Evi satmak ya da satmamak

Kkedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
3.529
6.868
Selamlar.
Eşimle yatırımlık bi 1+1 evimiz var. Kendi kiramızı ödemede katkıda bulunuyordu fakat hem yaşadığımız yerde bu tarz evlerin çok artması hem de memur atamalarının durması sebebiyle iki aydır falan boş duruyor.

Babam bizi ziyarete geldi ve eve de bakmak istedi. Tahmin ettiğim gibi hiç beğenmedi evi. Kendisi doğuda bir ilçede yaşıyor, bilirsiniz orda evler daha geniştir ve 1+1 tarzı evler de pek yoktur, bu şekilde evlere pek aşina olmadığından ben beğenmeyeceğini biliyordum zaten.

İlle de bu evi satın, ya altın yapın ya da ben size yardım edeyim daha iyisini alın diyor. Ama daha iyisi dediği evler 2+1 evler ve öyle bir ev alsak babamdan yüklü miktarda para almamız gerekir. Kendimiz oturmayacağımız bir ev için o kadar borçlanmak istemiyorum, ki ben doğum iznindeyim ve en az bir yıl çalışmayı düşünmüyorum.

Bir süre önce biz de eşimle birikim yapalım satıp daha albenili bi 1+1 ev alalım diye karar vermiştik. Böylece çok ev olsa da ya da memur alımı az olsa da talibi çıkar diye. Ama bu plan için de zamana ihtiyacımız var benim doğum izninden dolayı.
Babam da bu evi bir an evvel elden çıkarın yoksa satamazsınız alıcı bulamazsınız diyip duruyor. Çünkü cidden son zamanlarda böyle evlerde çok artış oldu rekabet epey arttı.

Benim gönlümden satmak geçmiyor. Fakat ilerde satarken çok mu zorlanırız diye de şüpheye düştüm biraz.
Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum ve tavsiye istiyorum.

Sehir, ilce, konum vb bilgilerden yoksunken hicbir yorum mantik dahilinde olamaz kedicim 💕
Memurların çok olduğu, çok fazla 1+1in bulunduğu bir yerde yaşıyoruz. Kimi zaman kiralık boş ev dahi bulunmuyordu. Son zamanlarda dediğim gibi daha da arttı evler, bir de atamalar yapılmayınca boş evler çoğaldı. Bilmem ki bu bilgiler yeterli olur mu :KK43:

gecen konuda esin babanin hayatina müdahale ettiğini söyleyip seninle tartismisti. o zaman esini haksiz bulmustum ama su konuda adama hak verdim. belki de baban hep boyle dediğim dedik biridir, sizin planlarınizi kucumseyip durup kendi bildiğini dayatiyordur . bu konuda da öyle olmus. ondan akil istememissiniz, borc istememisimsiniz altinizda kalacaginiz iyilikler için israrci olmus
sen calismiyorsun, bebek gibi masraf var. yeri mi sirasi mi evi büyütmenin?
bence esinle yeniden kavga etmeden babana şimdilik düşünmüyoruz de

gecen konuda esin babanin hayatina müdahale ettiğini söyleyip seninle tartismisti. o zaman esini haksiz bulmustum ama su konuda adama hak verdim. belki de baban hep boyle dediğim dedik biridir, sizin planlarınizi kucumseyip durup kendi bildiğini dayatiyordur . bu konuda da öyle olmus. ondan akil istememissiniz, borc istememisimsiniz altinizda kalacaginiz iyilikler için israrci olmus
sen calismiyorsun, bebek gibi masraf var. yeri mi sirasi mi evi büyütmenin?
bence esinle yeniden kavga etmeden babana şimdilik düşünmüyoruz de
Babam ilk kez bu tarz bir şey söyledi. Daha önce hiçbir müdahalesi olmadı. Şimdi de zorla sattırmaya çalışmıyor elbette ama aklımız bi bulanmadı değil.
Eşim de babama tepki vermedi sadece düşünüyoruz ne yapsak diye.

Yatırımlık dairelerde 1+0 ya da 1+1 lerin daha ideal oldugunu düsünüyorum.Altın ya da diğer yatırım enstrümanları hedef icin biriktirilir.Daireyi satıp altın almak mantıksız .Aile ici durumunuz elverişli koşullara geldiğinde (calısmaya basladıgınızda) daha albenili ya da büyük daire icin atak ideal bence.Bunun icinde birikime devam edip uygun zaman beklenmeli.Büyüklerin dedigi gibi biz öderizlerle olmuyor,planlar degistiginde sorun yaşanmaması icin beklemeli..ha belki borca girildiginde desteklerler o ayrı.

Yatırımlık dairelerde 1+0 ya da 1+1 lerin daha ideal oldugunu düsünüyorum.Altın ya da diğer yatırım enstrümanları hedef icin biriktirilir.Daireyi satıp altın almak mantıksız .Aile ici durumunuz elverişli koşullara geldiğinde (calısmaya basladıgınızda) daha albenili ya da büyük daire icin atak ideal bence.Bunun icinde birikime devam edip uygun zaman beklenmeli.Büyüklerin dedigi gibi biz öderizlerle olmuyor,planlar degistiginde sorun yaşanmaması icin beklemeli..ha belki borca girildiginde desteklerler o ayrı.
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Evet evler çok arttı atamalar çok azaldı falan ama yine de eve sahip olmak daha iyi gibi. En azından kiracı varken cidden iyi geliyor kendi kiramızı ödeme konusunda.

Babam ilk kez bu tarz bir şey söyledi. Daha önce hiçbir müdahalesi olmadı. Şimdi de zorla sattırmaya çalışmıyor elbette ama aklımız bi bulanmadı değil.
Eşim de babama tepki vermedi sadece düşünüyoruz ne yapsak diye.
ama esin "baban üstümüzde baskı kuruyor gibi hissediyorum" demisti onceki konunda
demek ki babanin benzer davranislari olmus.
bence sen o aileye dogup büyüdüğün icin normal cumle olarak görüyorsun bazi seyleri, her ailenin her zaman dedigi seyler gibi, iyiliğini düşünüyor gibi. ama esin alışık degil ve ona gore babanin cogu düşüncesi baski kurmak- israr etmek gibi geliyor.
acikcasi babanin huyunun bu olduğuna ben inandim. cunku hic karisma huyu olmayan insanlar bi konuda boyle israrci olmazlar. Benim annem de cok baski kurmayı - dedigini yaptırmayı seven biridir. tam annemden beklenecek cümleler kurmus baban. ben veriyim - bu ev sonradan satilmaz (her seyin en iyisini ben bilirim alt metinli)
bilemiyorum, umarim eşin yakinda yeniden celallenmez.
babanin teklifine gelince bence mantikli bjr tarafi yok su durumda. tek maaşa dusmussunuz, cocugun masrafi buyudukce artacak. neden durduk yere buyuk bir borcun altina giresiniz ki?
ayrica babandan borcu tl olarak mi alacaksiniz? baban size 1 milyar tl borcu verse siz onu uc sene odeseniz babana yazik olur parasi kuş kadar kalır. altin borcu verse 3 sene sonra o para arşa çıkar... ha baban hibe eder - kizima katkim olsun der o zaman tamam. ama borc ile olacaksa hic olmasin daha iyi

Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Evet evler çok arttı atamalar çok azaldı falan ama yine de eve sahip olmak daha iyi gibi. En azından kiracı varken cidden iyi geliyor kendi kiramızı ödeme konusunda.
Suan satma degil eldekini tutma dönemi kesinlikle,biz de daire degisimi düsünüyoruz ama birikime devam edip ideal zamanı yakaladıgımızda satıp hamle yapacağız.Siz kendinize göre ödeme planı ayarlar degistirirsiniz büyükler de desteklerse güzel olur.En mantıklısı bu gibi 🌺

ama esin "baban üstümüzde baskı kuruyor gibi hissediyorum" demisti onceki konunda
Onu tamamen memlekete taşınma konusunda söylemişti.
Ha evet babam bayaaaağıı müdahaleci bir adamdır bunu asla inkar etmem. Ama şöyle. Babam bir şey der yine herkes kendi bildiğini yapar bizim ailede :KK70:
Bir de biz uzakta yaşadığımızdan çok fazla bir fikir alışverişi dönmüyor aramızda

Babamın fikrinden değil de eğer ben evi satmaya ikna olursam o zaman ev satılır. Bu tarz konularda eşim ben ne dersem onu dinliyor çünkü. Bir ara satmaya karar verdim ilana koyduk, vazgeçtim ilandan kaldırdık. Satıp daha iyi bir 1+1 alma fikri de yine benden çıktı eşim ona da okey. Yani bu zamana kadar bu tarz konularda hep beni dinledi.
Şimdi de babama karşı bir tepkisi yok da onu da bu durum düşündürüyor. Kiracı ne zaman buluruz, satarken satabilir miyiz tarzında. Babamla zıtlaştığı bir nokta yok yani

ben olsam şu an borçlanıp daha iyisini almaya kalkmazdım, eğer içinde yaşamayacaksanız kiraya vermek için hiç mantıklı değil. yine kiraya vereceğim bir ev için ekstra sıkıntıya şu süreçte girmem herhalde ekonomi zaten belli.. ilerisini düşünüyorsanız neden satamayasınız ki? türkiyede hangi malın fiyatı arttıktan sonra düştüğünü gördünüz? elbet satmaya kalktığınızda da alıcı bulursunuz.

ayrica babandan borcu tl olarak mi alacaksiniz?
Benim şahsi fikrim önce bu 1+1 evi daha iyisiyle değiştirmek, sonrasında tekrar bi 1+1 almak ve en son hepsini satıp kendi oturacağımız evi almak. Ve gönlümden geçen biraz geç olsun ama borçsuz olsun.
Bu tarz yapmazsak da borç alırsak o zaman da altın borç alırım

X