Etkiye tepki. Birileri bir kelimeyi anlamamak için direnirse birileri de ciflemek diye bir eylem yoktur yazar. Tamamen etkiye tepki.
Siz de cok komiksiniz,klozet temizlenmemis demekte zorlandiginiz icin14 sayfa dolmuş eve gelince mesajların hepsini okuyamadım yarın tek tek cevaplıcam. Ama anlayışınıza hayran kaldım gerçekten ahahah klozeti sürtmek lafını nerelere çekmişsiniz yahu goygoy için yer arıyodunuz heralde. Klozetin içi fırçayla ovulur bunu hepimiz biliyoruz demi? İçine tabiki sünger değmez ama kenarları ve oturulan yerin alt kısmı süngerle sürtülür ben bunu demek istemiştim her meyse yarın cevap yazıcam herkese klozet b.k içindr sananlar da olmuş pes doğrusu. Sürtmek kelimesinin etimolojisini araştıranlar bile olmuş ne tatava yaptınıZ yahu ahahah çok komiksiniz
Siz dediniz. Ciflemeki ben mi kullandım siz kullandınız.kim dedi ki vardır diye?
önce okuduğunuzu anlayın sonra cevap verin.
ha lütfen bunu da güzel bir üslupla yapamıyorsanız hiç cevap vermeyin. (hoşlanmıyorum insan gibi yazın vs. gibi hakaretvari şekilde muhattap alınmaktan) göz ardı edebilirsiniz beni.
hem sürekli açık aramaya çalışırken komik duruma düşmekten de kurtulursunuz.
dalga mı gecıyorsunuz bunları en basta yazmanız bu kadar zor muydu14 sayfa dolmuş eve gelince mesajların hepsini okuyamadım yarın tek tek cevaplıcam. Ama anlayışınıza hayran kaldım gerçekten ahahah klozeti sürtmek lafını nerelere çekmişsiniz yahu goygoy için yer arıyodunuz heralde. Klozetin içi fırçayla ovulur bunu hepimiz biliyoruz demi? İçine tabiki sünger değmez ama kenarları ve oturulan yerin alt kısmı süngerle sürtülür ben bunu demek istemiştim her meyse yarın cevap yazıcam herkese klozet b.k içindr sananlar da olmuş pes doğrusu. Sürtmek kelimesinin etimolojisini araştıranlar bile olmuş ne tatava yaptınıZ yahu ahahah çok komiksiniz
Siz dediniz. Ciflemeki ben mi kullandım siz kullandınız.
Yorumumu tekrar okudum. Googlamak ve ciflemek kelimelerini Türkçemize sokanları mı alkışlayalım gibi bir şey yazmısım. Ciflemek kelimesini siz ilk bulmuş gibi üstünüze neden alındınız. Şaka manasıyla kullanmıssınız işte demekki böyle bir fiilin olmadıgı ikimizin de kabulu. Ee daha ne ben ortada bir sorun göremedim. Benim ısrarım kendimi doğru anlatmak konusunda olur. Size ısrarla bir şey anlattıgım yok. Sizi alıntıladığım bile yok. Alınganlık yapmısınız bence.konu sahibine demedim ki. arkadaş tatlı tatlı sormuştu ona dedim. doğrusu bu da demedim. hatta dalga geçtim kendimle engin bilgim bu kadar diye.
sonuna gülücükte koydum. ve hatta markası ne olursa olsun adı ciflemektir dedim.
bunun bir espri olduğunu anlamak neden bu kadar zor oldu?
hayır yani sürtme lafını yazan yada konu sahibesine ne demek diye soran da ben değilim.
çok şükür neti kastettiğini anlayacak zekaya sahibim.
art niyet arıyorum artık bu ısrarınızda. yanılıyorsam kusura bakmayın ama cidden bir espriyi sanki ben parmağımı sallayarak hayır ona ciflemek denir şeklinde ifade ettiğimi iddia etmenize şaşırıyorum şu an.
Ve gerçekten klozeti sürtmemis nokta nokta pisliklerden anladım nasıl bir şey yahu? Oncelikle ailecek tuvalet eğitimi alin bence, hic bir ev çalışanı ev halkinin b.kunu temizlemek zorunda degil
Konu cidden midemi bulandırdı. Eve gelen kadına pislik kalıntılarınızı temizletmek nedir ? Temizlememekte çok haklı. Ayrıca o kadın gelene kadar o tuvalet öyle mi kalıyor
Okulda çocuklara kızıyoruz "Ailede tuvalet eğitimi almadınız mı?" diye görüyorum ki yetişkinlerin de pek haberi yok. Kadının yerinde olsam hakaret sayardım. Klozetin içi kenarı tabii temizlenir de bu şekilde bırakmak nedir? Kusura bakmayın konuda başka şeye odaklanamadım.
Siz sürmek ve sürtmenin farkli seyler oldugunu dahi cikaramadiniz şuan, keske bu yorumu hic yapmasaydinizHer iki anlama da geliyor iste. İsi yapan sizseniz surdum dersiniz. Temizlikci hanim da surdu dersiniz. Surttu,surtturdu dedigimizde baskasina,daha da baskasina yaptirmis oluruz. Surmek eylemi gibi birkac tane fiilde daha bu durum soz konusu. Hem gecisli hem gecissiz fiil olarak kullanilabildigi icin Oldurgan ve ettirgen fiil de olabiliyor.
Konuda tuvalet surtmek dendigi icin insanlar uyarma ihtiyaci hissetti,bir kismi anlamadi da zaten ben de dahil. Tuvaleti nereye surteriz diye sorduk.
Ya siz ciddi misiniz... süngerin fırçadan daha iyi temizlediğine nasıl vardık peki?Tuvaletin ici sungerle ovulur mu hic diyen, eli oraya girdi diye pislendigini iddia eden kendini temiz sanan insanlar da gordum bu konuda.
tuvaletin icini sadece fircayla ovarsaniz butun pislik mikrop aha orda kalir. Elinizi eldiven+sungerle oraya sokmadiniz diye temiz olmadiniz, mikrop icinde rezalet bi klozete poponuzu koydunuz.
mok lekesinin ustune azcik deterjan dokup fircayla ovunca o tuvalet temiz mi oluyo yani