- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.562
- 208
- Konu Sahibi minikkedii07
-
Dışarıdan girmelerini de önlüyodur inşallah araştırayım ben teşekkür ederim:)
Hadii ben siz karşılaşmadınız sanmıştım..Ben de hiç indirecek cesaret olmadı maalesefGörmediğim böcek kalmamıştır, yaylalarda her çeşidi oluyor.
Çocukken de ilgi vardı böcülere. ^_^
El kadar çok böcek görmüşümdür, çekirgeler, çıyanlar vs.
Ama o çıyanı akrebi gördüğünüz yerde indirin.
İyi de bebişim hayvanlar doğal ortamında bunu yapıyor, doğa kanunu bu, önceden kediler evdeki haşereleri temizlesin diye beslenirmiş, sokaktakiler de zaten öldürüyor bunları. Boş ver yani, böceklerin populasyonu onları yiyen hayvanlar olmadığı için artıyor şehirlerde. Bizim ora yeşillik, köy gibi, karga güvercin bol, temizliyorlar Allah'tan yoksa baş edemezdik yani.
Hadii ben siz karşılaşmadınız sanmıştım..Ben de hiç indirecek cesaret olmadı maalesefsiz öyle el kadar çıyanı,akrebi görünce ne yaptınız hatırınızda mı?
Bende de öyle dışarıdan geliyorlar ama onlar bile yetiyor:)buyuk bocek olursa atarim. kucuklerle ilgilenmiyorum. gerci koloni halinde gormedim hic. tek tuk.
Tamamdır çok teşekkürler:)İşte önlüyor diyorum ya, yaklaşmıyorlar, haa yaklaşan da direk ölüyor ki nadir o da. Yazın sinekler bile gelmiyor düşün yani.
Sizde süleymancık yok muHızlı davranarak en yakınımdaki sert şeyle ezdim ne yapabilirim başka? :)
Akrep de çıyan da hızlı hareket eden zehiri-zararlı böcekler. Üstelik bazı türleri bazı zemin renkleriyle aynı oluyor, Allah korusun üzerine basarsınız sokarlar.
Öyle bi fark etmeksizin çıplak ayak büyük sarı örümceğe basmıştım. Ölmüştü direkt.
Ama biraz daha yanına bassam ısırırdı yani belli mi olur.
Yani illa akrep değil işte genel olarak o gibi haşarelerden bahsediyorum hamam böceği,çıyan falan..Ama görünce insan irkiliyor ya çok kolay değil valla yaklaşmak:)Cok sukur benim evimde karinca bile yok. Akrep ne ya? Kalpten giderim gorunce Allah korusun..
Ve oldururum yani gorsem de sonucta cadde uzerindeyim evimin bahçesinde park var. Dışarı atsam bi cocugu soksa daha zarar yani. O yuzden gorsem de oldururum..
Sizde süleymancık yok mu
Valla siz çok cesurmuşsunuz bir çoğumuz yaklaşamaz bile o durumda onlara:)Yani onlar çok hızlı dediğiniz gibi hem de çok dayanıklı hayvanlar sürekli bir yerleri oynuyor..Siz iyi yaklaşmışsınız akrebe o kadar,o anda saldırmaya çalışmadı mı size neyle öldürdünüz!!Hızlı davranarak en yakınımdaki sert şeyle ezdim ne yapabilirim başka? :)
Akrep de çıyan da hızlı hareket eden zehiri-zararlı böcekler. Üstelik bazı türleri bazı zemin renkleriyle aynı oluyor, Allah korusun üzerine basarsınız sokarlar.
Öyle bi fark etmeksizin çıplak ayak büyük sarı örümceğe basmıştım. Ölmüştü direkt.
Ama biraz daha yanına bassam ısırırdı yani belli mi olur.
Sizde süleymancık yok mu
Bizde bi o eksik sanırımSizde süleymancık yok mu
Bunların hakkından en iyi kediler geliyor sanırım:))Ben insafliyim da bizim oglan (kedi olur kendisi) pek insafli degil sanirim cunku evde hic canli böcek gormedim
Karincalar icin de saga sola limon koyuyorum kaciyorlar.
İşte bir çoğumuz o durumda soğukkanlı olmayı başaramıyoruz maalesefOyşşş düşününce bile bi fena oldum.Canlısına elim dokunamaz, ne görsem öldürürüm valla Allah affetsin
Arada benim eski eve uğruyordu komşular arası dolaşıyordu bu evimde denk gelmedim dahaOlmaz mı, hepsi var... Ama annemlerin yazlıkta işte, yayla evinde.
O kertenkeleler pek tatlı oluyor ama, ses çıkarıyorlar bi de çiç çiç diye.
Çardakta kolonileri var bunların, ışığa gelen kelebeklerle besleniyorlar semiriyorlar.
Evin içinde böcek belgeseli çeksen 2 aylık yayın çıkar yani o derece.
Ancak bizim evde (dilimi ısırayım) sivri bile yok.
Akrep hiç görmedim Allah göstermesinİşte bir çoğumuz o durumda soğukkanlı olmayı başaramıyoruz maalesef(Siz karşılaşıyor musunuz hiç öyle haşerelerle
Valla siz çok cesurmuşsunuz bir çoğumuz yaklaşamaz bile o durumda onlara:)Yani onlar çok hızlı dediğiniz gibi hem de çok dayanıklı hayvanlar sürekli bir yerleri oynuyor..Siz iyi yaklaşmışsınız akrebe o kadar,o anda saldırmaya çalışmadı mı size neyle öldürdünüz!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?