bende 1.5 yıllık evliyim ve nerdeyse evimizi biz döşedik yaptırdık...
kapı kuluplarına kadar kalebodur kapı parke dolap koltuk derken ooooooooo
çooooooook borcumuz vardı.. ben hiç kıyafet almadım bu 1.5 sene içinde
pazara yada markete gitmeden evde
ihtiyaç listemi oluşturdumki fazla bir şey almim ihtiyacımı alayımö diye....
tüm ampulleri çıkardım tasarruflu taktım.......... işe yaradı...
muslukların ağzına çok az su akıtan cihaz altık tüm musluklara......
doğalgazda kışın tek mutfak oturma odam ve antreyi yakıyordum
yatmadanda yatak odasını borcumuz bitti yeni araba aldık şimdi onun borcu var.......
bu arada kumbara aldım geçen ay hergün çok değil 1,2 tl ne bozuk varsa atıyom eşime de zorla attırıyorum ,az çok demiyom atıyom 2 tlden ayda 60 tl yapıyo hiç olmazsa faturalara yardımcı olur zaten bozuk harcanıyo,bu arada bozuk para bekerettir derler mutlaka cüzdanımda 10 krş ta olsa bırakıyorum uğuruna inanıyorum batıl biliyom ama napıyım
paylasimlar cok guzel..ogrenecegim cok seyler var daha....
canım kredi kartı kullanıyosan yaparsın
biz 5 kişilik bir aileyiz benim 3 ay önesine kadar aylık market alışverişim 300 den aşağı düşmüyordu:1no2:nakit kullanmaya başladıktan sonra ise 200 geçmez oldua.s
tabi şunuda söyleyim marketimide değiştirdim şimdi daha uygun satış yapan bir yerden
alışveriş yapıyorum
bence kredi kartı harcamada büyük etken. insan kredi kartıyla daha pervasızca harcama yapıyo maalesef
valla bencede canım, inşallah arkadaşların tavsiyeleriyle bende borçtan kurtulcama.s
insallah....aslinda cok hayallerim var biliyormusun ve hepsini gerceklestirmek icin sabirsizlaniyorum....ama nasil neyle derken insallah bizde zamanla hayallerimize dlediklerime kavusacagiz...iyi niyetlerim iyi dileklerim var....ama olmazsa da cok ta uzulmeyecegim sonucta herkes hayattan payina duseni alir...ama ben inaniyorum ki benim hayatlan mucadelem kiran kirana olacak...ve ben inayorum ki bu kadar becerikli,calismayi seven,elindekinin kiymetini bilen hanmimlar olarak ve bire bin katmaya calisan hanimlar olarak hayattan fazlasiyla dilediklerimizi alacagiz....once allahtan dileyerek tabi....ben inaniyorum iyi gunler bizim icin de gelecek...sen de buna inan,yuzunde bir gulumse belirse dahi inan....zaten atilacak adimlar coktan atildi....bundan sonrasi.........:Saruboceq: :sm_cool:
ONEMLI NOT:Kucucuk bir fare deligi bile koca gemiyi batirmaya yeter!..
bizimde durumumuz cok ic acici degil ama ben gerektigince dikkat ediyorum evekonomisine
mesela camasir makinasi dolmadan calistirmiyorum
kisin evde yazliklarimi giyip kaloriferleri sonuna kadar acmiyorum
su kremi bu kremi diye gereksiz kremlere para harcamiyorum saclarimi evde esim yada kendim boyuyorum
kumbaram var elime gecen bozukluklari oraya atiyorum uzerinede basladigim gunun ve bir yil sonraki ayni gunun tarihini attim bakalim ne birikecek boylece gormus olacagim gereksiz harcamalara verdigim paralari
disarda yemek yemiyorum esimede ogle yemegini evden koyuyorum
alisverise giderken bi liste yapiyorum o listenin disina cikmiyorum daha dogrusu listedekiler haricinde baska reonlara bile bakmiyorum
kiyafet alisverislerinde eskiden her gordugumu alirken simdi begensemde almiyorum eve gelince gercekten ihtiyacim olup olmadigina gore karar vererek aliyorum ama genelde indirimlerden aliyorum ve uzunca bir surede almayi dusunmuyorum
gecen gun ayakkabilarimi gozden gecirdim bikac yil hic almasam yetecek kadar ayakkabim var yok modasi gecti yok rengi kotu demeyip hepsi eskiyene kadar almama karari aldim yoksa ne koy olacagiz ne kasaba
temizlik malzemelerine gelince gecen seneler cok para harciyordum simdi baktimki tek bi ilacda ise yariyor uzerinde de gosteriyor banyo lavabo firin ocak herseyi tek bisey pekala temizliyor ozaman ne gerek var her yere ayri urunler almayayerimseniben
ONEMLI NOT:Kucucuk bir fare deligi bile koca gemiyi batirmaya yeter!..
gene borçları kapatmak için kredi çektik, sonra onu öderken tekrar borç olcak sonra yine kredi çekip eski krediyle birleştiriz herhal, hep kısır döngü, hiç bi lüxümüzde yok ha:gitme:
Kucucuk bir fare deligi bile koca gemiyi batirmaya yeter!.. çok güzel bir laf...
ekonomi çökük bizde..mafoldumben
kredi borcu,kredi kartı borcu.şimdi çocuk Allah izin verirse anaokuluna başlayacak onun masrafları.işimiz zor valla.lüks hiç bir harcamamız yok.ne sinema,ne tiyatro.ayda yılda bir dışarda yemek yiyoruz o kadar.geri kalanı hep market alışverişi.kenara 1 kuruş koymak imkansız.
Allah bu günümüzü aratmasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?