- 14 Nisan 2010
- 1.485
- 1.930
- 133
- Konu Sahibi Yagmur Selen
-
Zaten bu söylediginizi yalandan degil gercekten her gün yasiyorduk. Duyuyor ama duymamis gibi yatiyor. Biz odadan cikiyoruz geri bakiyorum surati 5 karış. Ne oldu diyorum yok birsey diyor sonra yine hic bir sey olmamis gibi davranıyorEşinle her akşam odana geç bağıra çağıra kavga et. Onlar bu evden gitmezlerse ben gideceğim diye bagirsin eşin. Sen de aman hayatım ne olur bağırma filan de. Sonra onların yanında surat as. Bunu bikaç gün üst üste yapın. Eşinle kavga planlayıp yapın bence.
Inanin bebeginizle konusmanizin cok faydasi olacak. Ben oglumla dogdugundan beri koca adam gibi karsima alir konusurum. Şu an çok sakin, dinlemeyi bilen, her konustugumu anlayan anlayışlı ve iletisime acik bir cocuk. Demem o ki bebeginizle konusmaktan hic vazgecmeyin ileride emeginizin karsiligini fazlasiyla alacaksiniz emin olun.Ben beş aylık bebegim bile yaramazlık yapınca anlatmaya çalışıyorum. Cıs cıs oglum yapma annem olmaz kötü cıs diye. Tabi anlamıyor suratıma bakıp dinleyip gülüyor sadece ama bir umut anlatmaya çalışıyorum. O çocuk o çocuk ne anlar deyip doğrusunu anlatmayan insanını anlamıyorum. Okadar güzel anlar ki her seferinde sıkılmadan yapmaması gerektigini anlatması gerek. Bide niye iki ay önce geldi madem ameliyata geldi onu anlamadım. İyi niyetinizi kurbanı olmuşsunuz.
Bu arada maddi imkanimiz pek iyi degil ve onlar sürekli acikiyorlar. 2 saate 1 aciktik ne yesek diye soruyor arkadasim. Evde yemek yapacak birsey kalmadi alacak imkanim yok. Ve arkadasim yemek vakti geldigi zaman ne pisirelim demiyor. Bana aciktik yaa kalk bi makarna pisir de yiyelim, aciktik ya kalk şunu yap da yiyelim diyip duruyor ev isi konusunda hic birseye karismiyor. Misafir gibi oturuyor ama benim bildigim misafirlik 3 gündür sonrasi ev sahipligine girer. Ne bulasiga karisiyir ne temizlige. Aksama kadar evde 3 tane cocuk kendisi zaten ilgilenmiyor ben sürekli onlarla bas etmeye calisiyorum oglu benim cocugumun canini yaktigi zaman artik onu parcalamak geliyor icimden. Agzimi acsam yaa öyle söyleme ne biçim insansin cocuk o daha akli mi yetiyor diye oglunu kucakliyor hemen laf da söyletmiyor. Cocugumun cani yanmasin diye ona baksam bir dünya ev isi üstüme kaliyor ev isini yapsam artik cocugun bir yerlerini kiracak diye korkuyorum ne yapacagimi sasirdim iyice cok bunaldim
Bir de beni düşünün. Bana en başında dedi ki ameliyattan 1 ay once yola cikacagim. Afyonda bir tanidigim var 1 hafta 10 gün orda kalirim. Sonraki sürede de sende kalirim tamam dedim. Buraya geldi 5 martta dedi ve daha 2 aydan daha fazla vardi gününe. Amenna dedim. Bir kız kardeşim var o da benimle yaşıyor. Annem ve babam ayrı. O da ikisinde de kalmak istemiyor çünkü ikisinden de nefret ediyoruz. Onun halini bildigim icin gel benimle yasa dedim. Ama o sözlesmeli ögretmen su an. Sabah okula gidiyor aksam dershaneye. Eve gelirken bana yük olmamak icin disarda yiyor. Otel gibi eve sadece yatmak icin giriyor ve gelir gelmez odasina giriyor degil varligindan rahatsiz olmak yüzüne hasretiz yani. Bu arkadas da böyle söyledi işte ben de tamam dedim bilemezdim isin bu noktaya varacagini. Kv felan cagir gelsinler arkadasin o zmn gider vs demisler. Annem ve babam yok gibi birsey zaten. Kv de pek evime gelmez ayda yilda bir hasta vs. Olursam. Genelde ben onlara giderim. Arkadas da 10 senedir arkadas oldugumuz icin icimi disimi akrabami eş dost vs. Biliyor kimseyi bahane edemiyorum. Çok bunalmistim ama velhasil kelam böyle iyi oldu iste napalimBen gitmek bilmiyor diyince misafirlige çok geliyo aksmaa kadar kaliyo falan sandim... 2 ay nedir arkadaşim çok uzun bir sure. Nasil dayandin bu kadar anlamadim... sert bir dille uyarin arkadaslikta bir yere kadar kotu olacaksa olsun. Tepkinizi koyun.
Ben evimde 3 saatten fazla misafir agirlayinca bunaliyorum gitselerde biyere devrilsem diyorum artik siz nasil dayandiniz.
Gönderdim zaten yorumlara bakabilirsiniz. Zaten sabah kendisine de söyledim. Seninki cocuk degil canavar dedim. Bak benimki de cocuk ama seninkinin yaptiginin dörtte birini yapmiyor yetistirmeyi bileceksin o zaman dedim. Iyilikle anlatiyoruz 2 aydir cocugu laftan anlamiyor. Mesela elini kaldirdi benim oglana vuracak. Oturdugumuz yerde yapma diye kendimizi parcaliyoruz gözümüzün icine baka baka vuruyor ona. Sabah dedim ki k. Bakma da dedim yani 2 aydir senin ogluna iyilikle anlattigimiz lafi taşa duvara anlatsak dile gelirdi insan olan anlar dedim. Iyilikle anlamiyorsa, sen de kötülük etmeyi bilmiyorsan ben ögretirim kötülükle dedim. Eşşek gibi öğrenecek insanlarla anlasmayi biraz daha cocugumun üzerine gelirse ben onun hakkindan gelmeyi bilirim dedim. Ben evladimin huyu iyi olsun diye 2 senedir herkesle kötü oldum istemedigim seyleri cocuguma ögrettikleri icin. Şimdi senin cocugun gelmis aman kirilmasin aman senin cocugun üzülmesin diye 2 ayda benim 2 senede verdigim emegi hic etmesine izin veremem. Ben evladimin ahlaginin bozulmasini istemiyorum senin cocugun da cocuk da olsa benim cocugumun evinde yasiyorsa benim cocuguma ayak uydurmayi bilecek dedim. Haketti çünkü. Ben kolay kavga eden bir insan degilim ama canıma tak desin yeter ki kirmayi dökmeyi de bilirim. Ben sadece insanlari üzmek istemiyorum .ee ne yapmayı düşünüyorsunuz demiyecek misiniz bisi. ben cocugunuzun yerinde olsam size cok kizarim..hem dayak yiuor cocuk sizim yüzünüzden hem anne ilgisi azalıyor. insan cocugu sozkonusu oldugunda en pisirik insan bile canavar olur. cocugunuz icin gonderin kadini evden.
Gönderdim zaten yorumlara bakabilirsiniz. Zaten sabah kendisine de söyledim. Seninki cocuk degil canavar dedim. Bak benimki de cocuk ama seninkinin yaptiginin dörtte birini yapmiyor yetistirmeyi bileceksin o zaman dedim. Iyilikle anlatiyoruz 2 aydir cocugu laftan anlamiyor. Mesela elini kaldirdi benim oglana vuracak. Oturdugumuz yerde yapma diye kendimizi parcaliyoruz gözümüzün icine baka baka vuruyor ona. Sabah dedim ki k. Bakma da dedim yani 2 aydir senin ogluna iyilikle anlattigimiz lafi taşa duvara anlatsak dile gelirdi insan olan anlar dedim. Iyilikle anlamiyorsa, sen de kötülük etmeyi bilmiyorsan ben ögretirim kötülükle dedim. Eşşek gibi öğrenecek insanlarla anlasmayi biraz daha cocugumun üzerine gelirse ben onun hakkindan gelmeyi bilirim dedim. Ben evladimin huyu iyi olsun diye 2 senedir herkesle kötü oldum istemedigim seyleri cocuguma ögrettikleri icin. Şimdi senin cocugun gelmis aman kirilmasin aman senin cocugun üzülmesin diye 2 ayda benim 2 senede verdigim emegi hic etmesine izin veremem. Ben evladimin ahlaginin bozulmasini istemiyorum senin cocugun da cocuk da olsa benim cocugumun evinde yasiyorsa benim cocuguma ayak uydurmayi bilecek dedim. Haketti çünkü. Ben kolay kavga eden bir insan degilim ama canıma tak desin yeter ki kirmayi dökmeyi de bilirim. Ben sadece insanlari üzmek istemiyorum .
en başta hata etmişsin ama olsun kendini sıkma açık açık artık gitme vakitlerinin geldiğini söyle. ameliyat günü gelirler ameliyatlarını olur dönerler kendi şehirlerine.Ya kızlar canıma bağrıma tak dedi size yazıyorum artık akıla ihtiyacım var. Benim bir arkadaşım var 10 senelik. Onun iki çocuğu var büyüğü kız ve 8 yaşında, küçüğü erkek ve 2 bucuk yaşında. Ben evliyim ve 1 oglum var onun oglundan 2 ay küçük. Bu arkadaşım benimle aynı memlekette oturuyordu k.maraşta ve şu an eşiyle boşanma aşamasında olduğu için denizliye baba evine döndü. Kızının küçük bir rahatsızlığı var ve ufak bir ameliyat gecirmek zorunda kaldigi icin k.marasa gelmek zorunda kaldi arkadasim. Burda da kalacak amcasi akrabasi vs var ama bende kalmak istedigini söyledi ben de kabul ettim. Ama bana en başında bende sadece 1 ay kalacagini söyledi. Bundan iki ay önce cikti yanima geldi 2 aydir bende kaliyor ve kizinin ameliyatina 10 gün var daha. Cocuklari cok yaramaz ve özellikle benim oglumla yaşıt olan benim oğluma sürekli vuruyor sacini cekiyor oyuncaklarini alip bunlar benim vermem diyor.. mesela oglum nereye otursa oraya oturmak istediginu söylüyor evin icinde ve ben arkami döner dönmez oğlumun çığlığı duyuluyor artık ev işini bile göremez oldum cocuga birsey yapacak diye. Onlar geldiginden beri oglumun sürekli bir yerleri şişip morarıyor eşim sürekli bana kızıyor. Ve arkadaşım bunları duymazdan geliyor yani oğluna neden böyle yapiyorsun demiyor neredeyse. Esas sorun şu ki eşim normalde evde yabancı insanları sevmez. Bu arkadaşım bana gelirken 1 ay kalacagim dedi ben zar zor esimi ikna ettim. Arkadasim 2 ay oldu hâlâ gitmeye niyetli degil. Eşim akşam eve gelmek istemiyor artık gürültüden. Arkadaşımın gitmesini istiyor ben de ne yapayım kovayım mı diyorum her gün birbirimuze giriyoruz canıma bağrıma tak dedi artık. Arkadasimin kizi 5 martta ameliyat olacak ama küçük bir operasyon oldugu icin hastanede yatmasina bile gerek yokmus. Sözde bana kizin ameliyatina kadar sendeyim dedi ama sonrasinda da gitmemesinden korkuyorum arada kalmaktan biktim artik. Ne olur bana yardim edin bir akil verin yüzüne söylesem eşim istemiyor diye olmuyor. Kendisi çok rahat bir insan akşam eşim eve geldiginde hic cekinmedigi icin nerdeyse esimle 2 aydir baş başa vakit geciremiyoruz. O da bunalip bana sariyo haliyle. Kayinvalidesi cocuklara cok düşkün bana gönder diyor ama cocuklarini onlara göndermiyor israrla ikisini de bizim eve getirtiyor. Ki kendisi tekrar denizliye dònecek ve babalarini aylarca göremeyecekler kendisi bunu hic düsünmüyor. Hem onlara birakayim cocuklari elin evinde kimseyi rahatsiz etmeyim hem de doyasi vakit geçirsinler demiyor. Bana bir akil verin kirmadan nasil gönderirim evden onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?