- 6 Ocak 2016
- 467
- 147
- 23
- Konu Sahibi minikkedii07
-
Evett 20 gün önce kadar benim eve gimişti burada da paylaşmıştım hatta:)Akrep mi? :/
Yazın bunlar büyük dert oluyor böceğinden,akrebine dalıyorlar içeriye..Soğukkanlılıkla alıp atabiliyor musunuz yoksa o onun son anları mı oluyor:))
Akrep yıllardır görmedim ama sinek bile öldürmem dışarı atarımakrepte görseydim öldürmezdim heralde
Aslında evde sürekli yok olmuyor çok şükür ama yazın hava ısınınca açık kapı camdan dalıyorlar içeriye..Bir de nemden sanırım hormonlular ay resmen buradakiler:)Ziraatçilerden böcek ilacı al, böyle suya karıştırıp sıkıyorsun dibe köşeye, 3-4 saat evi kapatıp çıkıyorsun, evde bulunmaman gerek, sonra gelince evi havalandırıyorsun camları açıp, mevcut olanlar öldüğü gibi neredeyse 6 ay kadar eve hiçbir haşere uğramıyor bile. Sinekler bile azalıyor.
Ben deepest genel haşere ilacı diye bir ilaç kullandım, boş spray şişesine (boş camsil şişesi gibi) iki çay kaşığı ilaca, 2 litre su ile yapılıyor. Bu sene de yapacağım. Geçen sene karınca derdim vardı ilacı sıktım, bi tane bile kalmadı. Bir de ortalarda bazı kimliği belirsiz böcek ölüleri buldum sonra kesildi hepsi...
Evet yerlerde çok oluyorlar burası da öyle bir de inanın normal boyutlarda değiller evrim geçirmişler resmen..Hiç bahsettiğim gibi büyük olan akrep ya da çıyanla karşılaştınız mı daha önce?Daha evimde karınca da dahil olmak üzere bir haşereye rastlamadım ama annemlerin yazlığında akrebinden çıyanına, tarantuladan hallice avuç içi büyüklüğünde sarı örümceklerden orman kenelerine kadar hepsi olur. İri çekirgeler filan vs...
Bismillah der basarım terliği yani akrep gibi bi zararlıyı niye öldürmeyeyim?
Ağustos böcekleri gelir, onları öldürmem, yakalar, karanlık bir pencereden atarım (Tekrar ışığa gelmesinler diye).
İlaçlama işe yarıyor akrepler için, pencere-kapılara sineklik, yataklara cibinlik filan, tamamdır.
Harika ama buradaki asıl mesele korkmamak sanırım:)hoc okdurmedim disari atarim ben.bi can veremiyorsam alamam da
Çok iyiymiş gerçekten ama bunları yapabilmek için önce korkmamak lazım:)Akrep yıllardır görmedim ama sinek bile öldürmem dışarı atarımakrepte görseydim öldürmezdim heralde
Aslında evde sürekli yok olmuyor çok şükür ama yazın hava ısınınca açık kapı camdan dalıyorlar içeriye..Bir de nemden sanırım hormonlular ay resmen buradakiler:)
Evet canım öldürme huyu varda ben izin verirsem görünce kızıyorum sonuçta onlarda canlı kıyamıyorumBibi sen de kedi var, yer zaten onları bırakmaz bence, yemese de öldürür. Böceklerde tırsıp girmez sanırım hayvanlı eve.
Dışarıdan girmelerini de önlüyodur inşallah araştırayım ben teşekkür ederim:)Bende de yok sanıyordum karınca harici ama o ölü böcekler nereden geldi anlamadım, sanırım biz uyuyunca cirit atıyorlar.
Ama dediğim gibi için rahat etsin istiyorsan 10 tl gibi bir fiyata al bu ilacı. Netten de alabilirsin, zaten SKT'si dolana kadar ortalama 2 yıl kadar kullanabilirsin. 6 ayda bir yapsan kafan rahat olur. Dedim ya böcek yaklaşmıyor bile eve. Giren de direk geberiyor orda burda.
Evet yerlerde çok oluyorlar burası da öyle bir de inanın normal boyutlarda değiller evrim geçirmişler resmen..Hiç bahsettiğim gibi büyük olan akrep ya da çıyanla karşılaştınız mı daha önce?
Sizin çözümde iyiymişBen elimi kana bulamıyorum, eşimi kullanıyorum tetikçi olarak
Ya böcek filan sorun değil de kertenkele görünce dilim damağım kuruyor, dizlerim boşalıyoriki kere girmişti ilk evime. Eşim ustune havlu attı, havluyla birlikte attı aşağı
Evet canım öldürme huyu varda ben izin verirsem görünce kızıyorum sonuçta onlarda canlı kıyamıyorumzaten şükür evimizden hiç böcek çıkmıyor dışardan gelenleride ben atıyorum dışarı korkmuyorum zaten bi uçan hamam böceklerinden tiksiniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?