eve düzenli yardımcı alanlar

Bir de bana sorun o bunalmayi.5 senedir evde temizlik yap,yemek yap,cocuk bak,ese yardima git nefret ettim artik. Evden cikayim da nolursa olsun diye bakiyorum. Dön dolas ayni isler ve asla bir halta yaramiyor. Sizi cok iyi anliyorum
önceki haftalarda bazı sınıflara yüz yüze eğitim başladığında hem çok endişeliydim hem de biraz nefes alabildiğim, evden çıkabildiğim için rahatlamıştım ne yalan söyleyeyim. inş şu günler tez zamanda geçer de normal hayatlarımıza dönebiliriz.

Bu konuda cogu kisi zorlaniyor ama yapacak hir sey yok. Bir sekilde herkes basinin caresine bakiyor. Biriktirmeden her gun biraz temizlik yaparsaniz gayet de tertemiz oluyor ev.

İnsallah
Psikolojik olarak yildim ben. Evde kendimi iyi hissetmiyorum,bazen market donusu arabadan inmeyip oturdugum bile cok olmustur. Kesinlikle saglikli bir davranis degil

Yıllardır gelen yardımcımı Mart’ta bırakmıştım

Eylül de başlamıştım okullar ara tatil olunca gelme dedim açılınca gelir diye düşünmüştüm okul da kapandı yardımcıya da bensiz yap planını dedim

Bir daha ne zamana alırım bilemem

Camlar vs kirli kalsın iyi çekişli bir süpürge yeter bizde kedi de var ama süpürüp geçiyoruz valla

Cam silmek cok kolay aslinda. Cam bezi alip sadece suyla bile siliniyor. Cok mu buyuk ki ev? Cok mu cam var?
Dip kosede her gun bir odaya girsen halledersin.
Pandemiden dolayi risk olarak goruyorsan bence halledebilirsin

Bence kilit nokta esiniz, artik elini tasin altina koymayj ogrenmeli....benim de 2 yasina girecek kizm var hafta ici ise gidiyorum hafta sonu cocukla, eve kimseyi alamam su surecte, camlari onumuzdeki hafta sonu esim silecek oyle konustuk, hafta ici de mutfak dolabini halledecek,cocugu ben daha kolay oyalarim hem hafta ici beni gormedigi icin ozluyor cocuk hem de ben de sizin gibi temizlik sevmiyorum, yapamiyorum da esim daha guzel yapiyor...ben yemek yapmayi severim genelde

Benim mecburen geliyor. Yetmem imkansız. Toplu taşım kullanmıyor. Kendisi de çok dikkatli. Eşim zaten işe gitme mecburiyetinde. Tamamen tecrit etmişöolsak kendimizi cesaret edemezfim sanırım ama eşim işe giderken zaten risk var. Korona olmayım derken kafayı yerim ben gelmezlerse

Tek tek silin camlari, silince sizde rahatlayip seviceksiniz ben cam silmeyi seviyorum .
İnce silmeye gerek yok 1 kova sampuanli su yapiyorum . Mikrofiber bezle siliyorum . Sonra baska mikrofiber bezle duru suyla( lavaboda yikiyorum) bir kere siliyorum .
Her camda kovadaki suyu degistiriyorum . 5 camim var , hizli yaparsam yarim saatimi aliyor. Cok büyük degil camlarim .

Yerler icin su robottan alirim yerinde olsam . Tozlari haftada bir alsan yeter .

Kolayliklar dilerim

Şimdi elimdeki eldivenleri çıkardım, koltuktan bildiriyorum.
Bana düzenli hergün geliyordu yardımcım. Pandeminin başında da gelmeye devam etti. Sonra evde üç küçük bebe olunca ve kadıncağız da toplu taşımayla geldiği için ben almak istemedim. Şuan çok fena batmış evimin camlarını sildim. Ev müstakil oldugu ıcın dısarıdan hortumla yıkadım ıclerını de sıldım ve suan eldıvenle yaptıgım halde ellerım mosmor. Ev ısınden nefretım kalktı. Ben almıyorum yardımcıyı ama suan evı tamamen bosaltmısken keske tam günlüğüne alsaydım dedım. Cocukları anneme yollamıstım. Ama haftada bir başka biriyle anlaşmayı düşünüyorum şuan başka türlü hem işe hem eve koşmak neredeyse imkansız

apartmanda oturuyorsaniz apartman gorevlisinin esi gidiyorsa bi konusabilirsiniz. Apartman gorevlisi esleri genelde site icerisindeki dairelere temizlige gidiyor daha guvenilir sanki

Şu süreçte bir kez alayım dedim aman toplu taşımayla gelmesin diye evine gidip alacaktım hatta. Tamamen tesadüf eseri başka birinden eşinin corona olduğunu öğrendim bizden gizleyip gelecekti yani ki evde riskli durumda aile bireylerim var biliyor bunu. Yani insanlara güvenmeyin bu konuda, bunu yapan da kaç yıllık yardımcımız öyle diyeyim. Bırakın pis kalsın.

Ben bir gün içinde hallediyorum ama eşimle birlikte... o olmasaydı 2-3 güne yayıp yapardım. Bence eşiniz de sorumluluk alana kadar yapmayın temizlik filan.

Ben acaba robot süpürge mi alsam diyorum. Silme süpürme işi olmazsa diğer işlere enerjim ve vaktim de kalır diye düşünüyorum. Bugün mutfak dolaplarının kapaklarını silmeye kalktım. Bezi yıkarken arkamı bir döndüm, bizim oğlan sildiğim kapağı yalıyor. Bebekli ve evde çalışan insanlar bu konuya çok da takılmamalı bence. Olduğu kadar artık.

Iste boyle seyler duydukca korkuyorum...bizim krndi en yakin akrabamiz bile temasli oldugunu gizleyip annemlere gelip gittikten sonra herkesten herbseyi beklerim artik insanlar cok acayip

apartmanda oturuyorsaniz apartman gorevlisinin esi gidiyorsa bi konusabilirsiniz. Apartman gorevlisi esleri genelde site icerisindeki dairelere temizlige gidiyor daha guvenilir sanki
Apartman gorevlimiz yok ama apartmani temizleyen bir kadin var. Onu da dusundum ama yasi var kadinin ve yorularak yapiyor gibiydi vazgectim

Esim de bunu soyledi, arastiriyorum. En dusuk ozelliklisi bile bayagi pahali. Bizim ev genis degil pek, haliyle alan dar. Verimli olur mu bilemedim

Boyle anlatinca bi heveslenmedim degil ama bilemedim aslinda oglani yarim gun anneme biraksam yeter hallederim. Yola bakan on camlari silsem bile yeter :)

Normalde de almiyordum ben. Ama gercekten ihtiyacim olmasina ragmen alamazdım. Geçen hafta pazartesi camlarimi sildim, tul perde yikadim. Sonra günlük isler sıklasti ara verdim. Cuma günü halilari ve esyalari kaldirip supurup sildim, toz aldım. Dun de koltuklarimi sildim. 2 kucuk cocugum var. Azar azar yapabiliyorum. Kasim basinda da mutfak dolaplarimi silmiştim. Buzdolabimi falan. Dusakabinide silmistim ama tekrar silinecek. Bu hafta ici planımı da yaptim. Günlük isler disinda dusakabini ve kapilarimi ciflicem. Artik cocuklara bakılması durumu olursa fırını silcem

Esim de bunu soyledi, arastiriyorum. En dusuk ozelliklisi bile bayagi pahali. Bizim ev genis degil pek, haliyle alan dar. Verimli olur mu bilemedim
Küçüklüğü değil de odalarda çok eşya olup olmaması önemli sanki. Bizim ev de küçük ama eşyalar fazla. Saksılar, iki tane masa ve sandalyeleri, lambader, sehpalar vs. Her seferinde onları kaldırıp indirmek beni düşündürüyor. Minimalist yaşamın gözünü seveyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…