Ben de minimalistim. Bi kere nevresim yastık battaniye hariç hiç birşeyin misafir için ayrı olanı yok. Ben ne kullanıyorsam onu kullanıyor. Tencere takımım 1 tane.3 tencere 1 tavası var. 1 duduklu 1 pilav tencerem var. 2 de tavam var. Yetiyor yani çok şukur. Dehşet de misafirim gelir. 2 nevresim takımım var. Biri yıkanıp kururken diğerini takıyorum. Kurutma makinem olsa 1 e düşürürdümyedek yastığım yok kendime özel. Giymediğim hiç kıyafetim yok. Kullanmadığım hiç eşyam yok. Hiç sus eşyası yok. 1 tane bile.. Çiçek ıvır zıvır hiç yok. 4 tane havlum var. Yenisini alırsam en eskisini atıyorum. Misafire kağıt havlu kullanıyorum zaten. İplerim vardı benim orgu ipi. Çok çok çok fazla. Onu da bir yardım kuruluşu topluyormuş oraya gönderdim. Onlardan da kurtuldum.
Havlu mutfak havlusu ayrı onu yazmamışım. Ama zaten hiç 20den fazla havlum olmadı. Bizde öyle çeyiz olayı yok. Oda takımı fiskos falan verdi annem hiç kullanmadım. Vitrinim fiskosum yok ki nerde kullanayım.sevmiyorum. Kermese verdim gitti. Ver kermese canım. Nerden bilecekler verdiğini. Hayır olur en azından.Arkadaş olabilir miyiz :)
Havluları nasıl azalttınız ?
Bana çeyiz diye yapmışlar 20 den fazla kenarları da dantelli falan
Hiçbirini sevmiyorum ama kullanıyorum
Çünkü atarsam darılıyorlar bi de yazık diye düşünüyorum
Eskimiyorlar da.
Zamanında hep dedim bana çeyiz vermeyin diye
Bazanın altı nakış ve dantel dolu
Asla kullanmayacağım şeyler
Bauhausdan almıştım ben ama cok yerde gördüm bulmak zor değil. Kumaş ürünlerinde cok da fazla yer tasarrufu olmuyor bide çok kırışıyor. Ama yastık yorgan için kesinlikle tavsiye ederim 10da 1i kadar yer kaplıyor nerdeyse. Eğer bulamazsan kalın çöp poşeti kullananda var vakumlamak içinIse yariyor mu ? Nerden aldiniz? Uyku setlerini falan bu sekilde muhafaza edebilir miyim
+1Ben kolileyip yardım derneklerine veriyorum evden fazlalık gittikçe sanki ev nefes alıyor gibi geliyor
Durumunuza bakın bütçeniz el veriyorsa yenisini almaya verin gitsin hem modası geçiyor durdukça hemde muhtaç aileler seviniyor sayenizde
Evimde fazla eşya pek kalmadı kavanozlar ilişti gözüme kışlık hazırlığı yapıp kalanını yine yollayacağım evden
Zaten bilemezler annem hayatta değil aslındaHavlu mutfak havlusu ayrı onu yazmamışım. Ama zaten hiç 20den fazla havlum olmadı. Bizde öyle çeyiz olayı yok. Oda takımı fiskos falan verdi annem hiç kullanmadım. Vitrinim fiskosum yok ki nerde kullanayım.sevmiyorum. Kermese verdim gitti. Ver kermese canım. Nerden bilecekler verdiğini. Hayır olur en azından.
Allah rahmet eylesin canım. Çok özelleri sakla o zaman tabi. Hatıra kalsın.Zaten bilemezler annem hayatta değil aslında
Ama ne bileyim o kadar uğraşmış diye veremiyorum sonuçta bi daha ondan kalan eşyalar olmayacak
Belki evlenirken kardeşime veririm dantelleri falan
plastık ıvır zıvırın fazlasını verın, tencere lazım olur ama deforme olan varsa tava tencere atın, yemek takımınıda bırını gunluk kullanın dıgerını mısafırlık onu muhafaza edın lazım olacaktır.merhaba kizlar
bugunlerde kafami bayagi evdeki esyalara takmis durumdayim. cok fazla pike takimlari yorgan yastik var. ve bunlar dolapta hic kullanmıyorum. sizce vereyim mi yoksa bir gun lazim olur deyip yerinde mi kalsin.
Birde mutfak tabiki , cok sayida bardaklarim var iki takim 12 kisilik yemek takimim var birini vereyim mi. Fazla ca kâse var. ne bileyim her seyden fazlaca var. 3 takim tencere setim var. cok fazla plastik kaplar. off ne yapayım ben bu kadar fazla esyayi.
Dogrusu dolap icini temizlemek gozume geliyo. sadece ihtiyacim olani birakip geri kalan herseyi vermek istiyorum. bu sekilde daha duzenli ve temiz olur diye düşünüyorum.
Sizinde fikirlerinizi alayım. sizce ne yapayim
c
6 kislikte cok az degil mi. misafir gelmiyo mu hic.
dogrusu bana da gelen pek olmuyo ama iste bir gun olurda diye herseyi saklıyorum
Benim hic pike takimim yok iki yil oldu eksikliğini hissetmedim misafire çekyata bi çarsaf seriyorum o kadar..ama 1 takil alayim bulunsu ..merhaba kizlar
bugunlerde kafami bayagi evdeki esyalara takmis durumdayim. cok fazla pike takimlari yorgan yastik var. ve bunlar dolapta hic kullanmıyorum. sizce vereyim mi yoksa bir gun lazim olur deyip yerinde mi kalsin.
Birde mutfak tabiki , cok sayida bardaklarim var iki takim 12 kisilik yemek takimim var birini vereyim mi. Fazla ca kâse var. ne bileyim her seyden fazlaca var. 3 takim tencere setim var. cok fazla plastik kaplar. off ne yapayım ben bu kadar fazla esyayi.
Dogrusu dolap icini temizlemek gozume geliyo. sadece ihtiyacim olani birakip geri kalan herseyi vermek istiyorum. bu sekilde daha duzenli ve temiz olur diye düşünüyorum.
Kullandiginiz belli basli seyler disinda olanlari verebilirsiniz. Bugun onlari verip yarin bos kalan yerleri doldurmayacaksaniz tabimerhaba kizlar
Ben çok şey sattım ordaAy ben şu letgo ya bi sürü ürün koydum hepsi sıfır herkes soruyor ama alan yok
Anca boş muhabbet , bedava vermemi bekliyorlar sanırım :)
Ben çok şey sattım orda+1000
Bir şey satmayı becereni duymadım daha ancak o kaça bu kaça:)
Misafir falan geldiğinde yetiyormuBen bir minimalistim (yani tam değilsem bile bu yolda ilerliyorum)
Evimde kullandığım 3 takım nevresimim var
2 takım da tek kişilik misafir nevresim takımı var
3 adet yastık
2 adet misafir yorganı
Gerisini dağıttım
Mutfağımda 6 kişilik yemek takımı ve çatal bıçak takımı var
Misafir ya da özel gün takımım yok
Daha azaltmam gereken şeyler var
Mesela bardak sayısı
Tavsiye ederim çok iyi oluyor
Bilemedim şimdi bana saplar denk geldi galibaBen çok şey sattım orda
Eşime ayakkabı almıstık bir kere giydi ayagını acıttı onu maraş a sattım
Annem yeni eve geçti avizelerini komple yeniledi, annemin avizelerini sattım :)
Sehpamı sattım yenisini aldım kendime:)
Hatta taa 2004 senesinde inciden aldığım bir bot vardı geçen annemin evinde buldum onu. yepyeni bi koydum letgoya kızın biri cok begendı aldı:)
2010 da ray banın güneş gözlüğünü almıstım modası gectı onu da sattım
Eşimin iki tane saatini ve 2 tane de cep telefonu sattım :)
Şimdi satmak ıstediğim bir köşe koltugum var ama onu bayadır satamadım canım sıkılıyor
satsam o odaya kocaman bir bazalı yatak alacagım
arada bana da çıkıyor:)Bilemedim şimdi bana saplar denk geldi galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?