Evdeki Fazla Esyalar

Durumunuz müsait değilse ikinci el olarak satabilirsiniz.Müsaitse hediye olarak götürebilirsiniz sevdiğiniz kişilere.

Ay ben şu letgo ya bi sürü ürün koydum hepsi sıfır herkes soruyor ama alan yok

Anca boş muhabbet , bedava vermemi bekliyorlar sanırım :)

İhtiyaç fazlası herşeyimi nişanlı ve maddi zorluk yaşayan bir çifte hediye ettim..paketinden çıkarmadım bile çoğu şeyi yerleşirken..evlilik hazırlığı yaparken farkında olmadan çok şey alınıyor..hem onlar mutlu oldu, azıcıkta olsa yükleri hafifledi hemde evimde yer açıldı.

Vakum poşetler alabilirsiniz yorgan ve pikeler için hatta yazlıklarınız kaldırıp vakumlayabilirsiniz

Ise yariyor mu ? Nerden aldiniz? Uyku setlerini falan bu sekilde muhafaza edebilir miyim
Edebilirsin bende de var elektrik makinasıyla havasınj alıyorsun iyi oluyor

Konu sahibi bende kıyafetlerimde temizlik yaptım baktım 4 senedir giymediğim şeyler var neden duruyor dedim burda 3 koca poşet çıktı belediyenin kıyafet bırakma kutuları var oralara bıraktık
Ama bazanın altında bir dünya ıvır zıvır var yengem eliyle işlediği yatak takımı var mesela bi kere kullanmadım evlenmemiş görümceme vericem bir çok şeyi sizde bu tarz şeyler yapabilirsiniz

Aslında eşyan o kadar aman aman fazla değil
Anlaşılan sizin sorununuz dolabinizin az olması
Çünkü söylediklerinizin hepsi kullanılan şeyler

Ben olsam yemek takımınin hangisini cok seviyorsam onu birakir diğerini ikinci elde satış yaparsdim kazan takımlarına ve plastiklere de aynı şeyi yapardım

Eski nevresimleri ihtiyacı olan birine verir ben yenisini acar kullanirdim
Paketi açılmamış olanlari bir yere giderken hediye götürürdüm yanimda
Çok eski kiyafetleri toz bezi yapar biraz iyi durumda olanlari ihtiyaç sahiplerine dagitirdim

Bir de su ara öğrencilerin ev tutma zamanı onlara hem satış amaçlı hem yardim amaçlı eşya verebilirsin

Çok dua ederler sana yalnız ☺

Bulaşık makinesi kullanırken sık kullanılan şeylerin sayısının fazla olması iyi oluyor bence :) yoksa ya çıkarıp yıkamak zorunda kalıyor insan ya da makine yarı doluyken çalışıyor.

Makinem ankastre olanlardan
Zaten normal makinelerden küçük
Eğer 2 kişiysek gün aşırı bir çalışıyor
Sabah kahvaltıda küçük çatal kullanıyoruz 2x3 kere kullanılabiliyor
Öğlen evde yokuz
Akşam da 2 çatal 2 kaşık desen ben çok bile yıkıyorum ya valla biraz tasarrufa gideyim
Yani demem o ki yetiyor bize

2. El olarak satın bence hatta işime yarayan bişeyler okursa bende alabilirim

Mutfakta 1 yemek takîmı bırakin.gerisini paketleyip kolileyin diger fazla esyalarla beraber..mutfagi istediginiz gibi rahatlatin.. kiler dolap vs bir yere koyun. Sonra istediginizi verir istediginizi satarsiniz.once azaltin derim.

Bibi yengen ve gorumcen birbiriyle gorusuyorsa, helede ev gormeye giderse gorumcen evlendiginde o zmn " aa bibi el emeklerimi baskasina vermis" olmasin. Araniz acilir.
Bizim ailede cok olasi bisey bu ev gormesi mesela.

Bibi yengen ve gorumcen birbiriyle gorusuyorsa, helede ev gormeye giderse gorumcen evlendiginde o zmn " aa bibi el emeklerimi baskasina vermis" olmasin. Araniz acilir.
Bizim ailede cok olasi bisey bu ev gormesi mesela.
Yok yengemle aynı şehirde değiliz tanışmıyorlarda zaten yoksa vermezdim çeyizine koysun kızceğez o ev göstermesi yapar ben yapmadım sevmiyorum zaten öyle şeyleri :)

Ben azalttim cok da hafifledim.
Sacma sapan kullanmadigim seyleri surekli yikamak , temizlemek, duzenlemek artik beni bunaltiyordu.

Ve yer kaplayan bir cok ivir zivir.

Gereksiz seylerin varligindan gerekli olanlara yer bulamiyordum.

Artik herseyim az ve ise yarayan seyler.
Misal 2 yorganim var.
2 battaniyem
2 tane pikem (biri oglumum tek kisilik)
5tane nevresim takimi
7-8tane havlu

Yipransin yenisini alirim.
Hepsi ayni islevi gormuyor mu zaten?

Mutfak esyam biraz gozume batiyor benimde.
Tek kalan bardak , tabaklari falan atiyorum.

Onlarida iyice azaltmayi planliyorum.
Biraz zaafim var mutfak esyasina bir anda olmuyor.

Onun harici evde goze batacak bisi kalmadi.
Dolap iclerim bazalar cok ferahladi.

Ben de aynı kafadayım. Elimdekileri elden çıkarırım sürekli . Ama benim evim sakin genel olarak. Çeyiz olayını abartmadım

Konuyu okuyunca bir gaza geldim kalkıp dolapları boşaltmak için, ilk tatilimde yapacağım

Ben de sevmiyorum her yeri doldurmayı. Ama zamanla oluyor işte, arada elden geçirmek gerek. Dönem dönem ayırıp ihtiyacı olanlara veriyorum(genelde ihtiyaç sahibi bulmak da zor) 2senedir kızımın bakıcısı köye götürüyordu orada muhtaç çok var, çok işe yarıyor diyor. Yine birkaç paket hazırladım çocukların eşyaları ile mutfak eşyalarından. Kendi dolabımı da elden geçirince yine götüreceğim.

Ver bir garibAna gitsin yada kermese oda Yoksa geri dönüşüme

Ben de minimalistim. Bi kere nevresim yastık battaniye hariç hiç birşeyin misafir için ayrı olanı yok. Ben ne kullanıyorsam onu kullanıyor. Tencere takımım 1 tane.3 tencere 1 tavası var. 1 duduklu 1 pilav tencerem var. 2 de tavam var. Yetiyor yani çok şukur. Dehşet de misafirim gelir. 2 nevresim takımım var. Biri yıkanıp kururken diğerini takıyorum. Kurutma makinem olsa 1 e düşürürdüm yedek yastığım yok kendime özel. Giymediğim hiç kıyafetim yok. Kullanmadığım hiç eşyam yok. Hiç sus eşyası yok. 1 tane bile.. Çiçek ıvır zıvır hiç yok. 4 tane havlum var. Yenisini alırsam en eskisini atıyorum. Misafire kağıt havlu kullanıyorum zaten. İplerim vardı benim orgu ipi. Çok çok çok fazla. Onu da bir yardım kuruluşu topluyormuş oraya gönderdim. Onlardan da kurtuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…