Evi satmak ya da satmamak

O zaman satmam diye yanit vereyim, en azindan muhit guzelse, yasanabilir, tercih edilir bir yerse bence elinizde kalmali.

Yeni bebek varken durduk yere borclanmayin bana kalirsa. Kira gelirinizin birkac ay eksik kalmasi mi borclanmak mi dersen ben kira gelirinden birkac ay mahrum kalmayi tercih ederdim.

Onu tamamen memlekete taşınma konusunda söylemişti.
Ha evet babam bayaaaağıı müdahaleci bir adamdır bunu asla inkar etmem. Ama şöyle. Babam bir şey der yine herkes kendi bildiğini yapar bizim ailede :KK70:
Bir de biz uzakta yaşadığımızdan çok fazla bir fikir alışverişi dönmüyor aramızda

Babamın fikrinden değil de eğer ben evi satmaya ikna olursam o zaman ev satılır. Bu tarz konularda eşim ben ne dersem onu dinliyor çünkü. Bir ara satmaya karar verdim ilana koyduk, vazgeçtim ilandan kaldırdık. Satıp daha iyi bir 1+1 alma fikri de yine benden çıktı eşim ona da okey. Yani bu zamana kadar bu tarz konularda hep beni dinledi.
Şimdi de babama karşı bir tepkisi yok da onu da bu durum düşündürüyor. Kiracı ne zaman buluruz, satarken satabilir miyiz tarzında. Babamla zıtlaştığı bir nokta yok yani
daha iyisi icin pesinatiniz var mi?
sizin evle daha iyisi arasında ortalama ne kadarlik bir fiyat farki var?
bence borca girmek icin cok zamansiz bir tarih ama evin satılıp satilmayacagini merak ediyorsaniz sahibindene ilan acin:) bakin bakalim istediğiniz fiyata koyunca alma niyeti ile arayan insan orani az mi cok mu.

belki biraz fikir verir

daha iyisi icin pesinatiniz var mi?
sizin evle daha iyisi arasında ortalama ne kadarlik bir fiyat farki var?
bence borca girmek icin cok zamansiz bir tarih ama evin satılıp satilmayacagini merak ediyorsaniz sahibindene ilan acin:) bakin bakalim istediğiniz fiyata koyunca alma niyeti ile arayan insan orani az mi cok mu.

belki biraz fikir verir
Babam 1+1 ev düşmanı, onun daha iyisi dedikleri ille de 2+1 evler :KK70: ama biz zaten öyle istemiyoruz

Bizim evin üstüne 300 falan koyarak daha hoş bir ev alabiliriz bu tarz. İlanlara epey baktık, emlakçıyla da görüştük. Atıyorum evin şu anki fiyatı 10 ise 9a satsak diyerek plan yapıyoruz ille ederinde satalım da demiyoruz.

Şu an 300 yok ama. Allah nasip ederse zamanla halledilir bir şekilde

O zaman satmam diye yanit vereyim, en azindan muhit guzelse, yasanabilir, tercih edilir bir yerse bence elinizde kalmali.

Yeni bebek varken durduk yere borclanmayin bana kalirsa. Kira gelirinizin birkac ay eksik kalmasi mi borclanmak mi dersen ben kira gelirinden birkac ay mahrum kalmayi tercih ederdim.
ev 30 m2 civarı, balkonsuz, kuzey cephe ama ısınıyor kışın. Ve muhiti güzel en önemlisi. Evin en iyi tarafı o. O yüzden aslında atamalar falan yapılsa boş kalmaz. Biraz daha sabır diyelim biz

1+0 dairemizi aldıgımızda anneme fotosunu gösterdigimde(tek görsel 26metrekare) ee devamı nerde baska foto yok mu demisti.:KK53: Minnak daire ama hem masrafı olmuyor hem getirisi 24k suan.Bunu duyunca susmustu..
Ya babama diyorum ki baba burda evler hep böyle. Yok öyle evde yaşanır mı diyor :KK70: şu anda kiracımızın olmamasını evin kötülüğüne bağlıyor babama kalsa köpeği bağlasan durmaz bir ev :KK70:

Ya bence sen otur bir plan çıkar, oturacağız evi alın tertemiz gecin oturun. Baban tüm cocuklarina yeterince destek oluyor zaten, sana da bur hoşluk yapmış olur. 1 sene ödeme yapmayın tek maaşsiniz, yeni evin de eksikleri olur falan diye. Sonraki senelerde isterseniz yaparsınız ödemenizi ama sizin ailenizin durumuna bakarsak bence gerek de yok. Sadece eşin ailesine yagdirmasin diye biraz babana ödeme yapabilirsin o da ister alir ister sana bilezik yapar ilerisi için.

Ya bence sen otur bir plan çıkar, oturacağız evi alın tertemiz gecin oturun. Baban tüm cocuklarina yeterince destek oluyor zaten, sana da bur hoşluk yapmış olur. 1 sene ödeme yapmayın tek maaşsiniz, yeni evin de eksikleri olur falan diye. Sonraki senelerde isterseniz yaparsınız ödemenizi ama sizin ailenizin durumuna bakarsak bence gerek de yok. Sadece eşin ailesine yagdirmasin diye biraz babana ödeme yapabilirsin o da ister alir ister sana bilezik yapar ilerisi için.
Babam kirada oturmamıza çok üzülüyor zaten hatta oğullarım burda kirasız oturuyor gelinlerim rahatlar benim kızım bu yaşında ev alma derdine düşmüş diyip de ağlamışlığı var :KK70:

Amaaa gel gör ki burda evler çok pahalı kerkenes ya. Babam destek olayım diyor demesine ama nerden baksan 3 milyon falan lazım bu 1+1 evi satmamız haricinde. Babam esnaf adam ve genelde para bulundurmaz hep bi mala mülke bağlar parasını, çıkarıp da bize bu miktarı veremez vermesi için bir şeyler satması lazım yani

Babam 1+1 ev düşmanı, onun daha iyisi dedikleri ille de 2+1 evler :KK70: ama biz zaten öyle istemiyoruz

Bizim evin üstüne 300 falan koyarak daha hoş bir ev alabiliriz bu tarz. İlanlara epey baktık, emlakçıyla da görüştük. Atıyorum evin şu anki fiyatı 10 ise 9a satsak diyerek plan yapıyoruz ille ederinde satalım da demiyoruz.

Şu an 300 yok ama. Allah nasip ederse zamanla halledilir bir şekilde
benim erkek arkadasima tuttugum ev de 1+1 - 46m²
bence bekar icin, öğrenci icin ya da cocuksuz cift icin gayet yeterli. fazla odamız olsa gereksiz olurdu salon var, yemek masasi var, kütüphane var, yatak odasi var.
yani ekstra neden odaya ihtiyac duyalim ki? fazla odamiz olsa kapisini acmadan belki haftalar gecerdi:)
eminim yakinda alıcısı çıkar. siz ilan sitelerine güzel - aydinlik fotolarını koyun. konumu da güzelmiş ballandirarak yazin.
ben ev arama surecindeyken metroya bir km evlere "metroya sadece 7 dakika!" yazarlardi sanki daha yakin gibi gelir incelerdim:)) ya da yokuşsuzsa yokussuz olduğunu yazin vs vs
ev isinin kısmet isi olduğuna inaniyorum kesinlikle. biz bizim evi nette gordugumuzde geceydi. tum gece hayaller kurduk bahcesine şöyle köşe yapariz, su alanda sunu sunu yetistiririrz diye. sabahin köründe aradım, "kapora aldik ilandan kaldirdik o evi" dedi emlakci. o kadar uzuldum ki baska ev bakmadim bile o gun. ama ayni gun bjr sey olmus anlasmazlik yasamislar hemen kostum tuttum :)
nasibinde sizin ev olan biri vardir elbet
eger istersen yeni kiraci geldiginde o kirayi sizin kiraya destek olarak kullanma- altin birikimi yap. belki boyle boyle bir senede bjr bucuk senede gereken pesinati elde edersinjz

Sırf ebeveynlerden biri beğenmedi diye satmak heleki ondan borç para alarak yeni ev almak bilemiyorum doğru bulmadım. Kendi emeğiniz ile bunu alıp bunu var etmişsiniz . Babanız eminim ki babacan hislerle ve iyi niyetlerle bunu söyledi lakin o ev sizin emeğiniz, aileyi karıştırmayı doğru bulmadım. İkinci olarakta kadınin ailesinden borç para alınarak yapılan yatırımların ve işlerin genellikle erkeğe sorumluluk konusunda gevşeklik verdiğini düşünüyorum, tabiki eşinizi bilemem . Her şekilde mantıklı gelmedi .

benim erkek arkadasima tuttugum ev de 1+1 - 46m²
bence bekar icin, öğrenci icin ya da cocuksuz cift icin gayet yeterli. fazla odamız olsa gereksiz olurdu salon var, yemek masasi var, kütüphane var, yatak odasi var.
yani ekstra neden odaya ihtiyac duyalim ki? fazla odamiz olsa kapisini acmadan belki haftalar gecerdi:)
eminim yakinda alıcısı çıkar. siz ilan sitelerine güzel - aydinlik fotolarını koyun. konumu da güzelmiş ballandirarak yazin.
ben ev arama surecindeyken metroya bir km evlere "metroya sadece 7 dakika!" yazarlardi sanki daha yakin gibi gelir incelerdim:)) ya da yokuşsuzsa yokussuz olduğunu yazin vs vs
ev isinin kısmet isi olduğuna inaniyorum kesinlikle. biz bizim evi nette gordugumuzde geceydi. tum gece hayaller kurduk bahcesine şöyle köşe yapariz, su alanda sunu sunu yetistiririrz diye. sabahin köründe aradım, "kapora aldik ilandan kaldirdik o evi" dedi emlakci. o kadar uzuldum ki baska ev bakmadim bile o gun. ama ayni gun bjr sey olmus anlasmazlik yasamislar hemen kostum tuttum :)
nasibinde sizin ev olan biri vardir elbet
eger istersen yeni kiraci geldiginde o kirayi sizin kiraya destek olarak kullanma- altin birikimi yap. belki boyle boyle bir senede bjr bucuk senede gereken pesinati elde edersinjz
Aynen öyle ben de memurum ben de evlenmeden önce 1+1 evde kaldım evet çok eşya için yetersiz ama tek kişi kalmak için iyi yani. Babam dediğim gibi alışkın olmadığından burun kıvırıyor. Bir de kendisi memlekette bu tarz ev yaptırdı ama mutfağını falan ayrı yaptırdı ve geniş bi ev. 1+1 öyle olur yoksa olmaz kimse oturmaz diye düşünüyor Bizimkini hiç beğenmiyor ama burda da böyle ev var yani piyasası bu şekilde aslında. Onun beğenmemesine pek takılmıyorum da burda evlerin çoğalması ve satamama ihtimali birazcık düşündürüyor. O da nasip dediğin gibi

Sırf ebeveynlerden biri beğenmedi diye satmak heleki ondan borç para alarak yeni ev almak bilemiyorum doğru bulmadım. Kendi emeğiniz ile bunu alıp bunu var etmişsiniz . Babanız eminim ki babacan hislerle ve iyi niyetlerle bunu söyledi lakin o ev sizin emeğiniz, aileyi karıştırmayı doğru bulmadım. İkinci olarakta kadınin ailesinden borç para alınarak yapılan yatırımların ve işlerin genellikle erkeğe sorumluluk konusunda gevşeklik verdiğini düşünüyorum, tabiki eşinizi bilemem . Her şekilde mantıklı gelmedi .
O beğenmediği için değil zaten beğenmeyeceğini biliyordum ama evlerin çok artması ve satamama ihtimali bizi biraz düşündürüyor. 2 yıl önce aldık evi. Hiç boş kalmadı hep kiracısı vardı. Ama şimdi kiracı bulmak epey zorlaştı ve birsürü 1+1 ev kiracısız şu anda. Bu tarz detaylar düşündürüyor ister istemez

Birikiminiz yoksa ve daha iyisini hemen alamicaksaniz satmayın tabi ki,
Birikim yapınca daha iyisini almak için satabilirsiniz ama bence o zaman da satmayın bir tane daha 1+1 alıp ikisini ayrı ayrı kiraya verin

Birikim yapınca daha iyisini almak için satabilirsiniz ama bence o zaman da satmayın bir tane daha 1+1 alıp ikisini ayrı ayrı kiraya verin
İlk planımız bu şekildeydi. O zamanlar en kötü 1+1 ev bile kiraya veriliyordu ama artık memur az, ev çok. Hal böyle olunca önce daha eli yüzü düzgün bi eve geçsek diye düşündük

Burada fikir sormuşsunuz ama eşiniz asıl bu konuda ne diyor? Eşinizin aşkım hele şu kk kadınlarına bi sor bakalım ne diyecekler ona göre hareket edelim dediğini hiç sanmıyorum ama 🤣

Yatırımlık evi babanız beğenmese ne olacak ki, zaten oturmayacaksınız orada. Babanız borç verecekse onu satıp üzerine ekleyip oturacağınız bir ev alın derim. Bir de ileride satılmaz, elinde kalır laflarını kim çıkarıyor bilmiyorum, neden satılmasın? Sakın elimizde kalır diye satmayın. Bir arkadaşla karşılaştım depremden sonra korkusuna ki evi yeni bir ev eski değil yüksek katta olduğu için satıyor, 2-3. katlardan almak istiyor, 4+1 evini satıyor suanda ancak 2+1 alabiliyor fiyatlar uçtuğu için.

Selamlar.
Eşimle yatırımlık bi 1+1 evimiz var. Kendi kiramızı ödemede katkıda bulunuyordu fakat hem yaşadığımız yerde bu tarz evlerin çok artması hem de memur atamalarının durması sebebiyle iki aydır falan boş duruyor.

Babam bizi ziyarete geldi ve eve de bakmak istedi. Tahmin ettiğim gibi hiç beğenmedi evi. Kendisi doğuda bir ilçede yaşıyor, bilirsiniz orda evler daha geniştir ve 1+1 tarzı evler de pek yoktur, bu şekilde evlere pek aşina olmadığından ben beğenmeyeceğini biliyordum zaten.

İlle de bu evi satın, ya altın yapın ya da ben size yardım edeyim daha iyisini alın diyor. Ama daha iyisi dediği evler 2+1 evler ve öyle bir ev alsak babamdan yüklü miktarda para almamız gerekir. Kendimiz oturmayacağımız bir ev için o kadar borçlanmak istemiyorum, ki ben doğum iznindeyim ve en az bir yıl çalışmayı düşünmüyorum.

Bir süre önce biz de eşimle birikim yapalım satıp daha albenili bi 1+1 ev alalım diye karar vermiştik. Böylece çok ev olsa da ya da memur alımı az olsa da talibi çıkar diye. Ama bu plan için de zamana ihtiyacımız var benim doğum izninden dolayı.
Babam da bu evi bir an evvel elden çıkarın yoksa satamazsınız alıcı bulamazsınız diyip duruyor. Çünkü cidden son zamanlarda böyle evlerde çok artış oldu rekabet epey arttı.

Benim gönlümden satmak geçmiyor. Fakat ilerde satarken çok mu zorlanırız diye de şüpheye düştüm biraz.
Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum ve tavsiye istiyorum.
Ben olsam satmam. Ev evdir. En kötü ihtimal Allah korusun bütün işler ters gitti eşinizle oturur kapınızı kapatirsiniz.

Burada fikir sormuşsunuz ama eşiniz asıl bu konuda ne diyor? Eşinizin aşkım hele şu kk kadınlarına bi sor bakalım ne diyecekler ona göre hareket edelim dediğini hiç sanmıyorum ama 🤣
Ben kendim danışmak için buraya sordum. Eşim genelde beni dinler.

X