- 22 Kasım 2010
- 11.172
- 19.775
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
önceki haftalarda bazı sınıflara yüz yüze eğitim başladığında hem çok endişeliydim hem de biraz nefes alabildiğim, evden çıkabildiğim için rahatlamıştım ne yalan söyleyeyim. inş şu günler tez zamanda geçer de normal hayatlarımıza dönebiliriz.Bir de bana sorun o bunalmayi.5 senedir evde temizlik yap,yemek yap,cocuk bak,ese yardima git nefret ettim artik. Evden cikayim da nolursa olsun diye bakiyorum. Dön dolas ayni isler ve asla bir halta yaramiyor. Sizi cok iyi anliyorum
pandemi öncesi düzenli aldığım bir yardımcım vardı. çok da memnundum, kendi evi gibi titizlikle temizler, benim söylememe gerek kalmadan gördüğü her şeyi hallederdi. derken araya pandemi girdi, sonra ablanın bazı rahatsızlıkları oldu ameliyat geçirdi. artık gelemiyor. 2 yaşına girecek oğlum var pek dip köşe temizlik yapamıyorum, zaten ev işinden nefret ederim. eşim de hiç yardımcı olmaz sağ olsun. günü kurtaracak kadar temizlik yapıyorum ama artık camlarım kirden dışarıyı göstermez hale gelecek yakında, nerdeyse 8-9 aydır silinmedilerdaha fazla kokuşmadan yeni bir yardımcı alayım istiyorum ama özellikle vakaların zirve yaptğı şu dönemde eve yabancı birini, muhtemelen toplu taşımayla gelecek birini almak da riskli geliyor. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? eve düzenli yardımcı alan veya bakıcısı gelenler var mı? h.içi online eğitim, h.sonu full time oğlumla uğraşmak derken büyük temizliğe kendim ne isteğim ne de enerjim var. nasıl halletsem bilemedim, fikirleri bekliyorum.
İnsallahönceki haftalarda bazı sınıflara yüz yüze eğitim başladığında hem çok endişeliydim hem de biraz nefes alabildiğim, evden çıkabildiğim için rahatlamıştım ne yalan söyleyeyim. inş şu günler tez zamanda geçer de normal hayatlarımıza dönebiliriz.
Bence kilit nokta esiniz, artik elini tasin altina koymayj ogrenmeli....benim de 2 yasina girecek kizm var hafta ici ise gidiyorum hafta sonu cocukla, eve kimseyi alamam su surecte, camlari onumuzdeki hafta sonu esim silecek oyle konustuk, hafta ici de mutfak dolabini halledecek,cocugu ben daha kolay oyalarim hem hafta ici beni gormedigi icin ozluyor cocuk hem de ben de sizin gibi temizlik sevmiyorum, yapamiyorum da esim daha guzel yapiyor...ben yemek yapmayi severim geneldetek sıkıntı camlar değil. ben sadece silip süpürüyorum öyle üstten. toz alma işini de bölüp bölüp yapıyorum. bölerek yapsam da her günüm hem online eğitim hem ev işi hem yemek hem oğlanın bakımıyla geçiyor, yetişemiyorum.
apartmanda oturuyorsaniz apartman gorevlisinin esi gidiyorsa bi konusabilirsiniz. Apartman gorevlisi esleri genelde site icerisindeki dairelere temizlige gidiyor daha guvenilir sankipandemi öncesi düzenli aldığım bir yardımcım vardı. çok da memnundum, kendi evi gibi titizlikle temizler, benim söylememe gerek kalmadan gördüğü her şeyi hallederdi. derken araya pandemi girdi, sonra ablanın bazı rahatsızlıkları oldu ameliyat geçirdi. artık gelemiyor. 2 yaşına girecek oğlum var pek dip köşe temizlik yapamıyorum, zaten ev işinden nefret ederim. eşim de hiç yardımcı olmaz sağ olsun. günü kurtaracak kadar temizlik yapıyorum ama artık camlarım kirden dışarıyı göstermez hale gelecek yakında, nerdeyse 8-9 aydır silinmedilerdaha fazla kokuşmadan yeni bir yardımcı alayım istiyorum ama özellikle vakaların zirve yaptğı şu dönemde eve yabancı birini, muhtemelen toplu taşımayla gelecek birini almak da riskli geliyor. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? eve düzenli yardımcı alan veya bakıcısı gelenler var mı? h.içi online eğitim, h.sonu full time oğlumla uğraşmak derken büyük temizliğe kendim ne isteğim ne de enerjim var. nasıl halletsem bilemedim, fikirleri bekliyorum.
Ben acaba robot süpürge mi alsam diyorum. Silme süpürme işi olmazsa diğer işlere enerjim ve vaktim de kalır diye düşünüyorum. Bugün mutfak dolaplarının kapaklarını silmeye kalktım. Bezi yıkarken arkamı bir döndüm, bizim oğlan sildiğim kapağı yalıyor. Bebekli ve evde çalışan insanlar bu konuya çok da takılmamalı bence. Olduğu kadar artık.cam silme işi benim için temizliğin nirvanası. öyle konuya uzağımama çift taraflı mıknatıslı cam temizleyicileri bile araştırdım artık. ama mesele sadece o da değil. genel olarak nefret ediyorum ev işinden, oğlanla iyice zorlaştı. bana hiç bir şey yaptırmıyor.
Iste boyle seyler duydukca korkuyorum...bizim krndi en yakin akrabamiz bile temasli oldugunu gizleyip annemlere gelip gittikten sonra herkesten herbseyi beklerim artik insanlar cok acayipŞu süreçte bir kez alayım dedim aman toplu taşımayla gelmesin diye evine gidip alacaktım hatta. Tamamen tesadüf eseri başka birinden eşinin corona olduğunu öğrendim bizden gizleyip gelecekti yani ki evde riskli durumda aile bireylerim var biliyor bunu. Yani insanlara güvenmeyin bu konuda, bunu yapan da kaç yıllık yardımcımız öyle diyeyim. Bırakın pis kalsın.
Apartman gorevlimiz yok ama apartmani temizleyen bir kadin var. Onu da dusundum ama yasi var kadinin ve yorularak yapiyor gibiydi vazgectimapartmanda oturuyorsaniz apartman gorevlisinin esi gidiyorsa bi konusabilirsiniz. Apartman gorevlisi esleri genelde site icerisindeki dairelere temizlige gidiyor daha guvenilir sanki
Esim de bunu soyledi, arastiriyorum. En dusuk ozelliklisi bile bayagi pahali. Bizim ev genis degil pek, haliyle alan dar. Verimli olur mu bilemedimBen acaba robot süpürge mi alsam diyorum. Silme süpürme işi olmazsa diğer işlere enerjim ve vaktim de kalır diye düşünüyorum. Bugün mutfak dolaplarının kapaklarını silmeye kalktım. Bezi yıkarken arkamı bir döndüm, bizim oğlan sildiğim kapağı yalıyor. Bebekli ve evde çalışan insanlar bu konuya çok da takılmamalı bence. Olduğu kadar artık.
Boyle anlatinca bi heveslenmedim degil ama bilemedimTek tek silin camlari, silince sizde rahatlayip seviceksinizben cam silmeyi seviyorum .
İnce silmeye gerek yok 1 kova sampuanli su yapiyorum . Mikrofiber bezle siliyorum . Sonra baska mikrofiber bezle duru suyla( lavaboda yikiyorum) bir kere siliyorum .
Her camda kovadaki suyu degistiriyorum . 5 camim var , hizli yaparsam yarim saatimi aliyor. Cok büyük degil camlarim .
Yerler icin su robottan alirim yerinde olsam . Tozlari haftada bir alsan yeter .
Kolayliklar dilerim
Küçüklüğü değil de odalarda çok eşya olup olmaması önemli sanki. Bizim ev de küçük ama eşyalar fazla. Saksılar, iki tane masa ve sandalyeleri, lambader, sehpalar vs. Her seferinde onları kaldırıp indirmek beni düşündürüyor. Minimalist yaşamın gözünü seveyim.Esim de bunu soyledi, arastiriyorum. En dusuk ozelliklisi bile bayagi pahali. Bizim ev genis degil pek, haliyle alan dar. Verimli olur mu bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?