- 29 Ocak 2024
- 245
- 93
- 18
- 26
- Konu Sahibi KaosKralicesi
-
evlenmeden öncesinde zaten kendimize yetiyorduk ailesi yıllar önce verdikleri desteği dolar olarak hesaplayıp borçmuş gibi istedilerher gelen gidenin her masrafını siz üstlenmek zorunda değilsiniz
ben de tatil yöresinde yaşıyorum bana da kuzenlerim gelir ama ben memlekete gidince de onlar yedirir içirir reçelimi turşumu yapar, ben öyle ben egeye taşınana kadar yolumu numaramı bilmeyip buraya gelince aaa kuzen (ya da neyse yani) diyecek kişiye masraf filan yapmam. ha gelince uğrar çay kahve içerim o kadar.
onun dışında tabii ki yeni evli evine bi ölçüde (sürekli olmasa da) ziyarete gelen giden aile büyüğü olur, misafir ağırlanır. bunlarla göçülmez. evlenmek biraz böyle birşey yani bizim ülkemizde.
siz çalışmıyorsunuz, en büyük sorununuz bu bence. grafik tasarım freelance çalışılacak bir iş, eşiniz daha fazla iş alıp sizi de dahil edebilir. siz kendiniz proe usulü çalışabilirsiniz.
şayet zaten o kadar iş yok vs. diyorsanız kusura bakmazsanız sizin geçinmeye yeter durumunuz yok. e yokken daha yaş da 26 iken (doğruysa) tüp bebek filan biraz fazla açılmak demek değil mi?
eşinizle evlenmeden ne kazanıyorsun ne alacağın var ne borcun var biz ne masraf yaparız konuşması yapılmamış, ya da yapıldıysa da üstünkörü yapılmış gibi duruyor ki genelde bizim ülkemizde bu konuşmalar yapılmıyor. sevgiliyken nasılsa evliyken de öyle olacak mi sanılıyor hesap kitap mı bilmiyor insanlar ben anlamadım. evliliğin yarısı bütçe yarısı da seks bacım, Allah aşkına bu 2 konuda tam anlaşma uyuşma olmadan evlilik olmaz.
KV en son gelmeden 2 gün önce bayramda tatilde olacağız dedim eşimi aramış baban ağlıyor (kanser tedavisi görüyor) seni çok özlemiş gelicem diyor dedi ve geldiler beni aramadılar zaten he gelince de yüzümüze bakıp ilgilenen olmadı orası ayrıBu hafta İstanbuldayız, kusura bakmayın belki sonra diyin evde değiliz diyin. Evdeyiz diyince çıkıp geliyorlardır. Gelenlere de kapıyı açmayın birkaç kez ayakları kesilir. Ararlarsa da İstanbuldayız işimiz var dersiniz.
KV en son gelmeden 2 gün önce bayramda tatilde olacağız dedim eşimi aramış baban ağlıyor (kanser tedavisi görüyor) seni çok özlemiş gelicem diyor dedi ve geldiler beni aramadılar zaten he gelince de yüzümüze bakıp ilgilenen olmadı orası ayrı
saçmalamasanız mı?Evet ben en çok kendime kızıyorum zaten burda çalışmam gerek farkındayım. Biri geldiğinde yemek yeniyor bekliyoruz kasaya beraber geçelim öderiz diye ama yiyen çıkıp gidiyor E hadi siz ödeyin diyemiyoruz ücretli sahillere gitmek istiyorlar parasını soran olmuyor duyuruyorum burası da pahalı ama diye kesenize bereket diyip çekiliyorlar
ama 9 bin lira olacağını mı sanıyordunuz gerçekten?evlenmeden öncesinde zaten kendimize yetiyorduk ailesi yıllar önce verdikleri desteği dolar olarak hesaplayıp borçmuş gibi istediler
Tüp bebek için karar vermeden önce zaten birikim yapmıştık ama yazdığım gibi beklediğimizden çok fazla çıktı masraf
Böyle olduklarını bilmiyordum kv o kadar iyiydi ki meğer bipolarmış ilaçlarını kullanırken iyiymiş şimdi ilaçlarını da almıyor bağırıp çağırıyor ilaçlarını kullan diyinceBu akilsiz adami da acaip aileyi de cok aradin mi kizim
Tüp bebek için hastane ile görüştüm hanımefendi neden yalan söyleyeyim raporlu hasta olduğum için 9bin tl dediler sonrasında neden 55 çıktı 9 bin demiştiniz dediğimde zam geldi dediler çıktılar işin içindensaçmalamasanız mı?
ben de kardeşim de tatil yöresinde çalışıyoruz
ama çalışıyoruz yani hani 1 gün gideriz o günü da söyleriz ben x gün boşum o gün birlikte gidelim diye, gelenlere.
o gün sahilde yemek üzere birlikte yemek hazırlarız (genelde masalı yerlere gitmeye çalışıyoruz piknik gibi oluyor) ya da yüzdükten sonra yorgunsak çoluk çocuk varsa vs. yemek yer bir yerde geliriz, o gün öderiz hadi. ama diğer günler herkesin işi gücü var. tatile gelen kendi gider nereye gidecekse.
ama 9 bin lira olacağını mı sanıyordunuz gerçekten?
sizin ciddi matematik sorununuz var.
hiç bilmiyorsanız bi tüp bebek sorumlarını dolaşın.
hayatımda tp bebek yapmadım ama sanmıyorum ki 100-150 binden aşağıda bişey çıksın.
çünkü yumurta tolamadan önceki ilacı iğnesi, yoplaması, döllenmesi, seçilmesi, transferi günübirlik işlemleri hepsi para hepsi para.
eşiniz işi de böyle döndürmüyordur umarım batar Allah korusun
benim de kendi işim bu arada.
hem kendi işimi yapıp hem milleti gezdirip hem hesap ödeyemem yani. 1-2 gün çalışırsam yarım gün-1 gün evimin işini yaparsam yemek, temizlik vs) 1 gün de geziyorum ben yaz sezonunda. sizin hep evde olmanız bu yaşadıklarınızda çok büyük etmen.
yalan söylüyorsunuz demiyorumTüp bebek için hastane ile görüştüm hanımefendi neden yalan söyleyeyim raporlu hasta olduğum için 9bin tl dediler sonrasında neden 55 çıktı 9 bin demiştiniz dediğimde zam geldi dediler çıktılar işin içinden
GelAsla kabul etmem ne demek sürekli dışardan yemek istiyorlar ve ellerini ceplerine atmıyorlar otel misiniz siz ki otellerde hizmetleri karşılığında ücret alıyorlar siz bedava tatil yaptırıyorsunuz insanlara valla adresinizi yazında bizde gelelim ohh ne güzel :)
ablam daha önce aynı yerde yaptırmıştı ona verdiği ilaçla benimki aynı olmadı onun kullandığı iğneyi devlet karşılarken bana verileni karşılamadı ücretli almak durumda kaldıkyalan söylüyorsunuz demiyorum
iyi araştırın iyi soruşturun her denilene tamam demeyin diyorum, böyle çok zorlanırsınız siz.
tüp bebek tedavisinde genelde doktor şu x ilacı da kullan ya da şu x şeyi de yapalım diye süreç içinde karar verir. en basit standart ücrete göre fiyat almış olabiliriniz mesela, ama kimseye o ücret çıkmaz tedavi bitene kadar bi sürü ekstra şey olur.
Gel şekerimAsla kabul etmem ne demek sürekli dışardan yemek istiyorlar ve ellerini ceplerine atmıyorlar otel misiniz siz ki otellerde hizmetleri karşılığında ücret alıyorlar siz bedava tatil yaptırıyorsunuz insanlara valla adresinizi yazında bizde gelelim ohh ne güzel :)
Tüp bebek için hastane ile görüştüm hanımefendi neden yalan söyleyeyim raporlu hasta olduğum için 9bin tl dediler sonrasında neden 55 çıktı 9 bin demiştiniz dediğimde zam geldi dediler çıktılar işin içinden
Akrabaları insan değiller ki maddi sıkıntımız var dediğimizde tamam yavrularım desinler bi tekme de onlar atar kabul etmediğimde tüm sülale aaa şunun gelini misafir sevmiyo tü dediler çok takmıştım o zaman ama artık desinler istedikleriniYurtdışında çok turistik bir yerde yaşarken benzer talepleri aldım ama hiçbirini kabul etmedim. Tur rehberi gibi her ay gelen başka birini sıfırdan gezdirecek ne enerjim ne de maddi gücüm var. Bazı şeyler sadece insanın kendi ailesine yapabileceği türden şeyler ki onların da sınırını bilen insanlar olduğunu bildiğim için yaparım. Maddi sıkıntım var diyemeyecek yakınlıktaki insanlara niye evimde otel hizmeti vereyim yani off..
Bir süre tekrar transfer yaptıramayacağım zaten donmuş 2 embriyom var zamanı geldiğinde onlarda şansımı denerim tekrar aynı yere gitmemHastaneyi degistirin.
Ben 2021 senesinde tüp bebek raporlu olarak sadece hastaneye 8 bin ödedim , ilaclara 5 bin ödedim.
işte ben de onu diyorum, bunu da baştan demezler. herşeyi devletin karşılayayacağı şekilde minumum ücretli olacağını da bilemezsiniz.Gel
ablam daha önce aynı yerde yaptırmıştı ona verdiği ilaçla benimki aynı olmadı onun kullandığı iğneyi devlet karşılarken bana verileni karşılamadı ücretli almak durumda kaldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?