• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelen misafirler

Sorun çocuklarda değil bir çoğunun yazdığı gibi anne babalarda

Evimize gelen misafirin çocuğu sırf annesinin sorumsuzluğu yüzünden eşyalarımıza zarar veriyor evimizi kirletiyor diye tepki verdiğimiz için bizler misafirperver olmuyoruz kötü ev sahibi oluyoruz! Peki o anneler ne oluyor saygısız!

Çocuğun özgüvenini sarsamam adı altında her türlü yaramazlığına sırıtan umursamayan duyarsız vurdum duymaz annelere sinir oluyorum

Ben de çok titizim misafir gelmeden önce evimin her köşesini temizlerim özenirim, türlü hazırlık yaparım bu misafirime saygımı gösterir, benim o kadar gösterdiğim özene saygı göstermeyen misafir benim evim gelmesin

Çocuğuna dur demeyen, koltuk tepelerinde gezmesine izin veren, yemekleri döküp saçmasına göz yuman, çocuğumun oyuncaklarını kırıp dökmesini önemesemeyen annelerin çocuklarını ben güzellikle uyarırım, size örtü serdim burda yiyin dolaşarak yemeyin derim ya da konu neyse tatlı tatlı uyarırım, annesi bozulursa onun problemi sahip çıksın çocuğuna! Kendi çocuğuma izin vermezken kendi evinde , başkasının çocuğu ne hakla istediği gibi hareket eder benim evimde, bu benim çocuğuma haksızlık değil mi? Üstelik çocuğumuda etkileyen kötü davranışlar söz konusu olmuş oluyor

Benim çocuğum evde dolaşarak yemek yiyemez, sofraya oturur besmele ile başlar bitirdikten sonra elhamdülillah der eline sağlık anneciğim der, daha 3,5 yaşında istenirse öğretilir! Çocuğum yemiyor tek yesin diye eline bir şeyler tutuşturup evde gezinmesine izin verirseniz gittiği yerde de aynısı yapar, merak etmeyin aç kalmıyorlar, benim oğlumda çoğu zaman yemez ama acıkınca önünde sonunda yer, yavrum sen tek ye al eline ekmeği evde gez demem!

Gittiğim yerlerde bir dk oturmam sürekli peşinde dolaşıyorum izinsiz bir şey dokundurtmam, oturup rahat bir şey yiyemem onu takip etmekten, ev sahipleri rahat ol der ama olamam kendi evime yapılmasını istemediğimi kimsenin evine yaptıramam, çoğu zaman gitmem bile eğer o gün yorgunsam tahammülüm yoksa gittiğim yerde gerilmemek adına evimde otururum çocuğuma da kızmamış olurum.

Çocuğu tuvalete girdikten sonra arkasını takip etmeyenler var birde, kaç kere iğrenç manzaralarla karşılaştım gözümün önünden gitmez iğrenç, ya o çocuk sen baksana çocuğuna, üstelik o an başka misafir o çocuğun peşinden girse wc ye ev sahibi temizlememiş mi bu wc yi der o kadar sinir oluyorum bu konuya!

Sesli sakız çiğnenmesinden erkeklerin sakız çiğnemesinden özellikle dışarda hoşlanmam, eşim geçen gün sakız almış ağzına oğlum gördü baba o sakızı çöpe at annem sevmiyor ya dedi:) eşimde camdan dışarı attı arabada, sinir olduğum bir şey yere çöp atılması, oğlumun tepkisi ne oldu '' baba ne yapıyorsun sakız birinin ayağına yapışırsa üzülür'' bunu söyleyen 3,5 yaşında tekrar belirtiyorum, öğretende benim:KK66:

Sakızı yere atan eşimide kınıyorum:KK20:

Rahat anneler bir zahmet çocuklarınıza görgü kurallarını öğretin başkalarının haklarına eşyalarına saygı göstermeyi!

Aslında misafir severim ama ... .

Arkadaşlar bana akıl verin, ne yapacağımı şaşırdım. Bazen bende bir anormallik olduğunu düşünüyorum, bu kadar mı her şey bir insana batar, sinir eder.

Daha dün arkadaşım çocuklarıyla bana geldi, oğlu 11 yaşında. Yoldan bardakta mısır almışlar, ben de aldım mutfağa masaya koydum, çocuklara sandalyeye buyur ettim, burda oturup yiyin dedim. Bi baktım, almış mısırı salonda masaya kurulmuş, masada örtü yok başlamış yemeye, masanın üzerine saçıldı mısırlar, mayonez ketçap karışımı oldu masanın üstü. Parmağıyla toplayıp elini yalamaya başladı, ben kıllandım tabi aldım tekrar mutfağa götürdüm, gel oğlum burda otur ye dedim.

Bu yetmezmiş gibi, eve girince baktım çocuğun ayağında çorap yok ve inanılmaz kokmaya başladı hemen ev. Çorapları terden ıslanmış diye annesi çıkarmış, leş gibi kokan çıplak ayaklarıyla evde dolaşmaya başladı. Koltuğa uzandı ayaklarını parmaklarının arası filan hep koltuğa, koltuk yastıklarına süründü. Inanın, gittikten sonra bile ev ayak kokuyordu : (

Bir kaç arkadaş daha var böyle, çocukları felaket. Masadan börekleri alıp evde koşarak yemeleri, masaya oturma medeniyeti yok. Evde dolaşarak, koltuğa yayılarak tabaksız çatalsız kek, börek yenir mi ya?Anneler de sağolsunlar, ne kadar rahatlar. Geçen yer sofrası hazırladım çocuklara, almış biri meyve suyunu eline yayılmış koltuğa, gittikten sonra görüyorum koltuk baştan aşağıya meyve suyu.
Ben kendi çocuğuma bile, ayakta gezerek yemek yedirtmem, masada yemeğini yer, şükrünü eder, kalkıp elini ağzını yıkar sonra dolaşır. Ama böyle anne ve çocuklara tahammul edemiyorum, nasıl başa çıkıcam bunlarla?

Evime misafir davet etmesem olmaz, davet edince de rezillik. Nasıl anlatıcam, aslında çocukları değil, anneleri terbiye etmek lazım.

Bizde de tam tersi. Biz ufacik tane dusursek aninda toplar sileriz baskasinin evinde.
ama bizim eve gelen misafir dokse sacsa hic sinir olmayiz yapma da demeyiz annesi demeden.

yani gidince temizlerim diye düşünüyorum. Çünkü peslerinde sinirlerini harap etmekten daha kolay oluyor:)

30 aylik cocuk sabahtan akşama, aksamdan sabaha ağlar mi?
Butun gun ayakta sallanir mi?
Hala her cisi geldiğinde, kakasi geldiginde zirlar mi?
Butun haftasonunu babasinin kucaginda aglayark gecirir mi?
Neymiş 10 yil sonra bir cocuklari daha olmusmus....
Iyi valla benim ablam da 7 dusukten sonra bir kiz evlat sahibi oldu. Hic kimse o pirlanta gibi çocuğun tek cocuk oldugunu bilmiyordu.

Benimde başıma geldi bir kaç kez yiyecek temizleniyor da o ayaklar:KK43:
nedense eşimin ve oğlumun ayakları kokmuyor bana tuhaf geldi
o yüzden midem bulandı ve o kişiyle görüşmüyorum
ben gitmiyorum gitmeyince de gelmiyorlar
tek yapabileceğiniz bu
akıl verseniz yada iki kelime etseniz alınır darılırlar en iyisi böyle

Sorun çocuklarda değil bir çoğunun yazdığı gibi anne babalarda

Evimize gelen misafirin çocuğu sırf annesinin sorumsuzluğu yüzünden eşyalarımıza zarar veriyor evimizi kirletiyor diye tepki verdiğimiz için bizler misafirperver olmuyoruz kötü ev sahibi oluyoruz! Peki o anneler ne oluyor saygısız!

Çocuğun özgüvenini sarsamam adı altında her türlü yaramazlığına sırıtan umursamayan duyarsız vurdum duymaz annelere sinir oluyorum

Ben de çok titizim misafir gelmeden önce evimin her köşesini temizlerim özenirim, türlü hazırlık yaparım bu misafirime saygımı gösterir, benim o kadar gösterdiğim özene saygı göstermeyen misafir benim evim gelmesin

Çocuğuna dur demeyen, koltuk tepelerinde gezmesine izin veren, yemekleri döküp saçmasına göz yuman, çocuğumun oyuncaklarını kırıp dökmesini önemesemeyen annelerin çocuklarını ben güzellikle uyarırım, size örtü serdim burda yiyin dolaşarak yemeyin derim ya da konu neyse tatlı tatlı uyarırım, annesi bozulursa onun problemi sahip çıksın çocuğuna! Kendi çocuğuma izin vermezken kendi evinde , başkasının çocuğu ne hakla istediği gibi hareket eder benim evimde, bu benim çocuğuma haksızlık değil mi? Üstelik çocuğumuda etkileyen kötü davranışlar söz konusu olmuş oluyor

Benim çocuğum evde dolaşarak yemek yiyemez, sofraya oturur besmele ile başlar bitirdikten sonra elhamdülillah der eline sağlık anneciğim der, daha 3,5 yaşında istenirse öğretilir! Çocuğum yemiyor tek yesin diye eline bir şeyler tutuşturup evde gezinmesine izin verirseniz gittiği yerde de aynısı yapar, merak etmeyin aç kalmıyorlar, benim oğlumda çoğu zaman yemez ama acıkınca önünde sonunda yer, yavrum sen tek ye al eline ekmeği evde gez demem!

Gittiğim yerlerde bir dk oturmam sürekli peşinde dolaşıyorum izinsiz bir şey dokundurtmam, oturup rahat bir şey yiyemem onu takip etmekten, ev sahipleri rahat ol der ama olamam kendi evime yapılmasını istemediğimi kimsenin evine yaptıramam, çoğu zaman gitmem bile eğer o gün yorgunsam tahammülüm yoksa gittiğim yerde gerilmemek adına evimde otururum çocuğuma da kızmamış olurum.

Çocuğu tuvalete girdikten sonra arkasını takip etmeyenler var birde, kaç kere iğrenç manzaralarla karşılaştım gözümün önünden gitmez iğrenç, ya o çocuk sen baksana çocuğuna, üstelik o an başka misafir o çocuğun peşinden girse wc ye ev sahibi temizlememiş mi bu wc yi der o kadar sinir oluyorum bu konuya!

Sesli sakız çiğnenmesinden erkeklerin sakız çiğnemesinden özellikle dışarda hoşlanmam, eşim geçen gün sakız almış ağzına oğlum gördü baba o sakızı çöpe at annem sevmiyor ya dedi:) eşimde camdan dışarı attı arabada, sinir olduğum bir şey yere çöp atılması, oğlumun tepkisi ne oldu '' baba ne yapıyorsun sakız birinin ayağına yapışırsa üzülür'' bunu söyleyen 3,5 yaşında tekrar belirtiyorum, öğretende benim:KK66:

Sakızı yere atan eşimide kınıyorum:KK20:

Rahat anneler bir zahmet çocuklarınıza görgü kurallarını öğretin başkalarının haklarına eşyalarına saygı göstermeyi!
Gerçekten size hayran oldum ne tatlı bir annesiniz. Çocuğunuzu da ne kibar ne anlayisli masallah.Umarım bir gün anne olursam sizin gibi bir anne olurum. Çok hoşma gitti tebrikler

Gerçekten size hayran oldum ne tatlı bir annesiniz. Çocuğunuzu da ne kibar ne anlayisli masallah.Umarım bir gün anne olursam sizin gibi bir anne olurum. Çok hoşma gitti tebrikler
teşekkür ederim siz daha iyi bir anne olursunuz inşaallah eksiğim çok benim:)

Aslında misafir severim ama ... .

Arkadaşlar bana akıl verin, ne yapacağımı şaşırdım. Bazen bende bir anormallik olduğunu düşünüyorum, bu kadar mı her şey bir insana batar, sinir eder.

Daha dün arkadaşım çocuklarıyla bana geldi, oğlu 11 yaşında. Yoldan bardakta mısır almışlar, ben de aldım mutfağa masaya koydum, çocuklara sandalyeye buyur ettim, burda oturup yiyin dedim. Bi baktım, almış mısırı salonda masaya kurulmuş, masada örtü yok başlamış yemeye, masanın üzerine saçıldı mısırlar, mayonez ketçap karışımı oldu masanın üstü. Parmağıyla toplayıp elini yalamaya başladı, ben kıllandım tabi aldım tekrar mutfağa götürdüm, gel oğlum burda otur ye dedim.

Bu yetmezmiş gibi, eve girince baktım çocuğun ayağında çorap yok ve inanılmaz kokmaya başladı hemen ev. Çorapları terden ıslanmış diye annesi çıkarmış, leş gibi kokan çıplak ayaklarıyla evde dolaşmaya başladı. Koltuğa uzandı ayaklarını parmaklarının arası filan hep koltuğa, koltuk yastıklarına süründü. Inanın, gittikten sonra bile ev ayak kokuyordu : (

Bir kaç arkadaş daha var böyle, çocukları felaket. Masadan börekleri alıp evde koşarak yemeleri, masaya oturma medeniyeti yok. Evde dolaşarak, koltuğa yayılarak tabaksız çatalsız kek, börek yenir mi ya?Anneler de sağolsunlar, ne kadar rahatlar. Geçen yer sofrası hazırladım çocuklara, almış biri meyve suyunu eline yayılmış koltuğa, gittikten sonra görüyorum koltuk baştan aşağıya meyve suyu.
Ben kendi çocuğuma bile, ayakta gezerek yemek yedirtmem, masada yemeğini yer, şükrünü eder, kalkıp elini ağzını yıkar sonra dolaşır. Ama böyle anne ve çocuklara tahammul edemiyorum, nasıl başa çıkıcam bunlarla?

Evime misafir davet etmesem olmaz, davet edince de rezillik. Nasıl anlatıcam, aslında çocukları değil, anneleri terbiye etmek lazım.

anneleri bişey demiyosa siz uyarın..
anneleri de alınırsa uyarmanıza bidaha getirmezler..ya da terbiye ederler..

Hala savunanlar var o daha çocuk, rahat bırakmalı, çocuğuma kızacak olan kişinin evine de gitmem zaten cart curt diyen..yahu şurada onca insan şikayet etmiş senin evine gittiğin kişi sana bunu yansıtmadı diye öyle düşünmediğini mi zannediyorsun bak kaç tane insan aynı şeyden şikayetçi..yani benimde görümcenin çocukları aynı şekil hepsini çok severim ama evime geldiklerinde ertesi gün üstümden kamyon geçmiş gibi olurum o stres ve arkalarından koşturmayla..gerçekten anlayamıyorum anneleri..şimdi bende çocuk istiyorum ama en büyük idealim bu tarz bir çocuk yetiştirmemek..ve burada bunu başaran annelerin yazılarını okuyunca da gayet yapılabilir bir şey olduğunu bir kez daha anladım..ve Allahaşkına bırakın şu özgüven ayaklarını..çocuklarınızı serbest yetiştirince özgüvenli değil terbiyesiz oluyorlar..

Bu anne profilinden nefret ediyorum yaa bekarım ama çok titiz biriyim evdekilere bile bu yüzden rahat yok hele bir gelen misafir çocukları böyle yapınca annelerinin de dünya umurlarında olmadığını görünce sinir krizi geçiriyorum. Bizde çocuk olduk annem çayı dökeriz diye gezmeye gittiğimizde onlar çay sevmez diye çay içirmezdi. Millet ya çay dökülmüş yağlı ellerini etrafa koltuğa yerlere sürmüş hiç takmıyo ne rahatlar ya

kizim 22 aylik..yapma dokme demek cogu an ise yaramiyor o yuzden ben de misafirlige nadir gider oldum.
gecenlerde el mahkum esimin bi akrabasina gitmek zorunda kaldim, kiz yeni evli donatmis evini biblolarla cam suslerle..anlasiliyor ki biraz sukse duskunu geldikten onbes dk sonra falan dedim ki kirilacak seyleri toplasak olur mu kizimin esyalarina bi zarari dokunabilir..o farketmeden alalim...arkamdan demedigi kalmamis o ne karisiyor benim evimin duzenine vs.. diye..iyilik de yaranmamis..bazilarinin da gercekten anlayisi kit oluyor iste boyle..
Bende her gıttıgım evde kızımın ulaşacagı şeyleri yükseğe kaldırırım..umarım arkamdan sövmüyorlardır..

Aay asıl bomba babanesinden geldı..kızım cam kulluklerı almış eline,ben hemen kaptım elinden kaldırdım..
Babaneside dıyor ki kızıma,nehirim al kır önemli değil ama temizlemesi zor oluyor güzel kızım..yoksa senden sakınmam ben hıcbıse..

Kocamda sınırlendı;anne temizlemesi mi derdin,yoksa çocuğun bı yerini kesmesi mi!

Kaynanam bazen olaylara farklı açılardan bakar işte böyle..

Hala savunanlar var o daha çocuk, rahat bırakmalı, çocuğuma kızacak olan kişinin evine de gitmem zaten cart curt diyen..yahu şurada onca insan şikayet etmiş senin evine gittiğin kişi sana bunu yansıtmadı diye öyle düşünmediğini mi zannediyorsun bak kaç tane insan aynı şeyden şikayetçi..yani benimde görümcenin çocukları aynı şekil hepsini çok severim ama evime geldiklerinde ertesi gün üstümden kamyon geçmiş gibi olurum o stres ve arkalarından koşturmayla..gerçekten anlayamıyorum anneleri..şimdi bende çocuk istiyorum ama en büyük idealim bu tarz bir çocuk yetiştirmemek..ve burada bunu başaran annelerin yazılarını okuyunca da gayet yapılabilir bir şey olduğunu bir kez daha anladım..ve Allahaşkına bırakın şu özgüven ayaklarını..çocuklarınızı serbest yetiştirince özgüvenli değil terbiyesiz oluyorlar..
size sonuna kadar katılıyorum... bu şekil serbst bırakmakla özgüvenli mi olur Allah aşkına. Bana da hep dyolar çocuğun olunca seni de görecez diye göreceksiniz çocuk nasıl yetiştiriliyo diyorum :)

lise ve üniversite çağında annemin arkadaşları gelip, çocukları ortalığı talan ederlerdi.. bende mutlaka çocukların peşinden dolanır yapma etme dokun vs diye kızardım...

şimdi ev sahibi oluncada korkuyorum resmen... arkalarında da dolanamam... eşimin iş arkadaşı ve çoluk çocuk gelecekler, çocuk küçükken gelmişti en son. şimdi ayaklandı. çok yaramaz olmuş. 2 hafta sonra geleceklerine rağmen pimpirikliğim hat safhada:KK17:.

lise ve üniversite çağında annemin arkadaşları gelip, çocukları ortalığı talan ederlerdi.. bende mutlaka çocukların peşinden dolanır yapma etme dokun vs diye kızardım...

şimdi ev sahibi oluncada korkuyorum resmen... arkalarında da dolanamam... eşimin iş arkadaşı ve çoluk çocuk gelecekler, çocuk küçükken gelmişti en son. şimdi ayaklandı. çok yaramaz olmuş. 2 hafta sonra geleceklerine rağmen pimpirikliğim hat safhada:KK17:.
Allah yardımcınız olsun o zaman :)

Annemin evinde kurallar vardır. Bizi de öyle büyüttü. Mendilimiz vardı bizim, yere serer ayaklarının dibinde bize ikram edileni yerdik. Tabağa koyarken annem sorardı, ne kadar yiyeceksin diye. Asla yemeyeceğimiz şeyi tabağa koymazdı.

Elimizde yiyecekle asla evde dolaşamayız. Salonda bir şey yenecekse örtü ve tepsi alırız yanımıza. Evin içerisindeki aksesuarların, yastıkların yerini değiştirdiysek, eski yerine koymamız gerekir. Yatak odasına kapıyı çalmadan girmeyiz. O da öyle. Kapımızı çalar muhakkak.

Eve gelen çocuklara da aynı şekilde davranır annem. Mutfak masasına hazırlar, hepsini oturtur, annelerinden de bir şey beklemez hiç. Ben size buraya hazırladım, ve burada yiyeceksiniz çocuklar. Eğer başka şeyler isterseniz bana seslenin, ben veririm size. Ama yemeğiniz bitene kadar buradan kalkmak yok, uslu uslu yiyin der. Kadının sesinde mi var bi sihir bilemiyorum ama en yaramazını bile sakinleştirir, uslu bir çocuk yapar. Sürekli çocuklarla iç içe ondan sanırım.

Bence annelerden bir şey beklemeyin. Sizin eviniz, sizin kurallarınız. Bırakın anne önemsemesin, siz yönetin çocukları.

Zaten çocukların disipline ve otoriteye ihtiyacı vardır. Kendilerini bu şekilde daha güvende hissederler. Çocuklarına gereken terbiyeyi vermeyen ve otoriteyi sağlamayan ebeveynler en büyük hatayı yapıyor.

eve 2-3 saatligine gelen 1 tanecik çocugu çekemeyenler ögretmen vs veli başlıklarında ögretmenlere akıl veriyorlardı bir de :KK70:

siz şımartın az daha çocukları böyle öz güvenmiş, yok psikolojik bilmem neymiş laflarıyla. sonuç : görgüsüz, şımarık, huzur bozucu çocuklar. misafirlige gittigin evde çocuguna sahip çıkacaksın. sırf ev sahibi diye misafirperverligin de bu kadarını beklemek, ''amaaan canım çocuk bunlar, hadi biz muhabbetimize bakalım, onlar kırsın döksün'' demek yüzsüzlük olur.

Bende dusuncesiz cocuklu misafirle ilgili bi animi hatirladim
2 aylik hamileyim annemlerde kaliyorum dusuk riskinden dolayi. Canimda cips cekti esime soyledim tam ewden cikarken bi akrabamiz 10 yasinda ogluyla geldi. Neyse esim bana kucuk paket lays o cocugada 3 lu karisik cips almis. Neyse koydum tabaklara odaya getirdim ama cocuk nefes almiyo cips yiyceksen yariscaksin cocukla.koyarkende belirttim bu tabak senin digeri benim dye
Neyse tiksindim biraktim. Ama kadinda demiyo koca koca insanlar cipsi niye aldilar acaba hamile aserdimi falan dye. Kac yasina grdi abla oglun diyorum gogsu kabarark 10 dedi eyvallah.
Gece oldu artik herkes uyudu ben uyuyamiyorum bildigin asermisim sabaha karsi uyudum. Sabah anneme soyledim uyuyamadim cipsler aklimda kaldi dye uzuldu annemde cips aldi geldi ve bingoo bu kadin gene geldi ve ne dedi sizce "hihihihi dun cem size birakmadi cips bidahami aldiniz" :KK11:

Annelerde bıkmış zaten ondan misafirliğe gelip rahatlamak istiyor ,bütün gün çocukla kolay mı , ben küçük çocuğu olanla zaten samimi olmuyorum çocuğumu komşuya götürüpte büyütmedim ya anneme yada kaynanaya giderdim ki onlar zaten torun ne yapsa hoş görürdü şimdide kafam götürmüyor beni kullanmasınada izin vermiyorum böyle insanların ,oturup evlerinde baksınlar bakamıyorlarsa doğurmasınlar bi zahmet

Back