eve düzenli yardımcı alanlar

Iste ben. 2 çocuk onların online eğitimi, benim online eğitim, artı sınava hazırlanma, artı hastalıktan dolayı eve yardımcı gelememesi.
Kendi adima çamaşır nevresim değiştirme ve ütüyü hallettim. Yarın 7.30dan 10 a kadar ne yapabilirsem o. Kalani için ölecek değiliz

Bende ara da aliyordum yardımcı su süreçte almıyorum çünkü kendim covit oldum.atlattim çok şükür ama şimdi en bir ay almiycam bizden de kadına bulaşmasin diye.kendim bigun perdeleri yıkadım eşim astı.iki gün arayla pencereleri sildim öbür gün kapıları.her güne bı iş koydum 6 güne dip köşe bitirdim tabi eşimde yardım etti.oyle tek başınıza ve çocukla çok zor.bi haftaya yayın.bi gün .bı gün banyo gibi

geçmiş olsun. biz de bir şekilde yakalanırsak acaba kadın aldım ondan mı oldu diye pişmanlık yaşamak da var işin ucunda ondan cesaret edemiyorum ben de
Valla camlari vs bilemem de temizlik icin robot süpürge düşünebilirsiniz riske alinacak bi durum yok. Benim 3 minnosa da annem geliyor yardıma canli dersim az ama artik eve yabanci birinin gelmesi falan geriyor beni her acidan.

Bence çözüm robot süpürge 2 3 haftada bir yerleri silin sonra salın robot süpürgeyi saçları falan toplasın. Camları da yagmur yagmadıkca silmiyorum ben

Sizin yerinizde olsam bir firmadan çağırırım, gelecekleri gün çocuğu anneme bırakır, yanlarında kendim çift maske takarım. Geldiklerinde de önce ellerini yıkamalarını isterim. Temizlik yapıldıkça camı açık bırakır evi iyice havalandırırım. Sonra için rahat etmezse en son kapı kollarını kendin tekrar silebilirsin. Benim bebeğim var, onu başkasına bırakamıyorum. Mesela bugün pencereleri yaptırdık biz, biz çocuklarla başka odada oturduk, sonrasında odaları havalandırdık, pencere kollarını sildik.

Boyle anlatinca bi heveslenmedim degil ama bilemedim aslinda oglani yarim gun anneme biraksam yeter hallederim. Yola bakan on camlari silsem bile yeter :)
Rossmanda satılan cam için bir köpük var ben de epeydir cam silmemiştim. Kova hazırlamak zor çünkü oğlum bulduğu suya arkamı döndüğüm an elini sokuyor ve içmeye çalışıyor. Köpüğü camın her yanına sıkıp bir bezle sildim. Islak gibi oluyor. Gerçi ben biraz fazla sıkmış da olabilirim. Ardından da bir temiz atletle kuruladım parıl parıl parladı benim camlar bile temizlendiyse bir deneyin derim

Benim evime haftada 3 gün geliyor yardımcı. 1 gun de kayinvalideme gidiyor. 1 gunu bos. Haftasonu da cocuklari ile ilgileniyor yani çalışmıyor. Ayni bahsettiğin gibi biri ben çok memnunum. Ben gun icinde bebeğimle ilgilenirken o bir odayı yapiyor. Biz oraya giriyoruz. Sonra oteki odaya geçiyor şeklinde. Bende yapamıyorum temizlik. Ve sırf pandemi dolayısı ile baska eve gitmiyor. Kendini de beni de riske atmamak için. Hatta senin 1 günün bos bana gel demiş bir kadın ama kadin ev hanimi degil çalışıyor bu sebeple kabul etmedi. Ben cok seviyorum yardimcimi o olmasa mahvolurum. Boyle birsey ayarlasan iyi olur. Ha bu arada kayinvalidem tek yaşıyor o da hiç bir yere gitmiyor. Umarım bu tarz bisey ayarlarsin

Al bendende okadar camlarım leş gibi bu dönemde yardımcı almak mantıklı değil ölmeyecek kadar temizlik yapıyorum çocuklar yemek bulaşık online dersler ancak yetişiyorum

Evde yaşayan canlılar olarak ev işinden nefret ediyorum demek biraz lüks sanki helede bu zamanda.

Hiç birimiz çok bayılarak yapmıyoruz.
Mecbursak yapılcak yani o ayrımı yapmak lazım.
Her türlü püf nokta var nette iki tuş aramaya bakar. Burda da sorsanız bir sürü fikir verilir.
Deneyin zor olmadığını yapabildiğini görüceksiniz.

Mecburen bakıcı geliyor hem eşi çocuğu çalışıyor hem toplu taşıma ile geliyor elim mahkum. Siz temizlik için riske girmeyin sürekli birisini çağırarak. Büyük temizlik için birisini bulun onun bulunduğu odada bulunmayın çıktığı her odayı havalandırın. Ne kadar maske ile çalışmak zor olsa da maske ile çalışabilecek birisini bulun. O temizlik zaten üç beş ay daha idare eder.

Aynı durumdayım. Küçük parçalara bölüp hergün bir parça yapın. Yardımcılar bir günde o kadar işi nasıl yapıyorlar ben de şaşırıyorum. Çok beceriksizim ben bu konuda. Sadece mutfağı dip bucak temizliyorum ondan sonra canım çıkıyor. Benim camların da bazısı anlattığınız gibi. Eşim de çok dağınıktır, o da evde iş yapmaz. Yardım etmesini istesem eder ama istemiyorum çünkü o benden de beter yani. Ben küçük parçalara bölerek çözüyorum bu sorunu. Hergün bir oda yapıyorum, cam hariç sonra ertesi gün camı yapıyorum. Sonra bir gün sırf banyo vs, derken tabi diğer yerleri yapana kadar önceki yaptığım yerler yine kirleniyor ama yapacak bir şey yok. Ben bu pandemi döneminde kesinlikle kimseyi sokamam eve.
Yardımcının toplu taşıma kullanması sorununa gelince, o çözülür, örneğin kayınvalidemin evine gelen yardımcı toplu taşıma kullanmasın diye kayınpederim gidip arabayla alıyor evinden, sonra evine bırakıyor tekrar ama O gün binmese önceki gün binmiştir toplu taşımaya, sorun sadece toplu taşıma değil ki her türlü bulaşabilir, taşıyabilir o kişi; nereden baksanız riskli yani.

Son düzenleme:
Çalışırken gerçekten zor, tahmin edebiliyorum. Eski hayat şu ankine göre çok daha kolay ama pencereler için şunu söyleyebilirim. Benim pencereler hiç batmıyor gibi. Büyük temizlikte de kolay temizleniyor.

Çünkü haftada iki gün nemli bezle siliyorum. Üst hariç camını, tüm çerçevelerini. Toz birikmiş oluyor zaten, cadde üzeri gibi Evim, çok tozlu bir yer.

1 ay bekletsem, bir bezle bitmez, kaç kere silmek gerekir ama haftada iki olduğunda tek bezle bir odanın camı bitiyor, bütün evin camı 10 dakikamı alıyor.

yani detaylı bir temizlikten sonra böyle bir düzen koymayı düşünebilirsiniz. Evi süpürdükten sonra 10 dakika yeter bile, büyük cam olsa, en fazla 20 dakika.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…