• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki Fazla Esyalar

Ben de minimalistim. Bi kere nevresim yastık battaniye hariç hiç birşeyin misafir için ayrı olanı yok. Ben ne kullanıyorsam onu kullanıyor. Tencere takımım 1 tane.3 tencere 1 tavası var. 1 duduklu 1 pilav tencerem var. 2 de tavam var. Yetiyor yani çok şukur. Dehşet de misafirim gelir. 2 nevresim takımım var. Biri yıkanıp kururken diğerini takıyorum. Kurutma makinem olsa 1 e düşürürdüm :KK70: yedek yastığım yok kendime özel. Giymediğim hiç kıyafetim yok. Kullanmadığım hiç eşyam yok. Hiç sus eşyası yok. 1 tane bile.. Çiçek ıvır zıvır hiç yok. 4 tane havlum var. Yenisini alırsam en eskisini atıyorum. Misafire kağıt havlu kullanıyorum zaten. İplerim vardı benim orgu ipi. Çok çok çok fazla. Onu da bir yardım kuruluşu topluyormuş oraya gönderdim. Onlardan da kurtuldum.

Arkadaş olabilir miyiz :)
Havluları nasıl azalttınız ?
Bana çeyiz diye yapmışlar 20 den fazla kenarları da dantelli falan
Hiçbirini sevmiyorum ama kullanıyorum
Çünkü atarsam darılıyorlar bi de yazık diye düşünüyorum
Eskimiyorlar da.
Zamanında hep dedim bana çeyiz vermeyin diye
Bazanın altı nakış ve dantel dolu
Asla kullanmayacağım şeyler

Arkadaş olabilir miyiz :)
Havluları nasıl azalttınız ?
Bana çeyiz diye yapmışlar 20 den fazla kenarları da dantelli falan
Hiçbirini sevmiyorum ama kullanıyorum
Çünkü atarsam darılıyorlar bi de yazık diye düşünüyorum
Eskimiyorlar da.
Zamanında hep dedim bana çeyiz vermeyin diye
Bazanın altı nakış ve dantel dolu
Asla kullanmayacağım şeyler
Havlu mutfak havlusu ayrı onu yazmamışım. Ama zaten hiç 20den fazla havlum olmadı. Bizde öyle çeyiz olayı yok. Oda takımı fiskos falan verdi annem hiç kullanmadım. Vitrinim fiskosum yok ki nerde kullanayım.sevmiyorum. Kermese verdim gitti. Ver kermese canım. Nerden bilecekler verdiğini. Hayır olur en azından.

Ise yariyor mu ? Nerden aldiniz? Uyku setlerini falan bu sekilde muhafaza edebilir miyim
Bauhausdan almıştım ben ama cok yerde gördüm bulmak zor değil. Kumaş ürünlerinde cok da fazla yer tasarrufu olmuyor bide çok kırışıyor. Ama yastık yorgan için kesinlikle tavsiye ederim 10da 1i kadar yer kaplıyor nerdeyse. Eğer bulamazsan kalın çöp poşeti kullananda var vakumlamak için

Ben kolileyip yardım derneklerine veriyorum evden fazlalık gittikçe sanki ev nefes alıyor gibi geliyor
Durumunuza bakın bütçeniz el veriyorsa yenisini almaya verin gitsin hem modası geçiyor durdukça hemde muhtaç aileler seviniyor sayenizde
Evimde fazla eşya pek kalmadı kavanozlar ilişti gözüme kışlık hazırlığı yapıp kalanını yine yollayacağım evden
+1

Bu dantel masa örtülerinden de çok guzel pike oluyor arkadaşlar. Terzide altına düz pike kumaşı yada polar diktirin. Bebek battaniyesi yaptırdım ben fiskosdan gören nerden aldın diyor beğenildi baya. Yalnız bu küçük küçük danteller çöp oldu malesef. Gerci onlarıda kavanoz altına geçirip süs niyetine kullanan var ama ben uğraşamadim

Ben ceyiz diye herseyi yigmadim ama yine de boguluyorum.
12 kisilik yemek takimi aldigim gun bir tane hediye birde kahvalti takimi geldi. Yemek takimi Hala kutusunda duruyor acmadim.
Bardak seti almadim begendigim bardaklardan 12 adet aldim
Gunluk 12 adet su 12 adet cay bardagim var.
Kullandigim 3 nevresim var, biri pikeliydi bide tek pikem var yaz kis yetti
1 tek 1 cift kisilik misafir nevresimim var.
Yastik yorganimda az
Dantelim hic yok
Havlularimin hepsi bambu 10 tane flndir
Nisan bohcasinda gelen dantelli havlulari 2 ser 2 set eskite eskite bitircem
Namaz icin 10 tane fln tulbent getirdim.
Yatak ortum hediyeydi ben baska almadim
Uyku seti almadim sevdigim iki tane yorgan aldim 2. Fazlaymis.
Cesit cesit bardaklarim tepsilerim tabaklarim yok. Alti ay kullanip bir takim cay bardagini anneme verdim.
Uc boy tepsim var.
Hala evi eksiltme derdindeyim.
Eger gercekten ihtiyacim yoksa ozel birinden gelmediyse hediyeleri hediye goturuyorum. Hem elimin altinda oluyor hem surekli masraf olmuyor.
Bir tek ev giyimini seviyorum ama onda bile sinirim var.
Kiyafette de ayni ozellikte ikinciyi almam canta ve ayakkabida fonksiyon dusunurum abartmam cesit cesit almam

Havlu mutfak havlusu ayrı onu yazmamışım. Ama zaten hiç 20den fazla havlum olmadı. Bizde öyle çeyiz olayı yok. Oda takımı fiskos falan verdi annem hiç kullanmadım. Vitrinim fiskosum yok ki nerde kullanayım.sevmiyorum. Kermese verdim gitti. Ver kermese canım. Nerden bilecekler verdiğini. Hayır olur en azından.
Zaten bilemezler annem hayatta değil aslında
Ama ne bileyim o kadar uğraşmış diye veremiyorum sonuçta bi daha ondan kalan eşyalar olmayacak
Belki evlenirken kardeşime veririm dantelleri falan

Zaten bilemezler annem hayatta değil aslında
Ama ne bileyim o kadar uğraşmış diye veremiyorum sonuçta bi daha ondan kalan eşyalar olmayacak
Belki evlenirken kardeşime veririm dantelleri falan
Allah rahmet eylesin canım. Çok özelleri sakla o zaman tabi. Hatıra kalsın. :36:

merhaba kizlar
bugunlerde kafami bayagi evdeki esyalara takmis durumdayim. cok fazla pike takimlari yorgan yastik var. ve bunlar dolapta hic kullanmıyorum. sizce vereyim mi yoksa bir gun lazim olur deyip yerinde mi kalsin.
Birde mutfak tabiki , cok sayida bardaklarim var iki takim 12 kisilik yemek takimim var birini vereyim mi. Fazla ca kâse var. ne bileyim her seyden fazlaca var. 3 takim tencere setim var. cok fazla plastik kaplar. off ne yapayım ben bu kadar fazla esyayi.
Dogrusu dolap icini temizlemek gozume geliyo. sadece ihtiyacim olani birakip geri kalan herseyi vermek istiyorum. bu sekilde daha duzenli ve temiz olur diye düşünüyorum.
Sizinde fikirlerinizi alayım. sizce ne yapayim
plastık ıvır zıvırın fazlasını verın, tencere lazım olur ama deforme olan varsa tava tencere atın, yemek takımınıda bırını gunluk kullanın dıgerını mısafırlık onu muhafaza edın lazım olacaktır.
ama evınıze yatıya gelen olmuyorsa ıyılerı ayırın deforme olmus, sararmıs eskımıs vs yastık yorganı ıhtoyac sahıbı bırıne verın.

merhaba kizlar
bugunlerde kafami bayagi evdeki esyalara takmis durumdayim. cok fazla pike takimlari yorgan yastik var. ve bunlar dolapta hic kullanmıyorum. sizce vereyim mi yoksa bir gun lazim olur deyip yerinde mi kalsin.
Birde mutfak tabiki , cok sayida bardaklarim var iki takim 12 kisilik yemek takimim var birini vereyim mi. Fazla ca kâse var. ne bileyim her seyden fazlaca var. 3 takim tencere setim var. cok fazla plastik kaplar. off ne yapayım ben bu kadar fazla esyayi.
Dogrusu dolap icini temizlemek gozume geliyo. sadece ihtiyacim olani birakip geri kalan herseyi vermek istiyorum. bu sekilde daha duzenli ve temiz olur diye düşünüyorum.
Benim hic pike takimim yok iki yil oldu eksikliğini hissetmedim misafire çekyata bi çarsaf seriyorum o kadar..ama 1 takil alayim bulunsu ..

merhaba kizlar
Kullandiginiz belli basli seyler disinda olanlari verebilirsiniz. Bugun onlari verip yarin bos kalan yerleri doldurmayacaksaniz tabi

Ben verdim sen de ver. Hatta annem cok karsi cikmisti bir gun lazim olursa gorursun diye. Hala lazim olacagi gunu bekliyorum.

bizimde vardı eşya hobi bahçesi aldık içine 2 oda konteynr aldık dayadık döşedik 5 çuval çamaşır vardı belediye sağolsun çamaşır kutusu koymuş ona vrdik ev biraz boşaldı

Ay ben şu letgo ya bi sürü ürün koydum hepsi sıfır herkes soruyor ama alan yok :KK70:

Anca boş muhabbet , bedava vermemi bekliyorlar sanırım :)
Ben çok şey sattım orda:KK70:
Eşime ayakkabı almıstık bir kere giydi ayagını acıttı onu maraş a sattım :KK70:

Annem yeni eve geçti avizelerini komple yeniledi, annemin avizelerini sattım :)

Sehpamı sattım yenisini aldım kendime:)
Hatta taa 2004 senesinde inciden aldığım bir bot vardı geçen annemin evinde buldum onu. yepyeni bi koydum letgoya kızın biri cok begendı aldı:)

2010 da ray banın güneş gözlüğünü almıstım modası gectı onu da sattım:KK70:
Eşimin iki tane saatini ve 2 tane de cep telefonu sattım :)

Şimdi satmak ıstediğim bir köşe koltugum var ama onu bayadır satamadım canım sıkılıyor
satsam o odaya kocaman bir bazalı yatak alacagım :KK70:

Ben bir minimalistim (yani tam değilsem bile bu yolda ilerliyorum)
Evimde kullandığım 3 takım nevresimim var

2 takım da tek kişilik misafir nevresim takımı var
3 adet yastık
2 adet misafir yorganı

Gerisini dağıttım

Mutfağımda 6 kişilik yemek takımı ve çatal bıçak takımı var
Misafir ya da özel gün takımım yok

Daha azaltmam gereken şeyler var
Mesela bardak sayısı
Tavsiye ederim çok iyi oluyor
Misafir falan geldiğinde yetiyormu

Ben çok şey sattım orda:KK70:
Eşime ayakkabı almıstık bir kere giydi ayagını acıttı onu maraş a sattım :KK70:

Annem yeni eve geçti avizelerini komple yeniledi, annemin avizelerini sattım :)

Sehpamı sattım yenisini aldım kendime:)
Hatta taa 2004 senesinde inciden aldığım bir bot vardı geçen annemin evinde buldum onu. yepyeni bi koydum letgoya kızın biri cok begendı aldı:)

2010 da ray banın güneş gözlüğünü almıstım modası gectı onu da sattım:KK70:
Eşimin iki tane saatini ve 2 tane de cep telefonu sattım :)

Şimdi satmak ıstediğim bir köşe koltugum var ama onu bayadır satamadım canım sıkılıyor
satsam o odaya kocaman bir bazalı yatak alacagım :KK70:
Bilemedim şimdi bana saplar denk geldi galiba :D

Back
X