Eve maddi destek olamıyorum :(

KaosKralicesi

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2024
244
93
18
26
Canlarım biraz uzun olursa affola çok dertlendim bu ara içimi dökmek istiyorum…

4 yıllık evliyim grafik tasarım mezunuyum eşimle de iş vesilesi ile tanıştık. Eşimin kendi şirketi var ilk 2 sene beraber çalışıyorduk sonrasında taşınma işlerimiz oldu ben çok fazla çalışamadım bir senedir yerime başkası çalışıyor.
Eşimin biz tanışmadan önce çok borcu vardı ama kendimizi idare edebiliyorduk düğünden sonra takıların hiçbiri bana gelmemesine rağmen kv ve eşimin abileri yıllar öncelerinin borcunu çıkarttılar istediler ısrarla ve kendi ailemin taktıklarını bozdurmak zorunda kaldık.
Zaten sonrada taşınma yeni düzen vs derken bir ton masraf çıktı elimizde ne varsa gitti.
Taşındığımızdan beri evimize o kadar çok yatılı misafir geliyor ki tatil beldesinde olduğumuz için başımın üstünde yerleri var ama sürekli dışarıdan yemek istiyorlar gezmek istiyorlar, bu süreçte hem eşim çalışamıyor hem bize çok fazla masraf oluyor çünkü ev sahibi kimse masraflar ondan çıkıyor 🤷🏻‍♀️
Geçen yaz en zor zamanlarımızdan biriydi dibin dibini gördük sonra toparladık çıktık biriktirdik derken tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve evdeki hesap çarşıya uymadı. 9 bin tl dedikleri hastane masrafı 15 gün sonra gittiğimizde zamlanmış 55 bin olmuştu, bir o kadarda ilaçlara gitti neyse çok şükür yavrumuz tutundu dedik ama sağlıksız olduğu anlaşıldı kürtaj falan derken bizden toplu olarak bi 50 bin daha gitti neredeyse… üzerine kv tutturdu geleceğim diye yine bize bir ton masraf o yokluğun içerisinde…
Şimdi çok zor duruma düştük ve canım o kadar sıkılıyor ki çalışmıyorum eve destek olamıyorum diye elimden sadece eşimin rahat zamanlarında verdiği parayı biriktirip sıkıştığında tekrar ona vermek oluyor benim yerime çalışan arkadaşı çıkartalım ben çalışayım diyeceğim ama kendime güvenemiyorum uzun zamandır çalışmıyorum işler aksar elimizdeki müşterilerden oluruz diye başka yerde iş bulayım diyorum eşim razı değil… daha şimdiden 2 ay sonrası için yine geleceğiz muhabbetleri dönüyor kuzenleri aileleri tarafından gelsinler tamam ama maddi olarak çok yoruyor bizi.
Bankalar sürekli arıyor eşimin evde hep gözleri dolu dolu bir şey yapmak istemiyor zorla çalışmaya çalışıyor çok üzülüyorum onu böyle görünce. Fikriniz öneriniz varsa çok sevinirim

Kim bu misafirler? Ayrıca kabul etmek zorunda mısınız?
Pek soran yok aslında gelelim mi diye kv aklına estikçe çıkar gelir 700 km yolu, eşimin abileri yurtdışında bir ay geleceğiz memlekete gitmeyeceğiz sizde kalacağız diyolar kuzenleri geliyor benim ailem geçen sene geldi bu sene gelmeyelim diyor ama bilmiyorum

E siz körelmişimdir belki diyerek çalışmak istemiyorsunuz.
Eşiniz başka yerde çalışmanızı istemiyor.
Misafire elini cebine attırmaya gelince yoksunuz.
Başınızın üstünde hep yerleri de var.

Durumun böyle olması süpriz değil ki?

Bunlardan birini ya da bir kaçını değiştirdiğinizde sorunlar da gidiyor.

4 yıllık evliyim grafik tasarım mezunuyum eşimle de iş vesilesi ile tanıştık. Eşimin kendi şirketi var ilk 2 sene beraber çalışıyorduk sonrasında taşınma işlerimiz oldu ben çok fazla çalışamadım bir senedir yerime başkası çalışıyor.
Eşimin biz tanışmadan önce çok borcu vardı ama kendimizi idare edebiliyorduk düğünden sonra takıların hiçbiri bana gelmemesine rağmen kv ve eşimin abileri yıllar öncelerinin borcunu çıkarttılar istediler ısrarla ve kendi ailemin taktıklarını bozdurmak zorunda kaldık.
Zaten sonrada taşınma yeni düzen vs derken bir ton masraf çıktı elimizde ne varsa gitti.
Taşındığımızdan beri evimize o kadar çok yatılı misafir geliyor ki tatil beldesinde olduğumuz için başımın üstünde yerleri var ama sürekli dışarıdan yemek istiyorlar gezmek istiyorlar, bu süreçte hem eşim çalışamıyor hem bize çok fazla masraf oluyor çünkü ev sahibi kimse masraflar ondan çıkıyor 🤷🏻‍♀️
Geçen yaz en zor zamanlarımızdan biriydi dibin dibini gördük sonra toparladık çıktık biriktirdik derken tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve evdeki hesap çarşıya uymadı. 9 bin tl dedikleri hastane masrafı 15 gün sonra gittiğimizde zamlanmış 55 bin olmuştu, bir o kadarda ilaçlara gitti neyse çok şükür yavrumuz tutundu dedik ama sağlıksız olduğu anlaşıldı kürtaj falan derken bizden toplu olarak bi 50 bin daha gitti neredeyse… üzerine kv tutturdu geleceğim diye yine bize bir ton masraf o yokluğun içerisinde…
Şimdi çok zor duruma düştük ve canım o kadar sıkılıyor ki çalışmıyorum eve destek olamıyorum diye elimden sadece eşimin rahat zamanlarında verdiği parayı biriktirip sıkıştığında tekrar ona vermek oluyor benim yerime çalışan arkadaşı çıkartalım ben çalışayım diyeceğim ama kendime güvenemiyorum uzun zamandır çalışmıyorum işler aksar elimizdeki müşterilerden oluruz diye başka yerde iş bulayım diyorum eşim razı değil… daha şimdiden 2 ay sonrası için yine geleceğiz muhabbetleri dönüyor kuzenleri aileleri tarafından gelsinler tamam ama maddi olarak çok yoruyor bizi.
Bankalar sürekli arıyor eşimin evde hep gözleri dolu dolu bir şey yapmak istemiyor zorla çalışmaya çalışıyor çok üzülüyorum onu böyle görünce. Fikriniz öneriniz varsa çok sevinirim
Surekli gelmek isteyen akrabalara, maddi cikmazda oldugunuzu bu sebeple misafir agirlayamayacaginizi acik acik anlatin.

Buna anlayış gösteremeyenlede mesafe koyarsiniz olur biter, hic hoşlanmıyorum bu uste yıkılıp tatili bedavaya getirenlerden.

Siz yol geçen hanımsınız niye herkese gel diyorsunuz?
Valla bizim gelirimiz gayet iyi bu kadar masrafla ben de baş edemem

Acilen geride kaldığınızı düşündüğünüz konularda kendinizi toplayıp çalışmaya başlayın. Bu kadar sıkıntıdayken evde durmaya benim gönlüm el vermezdi. Sıkıntı olmasa da evde durmaya el vermez benimki ama neyse. İşten en başta neden çıktınız ki ? Taşınıyor olsanız bile eşinizin firması eşinizle taşınıyorsunuz anlamadım ben o kısmı.

Başka yerde iş bul sen de konu sahibesi, başka şirkette iş bulursun eve net kazanç sağlamış olursun aynı zamanda. Bir de sizi anlayamadım grafik işleri genelde İstanbulda yapılır ve satılır neden tatil beldesine taşındınız :KK51: Kusura bakmayın lütfen sizlerde ticari zeka pek göremedim, eninde sonunda şirketi kapatıp kocan da ücretli çalışanlığa dönecek bence en iyisi sen güzel bir iş bul kendine en azından senin kazancın sabit olsun.

E siz körelmişimdir belki diyerek çalışmak istemiyorsunuz.
Eşiniz başka yerde çalışmanızı istemiyor.
Misafire elini cebine attırmaya gelince yoksunuz.
Başınızın üstünde hep yerleri de var.

Durumun böyle olması süpriz değil ki?

Bunlardan birini ya da bir kaçını değiştirdiğinizde sorunlar da gidiyor.
Evet ben en çok kendime kızıyorum zaten burda çalışmam gerek farkındayım. Biri geldiğinde yemek yeniyor bekliyoruz kasaya beraber geçelim öderiz diye ama yiyen çıkıp gidiyor E hadi siz ödeyin diyemiyoruz ücretli sahillere gitmek istiyorlar parasını soran olmuyor duyuruyorum burası da pahalı ama diye kesenize bereket diyip çekiliyorlar

her gelen gidenin her masrafını siz üstlenmek zorunda değilsiniz
ben de tatil yöresinde yaşıyorum bana da kuzenlerim gelir ama ben memlekete gidince de onlar yedirir içirir reçelimi turşumu yapar, ben öyle ben egeye taşınana kadar yolumu numaramı bilmeyip buraya gelince aaa kuzen (ya da neyse yani) diyecek kişiye masraf filan yapmam. ha gelince uğrar çay kahve içerim o kadar.

onun dışında tabii ki yeni evli evine bi ölçüde (sürekli olmasa da) ziyarete gelen giden aile büyüğü olur, misafir ağırlanır. bunlarla göçülmez. evlenmek biraz böyle birşey yani bizim ülkemizde.

siz çalışmıyorsunuz, en büyük sorununuz bu bence. grafik tasarım freelance çalışılacak bir iş, eşiniz daha fazla iş alıp sizi de dahil edebilir. siz kendiniz proe usulü çalışabilirsiniz.

şayet zaten o kadar iş yok vs. diyorsanız kusura bakmazsanız sizin geçinmeye yeter durumunuz yok. e yokken daha yaş da 26 iken (doğruysa) tüp bebek filan biraz fazla açılmak demek değil mi?

eşinizle evlenmeden ne kazanıyorsun ne alacağın var ne borcun var biz ne masraf yaparız konuşması yapılmamış, ya da yapıldıysa da üstünkörü yapılmış gibi duruyor ki genelde bizim ülkemizde bu konuşmalar yapılmıyor. sevgiliyken nasılsa evliyken de öyle olacak mi sanılıyor hesap kitap mı bilmiyor insanlar ben anlamadım. evliliğin yarısı bütçe yarısı da seks bacım, Allah aşkına bu 2 konuda tam anlaşma uyuşma olmadan evlilik olmaz.

Başka yerde iş bul sen de konu sahibesi, başka şirkette iş bulursun eve net kazanç sağlamış olursun aynı zamanda. Bir de sizi anlayamadım grafik işleri genelde İstanbulda yapılır ve satılır neden tatil beldesine taşındınız :KK51: Kusura bakmayın lütfen sizlerde ticari zeka pek göremedim, eninde sonunda şirketi kapatıp kocan da ücretli çalışanlığa dönecek bence en iyisi sen güzel bir iş bul kendine en azından senin kazancın sabit olsun.
Şirket İstanbul’da ama evden çalışıyoruz çünkü burada da çok müşterimiz var kocam maalesef savurgan kimseye yok diyemiyor o yüzden birazda bu duruma düştük

Valla tatil beldesinde yaşayan biri olarak misafirleriniz olmasını anlıyorum. Bizde yazlıkçıyız resmen bu durum beni epey mutlu ediyor ama bu kadar maddi olarak sıkışık olsak asla kimseyi kabul etmezdim bahanem de hazır 'yoğun çalışıyorum'. İşe girin ve misafirleri bir süre kesin, bu yaz kimseyi kabul etmeyin, çözülür.

Bir de benim anlamadığım şu ki genelde misafir gelenler harcama konusunda epey ortak olurlar. Biz de memlekete gittiğimizde ekstra harcama yaparız ailelerimize. Bizdeki genel hem arkadaş hem aile kültürü bu şekilde sizde niye tam tersi anlayamadım valla.

Valla tatil beldesinde yaşayan biri olarak misafirleriniz olmasını anlıyorum. Bizde yazlıkçıyız resmen bu durum beni epey mutlu ediyor ama bu kadar maddi olarak sıkışık olsak asla kimseyi kabul etmezdim bahanem de hazır 'yoğun çalışıyorum'. İşe girin ve misafirleri bir süre kesin, bu yaz kimseyi kabul etmeyin, çözülür.
Ah keşke yapsaydım zamanında eşimde evden çalışıyor diye çıkıp çıkıp geliyorlar

Şirket İstanbul’da ama evden çalışıyoruz çünkü burada da çok müşterimiz var kocam maalesef savurgan kimseye yok diyemiyor o yüzden birazda bu duruma düştük

Yani bebisim onu yazacaktım kocan akılsız. Şirketi para getiriyordur diye düşünüyorum ama her gelen sizi otel olarak kullanıyor yazdıkça yazdın habire masraf diye ona da can dayanmaz zaten de dayanmıyor gördüğün kadarıyla. Kimseyi kabul etmeyin. Müsait değiliz ağırlayamayız diyin. Kocan aşırı savurgan kendini Karun sanıyor, tanıyorum böyle tipleri 5 kişilik ajans sahibi ama kendini Sabancı görüyor her yerde hesap ödüyor ama bakıyorsun tınnn. Neyse bunları da geçtim sen kocanı niye dinliyorsun mesleğin var otur otur körelirsin boşver onun ne dediğini bir iş bul çalış kimseyi de işinden etme. Bütçe konusunda da mutlaka milletin ayağını kesin çalışsan bile para yetiremezsin.

İş buldum çalışıyorum diyip misafir almayın o neymiş öyle sahil bölgesi die tüm sülale sizde mi gecırıyor yazı ne münasebet yani . Ayrıca yatılı misafirden hiç haz etmem . Bulamazsanız da işi en azından arayana müsait değiliz diyin yani kendım sıkıntı çekerken de milleti çekemem lır

Pek soran yok aslında gelelim mi diye kv aklına estikçe çıkar gelir 700 km yolu, eşimin abileri yurtdışında bir ay geleceğiz memlekete gitmeyeceğiz sizde kalacağız diyolar kuzenleri geliyor benim ailem geçen sene geldi bu sene gelmeyelim diyor ama bilmiyorum

Hayır, musiat değiliz, olmaz, imkanlar el vermiyor gibi bir sürü kelime varken neden herşeye "tamam" diyorsunuz.

Şuan misafir kabul edemeyiz, müsiat olunca haber veririz demek zor olmamalı. böyle giderseniz bir ömür boyu eş akrabalarına çalışırsınız.

Madem bu misafirler eşinizin ailesi o zaman kendisi konuşup bir dur diyecek bu duruma. Burada sizlik bir şey göremedim. Sizin iş durumunuzla alakası yok bence bu durumun, çalışıyor olsaydınız sürekli sürekli misafir ağırlayıp dışarıda yedirip içirmeniz normal mi olacaktı, hayır. Herkes kendini doyursun bi zahmet ya tatil beldesinde oğlumuzun evi var diye gelip yıkılmasınlar.

Ah keşke yapsaydım zamanında eşimde evden çalışıyor diye çıkıp çıkıp geliyorlar

Bu hafta İstanbuldayız, kusura bakmayın belki sonra diyin evde değiliz diyin. Evdeyiz diyince çıkıp geliyorlardır. Gelenlere de kapıyı açmayın birkaç kez ayakları kesilir. Ararlarsa da İstanbuldayız işimiz var dersiniz.

Back
X