evet bayanlar buyrun bakalım:)

diclem3555

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2012
425
4
26
İzmir
Öncelikle hoşgeldiniz bayanlar :)
Evlerinizde uyguladığınız pratik öneriler nelerdir?
Temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz?
Neye ne kadar vakıt ayırıyorsunuz mutfak ısı yemekler vs..
Çamaşır deterjanları yumuşatıcılar aklınıza ne gelıyorsa bırbırımıze fıkır verelım lutfen :))
Birbirimizi pratik önerileri verelim..Hepimiz birbirimizden birer destek alıp bizde birşeyler öğrenelim bayanlar :))

merhaba canım öncelikle şunu yazıyım demlik ve ketıl temizlerken hep sirkeyle kaynatırım koku olmuyor merak etme :) ayda bir bardaklarıda yaparım pırıl pırıl olur :)

Parlatıcı olarak sirke elma olandan kullanırım kullandığım limonlarıda b.makinesine atarım doğal limon kokulu bulaşıklarım olur

Dun aksam denedim kizlar sirkeyi sonuc ise muhtesen !!:) seramik tencerelerim teflon tencerelerimi bulasik makinesine atmistim bikere alt tabani sarimsj gibi oldu dun camadir suyu sirke cifle yaptim eskisinden daha gyzel okdu valla :)

merhabalar hayırlı olsun topiğin sirkeyi bende heryerde kullanıyorum diyebilirim paspas kovamda,cam silerken kovama dökerim hem nazara kerşı hemde evin ağır kokusunu alıyo

teşekkürler canım :) benım evıme gelen gıden cok fazla oluyor ve neredeyse haftanın 4 5 gunu temızlıkle uğrasıyorum camasırdı bulasıktı ev temızlıgıydı derken yorgunluktan halsızlıkten bı hal oluyorum :/ eğilip yerleri silmekten bıktım desem yerıdır... Bende buharlı temızlıyıceden aldım ama tam beceremedım kullanmayı :) sirke tencerelerıme falan cok ıyı geldı bıraz bulasık makınesıne atsam sırken bı zararı olur mu kızlar sızce?? bırde kıreclenmıs kettle falan sırkeyle lımon tuzunu atıp suyu kaynatınca ıyı geldgnı duydum uyguladım sonuc muhteşem :) ve arkadaşımızın da dedıgı gıbı fazla koku olmadı yanı

Vakumlu buharlı temizleyicimi sizin ki? vakumsuzlara anlama veremiyorum ama vakkumlu kullana memnun mu merak ediyorum düşünebilirim menun kalınacak kadar iyi ve pratikse şayet... Halı yıkama makineleri gibi ardından kablo yıka kurut hengamesi varsa hiç gelemem bayar beni

yok cnm bu alfın buharlı temızlıyecısınden aldm suanlık onu kullanıyorum artk

selam canım
diş hekimiyim, eşimle birlikte aynı muayenehanede birlikte çalışıyoruz.
6.5 aylık biri kız biri erkek ikiz bebişlerim var
o bebişler bana çooook şey öğretti
en basiti, asla ama asla bugün yapılması gereken işin yarına kalmaması gibi.
bir odadan diğer bir odaya geçerken bile gözlerim fıldır fıldır acaba götürülecek bişi var mı diye etrafı tarıyor
mutfak yemekten kalkar kalmaz hemen toplanmalı mesela. ammmaaaaa yarın toplarım bir saat sonra toplarım demek günün hatası, eğer gaflete düşüp bu hatayı yaparsam aynen şöyle oluyorum

günlük işlere sabahları 6 gibi kalkarak 1 ya da 1.5 saat ayırıyorum.
akşamları da yine 2 ya da 2.5 saat ayırıyorum.

haftasonu eşim akşam 4 ya da 5 e kadar çalışıyor ben hasta kabul etmiyorum.
cumartesi günü annem ya da eşimin annesi çocukların yanına geliyor, ben de bütün gün haftalık temizlik yapıyorum.
sonra da eşimle bebişleri büyük annelere bırakıp alışverişe çıkıyoruz.

günlük bakıcımız var. muayenehanenin yaşadığımız evin alt katında olması çok büyük bir avantaj.
git gel zaman kaybı yaşamıyoruz.

aylık da yardımcım var. o geldiğinde, halı, koltuk, cam, perde, duvar vs büyük temizlik oluyor.

yılda iki kere de bazalar, konsol vs toparlanıyor. içindekiler gerekirse yıkanıyor.

en sevdiğim deterjan marc banyo jel, marc kireç çözücü, marc mutfak jeli, mr muscle sprey mutfak, çamaşırda omo, yumuşatıcı yumoş pembe, yer silmede pek ayırmıyorum, soft kokulu olanların hepsini kullanıyorum. ayrıca evin genel temizliğinde sirkeden çok faydalanıyorum. ihlasın temizlik robotunu evlendiğimden beri kullanıyorum çok memnunum. şu aralarda da buharlı temizlik aletine taktım. araştırmadayım

aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
görüşmek üzere

Bende buharlı temizlik ürünlerinden almak istiyorum fakat aklımda bir marka yok ve tavsiyeye ihtiyacım var

canım alf ve arçelik buharlı temizleme ürününü çok methediyorlar. ben de araştırıyorum bakalım.
özellikle banyo ve yerler için çok iyi olacak sanki.
bebişlerim şu an 6.5 aylıklar.
yakında emeklemeye başlayacaklar o zaman yer temizliği çok daha önem taşıyacak.

Çok teşekkür ederim. Bugün çıkışta Arçelik'e uğrayıp bakacağım :)

Canım yemedim içmedim gittim baktım :)

Gözüme kestirdim en kısa zamanda alıyorum :)

ohhh iyi günlerde kullanırsın inşallah.
ben de alf ile arçelik arasında gidip geliyorum.
kullanınca durumdan haberdar edersen çok sevinirim.
benim de bir kaç aya karar verip almam lazım.
bebişler hijyen zeminde emeklesinler di mi ama.

Canım yemedim içmedim gittim baktım :)

Gözüme kestirdim en kısa zamanda alıyorum :)

Canım ben alf multıyı aldım cok pratık ve kullanıslı ozellıkle derz aralarını harıka temızlıyor

Merhaba Aycan Hanım,

Ben sizin temizlik anlayışınıza hayran kaldım diyebilirim. Diğer konu başlığında da sizi okudum ve çok imrendim size. Neye mi imrendim, çalışan kadın ve ikiz bebek sahibi anne olarak bu kadar düzene ve temizliğe önem verişinize imrendim. Yani sizin yazdıklarınızı okuyunca kalkıp temizlik yapasım geldi, ama o sırada işyerimdeydim :) Ben de çalışıyorum, avukatım bu arada. Ama eve gelince bitmiş vaziyette oluyorum ve temizliği düşünemiyorum bile. Gerçekten takdir ettim sizi, kolay gelsin. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…