Hanımlar merhaba. 6 ay önce taşındım bu eve, taşındığımdan beri de resmen kafayı yiyorum. Evde düzen bir türlü sağlanamıyor. Evi resmen b*klar götürüyor. Artık öfkeden başım dönüyor eve baktıkça, kasılmalarım da başladı. Eve benzin döküp yakmak istiyorum bazen. (Dipnot: bağımsız bir konudan ötürü depresyon tedavisi görüyorum denebilir. İş yerinde mobbing e uğruyorum aylardır. Yani tedavi gör demeyin

) Şu evi nasıl düzene sokabilirim? Neler yapabilirim? Haftada 3 gün 3.5-4 saatliğine yardımcı alsam neler yaptırmalıyım?
Ev hakkında bilgi verecek olursam: 3+1 geniş, ferah bir ev. Süs eşyası vs yok. Evde 4 kedim var (1anne 3 yavru, umarım yakın zamanda gidecekler). Eşim de ben de çalışıyoruz. 28 aylık oğlumuz da kreşe gidiyor.
Evdeki işlere örnek vereyim daha net anlaşılır belki, yatak odasında bir dağ temiz, bir dağ da kirli çamaşır var. Oğlanın odası nispeten toplu. Ütülenecek ve yerleşecek çamaşırlar ve bir iki ıvır zıvır var. Salon desen her yerde oğlanın oyuncakları, komodinin üstü de eşya dolu. Mutfağı söylemesem daha iyi, asıl derdim orası zaten. Yemek masasının üzerinde bir ton eşya var. Tezgahın üstü desen pis, bulaşık da var.
Aslında yapılması gerekenleri çok iyi biliyorum ancak gram içimden gelmiyor, bıktım artık yıllardır. Eve bakıp bakıp da ağlamak da istemiyorum. Öte yandan evi toparlamak, silmek süpürmek de kendimi enayi gibi hissetmeme neden oluyor çünkü çabam tamamen çöp. Daha temizlerken dağılıyor ve kirleniyor... Aslında biraz motive olmaya ihtiyacım var çünkü dediğim gibi öfke nöbetleri geçirmenin sınırındayım... yapsam yediremiyorym yapmasam sindiremiyorum...
Yardımcı almayı da düşünüyorum. Ama ilk kez alacağım. Neler yapılır ne kadar verilir? Düzenli yardımcı alanlar fiyatı da söylerse sevinirim. Teşekkürler. İyi akşamlar.