Mutfak Püf Noktaları Evde Tereyağı Yapılışı

MasaAllah çok güzel olmuş. Elinize sağlık Haftaya sütçü gelince ilk isim terayg yapmak

Ellerine sağlık canım çok güzel yapmışsın

Ay ne kadar beceriklisiniz yaa benim hiç böyle becerilerim yok. Sadece yogurdu güzel mayalayabiliyorum belki ilerki zamanlarda ben de yapabilirim. Elinize saglik
Kesinlikle yaparsınız,beceri falan hiçbirşey gerekmiyor. İnanılmaz kolay..
Teşekkür ederim

Ellerine sağlık..Bende hep yoğurt mayalamadan sütün kaymağını alırım ama Ben hiç tereyağı yapmadım kaymakları pasta börek çöreğe katıyordum ya da kahvaltıda tüketiyorduk ama eminim çok lezzetlidir.. Bende yapıcam yaaa

Eline sağlık isabel 'im ev yapımı tereyağ muhteşem oluyor hem doğal hem çok lezzetli, mis gibi süt kokusu ve tadını alıyorsun, alışınca da çakmaları çoook yavan geliyor yenmiyor.
Teşekkür ederim Mune 'm...Aynen öyle,bu kadarını beklemiyordum. Çok lezzetli oldu..

Teşekkür ederim Mune 'm...Aynen öyle,bu kadarını beklemiyordum. Çok lezzetli oldu..
Süper oluyor hakikaten, burada da ayrandan tereyağ yapıyorlar, bizde sütten biliriz ama ayranı hiç duymamıştım burada duydum, canı çeken olur diye çok ballandırarak yazmayayım ama gerçek tereyağ yemek isteyen mutlaka senin tarifini değerlendirsin, satın alınanlarla ev yapımı arasındaki farkı fark edeceklerdir, biz katı yağ yemeyiz asla fakat ev yapımı tereyağını kaşık kaşık yalayıp yutuyoruz resmen

düzenli olarak yaparım ama yoğurt kaymağından.başka yapanlar olduğunu görünce de sevindim açıkcası

Elinize sağlık yoğurdumu kendim yapıyorum o yüZden bolca kaymağım cıkıyor ara ara bende yapıyorum tereyağı

Elinize sağlık, çok güzel olmuş, çok da güzel anlatmışsınız ben de kaymakları biriktirip poğaça, kurabiye yapımında kullanıyorum, bunu da deneyeceğim tarif için çok teşekkürler

Harika bir marifet. Ellerinize sağlık. Bunların sonucunda duyulan haz bir başka .

Herşeyimi kendim yapayım, doğal olsun, organik olsun dersen;Asla oturacak zaman bulamıyorsun. Bugünde böyle geçti. Yeni denemelerde Elma Sirkesi vardı
Köy Hayatı =Bitmeyen işler

isabel bu mesajınızdan sonra vazgeçtiniz sanmıştım siz Everest’e doğru yol almışsınız

Inekleri var annemlerin ve sütü makinaya vurur kaymağı sütü ayirirdi makina ile. Sonra o sutten çökelek yada peynir yapar kaymaktanda yag yapar her zaman. Tabi kaymak fazla olunca ona ozel olan makinada yapiyor haliyle. Gurbette olunca mahrum kaliyorum o guzelim yağdan sütten ellerine emegine sağlık abla isabel

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Bende süt kaymağından yapıyorum nedense yoğurt kaymağından olanın tadı bı garip geliyor ... Ben blenderden çekiyorum iki dk demeden hazır oluyor önce biraz kaymağın kendisini çekiyorum sonra biraz sıcak su ile çekiyorum en sonda çok soğuk su ile yağ ayrışana kadar çekiyorum sonrası da yıkama...

Ellerinize sağlık hep yapmak istediğim birşeydi teşekkür ler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…