evililikte aile ve kaynana

sen doğrusun canım
ama urda herkes şimdi sana yüklenir
adam annesini atsın mı satsın mı derler:)

ağaç kovuğundan mı çıktı derler

evlendin diye 2 ayda bir 10 gün annesini agırlamak zorunda değilsin
herkesın kendı evi düzeni var

Ilk zamanlar meraklı oluyor kaynanakar oğluna gelmeye kalmaya.

EMJN olun bir süre sonra hevesleri kalmaz bu kadar sık gelmezler.

10 gün çok uzun süre değil, gelsinler.

Eşiniz tarafından da bakın, annesi gelmek isterken, yok gelme anne, eşim çok sık gelmemi istemiyor diyemez

Benim esimde benim dogdugum sehire,benim annem oldugu yere tasinti. Zaten ikimizde ailelerimizden ayri sehirlerde okuyup calisiyorduk. Ama annem burda yalnizdi ve torun gelince daha sık görür diye geldik. Esimin fikriydi hemde. Kendisinin ailesi bize 5/6 saatlik mir mesafede oturuyor. Esim aileme cok yardim eder. Annemin yapilacak bir isi olsa hep el atar. Onun icin ben annesinin ve babasinin gelmesine asla karsi cikmam. O annemi nasil el üstünde tutuyorsa bende elimden geleni yaparim. Esinizin annesi nasil bir insan bilmiyorum veya önceden kötü durumlar yasandimi. Ama hicbir erkek ailesinin istenmemesini istemez. Heleki söz konusu anne ise. Ve gelmek isteyen annesine yok gelme demek istemez. Esiniz cok kaba konusmus ve davranmis size. Ama ilk kavgada hemen evi terk etmek niye? Keske ertesi gün sakin kafayla tekrar bir konussaydiniz. Evliligin ilk senesinde bazi catismalar normal cünkü evlilik henüz oturmamis. Umarim kendinize cözüm yolu bulursunuz.

yaa ne olursa olsun is annemi istemedi degil ki esinin demekkli kavga ettiginde aklına ilk gelen s. git ve yataktan kovma nedir yani yeni evliyim senin ananı isteme zorundadada degilim ne bu yaa kızlar sustukca basına biniyolar

bi bizde var var kaynana kaynata avrupada hic yok neden sadece 2 kisi olmuyo dünyalarında tamam özel günlerde bulusursun ama kalanı ha 2 tarfata memnun olur gene görüsülür ama bi taraf bile görüsmek istemese görüsmez ki

konu sahibi 2 3gunlugune gelicekse gelsin demis daha ne desin

iyi yapmıssın gitmekle demek kodum akıllı annesi ne derse desin sana o küfürü dedigi gercegini kapatmıyo

demek kocanız size ne olursa olsun konu s. git deyince susup yarın konusurdunuz öylemi

demek annesi olanca küfür yemeyi haketmis mi oluyosunuz pesss

Bence artık konu annesi filan değil.Esinizin size ağır bir küfür edip sizi kendi yataginizdan kovmasi.Bu davranışı hazmedip geri donecek misiniz ? Bundan sonra bir problem yaşadığınızda eşiniz size neler söyleyecek? Neler yapacak? Bunları konuşun

ben s...git lafını hakeden bir kadın değilim. KİMSE beni yanlış anlamasın Gurur yapmıyorum. gerçekten övmek için demiyorum neşeli sempatik saygılı çalışan paramı kazanan biriyim.asık suratlı asabi burnu havada çook seyler isteyen değilim.AKSİ Bİ insan değilim. ama karıkocalar kavga eder tartışır bunlar olurken rencide edici olunmamalı.kocam tartışmalara gelemiyor uzun olur şimdi anlatması . kocam bu gelmegitme düşüncemi söylediğimde bana ; şeytansın sen dedi... bunun gibi .. sadece gerçekten çok kırgınııım üzgünüüüm sinirliyiiim

Herkes bir yorum yapmış ama 5 aylık bir evlilik ve evlilik öncesi hazırlık aşaması var ortada kayınvalideniz size nasıl davranırdı o zaman yada önceki gelişinde aranızdaki iletişim nasıldı? Bunları bilmeden kimse gerçekçi yorumlayamaz durumu.. ortadaki tek yanlış eşinizin size ettiği küfür ve yataktan kovması ama bende evinizi terketme konusunda biraz erken davranmışsınız diyorum.. tepki gösterip ayrı yatardınız ertesi gün konuşurdunuz bu hazmetmek kabullenmek değil evlilik için çabadır.. eminim eşiniz sabahına yaptıklarına üzüldü ama evi terketmeniz olayı çıkmaza sürükledi.. eşinizin köye gitmesi de ortamdan uzaklaşıp düşünmek istemesi ve kendi gitti ki ailesinin durumu öğrenmemesi.. evlenmek kolay ama evliliği yürütmek çok zor malesef ve daha çok yenisiniz. Alışma süreciniz var eşiniz döndüğünde yıkıcı konuşmamalı ama isteklerinizi ve kırıldığınızı net konuşmalısınız. Ölümlü dünya bugün var yarın yokuz niye bu kırgınlık.. çqlışıyormuşsunuz akşamdan akşama göreceğiniz biri için değdi mi bu üzüntü

kurduğunuz cümlelerden dolayı eşiniz çok kırılmış
kv geldiğinizde rahatsız olduğunuz konu mu vardı ki
tepki gösterdiniz; eğer ki olduysa bunu eşine anlatman gerekiyordu
ve kendi memleketini bırakıp sizin memlekete gelmiş
sebep her ne olursa olsun
eşinize bir özür borcunuz var

Evlilik böyle bir şey..bunu göze almalıydınız yeri geliyor kendini ezdiriyorsun planlarını erteliyorsun eşinin ailesi için, unutmayın siz de ilerde bir anne olacaksınız oğlunuz olsa ve gelininiz size karşı böyle düşünse kahrolursunuz.
Tabiki eşinizin yaklaşımı hiç hoş değil yataktan kovması filan..eğer eşinizin ailesinin evliliğinizde söz sahibi olacağını, eşinizin onların sözünden çıkmayacağını düşünüyorsanız ayrılın derim. Fakat sadece gelmeleri sizi rahatsız ediyorsa sabretmeniz gerek. Oturup konuşun ikiniz de hatalarınızdan dolayı özür dileyin bence

ben s...git lafını hakeden bir kadın değilim. KİMSE beni yanlış anlamasın Gurur yapmıyorum. gerçekten övmek için demiyorum neşeli sempatik saygılı çalışan paramı kazanan biriyim.asık suratlı asabi burnu havada çook seyler isteyen değilim.AKSİ Bİ insan değilim. ama karıkocalar kavga eder tartışır bunlar olurken rencide edici olunmamalı.kocam tartışmalara gelemiyor uzun olur şimdi anlatması . kocam bu gelmegitme düşüncemi söylediğimde bana ; şeytansın sen dedi... bunun gibi .. sadece gerçekten çok kırgınııım üzgünüüüm sinirliyiiim..
eşimin annesinden bi terslik görmedim babası ilgisiz bi insan zaten. aileler arasında nişan döneminde bi sıkıntı yaşamadık. çünkü ben yaşatmadım .istediklerimin hiçbirini onlardan istemedim. zora düşürmedim onları..sadece çok cahiller ama dağbaşında yaşamıyolar sonuçta hiç mi etraftan örnek almaz insanoğlu

demek kocanız size ne olursa olsun konu s. git deyince susup yarın konusurdunuz öylemi

demek annesi olanca küfür yemeyi haketmis mi oluyosunuz pesss

Hak ettiyi acaba nerden cikarttiniz? Ben küfürü ye otur mu dedim? Birincisi orasi benim evimse eger evden cikip giden ben olmam onu gönderirdim. Kadinlar niye hep evi terk etmek zorunda? O evi adam tek basina kurmadi. Ailesine geri gidebilir. 2. Ben pratik bir insanim. Eger ki ayrilmak istiyorsam günlerce onun aramasini beklemem. Oturur konusur ayrilirim. Eskiden di o sinirli halimle kararlar vermek cünkü nerdeyse her defasinda zararli ciktilar. Esinin küfürünün elbette altinda kalmasin. Genel konusma tarzi nasildir bilmem. Bir daha bana karsi öyle konusamiyacagini iyice kafasini sokardim ayrilmak istemesem. Kavganinda kurallari olmali. Ben esime sesimi yükseltmem oda bana yükseltmez. Küfür zaten kullanmiyoruz genelde. Cok sinirlensem kendimi geri cekiyorum cünkü ikimizin arasinda daha sinirli yapisi olan benim. Sonradan pisman olacak laflar etmiyim diye.

Evlilikte tartismalar olacak.Birbirinize kustugunuz olacak.Hakli olduğunuz da olacak,haksız olduğunuz da ...ama tartışmanın bir adabı vardır.Soylenecek söz vardir soylenmeyecek söz vardır.Kirasini odedigim evimden kovulacaksam oturur bir evliligimi düşünürüm

İnan kimse haketmez o lafı sende hakettin demiyorum zaten ama evi terk etmek de fazla ve gereksiz bir tepki geliyo bana evlilik emek ister ve yuvayı dişi kuş yapar lafı ev eşya değildir emektir idare etmektir. 30 yaşında 6 yıllık evliyim eşimle çok ciddi kavgalarım oldu ama evi terketmedim yuvama ve eşime çocuklarıma sahip çıktım o anda alttan almak inanın ezilmek değil idare etmektir.. sonrasında eşinizle daha sakin konuşursunuz emin olun konuşamazsanız yazın ama suçlayıcı değil istememez gibi değil sizde uyqnan hissiyatı yazın.. her erkek annesini tanır huyunu bilir siz güleryüzle davranın ki eşiniz annesinin tüm yaptıklarına karşı onu idare eden eşe hayranlık duysun.. eşinize sakin bir dille gönlünüzden geçenleri anlatırsanız anlayacaktır.. insan kendi annesine söyler müsait değilim diye anne anlar çünkü ama kv diyemez

Ayni sehirde yasadigin aileye bugun gelmeyin, dinlenmek istiyorum demekle, baska sehirde yasayan aileye gelmeyin istemiyoruz demek apayri seyler bence.
Bence de haklisiniz genele bakınca. Ben olsam ben de istemem ama boyle seyler icin kocayla kavga etmek bana tuhaf geliyor valla. Herkesin mizaci farkli. Ben cok rahat bir sekilde kendi aileme gelmeyin diyebilirim ama eşim diyemez. Ben diyebiliyorum ve iliskimiz bunu kaldiriyor diye aynı seyi de ondan bekleyemem. Kvyle bir sorun da yasamamissiniz, kalkip da bunun icin esinizle su asamaya gelmeniz değişik gercekten. O kufurden sonra ben de evi terk ederdim ama dedigim gibi hic o asamaya getirmemek gerekirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…