• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki bebek bakıcısı

webercan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
147
67
103
Merhaba kızlar uzun zamandır siteye giremiyordum ama son zamanlarda bir sıkıntım yüzünden çevremdeki arkadaş dost akraba faydalı olamıyorlar. Biz küçük biryer de yaşıyoruz. Beni bilen bilir iki buçuk yıl önce hamileyken eşimi kaybetmiştim o zaman aranızdan destek olan çok oldu hoş birde inanmayanlar olduydu. Sağlık sıkıntılarım hayat mücadelesi derken siteye giremedim. Annem kayınvalidem eşim yok mecbur çalışırken bakıcı tuttum. Bebeğimin bakıcısı çok aç gözlü bir kadın Ben ona ayda bin ve sgk teklif ettim O kabul etmedi ayda bin tl alırım iki yüz bireysel emekliliğime yatıracağım dedi öyle başladık Sonra önce ayda bir iki yüz alırım dedi tamam dedim sonra yok ben kredi çekecem sgk mı yatır dedi oda oldu yazında zam yaptık her ay kızının özel dersine düzenli ödeme yapıyorum Ayda bin dokuzyüz elli tl ve çocuklarının bir takım ihtiyaçları benden çıkıyor. Geçen sene para hırsı tutmuştu yine çok kavga ettik ben ona bir ay sana süre ya kendine çeki düzen verirsin yada ben başkasını bulayım dedim gerçekten o zaman halamın bir tanıdığı daha öncede çocuk bakmış bir kadın sigortam düzenli yatsın neresi olursa çalışırım demiş. Artık onunla başlayacaktık kadının kayınbabası felç feçirdi ona bakmak zorunda kaldığından ve bizimkide kendine çeki düzen verdiğinden eskisi gibi mutlu mesut olduk ama yine oğlumun üzerinde yapmak zorunda olduğu işleri aksatmaya başladı ve bu sabah sen sgk yı yatırmasan ben onu bireysel emeklilipime versem dedi. Kesinlikle böyle birşey mümkün değil ya evde bir kaza olsa Allah korusun dedim çıktım ama bu şimdi durmayacak sinir krizleri başladı artık kolay kolay güvenilecek insanda bulunmuyor. Sizin bu konuda elbet deneyimleriniz olmuştur siz neler düşünüyorsunuz.

Öncelikle başınız sağolsun. Rabbim evladinizi size bağışlasın. Sigortasız çalıştırmayin bence de asla , hem yasal değil hem de kadın bunu işine gelmediği takdirde kullanacak tipte aylığından yatırsın bireysel emekliligini o da. Bence siz araştırın cevrenizde duyurun illa ki birileri çıkacaktir.
Benim bir tanıdığimda bir ara böyle zorluk çekmişti bulunduğu ilde polis lojmanlarina gidip eşlerine sormuştu daha güvenilir diye o şekilde bir bakıcı bulmuştu 10 yıl oldu hala aynı kadın bakar çocuklarina.
Rabbim insan evladiyla karsilastirsin sizi ve yavrunuzu inşallah

Eski konunuza da baktım. Çok üzüldüm gerçekten. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah eşinizin. Bence bakıcıya verdiğiniz para çok fazla, o paraya çok çok daha iyi bakanını bulabilirsiniz. Sizin yerinizde olsam yeni bakıcı bakardım. Çocuğunuz her şeyden kıymetli bence.

Burda bir üye vardi. Bakici mi temizlikci mi hatirlayamicam ama sen sigortayi yatirma bana ver demis. Isten ayrildikdan sonra sikayet etmis beni sigortasiz calistirdi diye. Ceza diye Ödemesi gereken para o kadar coktu ki ciddi sikintiya girmisti o konu sahibi. Aman derim dikkat edin iptal etirmeyin sigortayi. Kres imkani yok mu?

Canım bu kadın bayaa kendisine muhtaç bilmiş seni. Ben arkadaşlarımdan biliyorum bakıcı bulmak gerçekten ha demeyle olmuyor. Bir gün bi bakmışsın ben işi bırakıyorum demiş herkese güvenilmiyor.

Fakaatt bana bu kadın da hiç güvenilir gelmedi. Yani sen istediğini yapmadığında çocuğa da aynı özenle bakıyor mudur bilemedim. Baya çıkarcı bir kadın belli.

Velhasıl senin verdiğin paraya bakıcı bulmak kolay aslında. İş-Kur ile görüş mesela onlar bir süre sonra işten çıkarıyolar ya. Güvendikleri, sevilen birisi için aracı olsunlar sana. Oradaki insanlar işlerinin kıymetini biliyorlar.

Biz de çok küçük bir ilcedeyiz eşimin görevi nedeniyle
Arkadaşımız ise başlayınca bakacak kimseyi bulamadığı için bakmayı kabul ettim ve para falan sorun değil hayrına bakarım ne olacak dedim
Tabi arkadaşım olmaz öyle şey senin emeğin var ortada dedi, ne kadar istiyorsan ben vereceğim dedi.
Ben 600 lira dedim ay sonunda ama utana sıkıla
Buralarda en fazla 500 lira veriyorlarmis, çocuk bakımı yemek temizlik hepsi içinde.

Sizin bakıcının önceliği çocuk mu para mı ben anlamadım
Bence çocuk bakmak tamamen vicdan işi
Para sonraki mesela
Bana göre böyle yani

Arkadaşımın çocuğuna iki ay baktım
Her gün yeni bir şey öğreniyordu benimle
Bizi o kadar benimsemişti ki sabahları eşimin ise gitmesini istemiyordu üzülüyordu
Bunlar paradan daha değerli bence

Bence derhal baska birini bulup sepetleyin. "Sigortami yatirma ben bireyselime yatirayim." diyormus ya yarin öbür gün sizi sikayet bile edebilir sigortasız calistiriyor diye. Burada konu acmisti bir kadin, bakicisi ayni bu sekilde sikayet etmisti onu.
Ayrica bu kadar kaypak ve paragoz birine cocugunuzu emanet ederken iciniz rahat mi?
Yerinizde olsam bu pazartesi kendisine baska is bakmasi gerektigini baskasini bulacagimi söylerdim.

Back