2 ay önce gelmiş olabilir ama yine gelsin ne var bunda.
Ben bu konuda tamamen sizi haksız buldum.
ne yani çocuklarımız evlenince evlerine izin almadan gidemeyecek miyiz ?

Hadi davan da haklısın diyelim. bir kere uslup yanlış.
Bu kafayla gidersen adamı kendinden soğutur çabuk boşanırsın benden söylemesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…