cirilla sunu atlamayalımEvet eve gelen kadın tuvaleti de temizler elbet ama eve kadin gelecek diye insan kaka lekesini de mi temizlemez yahu
Tamam oturup tuvaleti ovma hadi ama şöyle üstünkörü bir firca yapip ustune sifon çekse bari en azindan kaka lekesi olmazdi, ekstra zaman harcanacak birsey bile degil.
Başta "Kendim sevmiyorum yapmiyorum parasini veriyorum, ben yapacak olsam cagirmam" yazdi sonradan ilk kez boyle oluyormuşta normalde kadin gelmeden heryeri kendisi "temizler" oldu.
Daha evvel başka bir üye de temizlik bahsi geçerken ‘ eşim tuvaleti ve banyoyu akıtır ben diğer işleri yaparım, haftasonu kavga ettik artık akıtmak istemediğini söyledi ‘ gibi defalarca akıtmak ifadesini kullanmıştıKlozeti sürtmek diye bir deyimi(!) ilk defa duyuyorum. Memnun değilsiniz başka temizlikçi ile çalışmayı deneyebilirsiniz. Memnun kalmadığınız kişide ısrarcı olmaya gerek yok. Ek olarak yarım gün temizlikte fayans sildirmek bana fazla geldi. Fayans tam gün işi bence. Eğer beklentileriniz fazlaysa yetiştirebilmek adına üstünkörü yapmış olabilir
ayDaha evvel başka bir üye de temizlik bahsi geçerken ‘ eşim tuvaleti ve banyoyu akıtır ben diğer işleri yaparım, haftasonu kavga ettik artık akıtmak istemediğini söyledi ‘ gibi defalarca akıtmak ifadesini kullanmıştıanlaşılmadığını söylediğimizde de kızmıştı neyini anlamıyorsunuz diye
Türkçemizde ciflemek diye bir fiil yoktur. Cidli süngeri ocağa sürtersin. Süngerle fırını ovalarsın. Süngerle tuvalet sürtülür. Nesnesi herkesin malumu diye yazan arkadaş fırçayı tuvalete sürtmemiş deememiş çok büyük bir yanlışlık yok ortada. Bir kelimeye takılıp insanları aşağılayan dalga geçen zihniyette çok büyük bir yanlış var. Kimsenin kimseyle dalga geçme gibi bir hakkı yok.he içi fırçalanıyor zaten. kenarları için sildim, temizledim denir.
cif marka işte ama sanayağ gibi orkid gibi düşün:)
Dil yaşayan bir şeydir, topluma, ihtiyaçlara, alışkanlıklara, kültüre ve teknolojiye göre şekillenir.Türkçemizde ciflemek diye bir fiil yoktur. Cidli süngeri ocağa sürtersin. Süngerle fırını ovalarsın. Süngerle tuvalet sürtülür. Nesnesi herkesin malumu diye yazan arkadaş fırçayı tuvalete sürtmemiş deememiş çok büyük bir yanlışlık yok ortada. Bir kelimeye takılıp insanları aşağılayan dalga geçen zihniyette çok büyük bir yanlış var. Kimsenin kimseyle dalga geçme gibi bir hakkı yok.
Dalgaya alabileceğim bir mevzu gelse de beğeni alsam mı diye bekliyorsunuz anlamadım ki. Eleştiri yapcaksan insan gibi yapınız.
Bir başka hoşlanmadığım şey ise konu sahibinin mantıgındaki insanlar. Parasını verdiysem benim b.kumu bile temizlemek zorunda mantıgı çok çirkin. Evet temizlemek zorunda olabilir belki ama evin hamımı dururken ayda bir haftada bir neyse çağırdıgın kişiden süngerle bir de klozet temizlemesini beklemek bana göre ayıptır.
İki kahve ikram ettim insanlık yaptım mantıgı da çok çirkin. İşin basında duracaksınız. Neden koskoca holding şirket fabrika sahipleri işçilerden daha fazla saat işlerinin basında??
Ciflemek mevzusu için sizi alıntıladım. Alıntılamışken de yazdım. Ciflemek harici söylediklerimi üstünüze alınmayın lütfen
Surmek fiili hem gecisli hem gecissiz fiil olarak kullanilabiliyor. Surmek eylemini siz yaparsiniz,surtmek eylemini de baskasina yaptirirsiniz. Temizlikci hanim surtmemis tuvaleti dediginiz zaman bu eylemi baskasina yaptirmis olmasi gerekiyor. Anlatim sıkıntiya giriyor yani.Türkçemizde ciflemek diye bir fiil yoktur. Cidli süngeri ocağa sürtersin. Süngerle fırını ovalarsın. Süngerle tuvalet sürtülür. Nesnesi herkesin malumu diye yazan arkadaş fırçayı tuvalete sürtmemiş deememiş çok büyük bir yanlışlık yok ortada. Bir kelimeye takılıp insanları aşağılayan dalga geçen zihniyette çok büyük bir yanlış var. Kimsenin kimseyle dalga geçme gibi bir hakkı yok.
Türkçe zor dil :)
Ben direk sürt şuraları diyorum....
Surmek fiili hem gecisli hem gecissiz fiil olarak kullanilabiliyor. Surmek eylemini siz yaparsiniz,surtmek eylemini de baskasina yaptirirsiniz. Temizlikci hanim surtmemis tuvaleti dediginiz zaman bu eylemi baskasina yaptirmis olmasi gerekiyor. Anlatim sıkıntiya giriyor yani.
Sungeri tuvalete surtmemis deseydi veya sungeri tuvalete surmemis deseydi anlasilabilirdi. Dogrudan tuvaleti surtmemis dediginiz zaman klozeti yerinden cikarip bir yere surecekmissiniz gibi anlasilir. İnsanlari asagilamak degil bu,garip garip yazmasin diye uyarmak amacliydi. Hepimiz burada en azindan bir ilkokul gorduk,bu da ilkokul Turkcesi. O kadarini beklemek de hepimizin hakki.
tabı kı anlıyoruz orda ne demek ıstedıgını , hatta duzeltsın dıye sunu demek ıstedınız sanırım seklınde duzeltmeye calısmamızın sebebı de vardıKlozeti sürtmemis sözüne takılan üyelerin, aslında konu sahibinin ne demek ististeğini anlayacak kadar hatta bundan çok daha akıllı olduklarını düşünüyorum. Cümlenin sonunda da ne demek istediği gayet anlaşılıyor.
Bazen konularda bir kelime bütün konunun önüne geçiyor, geçenlerde de "leğen" muhabbetinden bir üyenin konusu bambaşka noktaya gelmişti, takılmaya gerek var mı bu kadar bilmiyorum.
Klozet temizliği konusunda da diyeceğim, evimde tam gün yardımcı çalıştı geçen yıl, hafta içi her gün beraberdik klozeti temizleme sayısı yok denecek kadar azdır. Çünkü her gece klozeti temizleyip yatarım, başka türküsünü içim almaz zaten.
Nokta nokta olacak kadar kirli bırakmak da ne bileyim, hemde süngerle temizlemesini beklemek doğru değil. Fırçayla yüzeysel bir temizlik bekleseniz hadi neyse diyeceğim.
Temizlik işinde işini güzel yapan insana rastlamak zor oluyor gerçekten. Yanında biri olduğu zaman daha iyi iş yapılıyor genelde. Birde başkalarını da temizliğe gidip memnun kalınmış kişiler daha iyi oluyor.
Elbette yanlis da yazilabilir,bilmemek ayip degil,ogreniriz. Mesela siz bana surayi yanlis soyledin yanlis yazdin deseniz ha okey haklisiniz derim. Bir de elimi belime koyup neyini anlamadin be kardesim demem. Dersem ayip ederim size karsi.Muhalefet olmak için söylemiyorum kesinlikle. Oradaki sürtmek, "sürtünme" olarak. Elimi sürttüm, arabayı sürttüm vs vs. Sünger sürmek de yanlış gibi geldi bana. Kocaman insanlarız hepimiz, bazen bazı şeyleri yanlış izah ediyor olabiliriz.
Çok manyakça gelecek ama elimde kalan klorak kokusunu seviyorum ya ben