evililikte aile ve kaynana

es8482

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
32
64
42
arkadaşlar selamlar, 5 ay oldu evleneli. kocam kendi yaşadığı yerde iş bulamayınca mecburen benim bulunduğum sehre geldi ve burda evlendik yuva kurduk. ailesi bırakıp geldiği şehirde yaşıyor. ailesini evlendikten 2.5ay sonra evimizde misafir ettik 10günkadar. eşim memleketini ailesini özlediği için gitmeyi düşünüyordu uzunyol 2günlüğüne değmez diye karar veremiyodu fakat şimdi kaynanam kocama sen gelme, bir hafta ongün düşünüyorum ben gelmeyi değişiklik olsun demiş. Eşim bana bunu söyleyince sinirlendim tabi. önce normal konuştum. dedimki sen git niye annen geliyor hem okadar yolu ! daha yanımızdan gideli İKİAY oldu ! böylemi olcak? ben sana en başından ailelerle iç içe yaşamaya karşı olduğumu söylemiştim. haa 2-3 günlügüne gelecekse tamam anlarım razıyım.. falan filan derken, ailemi istemeyeni bende istemem diyip kavga ettik ve ben evden ayrıldım daha doğrusu aksam yattığımızda yatağa bana bağırıp cağırdı.. '' hiç bişi olmamış gibi gelip bide yatmışım yanına falan sonra siktirolgit '' diyince çok kötü oldum. ve evi terkettim annemdeyim..5 günoldu hiç aramadı. annemi aramış ben köye gidiyorum diye bikaçgünegelirmiş gelince konuşcakmışız. ne yani ailesi tamam devam et dersemi devam edecek nedemek bu?
arkadaşlar tecrübesi görüşü fikri olan benimle paylaşsın LÜTFEN. Şimdi ben napim? boşanmayı düşünüyorum hiç olumlu bakamıyorum artık

Yeni evlilerin evine çok uzun süreli gitmek kötü oluyor. Bunu 2. Senenizde yaşasanız umurunuzda olmazdı.. gerçi ben çalışıyorum aileler gelince evde bile olmuyorum akşam görüyorum Eve geleni... siz ne durumdasınız bilemem

Daha cok yeni evlisiniz bu donemde evliljk zor gelir zaten ben 4 yillik evliyim ilk zamanlarda keske evlenmeseydim.diyordum aliskanliklardan dolayi cunku. Esinizde yeni yasantiya alisamamis olabilir. Ama yinede evlendiyse kendi evini dusunmeli sizinle konusmaliydi. Ama kendi fikirlerini veremeyip ailesinin agzina bakicaksa oda cok zor. Bekle bakalim.gelince ne konusucak ona gore hareket edersin. Ins orta yolu bulursunuz

bende çalışıyorum ama bu kadar rahat olunmamalı . evet oğlunun evi ama artık oğlun bekar değil yalnız değil !öyle değişiklik olsun ben geliyorum falan ...ben böyle şeyler istemiyorum yanlış buluyorum ve kabul etmiyorum. evet ailelerimizin yanımıza mecburen geleceği kalacağı günler de olcak ama bu şekilde değil.. diye düşünüyorum

Eşiniz sizi kendi yataginizdan kovmuş ve cok.terbiyesizce bir kufur etmis.kötü olmuş.Yeni evli bir çifte 2 ayda bir 10 gun kalmaya gelinmesi cok bence.Ustelik daha yeni dönmüş kayinvalideniz.Ben birkaç sene sonra tüm kişi birlikte gecirebileceginizi düşünüyorum.Bir de sizin yasadiginiz problemle ilgili sizi degil annenizi muhatap alması düşündürücü.

Senin ailenden uzakta yaşasaydınız ve omlar gelmek isteseydi yine aynı tepkiyi verecekmiydiniz?
katılıyorum.

Bence gelmesinde çok büyütülecek bir şey yok ama yakın olmuş gelmesi.
İkinci kez gelince de sinirlenmişsiniz doğal olarak.
Keşke güzellikle anlatsaydınız eşinize bu kadar çok sık olmaz bak düzenimiz kalmaz diye.
Olaylar bak nerelere gelmiş.
Eşiniz de ailesine boşanayım mı boşan mayayım mı diye değil de ''sen git ziyaret et neden geliyorlar'' demişsin diye gidiyor işte bence bu kadar büyütülecek birşey yok ortada, ama bi tartışmada da bu kadar lafı söylemesi incitici.
Karşılıklı özür dileyip barışın.
Bu zamanda yuva kolay kurulmuyor.

Senin ailenden uzakta yaşasaydınız ve omlar gelmek isteseydi yine aynı tepkiyi verecekmiydiniz?
ben
maalesef ben sadece bu gidip gelmeleri sıklaşmasın önlem amaçlıydı. orta yolunu ona söyledim sen git gör özlemini gider dedim.. ama düz mantık baktı olaylara maalesef Sen benim ailemi istemiyon madem dedi ve sonuç bu.. evet beni araması gerekirken annemi araması beni daha çok olumsuz düşüncelere soktu

İyi yada kötü size zararı dokunmamış insanlarsa eğer geldiklerinde size hayatı dar etmiyor herşeyinize karışmıyor laf sokmuyorlar ise gelip kalsınlar . Böyle durumlarda çalışıyorsanız yardımı bile dokunur . Ama diğer türlüyse tepki göstermenizi anlayabilirim . Erkekleri yönlendirmek kolay ama yanlış cümleler kurmuşsunuz .

Geliyorum diyene gelme nasıl desin. Kendini onun yerine bi koy

Ha bence evli çifte iki yıl dokunulmamal ve evlerine çok nadir gidilmeli ama kadın gelicem demişse ne yapabilirdi
Kufur kısmına hiç girmiyorum yorumsuz.

Senede 1-2 sefer sizin belirlediğiniz süre kadar mı görüşsünler? Adam köye nefes almaya gidiyor, siz icazet alacak diyorsunuz. Kayınvalide düşmanlığı için daha çok yolun başındasınız. Bu fevrilikle kaybeden siz olursunuz.

Trip atın, sizde bağırın çağırın ama hakaret karşısında anne evine dönmek ne? A diyesiye aileleri işin içine katmayın gözünüzü seveyim. Biraz kendi başınıza yaşamaya çalışın.

ailelerle içiçe yasamayı sevmiyorum demiş konu sahibi
ailenle dememiş

verirdi evet çünkü ben de konu sahibi ile aynı fikirdeyim
özel bir sebep olmadıkca kendı aılemle de eşimin ailesi ile de sürekli gidip gelme kalma olaylarını istemezdim

keske yataktan kovdugunda esas sen ... git burasi benim yatagim deseydiniz ve durusunuzu cok takdir ettim , boyle bir kufurle yataktan kovulsam bende giderdim o evden

konunizda da bana gore haklisiniz , ben kendi annemi de istemem evimde 10 gun , toplu halde yasayamam kimseyle , zorunlu sebepler haric kimse kimsenin evinde kalmamali bana gore

Hiç sanmıyorum hanımefendi . Kimse tutupta arayıp gelmek isteyen anne yada babasına biz yeni evliyiz gelmeyin diyemez

ben de seninle aynı fikirdeyim
zorunlu bir sebep olmadıkca sürekli gelip kalma olayını sevmıyorum
kendi ailem de dahil ,eşimin ailesi de dahil

bizde de durum aynı
eşim benım yasadıgım sehire evlendi ve ailesi uzakta kaldı

ben mesafelıyım eşimin ailesine karsı
senede bir gelir kv , iki gün kalır gider
biz de eşimle iş güç hayat kosturmacası derken , senede maksimum iki kere gidebiliriz

sen burada haklısın , eşin ayıp etmıs
malesef annesi de düşüncesizlik etmiş

Hiç sanmıyorum hanımefendi . Kimse tutupta arayıp gelmek isteyen anne yada babasına biz yeni evliyiz gelmeyin diyemez
neden sanmıyorsunuz anlamadım
ben ailemle aynı sehirde yasıyorum
bazen annemler gelmek ıster
insan cekecek durumda değilim anne derim geçerim
annem de anlayısla karsılar

bazen yemege davet eder, evime gidip sakin sessiz dinlenmek isterim
gelme gitme der demez bilemem ama kendi ailesi de aynı sekilde gelecek olsa , rahatsız olacak şekilde konusmus konu sahibi

eşinin ailesine farklı davranmıyor yani,
zorunlu haller dısında kalma olayını sevmıyorum , bir iki gün olsa neyse demiş

Keşke küfürü öyle apaçık yazmasaydınız.
Yaşınızı merak ettim.
Yani erkekler evlenince arkasını unutsun mu bu mu mutlu edecek sizi.
Annesi gelicem demiş ne desin adam gelme mi desin.
Böyle davranmayıp anlayışla karşılasaydınız kocanızın gözünde daha güzel bi yerde olurdunuz.
Bencilce davranmışsınız.

Geliyorum diyene gelme nasıl desin. Kendini onun yerine bi koy

Ha bence evli çifte iki yıl dokunulmamal ve evlerine çok nadir gidilmeli ama kadın gelicem demişse ne yapabilirdi
Kufur kısmına hiç girmiyorum yorumsuz.
tabiki gelme diyemez bende anneme diyemem ama Allah akılfikir vermiş bizlere. diyebirki annesine ben gelmek istiyorum yol uzun hem diyebilir.. daha benim kendi ailem aynı şehirde olmamıza rağmen 3 kere geldiler gelmeye çekiniyolar.. herşeyin bır uslubu oluru var ..yanlışmı düşünüyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…